Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Δευτ, 21 Οκτ 2013 2:01 pm

@ice92
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός. Έχεις κάνει πάρα πολλά σχόλια, στα οποία λες παντού το ίδιο πράγμα. Το πόσο πολύ δε σε έχουν πείσει οι αριστεροί, το πόσο δεν είσαι με την απεργία κ.ο.κ. Στο δικό σου κεφάλι προφανώς νομίζεις ότι μας έχεις στριμώξει όλους και δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε. Δεν είναι έτσι. Απλά έχουμε βαρεθεί να απαντάμε σε τρία τέσσερα συγκεκριμένα άτομα.
Απαντήσεις υπάρχουν σε κείμενα που έχουν γραφτεί είτε από τις συλλογικότητες-σχήματά μας, από καθηγητές, από τους εργαζόμενους. Έχουν γίνει εκδηλώσεις πάρα πολλές, τόσο σε επίπεδο σχολής, όσο και σε πιο κεντρικό επίπεδο.

"Αν όντως θα υπολειτουργεί το ΕΜΠ μετά τις απολύσεις θα φανεί στην πράξη"
Το Πολυτεχνείο δεν είναι ρουλέττα. Δε ρίχνεις τη μπίλια κι όπως κάτσει. Αυτό που λες είναι ασόβαρο.

"Τι ακριβώς έχει να χάση η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το ΕΜΠ;"
Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση: Τι έχει να χάσει η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το κορυφαίο ίδρυμα της χώρας για πρώτη φορά στα χρονικά; Αλλά και επικοινωνιακά να το δεις, οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μια τεράστια ευκαιρία. Να πείσουν εσένα που είσαι πρωτοετής. Είναι η πρώτη χρονιά που το ΕΜΠ υποδέχεται τους πρωτοετείς του μέσα σε μια κινηματική ένταση, παρά μέσα στην κανονικότητα του γλείτσα Δαπίτη. Αυτό πώς λες να φαίνεται στν κυβέρνηση, που οι δυνάμεις της στο ΕΜΠ αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους μέσα;

"το υπουργείο έκλεισε το πολυτεχνείο"
Προφανώς προβοκάρεις. Είναι σχήμα λόγου, δε χρειάζεται να σου απαντήσω καν.

"Γιατί το ΑΠΘ δεν απεργεί;"
Γιατί ίσως δεν απολύουν τόσους πολλούς; Όπως και ναχει, ο παραλληλισμός που κάνεις δε στέκει. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στα δύο ιδρύματα. Δεν απολύεται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Δεν έχεις εικόνα σε τι φάση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

"Αν χαθεί το εξάμηνο θα εξοργιστώ"
Εξοργίσου όσο θες. Εγώ θα εξοργιστώ αν μειωθεί κι άλλο ο μισθός του πατέρα μου. Αν βγει σε διαθεσιμότητα η μητέρα μου. Αν δω εταιρείες να μπαίνουν, ως αναγκαίο κακό, στο ΕΜΠ. Ο καθένας με τα ευαίσθητα σημεία του... Τι να κάνουμε;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Δευτ, 21 Οκτ 2013 2:43 pm

Ακολουθούν επιχειρηματα , προσοχή προσοχή

OxYdO έγραψε:@ice92
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός. Έχεις κάνει πάρα πολλά σχόλια, στα οποία λες παντού το ίδιο πράγμα.

Παρ, 18 Οκτ 2013 5:44 pm
Από ό,τι φαίνεται είναι οι τελευταίες φορές που απαντάω σε τέτοια άτομα και σε επιχειρήματα που θυμίζουν ουγκανίσματα λούμπεν φασίστα.

Οχydo συγνώμη που θα στο πώ αλλά εσυ εχεις γίνει ήδη κουραστικός για πολλούς , εχεις γράψει 200 δημοσιεύσεις τον τελευταίο καιρό χωρίς να έχεις καταφέρει να πεις τπτ καινούργιο.
Jakarta

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 21 Οκτ 2013 3:43 pm

Καλό μου παιδί ο πατέρας σου και η μητέρα σου όπως και όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν πως σε ένα αξιοκρατικό σύστημα πληρώνεσαι όσο προσφέρεις σε συνάρτηση με την αγορά. Εάν προσφέρεις δηλ. όσα προσφέρουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για 1 ευρώ τον χρόνο, τότε ΤΟΣΟ θα παίρνεις και εσύ. Είτε σου αρέσει, είτε σε εξοργίζει είτε όχι.
Απο εκεί και πέρα εάν αποφασίσεις να παίρνεις 1000 ευρώ την ημέρα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις έναν τρόπο να προσφέρεις υπηρεσίες που να αξίζουν 1000 ευρώ την ημέρα και όχι να παλεύεις να μπεις στο δημόσιο ή να απεργείς ζητώντας πράγματα που ποτέ δεν σου αξίζανε μόνο και μόνο επειδή έχεις την δύναμη να συνδικαλίζεσαι.
Αυτές οι νοοτροπίες μας ρίξαν στον πάτο. Ξέρεις γιατί; Γιατί κάποιοι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την ελευθερία. Είσαι ελεύθερος να βγάλεις 1 εκατομμύριο την ημέρα, είσαι ελεύθερος να μείνεις και άνεργος.
Γι'αυτό και λέγεται ελεύθερη αγορά. Μόνο στο άκουσμά της όσοι δεν έχουν μάθει να αξιολογούνται τα κάνουν πάνω τους. Όπως και όταν ακούνε την λέξη αξιοκρατία.
Συνδικαλιστείτε λοιπόν κύριοι, απεργείστε, κλείστε το, κάφτε το. Είμαι πολύ περίεργος να δώ εάν σας βγει.
Το πραγματικά λυπηρό θα είναι όμως εάν κάποια στιγμή ορισμένοι οι οποίοι έχουν μάθει τόσα χρόνια στην θαλπωρή του δημοσίου δοκιμάσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα.
Εάν όχι λυπηρό, σίγουρα κωμικοτραγικό. Μικρός είμαι και ελπίζω.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό gv22 » Δευτ, 21 Οκτ 2013 5:16 pm

Η προηγούμενη γενική συνέλευση των εργαζομάνων που έγινε στις 16/10 έλεγε για νέα γενική συνέλευση στις 21/10 στις 10. Ξέρει κανείς αν έγινε και αν έγινε τι αποφασίστηκε;
gv22

Δημοσίευσηαπό ice92 » Δευτ, 21 Οκτ 2013 11:43 pm

Oxydo, διαβάζοντας το post σου αγχώθηκα -πραγματικά-, δεν ξέρω σε τι να πρωτοστατήσω.. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεσε. Τόσο πολύ σε ενοχλώ δηλαδή;
OxYdO έγραψε:@ice92
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός. Έχεις κάνει πάρα πολλά σχόλια, στα οποία λες παντού το ίδιο πράγμα. Το πόσο πολύ δε σε έχουν πείσει οι αριστεροί, το πόσο δεν είσαι με την απεργία κ.ο.κ.

Δεν έχω αναφέρει καν τη λέξη "αριστεροί". Σε σχέση με την απεργία, εύχομαι ειλικρινά να έχει αποτέλεσμα. Ο λόγος που κάνω τις ενοχλητικές για εσένα ερωτήσεις περί του "τι έχει να χάσει η κυβέρνηση" είναι γιατί θέλω να έχω μια ιδέα για την αποτελεσματικότητά τους. Οι ενοχλητικές μου ερωτήσεις είναι απαραίτητες, αλλιώς δε θα έχω ιδέα τι γίνεται.
OxYdO έγραψε: Στο δικό σου κεφάλι προφανώς νομίζεις ότι μας έχεις στριμώξει όλους και δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε. Δεν είναι έτσι. Απλά έχουμε βαρεθεί να απαντάμε σε τρία τέσσερα συγκεκριμένα άτομα.

Δεν έχω καμία πρόθεση να στριμώξω κανέναν, απλά ερωτήσεις κάνω. Μάλλον στο δικό σου κεφάλι νομίζεις ότι όλοι είναι βρωμοδαπίτες καπιταλιστές που σε καταδιώκουν...
OxYdO έγραψε: Απαντήσεις υπάρχουν σε κείμενα που έχουν γραφτεί είτε από τις συλλογικότητες-σχήματά μας, από καθηγητές, από τους εργαζόμενους. Έχουν γίνει εκδηλώσεις πάρα πολλές, τόσο σε επίπεδο σχολής, όσο και σε πιο κεντρικό επίπεδο.

Θα σου ήταν κόπος, πέρα απ' το να με μειώνεις, να μου παραθέσεις κάποια από αυτά τα κείμενα; Εσύ έχεις 2 χρόνια στη σχολή, εγώ δεν έχω γραφτεί ακόμα. Όσο για τις εκδηλώσεις, μόνο σε μία ήρθα (αυτή που αφορούσε τους πρωτοετείς). Όμως μου φαίνεται απίθανο μια σχολή που άντεξε χούντες και κατοχές να -κλείσει- από ανεπάρκεια προσωπικού λόγω κρίσης.. Η λογική μου το κρίνει παράλογο.

OxYdO έγραψε: "Αν όντως θα υπολειτουργεί το ΕΜΠ μετά τις απολύσεις θα φανεί στην πράξη"
Το Πολυτεχνείο δεν είναι ρουλέττα. Δε ρίχνεις τη μπίλια κι όπως κάτσει. Αυτό που λες είναι ασόβαρο.

Έχεις φαντασία.. Μα ούτως η άλλως, ο παραλληλισμός σου είναι λάθος γιατί δεν ρίχνω εγώ καμία μπίλια! Η τρόικα την ρίχνει..
OxYdO έγραψε: "Τι ακριβώς έχει να χάση η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το ΕΜΠ;"
Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση: Τι έχει να χάσει η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το κορυφαίο ίδρυμα της χώρας για πρώτη φορά στα χρονικά;

Μα έλα ντε! Κι εγώ αυτό απορώ. Δεν έχει νόημα η ερώτηση;; Σου εξήγησα παραπάνω τι εννοώ.

OxYdO έγραψε: Αλλά και επικοινωνιακά να το δεις, οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μια τεράστια ευκαιρία. Να πείσουν εσένα που είσαι πρωτοετής. Είναι η πρώτη χρονιά που το ΕΜΠ υποδέχεται τους πρωτοετείς του μέσα σε μια κινηματική ένταση, παρά μέσα στην κανονικότητα του γλείτσα Δαπίτη. Αυτό πώς λες να φαίνεται στν κυβέρνηση, που οι δυνάμεις της στο ΕΜΠ αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους μέσα;

Δηλαδή για σένα oxydo υπάρχουν μόνο δύο πιθανές υποδοχές των πρωτοετών: Είτε η "κινηματική ένταση" είτε ο "γλίτσας δαπίτης".. (λες και οι άλλες παρατάξεις έρχονται αργοπορημένες..) Θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που είναι κλειστή η σχολή σου.. Για το κοινό καλό πάντα..

OxYdO έγραψε: "το υπουργείο έκλεισε το πολυτεχνείο"
Προφανώς προβοκάρεις. Είναι σχήμα λόγου, δε χρειάζεται να σου απαντήσω καν.

Μου απάντησες :raspberry: . Δεν προβοκάρω, στο λόγο μου, όταν το προτοάκουσα να το λέει, αυτό κατάλαβα.. Πες με βλάκα, αλλά αλήθεια σου λέω.

OxYdO έγραψε: "Γιατί το ΑΠΘ δεν απεργεί;"
Γιατί ίσως δεν απολύουν τόσους πολλούς; Όπως και ναχει, ο παραλληλισμός που κάνεις δε στέκει. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στα δύο ιδρύματα. Δεν απολύεται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Δεν έχεις εικόνα σε τι φάση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

Όντως είναι λιγότεροι. Καλά, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ είναι ασόβαροι... Απορώ με τι κριτήρια έγινε η επιλογή.
OxYdO έγραψε: Εξοργίσου όσο θες. Εγώ θα εξοργιστώ αν μειωθεί κι άλλο ο μισθός του πατέρα μου. Αν βγει σε διαθεσιμότητα η μητέρα μου. Αν δω εταιρείες να μπαίνουν, ως αναγκαίο κακό, στο ΕΜΠ. Ο καθένας με τα ευαίσθητα σημεία του... Τι να κάνουμε;

Από τη στιγμή που έχουμε το έλλειμμα που έχουμε, εξοργίσου από τώρα για να είσαι έτοιμος. Διότι: η Ελλάδα μου μοιάζει να είναι παρασιτική για την Ευρώπη. Κρύβαμε το έλλειμμα για να μας βάλουν στην ΕΟΚ, βιομηχανία δεν έχουμε, ότι ανάπτυξη υπήρξε ήταν με δάνεια με ωραιότατα χαμηλά επιτόκια λόγω του ευρώ, που βρήκαμε την ευκαιρία να καρπωθούμε.. Αυτή την εικόνα έχω. Ας τολμήσουμε να γυρίσουμε την πλάτη στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη και τότε να δεις τι μισθό θα παίρνουν οι γονείς σου. Κι επίσης οι εταιρίες δεν είναι τέρατα. Κι αυτές άνθρωποι τις φτιάχνουν, απ’ αυτές ζουν. Η κοινωνία τις χρειάζεται για να λειτουργεί. Ίσως και να είναι καλύτερα το ΕΜΠ με αυτές. Θα είναι λιγότερο ενοχλητικές από τις παρατάξεις, που διέκοπταν 4 στις 5 διαλέξεις για να κάνουν την προπαγάνδα τους (ΤΕΙ Πειραιά).. Ούτε θα καίνε το εκκλησάκι στη ζωγράφου και θα περιφανεύονται στο youtube.. Έλεος δηλαδή..
Αυτά. Συγγνώμη αν ξέφυγα απ' το θέμα.
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό christi87 » Τρί, 22 Οκτ 2013 11:53 am

πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν πως σε ένα αξιοκρατικό σύστημα πληρώνεσαι όσο προσφέρεις σε συνάρτηση με την αγορά.

αυτό το αξιοκρατικό σύστημα, δεν θα έπρεπε να ορίζει ένα κατώτατο όριο για όλες τις υπηρεσίες?

. Εάν προσφέρεις δηλ. όσα προσφέρουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για 1 ευρώ τον χρόνο, τότε ΤΟΣΟ θα παίρνεις και εσύ. Είτε σου αρέσει, είτε σε εξοργίζει είτε όχι.

Και αυτό να φανταστώ είναι κάτι με το οποίο συμφωνείς.. ας πούμε θα πας να δουλέψεις σε μια εταιρία όπου θα πληρώνεσαι με 1 ευρώ.. Αλλά όχι, ξέχασα, εσύ θα'' βρεις έναν τρόπο να προσφέρεις υπηρεσίες που να αξίζουν 1000 ευρώ την ημέρα''. Τι ακριβώς πιστεύεις πως θα βρεις? Άμα έχεις καμία ιδέα που να μην ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, πες το και σε μας. Γιατί πάνω κάτω ,αν έχουμε τις ίδιες γνώσεις, όλοι τα ίδια μπορούμε να προσφέρουμε. Αλλά ακόμα και αν υπάρχουν αυτές οι υπηρεσίες που εσύ λες, πόσες υπολογίζεις ότι μπορεί να είναι? 5.000.000? Ή μήπως 10-20? Αν ανήκουν στη 2η κατηγορία κρίμα χάσαμε και πάλι καθώς μας μένουν 4.999.970 άτομα που κατά την άποψη σου ,αν υπάρχουν μέσα σε αυτούς 10 που να δουλεύουν με 1 ευρώ , θα πρέπει να δουλεύουν για 1 ευρώ την ημέρα. Ωραία η ελεύθερη αγορά αλλά να σκεφτόμαστε και λίγο λογικά ε! Και τέλος πάντων εκτός από την επιβίωση ας σκεφτεί ο καθένας τι σημαίνει ΖΩΗ για τον ίδιο.

Off topic:
Τώρα που το σκέπτομαι θα μ' άρεσε ένα τοπικ με θέμα ποιος ο λόγος ύπαρξης σου? Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει το ανθρώπινο είδος? Που μπορεί να φτάσει? Να φιλοσοφήσουμε και λίγο τώρα που έχουμε και χρόνο.
christi87

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Τρί, 22 Οκτ 2013 12:15 pm

Το "σε ένα αξιοκρατικό σύστημα" που είπε εκεί είναι μεγάλη ιστορία. Διότι οι εταιρίες είναι εξ ορισμού "παρτάκηδες" (αν θέλετε να μιλήσουμε για παρτάκηδες) και πρέπει να περιορίζεται η μπότα τους και το μονοπώλιο (κάτι στο οποίο ούτε ο μαρξισμός είναι και τόσο καλός). Πρέπει ταυτόχρονα και η κοινωνία να μην είναι τυχοδιωκτική διότι στην τελική τι Σουηδία είσαι με μεγάλο δημόσιο τι Ελβετία με μεγάλο ιδιωτικό, ο λαός τους είναι σε συνεργασία και αισθάνεται ευχαριστημένος (βέβαια για να μην κατηγορούμε μόνο τους εαυτούς μας, ακόμα και αν κατηγορείται κάποια "πλευρά", η Ελλάδα δεν είναι μόνο Ελλάδα, επίσης δεν είναι βορειοευρωπαϊκή χώρα και δεν έχει δίκτυα που έστησε από πρώην αυτοκρατορίες της και ακόμα επωφελείται οικονομικά ή δεν είναι γειτονική σε τέτοιες χώρες, είναι η Ελλάδα, χωμένη στα βαλκάνια με μόνο βυζί την Ευρώπη (υπάρχουν και χειρότερα θα μου πεις)).
Mechalis

Re: Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό andskia » Τρί, 22 Οκτ 2013 12:38 pm

Spoiler: show
Black έγραψε:Λήγει η διορία για την απογραφή των υπαλλήλων στα ΑΕΙ

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι να υποβάλλουν τα στοιχεία για την απογραφή τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει η real.
Χθες το υπουργείο Παιδείας με ενημερωτικό σημείωμά του προχώρησε σε διευκρινίσεις προς αποφυγή των έννομων συνεπειών σε περίπτωση μη απογραφής.
Σήμερα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία που ανοίγει νομικά το δρόμο να τίθενται σε αργία όσοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους δεν πειθαρχήσουν στην εντολή για απογραφή. Πλέον διανύουμε την 7η εβδομάδα που τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και τα περιθώρια για την ολοκλήρωση του εξαμήνου στενεύουν ασφυκτικά και όλα τα περιθώρια για το τι μέλλει παραμένουν ανοιχτά.

Να αξιολογηθούν ζητούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

Μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να μην υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με το ζήτημα της απογραφής. Πολλοί έχουν ταχθεί υπέρ της διαδικασίας. Μάλιστα, χθες η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ αποφάσισε -την ύστατη στιγμή- και με πλειοψηφία να απογραφούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που, όπως εκτιμάται θα οδηγήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Στην απογραφή θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Κρήτης, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω Ιδρύματα έχουν υποβάλει καταλόγους με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν περιείχαν λάθη.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που έχουν προχωρήσει σε απογραφή. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα απογραφούν στη συνέχεια θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να συντάξει τον κατάλογο με τους συνολικά 1.349 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας:
1. Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12 μ.μ.:
i. να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.,
ii. και να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ'- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΠΡΟΣΟΧΗ: Την υποχρέωση απογραφής έχουν και οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων της περίπτωσης Δ της παραγράφου 2 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/τ.Α'/23-07-2013) και του άρθρου 53 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/ τ.Α' /17-09-2013). Ειδικώς, οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν, επιπροσθέτως των ανωτέρω δικαιολογητικών της ΙΙ. περίπτωσης της παρούσας, να καταθέσουν και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα.
2. Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει «...με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.
3. Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει το προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείται σωστά το προσωπικό σας ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.
4. Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Νέα συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων
Οι πρυτανικές αρχές των 8 πανεπιστημίων που αφορά η απογραφή τάσσονται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.

πηγή:http://www.prismanews.gr/index.php/ellada/paideia/item/61251-dioria-aei

Αυτό σηματοδωτεί στην ουσία τη λήξη της απεργίας ή λάθος κατάλαβα?
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 22 Οκτ 2013 12:49 pm

Οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ το διαψεύδουν, δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Τρί, 22 Οκτ 2013 3:04 pm

Ήρθε και σε κάποιον άλλο mail μέσω noreply@civil.ntua.gr που είχε την ανακοίνωση των ΕΑΑΚ για την εκδήλωση "Ο ρόλος και οι ευθύνες του φοιτητικού κινήματος στην απεργία των διοικητικών"? Ρε ξεφτίλες, κομματική ανακοίνωση μέσω mail Πολυτεχνείου; Εσείς που γκρινιάζετε για την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων; Πόση υποκρισία πια;
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης