Oxydo, διαβάζοντας το post σου αγχώθηκα -πραγματικά-, δεν ξέρω σε τι να πρωτοστατήσω.. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεσε. Τόσο πολύ σε ενοχλώ δηλαδή;
OxYdO έγραψε:@ice92
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός. Έχεις κάνει πάρα πολλά σχόλια, στα οποία λες παντού το ίδιο πράγμα. Το πόσο πολύ δε σε έχουν πείσει οι αριστεροί, το πόσο δεν είσαι με την απεργία κ.ο.κ.
Δεν έχω αναφέρει καν τη λέξη "αριστεροί". Σε σχέση με την απεργία, εύχομαι ειλικρινά να έχει αποτέλεσμα. Ο λόγος που κάνω τις ενοχλητικές για εσένα ερωτήσεις περί του "τι έχει να χάσει η κυβέρνηση" είναι γιατί θέλω να έχω μια ιδέα για την αποτελεσματικότητά τους. Οι ενοχλητικές μου ερωτήσεις είναι απαραίτητες, αλλιώς δε θα έχω ιδέα τι γίνεται.
OxYdO έγραψε: Στο δικό σου κεφάλι προφανώς νομίζεις ότι μας έχεις στριμώξει όλους και δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε. Δεν είναι έτσι. Απλά έχουμε βαρεθεί να απαντάμε σε τρία τέσσερα συγκεκριμένα άτομα.
Δεν έχω καμία πρόθεση να στριμώξω κανέναν, απλά ερωτήσεις κάνω. Μάλλον στο δικό σου κεφάλι νομίζεις ότι όλοι είναι βρωμοδαπίτες καπιταλιστές που σε καταδιώκουν...
OxYdO έγραψε: Απαντήσεις υπάρχουν σε κείμενα που έχουν γραφτεί είτε από τις συλλογικότητες-σχήματά μας, από καθηγητές, από τους εργαζόμενους. Έχουν γίνει εκδηλώσεις πάρα πολλές, τόσο σε επίπεδο σχολής, όσο και σε πιο κεντρικό επίπεδο.
Θα σου ήταν κόπος, πέρα απ' το να με μειώνεις, να μου παραθέσεις κάποια από αυτά τα κείμενα; Εσύ έχεις 2 χρόνια στη σχολή, εγώ δεν έχω γραφτεί ακόμα. Όσο για τις εκδηλώσεις, μόνο σε μία ήρθα (αυτή που αφορούσε τους πρωτοετείς). Όμως μου φαίνεται απίθανο μια σχολή που άντεξε χούντες και κατοχές να -κλείσει- από ανεπάρκεια προσωπικού λόγω κρίσης.. Η λογική μου το κρίνει παράλογο.
OxYdO έγραψε: "Αν όντως θα υπολειτουργεί το ΕΜΠ μετά τις απολύσεις θα φανεί στην πράξη"
Το Πολυτεχνείο δεν είναι ρουλέττα. Δε ρίχνεις τη μπίλια κι όπως κάτσει. Αυτό που λες είναι ασόβαρο.
Έχεις φαντασία.. Μα ούτως η άλλως, ο παραλληλισμός σου είναι λάθος γιατί δεν ρίχνω εγώ καμία μπίλια! Η τρόικα την ρίχνει..
OxYdO έγραψε: "Τι ακριβώς έχει να χάση η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το ΕΜΠ;"
Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση: Τι έχει να χάσει η κυβέρνηση με το να μη λειτουργεί το κορυφαίο ίδρυμα της χώρας για πρώτη φορά στα χρονικά;
Μα έλα ντε! Κι εγώ αυτό απορώ. Δεν έχει νόημα η ερώτηση;; Σου εξήγησα παραπάνω τι εννοώ.
OxYdO έγραψε: Αλλά και επικοινωνιακά να το δεις, οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μια τεράστια ευκαιρία. Να πείσουν εσένα που είσαι πρωτοετής. Είναι η πρώτη χρονιά που το ΕΜΠ υποδέχεται τους πρωτοετείς του μέσα σε μια κινηματική ένταση, παρά μέσα στην κανονικότητα του γλείτσα Δαπίτη. Αυτό πώς λες να φαίνεται στν κυβέρνηση, που οι δυνάμεις της στο ΕΜΠ αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους μέσα;
Δηλαδή για σένα oxydo υπάρχουν μόνο δύο πιθανές υποδοχές των πρωτοετών: Είτε η "κινηματική ένταση" είτε ο "γλίτσας δαπίτης".. (λες και οι άλλες παρατάξεις έρχονται αργοπορημένες..) Θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που είναι κλειστή η σχολή σου.. Για το κοινό καλό πάντα..
OxYdO έγραψε: "το υπουργείο έκλεισε το πολυτεχνείο"
Προφανώς προβοκάρεις. Είναι σχήμα λόγου, δε χρειάζεται να σου απαντήσω καν.
Μου απάντησες

. Δεν προβοκάρω, στο λόγο μου, όταν το προτοάκουσα να το λέει, αυτό κατάλαβα.. Πες με βλάκα, αλλά αλήθεια σου λέω.
OxYdO έγραψε: "Γιατί το ΑΠΘ δεν απεργεί;"
Γιατί ίσως δεν απολύουν τόσους πολλούς; Όπως και ναχει, ο παραλληλισμός που κάνεις δε στέκει. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Δεν είναι ίδια η κατάσταση στα δύο ιδρύματα. Δεν απολύεται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Δεν έχεις εικόνα σε τι φάση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ.
Όντως είναι λιγότεροι. Καλά, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ είναι ασόβαροι... Απορώ με τι κριτήρια έγινε η επιλογή.
OxYdO έγραψε: Εξοργίσου όσο θες. Εγώ θα εξοργιστώ αν μειωθεί κι άλλο ο μισθός του πατέρα μου. Αν βγει σε διαθεσιμότητα η μητέρα μου. Αν δω εταιρείες να μπαίνουν, ως αναγκαίο κακό, στο ΕΜΠ. Ο καθένας με τα ευαίσθητα σημεία του... Τι να κάνουμε;
Από τη στιγμή που έχουμε το έλλειμμα που έχουμε, εξοργίσου από τώρα για να είσαι έτοιμος. Διότι: η Ελλάδα μου μοιάζει να είναι παρασιτική για την Ευρώπη. Κρύβαμε το έλλειμμα για να μας βάλουν στην ΕΟΚ, βιομηχανία δεν έχουμε, ότι ανάπτυξη υπήρξε ήταν με δάνεια με ωραιότατα χαμηλά επιτόκια λόγω του ευρώ, που βρήκαμε την ευκαιρία να καρπωθούμε.. Αυτή την εικόνα έχω. Ας τολμήσουμε να γυρίσουμε την πλάτη στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη και τότε να δεις τι μισθό θα παίρνουν οι γονείς σου. Κι επίσης οι εταιρίες δεν είναι τέρατα. Κι αυτές άνθρωποι τις φτιάχνουν, απ’ αυτές ζουν. Η κοινωνία τις χρειάζεται για να λειτουργεί. Ίσως και να είναι καλύτερα το ΕΜΠ με αυτές. Θα είναι λιγότερο ενοχλητικές από τις παρατάξεις, που διέκοπταν 4 στις 5 διαλέξεις για να κάνουν την προπαγάνδα τους (ΤΕΙ Πειραιά).. Ούτε θα καίνε το εκκλησάκι στη ζωγράφου και θα περιφανεύονται στο youtube.. Έλεος δηλαδή..
Αυτά. Συγγνώμη αν ξέφυγα απ' το θέμα.