15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό ladymarion » Κυρ, 13 Οκτ 2013 2:00 am

FREEMAN, εχουν γινει τοσες συζητησεις και δεν εχεις μπορεσει ακομα να καταλαβεις οτι η γκρινια δε θα ανοιξει τη σχολη. Τι νοημα εχει να βγαινει ο καθενας μας και να λεει τον πονο του (ΕΓΩ το ενα, ΕΓΩ το αλλο) και να κραζει οποιαδηποτε προσπαθεια που ενισχυει τη συλλογικοτητα και την αλληλεγγυη; Τι σε χαλαει το γλεντι; Τι μορφη δηλαδη επρεπε κατα τη γνωμη σου να εχει η οικονομικη υποστηριξη των εργαζομενων για να ειναι αποδεκτη; Αφου ουτως ή αλλως οποιαδηποτε αλλο συλλογικο μεσο ή θεσμο το απορριπτεις και το απαξιεις, γιατι δεν προτεινεις κατι;
Άβαταρ μέλους
ladymarion Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Κυρ, 13 Οκτ 2013 2:03 am

Date007 έγραψε:
epicas έγραψε:Και στο κατω κατω τι στο διαολο? η σχολη μονο για να πηγαινεις να κανεις το μαθημα σου ειναι ? Να συζητησεις δεν μπορεις? να ανταλλαξεις αποψεις δεν μπορεις? να διοργανώνεις το οτιδηποτε δεν μπορεις? μονο μαθημα και αντε γεια?
απλα νιωστε λιγο

Τι να σου πω ρε φίλε...εγώ νόμιζα πως η σχολή είναι κυρίως για μάθημα,να σου μάθει τίποτα,εξ ου και σχολή..αν ήταν κυρίως για συζήτηση θα το βαφτίζαμε καφενείο..Και ούτε υποχρεωμένος είμαι να κάνω κάτι άλλο πέρα από μάθημα,δεν θυμάμαι πουθενά τέτοιο όρο/υποχρέωση όταν μπήκα...και στο κάτω κάτω εσύ περίμενες να μπεις στη σχολή για να συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις..?ξέρεις,μπορείς και αλλού..

Αν δε κάτσεις να συζητήσεις και σε τέτοιους χώρους τότε θα καταντήσεις να συζητάς μόνο στο καφενείο που τόσο απαξιωτικά, ίσως και ορθά, αναφέρεις.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Κυρ, 13 Οκτ 2013 2:57 am

Λοιπόν, διάβασα πολλά με τα οποία όχι απλά διαφωνώ αλλά νομίζα ότι δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν σοβαρά.
1)Δεν γλεντάμε με το ότι απολύονται αλλά με αυτήν την πράξη (αυτή μας ήρθε άμα βρείτε καλύτερη ελάτε σε καμιά συνέλευση της σχολής ή του κυλικείου και πείτε την και σε μας) πιστεύουμε ότι παρέχουμε κυρίως ψυχολογική βοήθεια και αλληλεγγύη στους απεργούς.
2)Αντί να κράζετε αυτήν την πρωτοβουλία κράχτε αυτό το εμετικό σίχαμα Ψηφίζω Ανοικτό Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο οποίο πατάνε λάικ συμφοιτητές μας και έχει ώς επιχείρημα λίστα με υπογραφές καθηγητών απο το 2011! :thumbdown:
3)Όσον αφορά το τι κάνει κάποιος όντας άνεργος, θα σας πρότεινα να διαβάσετε τι έγινε στη βιομε.Σαφώς καλύτερο από το να μαραζώνει σπίτι του με το τηλεκοντρόλ στο χέρι κράζοντας όποιον του υποδείξει ο πορτοσάλτε. Περηφάνεια έχουν αυτοί που μάχονται για σένα και μένα ώστε οι 10 "τεμπέληδες" της γραμματείας να μην μείνουν 2 και μετά μας κλαίγεστε για το ότι αργεί η αναλυτική και θα χάσετε την προθεσμία για το μεταπτυχιακό.
4)Και ναι,! ο κύριος σκοπός μας εδώ μέσα είναι να βγούμε μηχανικοί οι οποίοι έχοντας συναίσθηση της θέσης τους θα υπηρετήσουν την κοινωνία ως ενεργά μέλη της. Δεν είμαστε απλά ρομπότ, αλλά πολίτες οι οποίοι πέραν της ακαδημαϊκής έχουν και κοινωνική μόρφωση.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 13 Οκτ 2013 3:04 am

ρε freeman ayto που ειπα που κολλαει με την απαντηση σου? Η σου ειπα εγω πουθενα οτι δεν ειναι για μαθημα η σχολη? χαιρω πολυ .. διαβασες εσυ καπου date007 να γραφω πως η σχολη δεν ειναι για μαθημα? Γιατι ολα τα διαστρεβλωνεται και τα παρουσιαζεται ετσι οπως σας αρεσουν και σας συμφερουν? απλα σας ειπα ανοιχτε τα ματια σας.. μην κραζεται το οτιδηποτε ετσι με το καλησπερα και μην αδειαζεται την οποιαδηποτε προσπαθεια επειδη πολυ απλα ποτε δεν προσφερατε εσεις .Τωρα οσον αφορα αν η σχολη ειναι και χωρος για αλλα πραγματα περα απο το να πηγαινεται να κανετε ενα μαθημα και να φευγετε.. ο καθενας εχει διαφορετικους στοχους και σκοπους για την ζωη του. οπως και ο καθενας λαμβανει διαφορετικα τον ορο μορφωση και παιδεια .
Μιας και μιλας για ορο και υποχρεωση .. δεν θυμαμαι ουτε εγω να ειδα καποιον αντιστοιχο ορο η υποχρεωση αλλα θεωρησα δεδομενο πως περα απο το να πηγαινω στο μαθημα πρεπει να ασχολουμε και με τον χωρο μου ( ο οποιος ειναι η σχολη μου ) προκειμενου να μαθω περισσοτερο για αυτον , να δω τα προβληματα του , να συζητησω με αλλους που μοιραζομαστε μαζι τον ιδιο χωρο και να προσπαθησω να σκεφτω κατι καλυτερο γι'αυτον τον χωρο..
οπως ειπα και στην αρχη.. ο καθενας την εννοια μορφωση και παιδεια οπως την καταλαβαινει..
Ξερεις.. μπορεις και καλυτερα..
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό merlin14 » Κυρ, 13 Οκτ 2013 3:25 am

Ίσως ο όρος γλέντι να προξενησε καποιο χαμό.. Ίσως να έπρεπε να κάνουμε όντως κάποια άλλη κίνηση για να μαζέψουμε κάποια χρήματα ως βοήθεια στους απεργούς.. Το θέμα είναι ότι καθήσαμε και σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.. Απο εκεί και πέρα το να συνοδεύεις την οικονομική βοήθεια με μια κουβέντα συμπαραστασης εγώ το βρίσκω μάλλον θετικό..
Επίσης όσον αφορά τους εργαζομένους των πανεπιστημίων που απολύονται σε σχέση με άλλους εργαζομένους έχουν μια ειδοποιό διαφορά: Με την απόλυση των συγκεκριμένων υποβαθμίζεται αυτομάτως η ποιότητα των ιδρυμάτων για αυτό και κάποιοι φοιτητές το κάνουν μεγαλυτερο θέμα απο κάποιες αλλες απολύσεις(χωρις να εξεταζω το ενδεχομενο να είναι ενας απο τους λογους απεργίας των ιδιων των εργαζομενων)... Οποιοι είχαν έρθει και στο κάλεσμα που είχε γίνει στην σχολή μας άκουσαν καλά ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν..
Απλά στεναχωριέμαι που κάποιοι απορρίπτουν κάποιες ιδέες χωρίς καν να τις ακούσουν,να τις δουν, να τις δοκιμάσουν.. Και καλά μηχανικοί λέμε μετά με ανοιχτο μυαλό.. Σκατά ανοιχτό μυαλό έχουμε....
merlin14

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Dboun » Κυρ, 13 Οκτ 2013 4:03 am

Αγαπητές και αγαπητοί αγανακτισμένοι,μου άρεσε πολύ ο λαϊκισμός σας μου θύμισε πάνελ στιλ Πάμε Πακέτο (δεν έχουμε λεφτά ούτε για να αλλάξουμε βρακί,διαβάζω Μηχανική 2 κάτω από το κερί γιατί μας έκοψαν το ρεύμα, πίνω φραπέ χωρίς παγάκια γιατί έβαλα ενέχυρο το ψυγείο ,κτλπ.) ,ευχαριστούμε για τη διασκέδαση, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πρύτανης πήρε αυτή τη σημαντική απόφαση να κλείσει το πολυτεχνείο; ήρθατε στην συνέλευση/συζήτηση που για πρώτη φορά συμμετείχαν και καθηγητές και ακαδημαϊκοί να ακούσετε τι έχουν να πουν αυτοί;Μάλλον όχι,γιατί εαν το είχατε κάνει θα σκεφτόσασταν διπλά αυτά που γράφετε.Δυστυχώς εσείς είστε η αντανάκλαση της κοινωνίας,οι παρτάκιδες και μάλιστα είστε σε τόσο βαθμό παρτάκιδες που δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ίδρυμα που υποστηρίζετε και σας προσφέρει γνώση και δεν θέλετε να χάσει την αξία του μέσω της απεργίας ,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό?(παρά μόνο την απουσία σας..).Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.
Όσων αφορά το γλέντι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται ντόρος..και στο Ζάλογγο χορεύοντας έπεσαν..ε,σιγά εμείς θα πέσουμε με ρεμπέτικα!!
Dboun

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Κυρ, 13 Οκτ 2013 8:07 am

Dboun έγραψε:δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ίδρυμα που υποστηρίζετε και σας προσφέρει γνώση και δεν θέλετε να χάσει την αξία του μέσω της απεργίας ,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό?(παρά μόνο την απουσία σας..).Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.
Όσων αφορά το γλέντι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται ντόρος..και στο Ζάλογγο χορεύοντας έπεσαν..ε,σιγά εμείς θα πέσουμε με ρεμπέτικα!!
ΕΠΟΣ :clap: :clap: :clap: :clap: το πιο περιεκτικό πόστ εδώ και χρόνια
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Κυρ, 13 Οκτ 2013 10:17 am

Dboun έγραψε:Αγαπητές και αγαπητοί αγανακτισμένοι,μου άρεσε πολύ ο λαϊκισμός σας μου θύμισε πάνελ στιλ Πάμε Πακέτο (δεν έχουμε λεφτά ούτε για να αλλάξουμε βρακί,διαβάζω Μηχανική 2 κάτω από το κερί γιατί μας έκοψαν το ρεύμα, πίνω φραπέ χωρίς παγάκια γιατί έβαλα ενέχυρο το ψυγείο ,κτλπ.) ,ευχαριστούμε για τη διασκέδαση, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πρύτανης πήρε αυτή τη σημαντική απόφαση να κλείσει το πολυτεχνείο; ήρθατε στην συνέλευση/συζήτηση που για πρώτη φορά συμμετείχαν και καθηγητές και ακαδημαϊκοί να ακούσετε τι έχουν να πουν αυτοί;Μάλλον όχι,γιατί εαν το είχατε κάνει θα σκεφτόσασταν διπλά αυτά που γράφετε.Δυστυχώς εσείς είστε η αντανάκλαση της κοινωνίας,οι παρτάκιδες και μάλιστα είστε σε τόσο βαθμό παρτάκιδες που δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ίδρυμα που υποστηρίζετε και σας προσφέρει γνώση και δεν θέλετε να χάσει την αξία του μέσω της απεργίας ,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό?(παρά μόνο την απουσία σας..).Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ωραια,η επιβιωση των φοιτητων ειναι λαικισμος και η επιβιωση των εργαζομενων κοινωνικη αδικια :clap: :clap: :clap: !!!

κ epica,αυτο που λεω ειναι οτι το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι το μαθημα και μετα ολα τα αλλα.το εγραψα ξεκαθαρα.απο τοτε που μπηκα συνεχεια ακουω οι αγωνες θελουν θυσιες και το πολυτεχνειο να ανοιγοκλεινει.εχετε αναρωτηθει το οτι δε βγαινει κατι με αυτον τον τροπο;και οι εργαζομενοι να μην απολυθουν τωρα,θα ερθει μια αλλη κυβερνηση που θα απολυσει τους αλλους μισους.το μονο που γινεται ειναι να διαμαρτυρεστε καθε φορα σε αλλη κυβερνηση.γλεντηστε το,αλλα ειναι προκλητικο.απλα να το ξερετε.και καντε ενα γκαλοπ να δειτε αν τελικα η κοινωνια γυρω σας ειναι μαζι με τις απεργιες;;;;;ολοι απλα ρωτανε ποτε θα ανοιξει και δεν εχουν παρει στα σοβαρα τις απεργιες.ειναι γνωμη μου.και σταματηστε να κολλατε ταμπελες για παρτακιδες και τετοια.συζητηστε με επιχειρηματα.ελεος πια.
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 13 Οκτ 2013 11:02 am

Εγώ ένα πράγμα βλέπω. Ότι το παιχνίδι να τσακωνόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου καλά κρατεί. Τα δίπολα ΑΜΕΤΡΗΤΑ παρτάκιδες-αλληλεγγυοι δεξιοί-αριστεροί μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί Ολυμπιακοί-Παναθηναικοί και γενικά σε δουλειά να βρισκόμαστε να βρίζουμε και να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Είμαστε τόσο εμετικοί ΟΛΟΙ (Ειμαστε γράφω για να προλάβω τους εξυπνάκηδες). Δεν μας αξίζει ουτε καλό ούτε καν ανοιχτό ΕΜΠ γιατί όταν στην ΚΑΤΟΧΗ λειτουργούσε το μπ@@λο όλοι ήταν ενωμένοι και μια γροθιά. Τεσπά αντε καλα κοψίδια από τη μια και καλα μυξοκλάματα από την άλλη.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Dboun » Κυρ, 13 Οκτ 2013 2:41 pm

Με απλά λόγια:
1)απολύουν τα 2/3 του διοικητικού προσωπικού(χωρίς να έχουν σκοπό την βελτίωση του ιδρύματος,ούτε έχουν κάποιο σχέδιο,απλά σκούπα)
2)Το ΕΜΠ είναι ένα κερδοφόρο ίδρυμα για το κράτος...δεν θεωρείτε άμεσος στόχος εξυγίανσης
3)Το ΕΜΠ είναι το πιο αναγνωρισμένο ίδρυμα στο εξωτερικό(ένα είδος αξιολόγησης)
Πάντα υποστηρίζω και λέω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης..μόνο που αυτά τα μέτρα δεν θέλουν να σε ανεβάσουν...να σε κατεβάσουν θέλουν.
Άμα σκεφτούμε και λίγο πονηρά..καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή περικοπή των διοικ.υπ. είναι η αυριανή των ακαδημαϊκών η μεθαυριανή των φοιτητών,των δωρεάν βιβλίων και τέλος του δημ.πανεπιστημίου.
Να συμφωνήσουμε ότι πολλοί καθηγητές μπήκαν λόγω μπατζανάκη,ναι,ίσως όλοι οι διοικητικοί μπήκαν με βίσμα,το ερώτημα που τίθεται είναι εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εάν είναι απαραίτητη η θέση τους.Ε λοιπόν αυτά τα μέτρα δεν κρίνουν αυτές τις παραμέτρους(διαβάστε καλύτερα τα FAQs του Ευστρατιάδη τα λέει καλύτερα από εμένα).
Βάζω στοίχημα πως εάν αναλύσεις τους παραπάνω προβληματισμούς σε οποιοδήποτε άτομο,θα κατανοήσει γιατί γίνεται αυτό,ή τουλάχιστον θα προβληματιστεί...η κοινή γνώμη πλάθεται,όπως κάποιος έπλασε τη δικιά σου και των υποστηρικτών της...Οι καθηγητές λένε δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα ,το πολυτεχνείο αποδεικνύει την αξία του καθημερινώς..εγώ λέω ότι έχουμε να αποδείξουμε και κάτι καλύτερο από αυτό που είχαμε.
Δεν περιμένω να βγεί κάτι απο αυτή την απεργία ή το γλέντι,όχι επειδή είναι ασήμαντα αλλά επειδή εμείς τα κάναμε να φαίνονται ασήμαντα...απλά δεν μου αρκεί να κάθομαι σπίτι μου και να κράζω...
Όσον αφορά όλα τα αγανακτισμένα παιδιά,κάποιες ερωτήσεις, νιώθετε ότι κολυμπάτε στον βούρκο που λέγετε Ελλάδα και μέσα απ'το κουτσό ΕΜΠ βρήκατε την ευκαιρία να βγάλετε το κεφάλι σας για να σας μαζέψει καμία εταιρία του εξωτερικού?αύριο που θα ανοίξει θα τρέχετε να προφτάσετε τον διπλανό σας που διάβαζε ενώ εσείς βλέπατε braking bad?θα περάσετε 5 χρόνια εδώ μέσα και το μόνο που θα έχετε αφίσει στη σχολή θα είναι τα χαρτάκια της τυρόπιτας?Τότε καλά κάνετε και κράζετε αυτά να εγχειρήματα,δε σας χωράν και χαίρομαι,γιατί τύποι σαν εσάς είναι η πλειοψηφία
του ΕΜΠ.Αλλά ευτυχώς ο μόνος τους φίλος είναι το pc και δεν μπορούν να συνεργαστούν για να εκφράσουν αυτό που θέλουν,ούτε καν το για αυτούς αναγκαίο..
Dboun

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης