Ανακοινώσεις Αναβολής Εξέτασης Μαθημάτων Επαναληπτικής Περιόδου 2012-13

Συντονιστής: University Editors

Re: Αναβολή εξέτασης μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 10 Σεπ 2013 12:50 am

ingenieurin26 έγραψε:2. Κατά τη γνώμη μου, μπλε κάδοι και προειδοποιήσεις πρέπει να εφαρμόζονται μόνο για πρωτοετείς, νέους χρήστες, ανθρώπους γενικά που δεν ξέρανε και έτυχε να κάνουν ένα λάθος. Συχνός χρήστης που έχει την επίγνωση ότι παραβιάζει κανόνες και το λέει κιόλας, κανονικά θα έπρεπε να αποβάλλεται μερικές ώρες για να στρώνει...

Θα συμφωνήσω, ίσως και να ταυτιστώ με αυτό. Διότι δε μπορούμε να ασχολούμαστε με τα ίδια άτομα όλη την ώρα. Αν και δεν είμαι της νοοτροπίας του μόνιμου αποκλεισμού, νομίζω που θα πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο. Είναι και κρίμα, λες κι εμείς δε μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο θα πρέπει να ανησυχούμε αν όλα πάνε καλά με το φόρουμ. Και ναι, αυτές οι κοκορομαχίες που βλέπουμε στα αμφιθέατρα και γράφονται κι εδώ πιστεύω ότι υποβαθμίζουν τόσο το επίπεδο των θεμάτων όσο και των αναγνωστών του. Το ότι το φόρουμ έχει συντονιστές δε σημαίνει πως αυτοί θα πρέπει κάθε φορά να βάζουν τα όρια στην παιδική χαρά που εξελίσσεται συνεχώς εδώ. Κι οι ίδιοι οι χρήστες είναι αυτοί που βοηθούν στη συντήρηση αυτού του χώρου. Τεσπα, είναι κι αργά και φλυαρώ. Το τόπικ θα «καθαριστεί» και δε θέλω να επαναληφθεί. Κουράζει το θέμα, κι αν στη τελική δε σας αρέσει αυτό που έχουμε εδώ, μη ξαναμπείτε.

Ορίστε και τα σκουπίδια που.. τυπικά τα κρατάμε τις περισσότερες φορές.

Αποκλείστηκαν οι χρήστες OxYdO & skype, ο τελευταίος για ένα ποστ σε άλλο θέμα το οποίο και διαγράφηκε.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό dimitroula » Τρί, 10 Σεπ 2013 9:58 am

Τελικά οι Γεωδαιτικες εφαρμογές έχουν ακυρωθεί σίγουρα;;γιατί επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει
dimitroula

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό skathari » Τρί, 10 Σεπ 2013 10:02 am

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΕΠΤ. 2013 (ΙΙ)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ "ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΝ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ.

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ.

Γ. Μπ.

--

Γεώργιος Μπουκοβάλας
Ειδικά Θέματα Θεμελιώσεων (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
skathari

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό pavlos82 » Τρί, 10 Σεπ 2013 10:07 am

Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα μαθήματα της τετάρτης 11/09 (Οδοποιία Ι)? . Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση?
pavlos82

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό skathari » Τρί, 10 Σεπ 2013 10:17 am

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΚΗ Ι ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

--

Βησσαρίων Παπαδόπουλος
Στατική Ι (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
skathari

Δημοσίευσηαπό cookie91s » Τρί, 10 Σεπ 2013 12:10 pm

Η επαναληπτική εξέταση του μαθήματος «Σιδηρές Κατασκευές ΙΙ» που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 αναβάλλεται. Σε επόμενη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία εξέτασης.

Οι Διδάσκοντες
cookie91s

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 10 Σεπ 2013 5:11 pm

Με καμία διάθεση ειρωνίας από μεριάς μου, να σημειώσω δύο πράγματα:

1) Δεν πρόκειται για όμοιες καταστάσεις. Δεν είναι απεργία ενός μέσου (μετρό, λεωφορεία) αλλά των εργαζόμενων και των μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ. Δηλαδή των ανθρώπων που προσφέρουν υλικοτεχνική υποστήριξη, καταρτίζουν τα ωρολόγια προγράμματα, κάνουν επιτηρήσεις, μοιράζουν κόλλες, στέλνουν mail στους καθηγητές ώστε να μπουν συγκεκριμένες μέρες τα μαθήματα, κτλ. Συνεπώς απεργεί το "μυοσκελετικό σύστημα" του ΕΜΠ και όχι κάποιος εξωτερικός παράγοντας που θα εμποδίσει τη λειτουργία του. Διακυβεύεται η ίδια η λειτουργία του (το σχέδιο μιλά για 550 από τους 800 εργαζόμενους), ενώ με το τελευταίο μνημόνιο επισπεύδεται η διαδικασία του επόμενου σχεδίου "Αθηνά" που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις σχολών και συμπύκνωση στο ΕΜΠ από 9 σε μόλις 4 (αυτά δε τα βγάζω από το κεφάλι μου είναι η ανάλυση δύο καθηγητών από τους Μεταλλειολόγους που μας ενημέρωσαν για την κατάσταση σε μία συνάντηση που είχαμε μαζί τους ως Αρ.Εν. ΕΜΠ).

2) Το Imperial που περιγράφεις είναι εναρμονισμένο ήδη στο νεοφιλελεύθερο πρότυπο πανεπιστημίου, δηλαδή στο σύστημα αγγλοσαξονικού τύπου: ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκμετάλλευση μέσω "συμβάσεων μηδενικού χρόνου" (http://www.theguardian.com/uk-news/2013 ... -contracts), δίδακτρα, ιδρυματοποίηση της κοινωνικής ζωής, εξατομίκευση των σπουδών, κτλ. Στην Ελλάδα το πανεπιστήμιο παραμένει (?) δημόσιο με ότι συνεπάγεται αυτό για την προσβασιμότητά του και τον χαρακτήρα του.

3) Συγγνώμη αλλά αυτή η μάχη γίνεται για να "προσφέρεις τα αντίστοιχα" που λες κι εσύ, ως καλό πανεπιστήμιο που είσαι. Τσέκαρε και τα νούμερα εδώ (http://www.pd.ntua.gr/?p=185, το έχουμε δημοσιεύσει και σε άλλο τόπικ). Το ότι θα υποστείς κάποιες ενοχλήσεις και εμπόδια είναι δεδομένο, αλλά εγώ πιστεύω ότι εκτός του ότι δε μπορείς "να πηδήξεις σε μια βάρκα και αυτή να μείνει στάσιμη" είναι ανόητο να θέλουμε να απομονώσουμε ,σαν σε καραντίνα, το πανεπιστήμιο από τη βαρβαρότητα που διεξάγεται με τα μνημόνια στην Ελλάδα τα τελευταια τρία χρόνια και να βγάζουμε μεμονωμένα και βεβιασμένα συμπεράσματα.

Υ.Γ. Η παρούσα κουβέντα είναι πολιτική, οπότε ας μην αναμασάμε την καραμέλα της κομματικοποίησης. Επιτέλους, μορφωμένοι άνθρωποι είστε, διαχωρίστε τις δύο έννοιες...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό pavlos82 » Τρί, 10 Σεπ 2013 6:07 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο δεν είναι καθόλου όμοιες οι καταστάσεις. Ναι είναι απεργία ενός μέσου που δημιούργησε πρόβλημα στην καλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Το θέμα είναι ότι αυτοί το προλάβανε με τις ενέργειες που το ανέφερα. Εδώ έχουμε μία κατάσταση που δεν έχετε σε αντίθεση με το δικαιώματα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για κάτι (την δουλεία τους χάνουνε οι άνθρωποι, αν είναι δυνατόν). Αλλά μπορώ να κατηγορήσω το καθηγητή του μαθήματος και συλλογικά όργανα της σχολής για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα (για το συγκεκριμένο περιστατικό μην έκδοσης απόφασης, όπως τα οργανωτικά παράδοξα πριν την απεργία. Δεν μπορώ να περιμένω πότε κάποιος θα βγάλει πόστ τι ανέβασε ο καθηγητής στο mycourses όταν δεν έχω κωδικούς!!!! Μιλάμε για γελοία πράγματα. Να μην υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από κανέναν για το μάθημα?? Ποιος ευθύνεται δηλαδή μήπως εγώ και δεν το ξέρω?

Δεν έχω πρόθεση να κάνω πολιτική συζήτηση, δεν με ενδιαφέρει κιόλας αλλά πρέπει να πω και πάλι ότι δεν διαφωνώ με την απεργία των καθηγητών και εργαζομένων. Σε μια πολιτεία που είσαι μόνο αριθμός τότε αυτά τα αποτελέσματα θα πάρεις, οριζόντια μέτρα και χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Κοινός ο ποίο εύκολος/αδύναμος πεθαίνει πρώτος.

Δεύτερον όσο αφορά το σχέδιο αθηνά, δεν μπορείς να συμπιέζεις σχολές με διαφορετικό υλικό για τι δεν έχεις χρήματα, αλλά δεν μπορείς να ανοίγεις σχολές κιόλας χωρίς να έχεις εξασφαλίσει δικαιώματα στους απόφοιτους (Μηχανικοί Υλικών, Γιάννενα) για αν ικανοποιήσεις καπρίτσια δημάρχων, τοπικών φορέων και πρυτάνεων που θέλουνε να ηγηθούν πολυτεχνία. Αυτούς τι τους κάνεις? Τους συγχωνεύεις ή όχι?
Όπως το βλέπω εγώ το σχέδιο αθηνά δεν θα έπρεπε να είναι τπτ άλλο από μία πύλη ή ένα γραφείο που ΟΛΑ τα πανεπιστήμια θα προμηθευόντουσαν τις ανάγκες τους. Από όργανα και χαρτί μέχρι πρόσβαση σε ερευνητικές πύλες. Οικονομική ενοποίηση (σαφέστατα χωρίς περιορισμούς) όχι διοικητική και οργανωτική. Θα εκμεταλλευτεί την οικονομία κλίμακάς για να μειώσεις το κόστος σου. Αλλά εκεί πονάει και περισσότερο κανείς δεν θέλει "έλεγχο" στα οικιακά του.

Τρίτον, το Imperial ακολουθεί μια κοινωνία και το αντίστοιχό οικονομικό της μοντέλο. Δεν λέω ότι είναι σωστό η λάθος, απλά έχει κάποια πολύ θετικά και πολύ περισσότερα αρνητικά. Περισσότερα από ότι φαντάζεσαι αλλά είχε κάτι πολύ βασικό έβγαζε χρήματα από αυτό που παρήγαγε δεν ήτανε αυτόνομο, ακόμα παίρνει την μερίδα του λέοντος μαζί με τα άλλα δυο γνωστά πανεπιστήμια. Αλλά πουλούσε και τεχνολογία. Διαφωνώ να πληρώνεις δίδακτρα σε μία χώρα που η γονείς σου πληρώνουν φόρους. Διαφωνώ το πανεπιστήμιο να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του αλλά πρέπει να το ξεμπλοκάρεις. πούλα τεχνολογία πούλα αυτό που παράγεις δώσε την δυνατότητα σε φοιτητές και καθηγητές να ερευνήσουν και να πουλήσουν τεχνολογία. Πάντα μέσα από το πανεπιστήμιο με μία είδους εταιρική συνεργασία (το πανεπιστήμιο βάζει τα εργαστήρια, που ανήκουν σε όλους (δημόσιο) και αυτοί που θα τα χρησιμοποιήσουν, μερίδιο των κερδών από την τεχνολογία πάνε προς το πανεπιστήμιο. Σκέψου το σαν φόρο αλλά προς το πανεπιστήμιο. Τώρα σκέψου αν αυτό γίνει σε κλίμακα χώρας μέσα από όλα τα πανεπιστήμια.
Ιδέες και λύσης υπάρχουν το θέμα είναι η κατεύθυνση και ποίος θα ξεβολευτεί για να γίνει και φυσικά αν είναι πρόθυμος να το κάνει.

Δεν τα έχω
pavlos82

Δημοσίευσηαπό pavlos82 » Τρί, 10 Σεπ 2013 6:09 pm

Μπορείς να δεις αν έχει βγει και καμία ανακοίνωση και για την οδοποιία Ι κιόλας?
pavlos82

Δημοσίευσηαπό journeyman » Τρί, 10 Σεπ 2013 6:20 pm

δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση...αλλά εφόσον έχουν ακυρωθεί τα υπόλοιπα μαθήματα δεν θα δοθεί ούτε η οδοποιία....
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης