Εχω ασχοληθει ελαχιστα με το θεμα και αν μπορει καποιος που να ξερει ας βοηθησει.
Ολες τις ανακοινωσεις που διαβασα, τις βρηκα λιγο εως πολυ αοριστες.
Ερωτησεις-αποριες προς αυτους που ξερουν:
1. Ποσοι ειναι συνολικα οι υπαλληλοι στο ΕΜΠ? Και Ποσοι θα γινουν? (αν ξερει καποιος με νουμερα την κατασταση, ας ριξει μια ενημερωση)
Π.χ (απο 1200 θα γινουν 800)
Καποια πανεπιστημια ανα την ελλαδα εχουν ελλειμμα προσωπικου (π.χ Θρακης και Πελ/σου). Το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ ειναι σ αυτα που "φαινεται" να εχουν πλεονασμα.
2. Λεει η κυβερνηση οτι το καθε εργαστηριο θα λειτουργει με max 25 ατομα. Αναρωτιεμαι π.χ στο τμημα μας (Πολ. Μηχ) και στο εργαστηριο της Υδραυλικης ή των Αντισεισμικων, ειναι αυτη τη στιγμη >25 ατομων το δυναμικο προσωπικο. Γιατι κατα καιρους εχω ακουσει κατι για 6-7 ατομα και λεω, "τι παπατζες ειναι αυτες? " Εννοειται πως και τα 2 νουμερα μου ακουγονται εξωφρενικα! Εχει καποιος/α ακριβεις γνωσεις επι του θεματος?
3. Μου ειναι πολυ υποπτο το γεγονος οτι ολος αυτος ο ντορος, που εχει ξεκινησει απο προχθες με το ΤΕΙ Κρητης και απο χθες με το ΕΜΠ, (το ΕΚΠΑ οχι ακομα)... δεν ακουγεται και δεν φαινεται πουθενα. Νιωθω οτι καποιο λακο εχει η φαβα... Ελαχιστες αναφορες εχω βρει σε ειδησεογραφικα blogs. Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι?! ****
Υ.Γ- Εννοειται πως ειμαι καθετα αντιθετος με την πολιτικη της ΝΔ-Πασοκ. Η πολιτικη της ισοπεδωσης δεν οδηγει πουθενα και βυθιζει τη χωρα ακομα περισσοτερο στα σκατα.
**** (Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ολες αυτες οι ενεργειες ειναι πιθανο να γινονται-υποκινουνται για να σωθουν καποια "κακως" βολεμενα κωλαρακια στο ΕΜΠ. Δεν νομιζω να διαφωνει καποιος οτι τα κωλαρακια αυτα ειναι πολλα και τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καθολου ωραια...

...βλεπε υπαλληλους ανα γραμματεια τμηματος! Σε καμια περιπτωση δεν θα τους πεταξεις στο δρομο, αλλα παρε την "αχρηστη" απο εκει μεσα, και βαλτη γραμματειακη υποστηριξη σε καποιο κρατικο προγραμμα βαφης μαλλιων χρηματοδοτουμενο απο το ΕΣΠΑ..... που λεει ο λογος!)
...Και γιατι το λεω αυτο? Γιατι αν υποθεσουμε οτι οι υπαλληλοι ΕΜΠ ειναι 1000, εγω βαζω το χερι μου στη φωτια οτι οι 200 ειναι κακως διορισμενοι και ασχετοι εντελως με τον σκοπο που υποτιθεται οτι επιτελουν . Για να προλαβω αντιδρασεις, ειπα, μην τους πεταξεις στο δρομο αλλα κανε πολιτικη
προνοιας (αγνωστη λεξη για τους κυβερνοντες). anyway......
Πραγματικα θα ηθελα καποιος να με διαφωτισει σχετικα με ολο το θεμα.