Νέα για τις απεργίες εργαζομένων στο ΕΜΠ και τη διεξαγωγή εξετάσεων και μαθημάτων

Συντονιστής: University Editors

Re: Συνάντηση Εργαζομένων Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Akainu » Πέμ, 05 Σεπ 2013 5:20 pm

+1 swt :clap:
Akainu

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 05 Σεπ 2013 5:26 pm

chrisss έγραψε:
apo7 έγραψε:
apo7 έγραψε:Απεργια μεχρι ποτε; Μεχρι Παρασκευη ή θα συνεχισουν και την αλλη βδομαδα; Επομενη συνελευση για ποτε οριστηκε;

Απεργια μεχρι δευτερα 16/9, επομενη συνελευση την αλλη τριτη 10/9.
Οι απεργιες θα ειναι περιφρουρουμενες τοσο Πατησιων οσο και Ζωγραφου, οποτε εκτος αν η κυβερνηση στειλει την αστυνομια για να τις σπασει δε γραφουμε κανενα μαθημα μεχρι και την αλλη δευτερα.

Αντιγράφεις την ήδη γνωστή απόφαση, ή έχεις καμιά καινούργια πληροφορία;

Την ανακοινωση του διδακτικου προσωπικου αναφερω, που ανεβασε ο μπαζ στο αλλο νημα.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Πέμ, 05 Σεπ 2013 7:16 pm

apo7 έγραψε:
apo7 έγραψε:Οι απεργιες θα ειναι περιφρουρουμενες τοσο Πατησιων οσο και Ζωγραφου, οποτε εκτος αν η κυβερνηση στειλει την αστυνομια για να τις σπασει δε γραφουμε κανενα μαθημα μεχρι και την αλλη δευτερα.

Ναι θα πρέπει να έχουμε το νού μας.
Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να πάει η αστυνομία να σπάσει την απεργία.
Μπορεί κάλλιστα να φέρουν και λεωφορεία με απεργοσπάστες αδιόριστους καθηγητές για να γίνει η εξεταστική...
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 05 Σεπ 2013 7:34 pm

Jason αδιόριστοι καθηγητές ΑΕΙ δεν νομίζω να ναι τόσο τραγικά πολλοί για να τα βάλουν με όσους είναι μέσα.... Οπότε αστο... Ατύχησες
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό akis » Πέμ, 05 Σεπ 2013 8:01 pm

akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 05 Σεπ 2013 9:13 pm

Εχω ασχοληθει ελαχιστα με το θεμα και αν μπορει καποιος που να ξερει ας βοηθησει.
Ολες τις ανακοινωσεις που διαβασα, τις βρηκα λιγο εως πολυ αοριστες.

Ερωτησεις-αποριες προς αυτους που ξερουν:
1. Ποσοι ειναι συνολικα οι υπαλληλοι στο ΕΜΠ? Και Ποσοι θα γινουν? (αν ξερει καποιος με νουμερα την κατασταση, ας ριξει μια ενημερωση)
Π.χ (απο 1200 θα γινουν 800)

Καποια πανεπιστημια ανα την ελλαδα εχουν ελλειμμα προσωπικου (π.χ Θρακης και Πελ/σου). Το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ ειναι σ αυτα που "φαινεται" να εχουν πλεονασμα.

2. Λεει η κυβερνηση οτι το καθε εργαστηριο θα λειτουργει με max 25 ατομα. Αναρωτιεμαι π.χ στο τμημα μας (Πολ. Μηχ) και στο εργαστηριο της Υδραυλικης ή των Αντισεισμικων, ειναι αυτη τη στιγμη >25 ατομων το δυναμικο προσωπικο. Γιατι κατα καιρους εχω ακουσει κατι για 6-7 ατομα και λεω, "τι παπατζες ειναι αυτες? " Εννοειται πως και τα 2 νουμερα μου ακουγονται εξωφρενικα! Εχει καποιος/α ακριβεις γνωσεις επι του θεματος?
3. Μου ειναι πολυ υποπτο το γεγονος οτι ολος αυτος ο ντορος, που εχει ξεκινησει απο προχθες με το ΤΕΙ Κρητης και απο χθες με το ΕΜΠ, (το ΕΚΠΑ οχι ακομα)... δεν ακουγεται και δεν φαινεται πουθενα. Νιωθω οτι καποιο λακο εχει η φαβα... Ελαχιστες αναφορες εχω βρει σε ειδησεογραφικα blogs. Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι?! ****

Υ.Γ- Εννοειται πως ειμαι καθετα αντιθετος με την πολιτικη της ΝΔ-Πασοκ. Η πολιτικη της ισοπεδωσης δεν οδηγει πουθενα και βυθιζει τη χωρα ακομα περισσοτερο στα σκατα.

**** (Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ολες αυτες οι ενεργειες ειναι πιθανο να γινονται-υποκινουνται για να σωθουν καποια "κακως" βολεμενα κωλαρακια στο ΕΜΠ. Δεν νομιζω να διαφωνει καποιος οτι τα κωλαρακια αυτα ειναι πολλα και τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καθολου ωραια... :relaxed: ...βλεπε υπαλληλους ανα γραμματεια τμηματος! Σε καμια περιπτωση δεν θα τους πεταξεις στο δρομο, αλλα παρε την "αχρηστη" απο εκει μεσα, και βαλτη γραμματειακη υποστηριξη σε καποιο κρατικο προγραμμα βαφης μαλλιων χρηματοδοτουμενο απο το ΕΣΠΑ..... που λεει ο λογος!)
...Και γιατι το λεω αυτο? Γιατι αν υποθεσουμε οτι οι υπαλληλοι ΕΜΠ ειναι 1000, εγω βαζω το χερι μου στη φωτια οτι οι 200 ειναι κακως διορισμενοι και ασχετοι εντελως με τον σκοπο που υποτιθεται οτι επιτελουν . Για να προλαβω αντιδρασεις, ειπα, μην τους πεταξεις στο δρομο αλλα κανε πολιτικη προνοιας (αγνωστη λεξη για τους κυβερνοντες). anyway......

Πραγματικα θα ηθελα καποιος να με διαφωτισει σχετικα με ολο το θεμα.
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lion » Πέμ, 05 Σεπ 2013 9:21 pm

στην προηγουμενη ανακοινωση παντως λεει ποσοστα 50% για το ΕΜΠ..... (απο περιπου 800 που ειναι σημερα.....) αλλα τι σημασία έχει ο ακριβής αριθμός τους...?
Lion

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 05 Σεπ 2013 9:31 pm

Lion έγραψε:στην προηγουμενη ανακοινωση παντως λεει ποσοστα 50% για το ΕΜΠ..... (απο περιπου 800 που ειναι σημερα.....) αλλα τι σημασία έχει ο ακριβής αριθμός τους...?

Δεν εχει καποια σημασια, απλα για εχω/εχουμε μια ταξη μεγεθους. Το 800 για ολο το ΕΜΠ μου φαινεται σχετικα λιγο και το 50% πολυ, ειναι η αληθεια!
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 05 Σεπ 2013 9:32 pm

Spoiler: show
amazing_happens έγραψε:Εχω ασχοληθει ελαχιστα με το θεμα και αν μπορει καποιος που να ξερει ας βοηθησει.
Ολες τις ανακοινωσεις που διαβασα, τις βρηκα λιγο εως πολυ αοριστες.

Ερωτησεις-αποριες προς αυτους που ξερουν:
1. Ποσοι ειναι συνολικα οι υπαλληλοι στο ΕΜΠ? Και Ποσοι θα γινουν? (αν ξερει καποιος με νουμερα την κατασταση, ας ριξει μια ενημερωση)
Π.χ (απο 1200 θα γινουν 800)

Καποια πανεπιστημια ανα την ελλαδα εχουν ελλειμμα προσωπικου (π.χ Θρακης και Πελ/σου). Το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ ειναι σ αυτα που "φαινεται" να εχουν πλεονασμα.

2. Λεει η κυβερνηση οτι το καθε εργαστηριο θα λειτουργει με max 25 ατομα. Αναρωτιεμαι π.χ στο τμημα μας (Πολ. Μηχ) και στο εργαστηριο της Υδραυλικης ή των Αντισεισμικων, ειναι αυτη τη στιγμη >25 ατομων το δυναμικο προσωπικο. Γιατι κατα καιρους εχω ακουσει κατι για 6-7 ατομα και λεω, "τι παπατζες ειναι αυτες? " Εννοειται πως και τα 2 νουμερα μου ακουγονται εξωφρενικα! Εχει καποιος/α ακριβεις γνωσεις επι του θεματος?
3. Μου ειναι πολυ υποπτο το γεγονος οτι ολος αυτος ο ντορος, που εχει ξεκινησει απο προχθες με το ΤΕΙ Κρητης και απο χθες με το ΕΜΠ, (το ΕΚΠΑ οχι ακομα)... δεν ακουγεται και δεν φαινεται πουθενα. Νιωθω οτι καποιο λακο εχει η φαβα... Ελαχιστες αναφορες εχω βρει σε ειδησεογραφικα blogs. Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι?! ****

Υ.Γ- Εννοειται πως ειμαι καθετα αντιθετος με την πολιτικη της ΝΔ-Πασοκ. Η πολιτικη της ισοπεδωσης δεν οδηγει πουθενα και βυθιζει τη χωρα ακομα περισσοτερο στα σκατα.

**** (Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ολες αυτες οι ενεργειες ειναι πιθανο να γινονται-υποκινουνται για να σωθουν καποια "κακως" βολεμενα κωλαρακια στο ΕΜΠ. Δεν νομιζω να διαφωνει καποιος οτι τα κωλαρακια αυτα ειναι πολλα και τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καθολου ωραια... :relaxed: ...βλεπε υπαλληλους ανα γραμματεια τμηματος! Σε καμια περιπτωση δεν θα τους πεταξεις στο δρομο, αλλα παρε την "αχρηστη" απο εκει μεσα, και βαλτη γραμματειακη υποστηριξη σε καποιο κρατικο προγραμμα βαφης μαλλιων χρηματοδοτουμενο απο το ΕΣΠΑ..... που λεει ο λογος!)
...Και γιατι το λεω αυτο? Γιατι αν υποθεσουμε οτι οι υπαλληλοι ΕΜΠ ειναι 1000, εγω βαζω το χερι μου στη φωτια οτι οι 200 ειναι κακως διορισμενοι και ασχετοι εντελως με τον σκοπο που υποτιθεται οτι επιτελουν . Για να προλαβω αντιδρασεις, ειπα, μην τους πεταξεις στο δρομο αλλα κανε πολιτικη προνοιας (αγνωστη λεξη για τους κυβερνοντες). anyway......

Πραγματικα θα ηθελα καποιος να με διαφωτισει σχετικα με ολο το θεμα.

Ακριβώς τις ίδιες απορίες έχω και εγώ. Πώς να διαμορφώσουμε άποψη χωρίς να έχουμε στοιχεία;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Πέμ, 05 Σεπ 2013 11:01 pm

Το μόνο συγκεκριμένο που βρήκα σχετικά με νούμερα και ποσοστά αν και αφορά το σύνολο των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με ένα αρχείο EXCEL που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο στηρίχτηκε η επεξεργασία του κυβερνητικού επιτελείου για να καταλήξει στον αριθμό των 1.765 υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα[14], στα ελληνικά ΑΕΙ υπηρετούν 12.314 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ/ΕΡΔΙΠ, μόνιμοι βοηθοί και επιστημονικοί συνεργάτες), εκ των οποίων 10.224 στα Πανεπιστήμια και 2.090 στα ΤΕΙ και 9.231 μέλη υποστηρικτικού προσωπικού (διοικητικοί υπάλληλοι μόνιμοι και ΙΔΑΧ, ΕΤΕΠ/ΕΤΠ, κλπ.), εκ των οποίων 7.254 στα Πανεπιστήμια και 1.977 στα ΤΕΙ. Με βάση τα παραπάνω, η αναλογία υποστηρικτικού: διδακτικού/ερευνητικού προσωπικού ανέρχεται σε 0,75:1 συνολικά και 0,71:1 για τα Πανεπιστήμια και 0,95:1 για τα ΤΕΙ, αντίστοιχα.

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας ανέρχονται σε 596.964 (οι 367.034 φοιτούν στα πανεπιστήμια και οι 229.930 στα ΤΕΙ), εκ των οποίων οι 303.026 είναι εγγεγραμμένοι πέραν των κανονικών εξάμηνων φοίτησης με βάση τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας (Κάτσικας, 2013[15]). Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η αναλογία φοιτητών:μελών διδακτικών/ερευνητικών καθηκόντων για τα ελληνικά ΑΕΙ ανέρχεται σε 48:1 με βάση τους εγγεγραμμένους και 24:1 με βάση αυτούς που φοιτούν στα κανονικά εξάμηνα. Οι αναλογίες για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ διαμορφώνονται σε 36:1 και 110:1, αντίστοιχα, για το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών και σε 17:1 και 58:1, αντίστοιχα, για αυτούς που φοιτούν στα κανονικά εξάμηνα. Οι αναλογίες αυτές, τουλάχιστον για ορισμένα πανεπιστήμια, αναμένεται να επιδεινωθούν δεδομένης της αύξησης των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Πηγή: http://www.pd.ntua.gr/?p=185

Επίσης μεταξύ άλλων γνωρίζω συγκεκριμένα πως αναμένεται να απολύσουν 450 με 500 εργαζόμενους ΙΔΑΧ. Οι ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ είναι από εργαζόμενοι σε γραμματείες, φύλακες και διοικητικές υπηρεσίες, μέχρι καθηγητές εργαστηρίων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων δε γνωρίζω συγκεκριμένα.

Εδώ θα βρείτε και τη σημερινή απόφαση:Απόφαση Γενικής Συνέλευσης
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες