Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Σάβ, 10 Οκτ 2009 3:59 pm

Ναι, το θεωρώ καλύτερο.
253
48%
Όχι, προτιμώ να διεξάγονται στο κτίριο Γκίνη.
269
52%

Σύνολο ψήφων : 522

Re: Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Πέμ, 11 Ιουν 2009 11:50 pm

bladia έγραψε:επιδη κ εγω εχω γραψει σε αιθουσες τοσο του κτιριου γκινη οσο και του κτιριου στου ζωγραφου δεν εχουν καμια σχεση...μην τρελαθουμε...
Όταν λες έχεις γράψει Ζωγράφου εννοείς ότι έχεις γράψει και στο Αντοχής Υλικών? Επειδή και αυτό το κτίριο συμπεριλαμβάνεται στις αίθουσες εξέτασης.
bladia έγραψε:συγκρινεις τα δυο κτιρια και το 'πανω' ειναι σαφως καλυτερο
Με εξαίρεση τα μικρά θρανία των αμφιθεάτρων του Γκίνη, υπάρχει αίθουσα ή αμφιθέατρο στο Ζωγράφου που να υπερτερεί σε άνεση των αιθουσών/σχεδιαστηρίων του Γκίνη?
bladia έγραψε:κ εκτος των αλλων ανεσεων ας παρουμε το θεμα της μετακινησης των φοιτητων ως εκει...η πλειονοτητα των φοιτητων απο επαρχια μενει στη περιοχη του ζωγραφου οποτε διευκολυνονται
Δεν καταλαβαίνω τι θα πει "φοιτητές από επαρχία". Τι είναι τα παιδιά αυτά, κουτσά ή στραβά? Κι εγώ από επαρχία είμαι, by the way και μένω 10 λεπτά από Ζωγράφου αλλά δεν με ενδιαφέρει που μένει η πλειονότητα των φοιτητών από επαρχία αλλά που μένει η πλειονότητα των φοιτητών ΓΕΝΙΚΩΣ. Και καλώς ή κακώς η πλειονότητα ΔΕΝ μένει Ζωγράφου. Εϊναι τόσο απλό.
bladia έγραψε:οπως επισης διευκολυνονται ολοι οσοι εχουν αμαξι
Καλώς η κακώς επίσης, η πλειονότητα των φοιτητών ΔΕΝ έχει αμάξι.
bladia έγραψε:τελος οι υπολοιποι οι οποιοι ερχονται με μεσα μαζικης μεταφορας δεν νομιζω πως θα αλλαξει κατι να ερχονται για 7-8 μερες εκει οπου ερχονται ολο το χρονο
Συγγνώμη, αυτό επειδή το να το λες είναι εύκολο, μπορείς να το εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα? Η προσέλευση των φοιτητών όλο το χρόνο δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτή των εξετάσεων καθώς στα μαθήματα πηγαίνουμε διάσπαρτοι σε όλες τις πιθανές ώρες ενώ στις εξετάσεις θα σκάμε όλοι μαζί ταυτόχρονα. Επίσης για Ζωγράφου υπάρχουν 2 λεωφορεία όλα κι όλα (ουσιαστικά ενάμισο, αφού το 242 είναι αναξιόπιστο άπο άποψη συχνότητας), ενώ για Γκίνη υπάρχουν 10 λεωφορεία τουλάχιστον, 6 τρόλλευ, 2 γραμμές μετρό και ηλεκτρικός. Να βράσω και την έλλειψη πάρκινγκ και τον δακτύλιο.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lydia » Παρ, 12 Ιουν 2009 12:46 am

σκασιλα μου για 6 μερες που ειναι οι εξετασεις, εμενα δε μ αρεσει να ερχομαι 7 μηνες (ποσοι ειναι...) γενικα στα πανω κτιρια. οι συγκοινωνιες ειναι απαραδεκτες. η προηγουμενη παρασκευη ηταν ενας εφιαλτης.... καμια ενημερωση γιατι το 242 αργησε κατι μερες να ρθει.... οοοοοοοοοολος αυτος ο ογκος φοιτητων πως θα εξυπηρετηθει?? στο 608 ερχονται και φοιτητες που πανε πανεπιστημιουπολη. ιχ! ανατριχιαζω οταν σκεφομαι τις μετακινησεις με τα λεωφορεια καλοκαιριατικα με κινηση....
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 12 Ιουν 2009 12:52 am

Σκέψου τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Καμία εναλλακτική εκτός του απεχθούς 242! Δεν υπάρχει μετρό ή κάποιο άλλο μέσο.
Αυτό που κάνω εγώ εδώ και ένα περίπου χρόνο είναι...με τα πόδια (!) από τους Αμπελόκηπους. Καθαρή ώρα περπατήματος: 25-30 λεπτά. 10 περίπου λεπτά λιγότερα από τη φάση μετρό Κατεχάκη-242. Και επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω γρήγορα, και ότι θα είμαι μόνος μου και θα αναπνέω καθαρό αέρα στο τετραγωνικο μέτρο που μου αναλογεί.
Όχι πως είναι και ότι καλύτερο με αυτή τη ζέστη, αλλά πάντα είναι καλύτερο από ένα τιγκαρισμένο λεωφορείο. Για αυτό καπελάκι, Madrugada στα ακουστικά, νερό παγωμένο, και Πολυτεχνείο.

Περιττό να πω ότι το κέντρο με βόλευε αφάνταστα περισσότερο διότι με εξυπηρετούσαν 5 (!) λεωφορεία.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 12 Ιουν 2009 12:58 am

bladia έγραψε:πλεον ,που ολοι μιλαμε για την αναγκη να ελαφρυνουμε το κεντρο το οποιο ασφυκτια,γιατι πρεπει να το επιβαρυνουμε περισσοτερο?

Καλα δεν νομιζω οτι το κεντρο επιβαρυνεται απ τους πολιτικους μηχανικους που δινουν εξετασεις 3 φορες το χρονο στο κατω πολυτεχνειο... Και στο εξωτερικο υπαρχουν πανεπιστημια εξω απ τα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα και σε ιστορικα κτηρια του κεντρου (πχ Παρισι-Σορβοννη). Δεν τιθεται θεμα επιβαρυνσης του κεντρου απο εμας. Ας απαλλαγει το κεντρο απ τα γραφεια των πολυεθνικων που το εχουν κατακλυσει... Ή ας λαβουν κι αλλα μετρα για βελτιωση συγκοινωνιων, πολεοδομιας(αν και τωρα ειναι πολυ αργα) να μειωθει η εξαρτηση του Ελληνα απ το αυτοκινητο... Οχι να διωξουν εμας απ αυτον το ζωτικο χωρο...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lydia » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:00 am

να κλεισουμε το κεντρο και να φτιαξουμε μονο ποδηλατοδρομους. και ποδηλατα ενοικιαζομενα.
τελεια και παυλα.
.-
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό sepsis » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:05 am

Το επιχείρημα των συγκοινωνιών δεν θα έπρεπε να αναφερθεί κατά τη γνώμη καθώς είναι το ίδιο με το επιχείρημα του πόσο κοντά μένει ο καθένας στου Γκίνη/Ζωγράφου, δηλαδή υποκειμενικό.
Όσο αναξιόπιστο έιναι το 242 άλλο τόσο είναι αναξιόπιστη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, τα μποτιλιαρίσματα, οι πορείες κτλπ κτλπ. Όσο ασφυκτιώδες είναι το 608 μπορεί να γίνει το μετρό και τα τρόλευ . Ναι, βάζω και το μετρό μέσα καθώς δεν μένουμε όλοι δίπλα σε στάση μετρό πχ. Πολλοί χρειάζονται να πάρουν λεωφορείο για να μπουν σε μετρό και πάει λέγοντας. Είπαμε, μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι τόσο βολικό το κέντρο. Απεναντίας!

Και μια αλλαγή για 20 μέρες που διαρκεί η εξεταστική δεν νομίζω ότι επηρεάζει κανέναν. Όσοι παρακολουθούν κανονικά έχουν συνηθίσει πλέον και όσοι δεν παρακολουθούν..well..θα είναι αντίστοιχοι με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα..δηλαδή, εμείς που είχαμε συνηθίσει μάθημα ζωγράφου κ εξετάσεις γκίνη. Όπως εμείς κάναμε γαργάρα αυτές τις 20 μέρες που δεν μας βόλευε του Γκίνη έτσι θα κάνουν και αυτοί. No big deal

Λοιπά επιχειρήματα περί κέντρου, καφέ, μαγαζιών κτλπ τα προσπερνώ αδιακρίτως!

Η ιστορικότητα τώρα δεν φαίνεται εκεί. Οι πιο πολλοί άλλωστε δεν τους νοιάζει καν. Πάμε για 3 ώρες και φεύγουμε. Τι ιστορικότητα και κουραφέξαλα. Πέρα του αν είναι σωστό ή λάθος (λάθος κατά τη γνώμη μου) η ιστορία δεν σταμάτησε το 74. Συνεχίζεται να γράφεται και δεν χρειάζεται να μένει στάσιμη στο Γκίνη. No offence ελπίζω
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:15 am

Α και για να παρεμβω και υπερ των ποδιων... Κι εγω Αμπελοκηπους μενω (προς γουδη μερια βεβαια) και κανω 15-20 λεπτα. Το 230 που επαιρνα (πριν το χασω στο παρατσακ καποια στιγμη οποτε το εκοψα με τα ποδια και καταλαβω τι κοντα που ημουν) εκανε περιπου τον ιδιο χρονο με τη κινηση που ειχε μπορει και λιγο περισσοτερο ενω γεμιζε ασφυκτικα (που να παιρνε στροφες αν ηταν μεγαλυτερο στη "εκπληκτικη ρυμοτομια'' στου Ζωγραφου)... Ετσι τα ποδια αποτελεσαν την καλυτερη λυση. Ποτε δεν απεργουν, διατηρεισαι στη φορμα σου και το χεις να το λες και στους "μακρυα μενοντες" συμφοιτητες σου...
Γεια σου ρε merde συμβαδιστη...

ΥΓ1: Βλεπεις λοιπον αγαπητη bladia οτι και αυτους που μενουν σχεδον κοντα δεν τους βολευει η συγκοινωνια; Ακομα κι αν γινουν τακτικοτερα τα δρομολογια η κινηση στην Κατεχακη και στην Παπαγου δεν αλλαζουν. Ενω στου Γκινη ειναι κοντα η Ομονοια, η Βικτορια και τα χιλια δυο λεωφορεια και τρολεϋ που κυκλοφορουν σε λεωφοριοδρομους (Πατησιων, Αλεξανδρας). Καμια φορα κολλανε κι αυτα αλλα παλευεται η κατασταση (οχι σαν την ακινησια στην Κατεχακη ή χαμηλα στου Ζωγραφου)...

ΥΓ2: Οχι οτι δε μου αρεσουν και τα πανω κτηρια (με βολευουν και περισσσοτερο) αλλα ειναι κριμα να μενει ανεκμεταλλευτο το Γκινη στο κεντρο...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:17 am

Το επιχείρημα των συγκοινωνιών δεν θα έπρεπε να αναφερθεί κατά τη γνώμη καθώς είναι το ίδιο με το επιχείρημα του πόσο κοντά μένει ο καθένας στου Γκίνη/Ζωγράφου, δηλαδή υποκειμενικό.
Όσο αναξιόπιστο έιναι το 242 άλλο τόσο είναι αναξιόπιστη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, τα μποτιλιαρίσματα, οι πορείες κτλπ κτλπ. Όσο ασφυκτιώδες είναι το 608 μπορεί να γίνει το μετρό και τα τρόλευ και ειδικά με τους Πακιστανούς που βρομάνε. Ναι, βάζω και το μετρό μέσα καθώς δεν μένουμε όλοι δίπλα σε στάση μετρό πχ. Πολλοί χρειάζονται να πάρουν λεωφορείο για να μπουν σε μετρό και πάει λέγοντας. Είπαμε, μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι τόσο βολικό το κέντρο. Απεναντίας!

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Το κέντρο είναι από τη φύση του (ετυμολογικά αν το πάρεις) κοντά σε περισσότερες περιοχές, οπότε δεν είναι τόσο υποκειμενική η συζήτηση. Εκτός αυτού, το κέντρο εξυπηρετείται από 2 γραμμές μετρο, δεκάδες λεωφορεία και τρόλλευ, από το τραμ. Το Πολυτεχνείο στη Ζωγράφου εξυπηρετείται από...το 242, το 140, μερικά που έρχονται από τη Μεσογείων (Γ5 και τα συναφή νομίζω), το 608 και το 230. Μερικά λεωφορεία, δηλαδή. Η εξίσωση των συγκοινωνιακών υποδομών είναι άτοπη, μιλάμει για πολύ μεγάλες διαφορές στο δίκτυο.
Και όχι, ακόμα και σε περίπτωση πορείας (που δεν μου έχει συμβεί ποτέ τα 4 χρόνια που είμαι στη σχολή), μπορείς να κατέβεις κέντρο. Τα μποτιλιαρίσματα δεν είναι ποτέ τόσο τραγικά. Πιο τραγικη απ'ότι θυμάμαι είναι η "άνοδος" του 608 στο Παπάγου, με τα διπλοπαρκαρίσματα και το μποτιλιάρισμα.
Όσοι έχετε αυτοκίνητο πιθανόν να μην το καταλαβαίνετε (δεν λέω για σένα sepsis, γενικώς μιλάω), αλλά εμείς που (ακόμα) λιώνουμε στα ΜΜΜ έχουμε αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τη συγκοινωνιακή υποδομή στη Ζωγράφου. Έχω χάσει το μέτρημα των μαθημάτων τις πρώτες ώρες των οποίων έχω χάσει διότι το 242 αργεί/οι Ηλεκτρολόγοι έχουν πιάσει τρεις λωρίδες και στοιβάζονται σαν τους Ινδούς στο λεωφορείο.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό sepsis » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:26 am

Είναι υποκειμενικό, όπως θα δεις, γιατί η δικιά μου εμπειρία διαφέρει. Πρέπει να ξυπνήσω δύο ώρες πριν (ειδικά αν γράφουμ 8.30 είναι μεγάλη ταλαιπωρία), πρέπει να περπατήσω μέχρι το κοντινότερο λεψφορείο (20 λεπτά), μετά θα κολλήσω χαλαρά στην παπαδιαμαντοπούλου μέχρι να βγω στην βασιλίσσης όπου κάπως παλεύεται. Να μπω μετρό στον Ευαγγελισμό δεν το συζητώ καν καθώς είναι τίγκα και δεν συμφέρει. Και αν έχει πορεία μετά πρέπει να περπατήσω μέχρι το Πολυτεχνείω (πανεπιστημίου->πατησίων, ή από τα στενά στα εξάρχεια) καθώς δεν γίνεται να πάρω λεωφορείο από κει. Και αν δεν έχει πορεία στάνταρ θα κολλήσεις στην κίνηση στην πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί.
Overall, βλέπετε ότι ούτε το κέντρο ούτε ο Ζωγράφου είναι τέλειες λύσεις. Το καλύτερο θα ήταν να γράφαμε σπίτι μας.
Εγώ εν τέλει συμφωνώ με Ζωγράφου με κριτήριο τη συνήθεια έχοντας απορρίψει όλα τα άλλα ως υποκειμενικά. Η συνήθεια δηλαδή που αφού όλοι ερχόμαστε όλο το χρόνο ζωγράφου, ε.. η εξεταστική δεν αλλάζει κάτι. Και για όσους δεν παρακολουθούν θα έιναι αντίστοιχα αυτοί που είμασταν και μεις μέχρι τώρα.
Γενικά πάντως δεν είναι κάποιο καλύτερο από κάτι άλλο
sepsis

Δημοσίευσηαπό bladia » Παρ, 12 Ιουν 2009 1:42 am

akis δεν ξερω τι εισαι εσυ αλλα εγω παντως 'αγαπητη' δεν ειμαι..αγαπητος ισως...και για καποιους οι οποιοι γραφουν χωρις να ξερουν τι λενε εχω μια ερωτηση:οταν θελω να αναφερθω εν συντομια στα παιδια που μεχρι να τελειωσουν το λυκειο ζουσαν στην επαρχια(δηλαδη εκτος αθηνων) και οταν τελειωσαν γραφτηκαν στη σχολη Π.Μ. πως αλλιως να το κανω απο το να πω ''οι φοιτητες απο επαρχια'' ?
bladia

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης