Προβλήματα 1ου έτους

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Προβληματα 1ου ετους

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 10 Ιουν 2009 3:47 pm

Πολύ φοβάμαι ότι αν καθίσετε να μαζέψετε υπογραφές στο τέλος θα γυρίσουν όλοι και θα σας πουν "α, εγώ υπέγραψα επειδή ήταν πολύ cool που ήταν ένα ανεξάρτητο πράγμα, αλλά βαριέμαι τις συνελεύσεις" και θα μείνετε 3 κι ο κούκος να τα συζητήσετε τα προβλήματα του 1ου έτους.
Αυτά από προσωπική ΕΜΠειρία! :D
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 10 Ιουν 2009 3:49 pm

<1)δε χρειάζεται να έχει προηγούμενο και 2) είναι δημοκρατική διαδικασία το να μαζέψεις υπογραφές>

Το 1972 μαζεύτηκαν υπογραφές σε κάθε Σχολή του ΕΜΠ (και στα άλλα Πανεπιστήμια).
Κατατέθηκαν στην Πρυτανεία με αίτημα "να παύσει ο διορισμός των μελών των Δ.Σ. των συλλόγων και να διεξαχθούν εκλογές"...
Το "73" και το "74" τότε ξεκίνησαν... με συλλογικότητα και (ριψοκίνδυνη) αυτοδέσμευση...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 10 Ιουν 2009 3:50 pm

Δεν νομίζω ότι είναι πρακτικό να μαζεύονται φοιτητές από ένα έτος και να συζητάνε για μαθήματα που δεν έχουν διαδαχθεί και για τα προβλήματά τους. Νομίζω ότι είναι απαραίτητη πάντα η βοήθεια από μεγαλύτερους αλλά και γενικά καλό είναι τα οποιαδήποτε προβλήματα να αντιμετωπίζονται συνολικά από το σύλλογο είτε επισήμως είτε ανεπίσημα.
Βέβαια δεν είναι πρακτικό και να μαζευτούν μια μέρα φοιτητές από όλα τα έτη και να συζητάνε για όλο το πρόγραμμα σπουδών...

Ούτε πρακτικό ,και πρακτικώς αδύνατο για να είμαστε ακριβείς. Από τη στιγμή που γίνει σε τόσο γενικό πλαίσιο, θα μπουν και οι παρατάξεις μέσα, και φέξε μου και γλίστρησα. Θα γίνει σαν τη ΓΣ μετά, με δραματικούς μονολόγους για την εργατιά. Καλύτερα να γίνονται συνελεύσεις ανά έτος, και τα αποτελέσματα να κοινοποιούνται στις ΓΣ, χωρίς να εξαρτώνται από αυτές. Οι συνελεύσεις προφανώς προαπαιτούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, με ικανό αριθμό υπογραφών. Ας κάνει την αρχή το πρώτο έτος!

Και φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει τώρα, μπορεί να το κάνετε και στο 3ο εξάμηνο, για να κάνετε αποτίμηση στα προηγούμενα 2, και να αποφασίσετε για το πρώτο έτος που μόλις πέρασε.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 10 Ιουν 2009 3:56 pm

korfolatis έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι οι συνελεύσεις έτους δεν μπορούν εύκολα να βελτιώσουν την κατάσταση.
Δεν νομίζω ότι είναι πρακτικό να μαζεύονται φοιτητές από ένα έτος και να συζητάνε για μαθήματα που δεν έχουν διαδαχθεί και για τα προβλήματά τους. Νομίζω ότι είναι απαραίτητη πάντα η βοήθεια από μεγαλύτερους αλλά και γενικά καλό είναι τα οποιαδήποτε προβλήματα να αντιμετωπίζονται συνολικά από το σύλλογο είτε επισήμως είτε ανεπίσημα.
Βέβαια δεν είναι πρακτικό και να μαζευτούν μια μέρα φοιτητές από όλα τα έτη και να συζητάνε για όλο το πρόγραμμα σπουδών...

Οχι για μαθηματα που δεν εχουν διδαχθει... Δεν νομιζω οτι οι συνελευσεις αυτες θα αφορουν το προγραμμα σπουδων του συνολου της σχολης ουτε θα επικεντρωνονται στο προγραμμα σπουδων του εκαστωτε ετους. Διοτι με αυτο το τροπο μπλεκομαστε σε χωραφια που δεν τα πολυξερουμε (οπως πχ τη συνδεση των μαθηματων των πρωτων ετων με μεγαλυτερων εξαμηνων μαθηματα). Ομως θα συζητουνται τα οργανωτικα ζητηματα των μαθηματων που διδασκομαστε ή εχουμε διδαχθει, προτασεις για ποιοτικη βελτιωση των εν λογω μαθηματων,προβληματα που υπαρχουν για συγκεκριμενους καθηγητες ενω οι προτασεις και οι αποψεις που θα ακουγονται για το συνολικοτερο προσανατολισμο της σχολης προφανως δεν θα ειναι παρθενογεννημενες αλλα θα εχουν προελθει και απο συζητηση με μεγαλυτερους, πιο εμπειρους... Βεβαια δεν νομιζω οτι μπορει να παραβλεφθει και το κριτικο πνευμα των πρωτοετων...
Ας πουμε αν γινοταν φετος μια τετοια συνελευση το καλυτερο θα ηταν να γινει μετα την πρωτη εξεταστικη και μια στο τελος αυτου του εξαμηνου ωστε να εχουμε να συζητησουμε και για τα 2 εξαμηνα εκτος κι αν προεκυπτε κατι συγκεκριμενο και σημαντικο οποτε θα μπορουσε να γινει ανα πασα στιγμη...
Τωρα σκεφτομουν ακριβως το ιδιο με τον merde, να γινει τοτε...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 10 Ιουν 2009 4:04 pm

H πρότασή μου:

Να γίνει αρχικά μια συλλογή υπογραφών, και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί η πρώτη, "πειραματική" συνέλευση του έτους στην αρχή του 3ου εξαμήνου. Τα θέματα γύρω από τα οποία θα επικεντρωθείτε όπως είπε και ο akis δεν θα είναι "σφαιρικά", για το πρόγραμμα σπουδών, αλλά μία ανάλυση των μαθημάτων ένα-προς-ένα για οργανωτικά, εκπαιδευτικά και διαχειριστικά προβλήματα. Για την αποτίμηση της ποιότητας λοιπόν των μαθημάτων (σύμφωνα με κάποια κριτήρια "ποιότητας", μπορείτε και να ρωτήσετε τον κ.Κατσαρέλη να πάρετε ιδέες :D ), δεν χρειάζεται η θεία επιφώτηση από μεγαλύτερους, απλά μια καλή μνήμη και να τα "πείτε" χωρίς φόβο και πάθος.

Καλό είναι να κάνει μια αναλυτική περιγραφή και αποτίμηση της κατάστασης, να τονίζει τα προβλήματα (σε ορισμένα τμήματα, στη συνεννόηση διδασκόντων, στη μεταδοτικότητα, στα εκπαιδευτικά μέσα, στα οργανογράμματα κ.ο.κ), και να προτείνει κάποιες, γενικές φυσικά, λύσεις και κατευθύνσεις λύσεων. Κυρίως όμως, να μην είναι φειδωλή στην κριτική της. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάποια στατιστική ανάλυση της γνώμης των φοιτητών (κάτι που κάνει και η γραμματεία χωρίς νόημα, αλλά και οι παρατάξεις. Φυσικά μια έγκυρη στατιστική ανάλυση από την επιτροπή έτους θα έχει άλλο βάρος).

Η συνέλευση σίγουρα δεν θα έχει αυτοδίκαιη "δικαστική" εξουσία. Είναι ένα πρώτο μέσο πίεσης, όπως είπα και πριν. Οι αποφάσεις θα συγκεντρώνονται σε κάποιο έγγραφο, το οποίο μπορεί να κοινοποιείται σε όλους τους εμπλεκόμενους καθηγητές, στην Πρόεδρο της σχολής. Επίσης καλό θα είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και στη ΓΣ, για λόγους που προαναφέρθηκαν.

Αν μπορέσετε και τα καταφέρετε παιδιά, πραγματικά μαγκιά σας. Βλέπω πάντως να γίνονται μεγάλα βήματα προόδου από τότε που μπήκα εγώ, σε όλους τους σχετικούς τομείς. Και όχι, δεν πρόκειται να παινέψω το σπίτι μου. :mrgreen: :lol:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό morisson » Τετ, 10 Ιουν 2009 6:02 pm

Κοιτα ακη,για να βλεπουμε και λιγο την πραγματικοτητα όπως ειναι.Λοιπον πρωτα απο ολα,όπως έχω ξαναγραψει οι προτασεις αυτες μπορουν να γινουν απο ατομα που βρισκονται καθημερινα στα αμφιθέατρα και βιώνουν τα προβλήματα.Θα βλεπεις και εσυ οτι ηδη υπο αυτό τον όρο έχουμε πεσει στην μειοψηφία.Ακομα το ζητημα αυτο,όσο κι αν δεν το πιστευουμε,εχει αμεση σχεση με τους φιλους μας στο πρωτο έτος που ανήκουν σε καποια παραταξη.Για του λογου το αληθες ας επιβεβαιώσει καποιος το τι συμβαίνει στην συνευλευση του 3 έτους στην οποια αναφερθηκε και ο/η lawine.Περιττό ειναι να αναφερω οτι συμφωνώ με μια τετοια κινηση,αλλα πραγματικα θα απογοητευτω αν δω μια συνελευση 1 ετους με εσενα, εμενα,τον lost in athens και 10 αλλους.

merde_conserve έγραψε:Αν μπορέσετε και τα καταφέρετε παιδιά, πραγματικά μαγκιά σας. Βλέπω πάντως να γίνονται μεγάλα βήματα προόδου από τότε που μπήκα εγώ, σε όλους τους σχετικούς τομείς. Και όχι, δεν πρόκειται να παινέψω το σπίτι μου. :mrgreen: :lol:

αυτο merde ειναι αληθεια,και ισως πρεπει να πουμε και εμεις ενα ευχαριστω στους μεγαλυτερους που μας εδωσαν το μέσο! :roll: ;) .Για το μέλλον αυτης της πρότασης πάντως πιστεύω ότι θα μπορώ να αποφανθώ μετά την παρασκευη (party time!)... :ugeek: :angel:
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 10 Ιουν 2009 6:26 pm

θα μπορώ να αποφανθώ μετά την παρασκευη (party time!)... :ugeek: :angel:

Μετά την Παρασκευή δεν θα μπορείς να πάρεις τα πόδια σου και το κεφάλι σου από το πάτωμα, πόσο μάλλον να αποφανθείς. :lol:

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τετ, 10 Ιουν 2009 8:40 pm

Διαβάζοντας τα παραπάνω, θα ήθελα να αναφέρω πως ίσως τελικά εκείνος ο θεσμός που λέγεται αξιολόγηση διδακτικού προσωπικού έχει κάποιο νόημα..βέβαια ποιός θα είναι ο κριτής;όλοι οι φοιτητές ή οι κομματικοί- εκπρόσωποι μας; Επίσης, θα ήθελα να τονίσω οτι ενώ υπάρχει υποτιθεται η αξιολογηση απο τους φοιτητες που παρακολουθούν, αυτή δεν λαμβάνεται απο κανένα υπόψη. Φέτος μας ειπε καποιος καθηγητης οτι ζητησε να δει την αξιολόγηση που του εκαναν οι φοιτητες και του εστειλαν του 2003. Άρα ποιά η σημασία που τα συμπληρωνουμε;
Η κίνηση αυτή από το 1ο έτος είναι σημαντική και θα πρέπει να επιβραβευθεί και να συνεχιστεί! Εγώ θεωρώ οτι μια συνελευση 1ου ετους χωρις κομματικές καθοδηγησεις μπορεί να κινητοποιήσει ιδέες και λύσεις που μπορει να αποδειχτουν σωτηριες και για τους επόμενους. Οι αληθεια είναι ότι δεν είναι ευκολο να κρίνεται ακόμα τα μαθήματα και τη χρησιμοτητα τους, αλλά θα ήταν πιο γονιμο για μενα να προκύψουν νεες ιδέες απο άτομα που δεν έχουν φθαρεί ακόμα με τα πράγματα στη σχολή και στη συνέχεια να γίνει αν είναι δυνατο συνέλευση γενική για να συζητηθούν αυτά τα θέματα και να μοιραστούν ιδέες και με μεγαλύτερους που μπορει να βλέπουν αλλιως τα πράγματα.
Γιατί θεωρούμε τοσο κακό να προτείνουμε μια συνέλευση έτους για συζήτηση; Γιατι να πρέπει να συγκεντρωθουν υπογραφες για αυτο; Υπογραφες μαζεψτε για την αποφαση! Μάλλον το ιδιο θα έπρεπε να γίνεται και στις γενικές συνελεύσεις:ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

ΥΓ Το λιγότερο που μπορουμε να προσφέρουμε είναι ηθική συμπαράσταση..σας καταλαβαίνουμε απόλυτα και αν κάτι σας τρώει γιατί να μην παλέψουμε για αυτό;
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 10 Ιουν 2009 9:35 pm

morisson έγραψε:Κοιτα ακη,για να βλεπουμε και λιγο την πραγματικοτητα όπως ειναι.Λοιπον πρωτα απο ολα,όπως έχω ξαναγραψει οι προτασεις αυτες μπορουν να γινουν απο ατομα που βρισκονται καθημερινα στα αμφιθέατρα και βιώνουν τα προβλήματα.Θα βλεπεις και εσυ οτι ηδη υπο αυτό τον όρο έχουμε πεσει στην μειοψηφία.Ακομα το ζητημα αυτο,όσο κι αν δεν το πιστευουμε,εχει αμεση σχεση με τους φιλους μας στο πρωτο έτος που ανήκουν σε καποια παραταξη.Για του λογου το αληθες ας επιβεβαιώσει καποιος το τι συμβαίνει στην συνευλευση του 3 έτους στην οποια αναφερθηκε και ο/η lawine.Περιττό ειναι να αναφερω οτι συμφωνώ με μια τετοια κινηση,αλλα πραγματικα θα απογοητευτω αν δω μια συνελευση 1 ετους με εσενα, εμενα,τον lost in athens και 10 αλλους.

Αγαπητε φιλε μου δεν εχουμε τπτ να χασουμε... Η προσπαθεια αυτη πρεπει να γινει κι οποιον τραβηξει τραβηξε. Εμεις θα πρεπει να ενημερωσουμε ολους ανεξαιρετως τους συναδελφους του ετους μας, να τονισουμε οτι η συνελευση γινεται απο μας και για εμας καθως και τη σημασια της και για το αποτελεσμα που μπορει να εχει. Εστω και για το μικροτερο αποτελεσμα που ειναι η ασκηση πιεσης στη σχολη για διαφορα ζητηματα απο μια αποχρωματισμενη και απαλλαγμενη απο πολιτικο δολο ομαδα φοιτητων. Κι αν αυτη η ομαδα ειναι ισχυρη τοσο το καλυτερο...

Σιγουρα οι παραταξεις της σχολης (τουλαχιστον οι μεγαλες) δεν θα δουν κατι τετοιο με καλο ματι. Αλλα οπως κι αν εχει πιστευω οτι μια τετοια προσπαθεια θα δωσει κινητρο σε πολλους συμφοιτητες μας απογοητευμενους απο τις παραταξεις να εκφρασουν τις αποψεις και να συνδιαμορφωσουν αποφασεις που μπορει τλκ να μην εφαρμοστουν απο τη σχολη αλλα θα ειναι ενα βημα παραπανω

SoundOfSilence έγραψε:Γιατί θεωρούμε τοσο κακό να προτείνουμε μια συνέλευση έτους για συζήτηση; Γιατι να πρέπει να συγκεντρωθουν υπογραφες για αυτο; Υπογραφες μαζεψτε για την αποφαση! Μάλλον το ιδιο θα έπρεπε να γίνεται και στις γενικές συνελεύσεις:ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Οι υπογραφες πιστευω οτι θα ειναι καλο να συγκεντρωθουν γιατι μπορει η σχολη ή οι παραταξεις να υποτιμησουν αλλιωτικα τη συνελευση. Ενω αν εχεις καμποσες υπογραφες για τη διεξαγωγη της θα ειναι διαφορετικη και πιο ευκολη κατα τη γνωμη μου. Επισης με τη συγκεντρωση υπογραφων θα εχεις την ευκαιρια να ενημερωσεις τα παιδια και για τη χρησιμοτητα της συνελευσης και για τα κινητρα της. Σωστο και το μαζεμα υπογραφων για την αποφαση... Α επισης (κοιταω μακρυα νομιζω τωρα) να διασφαλισουμε οτι η συνελευση θα γινει σε ωρα που δεν θα εχουμε μαθημα ή τουλαχιστον δεν θα εχουμε ολοι μαθημα (να δουμε και το προγραμμα του αλλου εξαμηνου πρωτα ο θεος)...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 10 Ιουν 2009 9:47 pm

E ωραία τότε ψήστε το. :D Εύχομαι να είστε αρκετά άτομα που να ασχολείστε και να αγαπάτε το ψώνιο σας (όπως κάνανε και άλλοι "γραφικοί" μεγαλύτεροι συνάδελφοι σας και τώρα τρέχει αυτό το "κεντρίστικο", "δεξιό", "αριστερό-κατευθυνόμενο", "χρηματοδοτούμενο" site (hint: βρείτε ποιά παράταξη κρύβεται πίσω από κάθε λέξη και κερδίστε! :P).

Να τονίσετε φυσικά τη δυσαρέσκεια από την ποιότητα των μαθημάτων, όπως και το γεγονός ότι αυτό με συλλογική δύναμη μπορεί να αλλάξει. Και να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο για το κοινοποιήστε στα παιδιά του πρώτου έτους, συμπεριλαμβανομένου αυτού (ή και άλλων) forum. :D :clap:

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες