Να πω κι εγώ τη γνώμη μου αν και το έχουμε υπερ-κουράσει το θέμα. Το πότε θα εξεταστεί το μάθημα δεν έχει σχέση με το αν έχουμε διαβάσει ή όχι (τουλάχιστον έτσι πρέπει) αλλά σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που βγήκε πριν από καιρό και λέγεται πρόγραμμα εξεταστικής. Καλώς ή κακώς πάντα υπάρχουν τα τυχερά (βλ. απεργίες κ.α) και ο σκοπός της αναβολής ήταν για το συμφέρον των περισσότερων τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά. Το να βάλουν το μάθημα τη Τετάρτη όπως και έγινε έχει μάλλον πιο πολύ εκδικητικό χαρακτήρα παρά πρακτικό (καλύτερα να εξεταζόταν την Παρασκευή άμα είναι έτσι) γιατί μιλάμε για ένα εξ'αναβολής μάθημα το οποίο δε μπορούν να στο βάζουν έτσι ενδιάμεσα στην εξεταστική και μάλιστα μέσα στη βδομάδα και σε τι βδομάδα! (από στατική σε εδάφη με δωράκι το επιλογής)
Στη συνέχεια, να πω ότι σαφώς αυτοί που πρέπει να ωφεληθούν από την όποια αλλαγή είναι τα παιδιά του τρέχοντος εξαμήνου κι ύστερα όποιοι το χρωστάνε. Κι εμένα δε με βόλευαν τα μαθήματα που ήθελα να δώσω από προηγούμενα εξάμηνα αλλά τι φταίνε οι υπόλοιποι; Το θέμα του διαβάσματος ακούγεται μάλλον αστείο γιατί με την ίδια λογική κανένα μάθημα (θεωρητικά) δε περιμένεις να το διαβάσεις μέσα στην εξεταστική, το παρακολουθείς και το διαβάζεις στη διάρκεια του εξαμήνου οπότε ας κάνουμε την εξεταστική 2 βδομάδες να ξεμπερδεύουμε.
Το σωστό κατ'εμέ είναι τα αναβληθέντα μαθήματα να μπαίνουν στο τέλος της εξεταστικής ή στη τελική Σάββατα ώστε να μην διαταράσσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα και δε με απασχολεί τι δίνουν οι μεγαλύτεροι εάν αυτό γίνεται προς όφελος των παιδιών του 5ου εξαμήνου, κάτι το οποίο δεν έγινε. Δε το λέω για να αλλάξουν την απόφαση που ήδη πήραν, μιας που προσωπικά έχω απογοητευτεί από την ομάδα της υδρολογίας που στην αρχή του εξαμήνου φάνταζε ιδανική, αλλά γιατί το ορθό οφείλει να λέγεται ασχέτως αν εφαρμόζεται.
Τέλος, να πω ότι οι προσωπικοί διάλογοι κι οι αψιμαχίες δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, αντίθετα το κουράζουν γι'αυτό παρακαλώ να αποφεύγονται. Να μη το ξαναπούμε.