kliu έγραψε:εγω ξερω ενα πραγμα : οταν δε θες να κανεις κατι βρισκεις ενα καρο λογους και τροπους για να μην το κανεις..το ιδιο ισχυει και οταν θελεις να κανεις κατι..τελος παντων εμενα το παραπονο μου ειναι αλλο..το παραπονο μου ειναι στο οτι σε αυτη τη χωρα εν γενει και τις τελευταιες ημερες ειδικα κανεις δε θελει να κανει το χρεος του , τη δουλεια του.. ξεκινωντας απο τους εργαζομενους του μετρο που θεωρητικα ειχαν αιτημα απεργιας τη μειωση των εισφορων τους (κανεις δε θελει κατι τετοιο αλλα ας δουμε γυρω μας σε ΟΛΟΥΣ εχουν μειωθει εξαντλητικα τα εισοδηματα)..επειτα η κυβερνηση μιας και δε μπορεσε να βρει καλυτερη λυση (πραγμα που για ναγινει θα πρεπει να παει πολυ πισω και πολυ βαθια στα προβληματα αυτης της χωρας) αποφασιζει επιστρατευση.λογικο οι αντιδρασεις να ενταθουν. επειτα συμπαραστεκονται κ ολα τα αλλα μεσα..στα δικα μας τωρα..η πρυτανεια δεν ανελαβε ευθυνη να αναβαλει ολες τις εξετασεις το αφησε σε καθε σχολη..εστω..η δικη μας σχολη το αφηνε στους καθηγητες...οι καθηγητες το αφηναν στη σχολη..οι φοιτητες αμεσως να μη δωσουν ..ξερετε με αυτη τη λογικη εχουμε οδηγηθει οπου ειμαστε..και οσο υπαρχει αυτη η λογικη της ευκολης λυσης , της αντιδρασης σε ολα τα δυσκολα με ακυρωση καταστατσεων με καταληψεις με φωνες με βρισιες , της μετονομασιας μιας δυσχερους καταστασης σε παρανομη, αδικη κλπ κλπ δε θα παμε πουθενα..φαυλος κυκλος ..αυτο ειναι το ενοχλητικο..κανεις δε κοιτα αυτο που ειναι υποχρεωμενος πρωτα κοινωνικα και ηθικα να κανει..
1ον: θεωρώ οτι εξέταση θα είχε αναβληθει ό,τι μέιλ και να είχε στείλει ο οποιοσδήποτε, οπότε ήθελε δεν ήθελε κάποιος θα ακυρωνόταν το μάθημα, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες σχολές.(εμας μας καθυστέρησαν λίγο παραπάνω αλλά τέλοσπάντων).
2ον: οταν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ότι σε όλους έχουν μειωθεί τα εισοδήματα το μόνο που νοιώθω είναι μίσος για όσους είναι εκεί πάνω και θα έκλεβαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα απ αυτή τη χώρα.και μετά σου λένε μέσα στη μούρη σου "ξέρεις πρέπει να κανεις υπομονη".εννοείται οτι θα εξαγριωθούν και θα κανουν και απεργιες και πολύ χειρότερα.το ότι οι υπόλοιποι στους οποιους μείωσαν το εισόδημα δεν αντιδρούν δεν σημαίνει ότι αυτός που απεργεί είναι λάθος....
3ον: έχουμε οδηγηθει εδώ που είμαστε γιατι ολοι κοιτανε τον εαυτο τους.οπως πχ τωρα τρωγομαστε μεταξυ μας γιατι ο ενας λεει δεν μπορω να ερθω, ο αλλος λεει να παρεις ταξι,ο ενας εχει λεφτα για ταξι,ο αλλος δεν εχει,ο αλλος φοβαται μην ξεχασει αυτα που διαβασε και θελει να δωσει οσο το συντομοτερο...δεν υπαρχει λογος τσακωμου απ τη στιγμη που ολοι μπηκαμε για καποιο λιγο-πολυ κοινο λογο στη σχολη.ολοι θελουμε να δουλευουν τα παντα ρολόϊ, αλλα με αυτες τις συνθηκες απλα δεν γινεται...θα βγαλουν οι καθηγητες μια ημερομηνια για το μαθημα και τέλος, όσο και να τσακωνεστε εδω περα...
*σορρυ για το τερααααστιο ποστ