Προβλήματα 1ου έτους

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Προβληματα 1ου ετους

Δημοσίευσηαπό lydia » Παρ, 05 Ιουν 2009 10:21 pm

συγγνώμη, αλλά εγώ δεν έχω διάθεση να συζητήσω. η σχολή έχει αρχίσει να με κάνει να θέλω να ξεράσω. η κατάσταση είναι απαράδεκτη. οι περισσότεροι καθηγητές μας θεωρούν μα@@κες. δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. εκτός από μερικές εξαιρέσεις (Στάμου, Γιαννακάκης, Λαμπροπούλου) που ήταν πρόθυμοι να σου απαντήσουν και καταλάβαιναν και τι ρωτούσες... οι υπόλοιποι σε στέλνουν στους συγγενείς σου, γιατί εννοείται, το πολιτικομηχανιλίκι είναι μασονία και οικογενειοκρατία! χα! πως και δεν το είχα ακούσει όταν συμπλήρωνα μηχανογραφικό! :evil: δεν αμφισβητώ τις γνώσεις τους, γιατί δεν έχω ακόμα τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνω αυτό. αμφισβητώ την μεταδοτικότητα τους. κι εκτός αυτού, τη συμπεριφορά τους. δε με σέβονται αυτοί, δεν θα τους σέβομαι κι εγώ, δεν το αξίζουν. με εξοργίζει που πληρώνονται απ τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς μου δουλεύοντας ώρες και ώρες (που όχι, δεν είναι πολιτικοί μηχανικοί, αλλά παρόλα αυτά, ίσως και η μάνα μου που είναι οδοντίατρος να έκανε καλύτερο μάθημα οικοδομικής. δεν έχω ακούσει κάτι καινούριο σε 3 μήνες, μόνο ότι οι γραμμές προβολής είναι λεπτές και οι γραμμές τομής χοντρές. 3 μήνες το ίδιο! και για τα δομικά στοιχεία της κατασκευής τίποτα!) δεν έχω ανάγκη ούτε την βλακεία τους, ούτε την ευνοιοκρατία τους, ούτε την ηλίθια αισθητική τους. μαύρη πέτρα περιμένω να ρίξω....
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lydia » Παρ, 05 Ιουν 2009 10:23 pm

ολοκληρωνοντας, στελνω το αγωνιστικο μου μηνυμα

Spoiler: show
λε-λε-λευτερια! λευτερια στο εμουπου!

:D
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 05 Ιουν 2009 10:33 pm

Ίσως αυτό που θα πρεπε να γίνει είναι να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος και να δωθούν σε κάποιο άλλο μάθημα (πχ να πάρει τη θέση τους το φροντιστήριο με την πατσαλιά) γιατί ο κύριος Τζουβαδάκης δεν δουλεύει καν τις ώρες που λέει το πρόγραμμα (το πρόγραμμα λέει 12.30 και εκείνος φεύγει 11.30 γιατί έχει μια άλλη δουλειά με αποτέλεσμα να μένουν πίσω οι εργασίες) . Ισως το 1ο που σκέφτεστε είναι ότι απλά πρέπει να απολυθεί, αλλά αυτό που προτείνω είναι μια συμβιβαστική λύση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση :D
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 06 Ιουν 2009 2:38 am

Μπράβο ρε Άκη που άνοιξες αυτή τη συζήτηση και στο MQN για να καταθέσουμε όλοι τις απόψεις μας και για να μην γίνεται η συζήτηση μόνο σε κλειστές παρέες, γιατί όλοι μας φαντάζομαι εκφράζουμε μεταξύ μας τη δυσαρέσκειά μας με κάποια πράγματα που αφορούν τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα!
Προσωπικά συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρει ο Άκης, τα οποία τα έχουμε ξανασυζητήσει μεταξύ μας, ειδικά το θέμα των αρχιτεκτονικών μαθημάτων και των άθλιων καθηγητών με τους οποίους έχουμε μπλέξει... Απορώ αν παρά το δυσανάλογο ως προς τα άλλα μαθήματα χρόνο που απαιτούν το σχέδιο και η οικοδομική, θα μας προσφέρουν τίποτα στο τέλος με τον τρόπο που γίνονται...
Για τη μηχανική, το θέμα είναι σίγουρα η έλλειψη χρόνου, αλλά έχω την εντύπωση πως κανένας από τους 3 κύριους διδάσκοντες δεν έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη θεωρία και τις ασκήσεις, κάτι το οποίο πετυχαίνει η Πατσαλιά, όσο και αν κάποιοι την μισούν, και πραγματικά αξίζει να παρακολουθείτε τα μαθήματα που παραδίδει, γιατί μέσα από τις ασκήσεις εξηγεί πάρα πολύ καλά και τη θεωρία... Αλλά και στα τεχνικά υλικά, θεωρώ πως παρά την ανεπάρκεια του χρόνου, θα μπορούσε ο Πουλάκος να μην διαβάζει από μέσα τις διαφάνειες, αλλάζοντάς τις σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να έχουμε κατανοήσει τίποτα, αλλά να κάνει πιο ζωντανό και αποτελεσματικό το μάθημα. Και αν είχαμε το χρόνο θα έλεγα να κάναμε και καμιά άσκηση στον πίνακα, γιατί δυστυχώς και αυτές από διαφάνειες είναι λίγο δύσκολο να τις αφομοιώσεις. Άλλωστε, όπως λέει και ο Morisson, με τον τρόπο που γίνεται το μάθημα, θες να παρακολουθήσεις, αλλά δεν μπορείς, το χάνεις... Και καλό θα ήταν ο καθηγητής να μην μέμφεται αυτούς που δεν πηγαίνουν στο μάθημά του, αλλά να προσπαθεί να καταλάβει γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο...
Επίσης, όσον αφορά τα μαθήματα που είναι πιο πρακτικά (πχ τεχνικά υλικά, γεωλογία) το ότι δεν έχουμε άμεση επαφή με το αντικείμενο το οποίο μελετάμε, αλλά μόνο θεωρητική γνώση, έχει άμεσες συνέπειες στη χρησιμότητά τους. Για παράδειγμα, όπως λέει και ο Άκης, μάθαμε μέσα από τα βιβλία για τόσα πετρώματα, αλλά δεν είδαμε πώς είναι στην πραγματικότητα, κάτι το οποίο σίγουρα θα μας βοηθούσε και να μαθαίναμε ευκολότερα τη θεωρία, αφού θα είχαμε μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μας. Δηλαδή όταν βγούμε με το καλό στο επάγγελμα δεν θα είναι χρήσιμο να ξέρουμε τι πέτρωμα είναι αυτό που βλέπουμε; Αλλιώς τι νόημα έχουν αυτά που μαθαίνουμε;
(Για την οικονομική δεν ξέρω, γιατί δεν άντεξα να κάτσω περισσότερο από 4 ώρες συνολικά... :shh: - συμφωνώ με Elendil)

ΥΓ: Respect για τα: "Ισως το 1ο που σκέφτεστε είναι ότι απλά πρέπει να απολυθεί (ενν. ο Τζουβαδάκης)"(Ingenieurin26) και "Τωρα που προλαβαινουμε πριν αλλοιωθουμε απο τα παραταξικα συμφεροντα" (akis) Για το τελευταίο, αν και το έχουμε ξαναπει, δεν πιστεύω να το εννοείς ε;;; ;)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Elendil » Σάβ, 06 Ιουν 2009 2:44 am

Lost.in.Athens έγραψε:Για τη μηχανική, το θέμα είναι σίγουρα η έλλειψη χρόνου, αλλά έχω την εντύπωση πως κανένας από τους 3 κύριους διδάσκοντες δεν έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη θεωρία και τις ασκήσεις, κάτι το οποίο πετυχαίνει η Πατσαλιά, όσο και αν κάποιοι την μισούν, και πραγματικά αξίζει να παρακολουθείτε τα μαθήματα που παραδίδει, γιατί μέσα από τις ασκήσεις εξηγεί πάρα πολύ καλά και τη θεωρία...

Επίτελους ένα ακόμα άτομο που γουστάρει Πατσαλιά!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Έλα να γινόμαστε πολλοί!!
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό akis » Σάβ, 06 Ιουν 2009 3:05 am

Ε κοιτα εμεις δεν εχουμε αλλοιωθει ακομα ουτε και κανενας αλλος γνωστος μας απ το 1ο ετος. Ευχομαι να συνεχιστει αυτη η συμπνοια που θεωρω οτι επικρατει (εκτος κι αν τη βλεπω μονο εγω)... Ευχομαι να βλεπω καλα εν πασει περιπτωσει...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό akis » Σάβ, 06 Ιουν 2009 9:04 pm

Α και κατι αλλο που εχω παρατηρησει (συγγνωμη αν σας εχω ζαλισει αλλα ηθελα να τα πω σε περισσοτερο κοσμο αυτα που διαπιστωνω μηπως και αλλαξει κατι συλλογικα): σε μαθηματα οπου η υλη "κοπηκε" στα 2 ωστε να μας διδαξουν 2 καθηγητες (Μαθηματικη Αναλυση Ι κ ΙΙ-1ο τμημα, Γραμμικη Αλγεβρα) δεν ελειψαν οι επικαλυψεις μεσα στο ιδιο το μαθημα και η ελλειψη συνεννοησης των διδασκοντων. Το αποτελεσμα ηταν κομματι της υλης να μη διδαχθει καθολου και ενα αλλο κομματι να διδαχθει οπως να ναι. Αντιθετα, ο Γιαννακακης στο 1ο εξαμηνο (ο καλυτερος κατα τη γνωμη μουτων "Μοικανων") που διδαξε ολη την υλη σειριακα την προλαβε ολη και εκανε και επαναληψη λυνοντας ολες τις ασκησεις των φυλλαδιων που μας εδωσε. Προσωπικα πιστευω πως στα Μαθηματικα (σε αλλα μαθηματα ο διαχωρισμος της υλης ειναι σαφεστερος -οικολογια- και επιβαλλομενος) θα επρεπε να μας διδασκει ενας καθηγητης ολη την υλη σειριακα...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Alexander » Κυρ, 07 Ιουν 2009 12:21 am

lydia έγραψε:συγγνώμη, αλλά εγώ δεν έχω διάθεση να συζητήσω. η σχολή έχει αρχίσει να με κάνει να θέλω να ξεράσω

Εγώ μετά απο την "εμπειρία" του 9ου εξαμήνου, απο κει που χτύπαγα 10ωρα σε παρακολούθηση στο χαλαρό, έχω φτάσει στο εαρινό να παρακολουθώ 2 μαθήματα, και αυτά με βαριά καρδιά "απο υποχρέωση". Απο κει που ήμουν πορωμένος, έχω ξενερώσει τελείως για διάφορους λόγους που βαριέμαι αυτή τη στιγμή να παραθέσω, αλλά το σίγουρο είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρουν κάποιοι καθηγητές.
Εύχομαι να μου περάσει σύντομα πάντως γιατι δε με συμφέρει, έχουμε αγώνα στις 22 ;-)
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 07 Ιουν 2009 11:40 am

Παιδιά σε αυτά που διαβάζω εδώ αναγνωρίζω και τον εαυτό μου. Ενώ ξεκίνησα με όρεξη και ενθουσιασμό τη σχολή στη συνέχεια ένιωσα τεράστια απογοήτευση από την συμπεριφορά των καθηγητών και τον τρόπο και τις συνθήκες διδασκαλίας(*). Ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε πρώτα σε ξενέρωμα και έπειτα σε μίσος! Δεν ήθελα να ξανακούσω τίποτα για αυτή τη σχολή, ούτε να ξαναδώ κανέναν από αυτούς. Έτσι, εγκατέλειψα τις σπουδές για αρκετά χρόνια και ασχολήθηκα με περιστασιακές δουλειές ίσα ίσα να βγαίνουν τα έξοδα μου. Επανήλθα στη σχολή πριν 2 χρόνια για να τελειώσω, υποψιασμένος πλέον και χωρίς να περιμένω να συναντήσω κάτι διαφορετικό από αυτό που με έκανε να την παρατήσω. Απλά τώρα, έχοντας "πακετωθεί" πολλές φορές πριν, δεν δίνω πια δεκάρα και κοιτάω μόνο πως θα τελειώσω όσο πιο σύντομα, να βγω στη δουλειά και να ρίχνω δύο μούτζες κάθε φορά που θα περνάω έξω από το Πολυτεχνείο. Δεν ακούγεται όμορφο αλλά γράφω αυτό που αισθάνομαι.

*Ο μόνος καθηγητής τότε που με έκανε να περιμένω πως και πως να έρθει η ώρα για να κάνω μάθημα, ο μόνος που ενδιαφερόταν πραγματικά να μας μάθει, ο μόνος που μας μετέδιδε μια θετική αύρα για το μηχανιλίκι και μας έδινε δύναμη, ήταν ο Κ. Δημητρίου που μας έκανε Προβολική Γεωμετρία. Μέχρι που πλήρωσε από την τσέπη του για να πάρουν όλοι όργανα για το σχέδιο (ήταν ακριβά και πολλά παιδιά δεν είχαν). Ήταν μεγάλος σε ηλικία, σίγουρα δεν διδάσκει πλέον, μην τον μπερδέψετε με άλλους Δημητρίου. Πραγματικά άγιος άνθρωπος, δεν πρόκειται να τον ξεχάσω ποτε.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Κυρ, 07 Ιουν 2009 12:18 pm

akis έγραψε:Επισης τι πραγμα ειναι αυτο με τη Τεχνικη Μηχανικη ΙΙ. Μπαινω Θεοτοκογλου και ο ανθρωπος εχει απελπιστει. Κοιταει το ρολοι καθε 5 λεπτα να δει ποση ωρα εχουμε. Σιγουρα το μαθημα πρεπει να σπασει σε 2 3ωρα ή και 4 ωρα μαθηματα. Η υλη ειναι απλα ογκωδης για ενα εξαμηνο.

Άκη, χαίρομαι πάρα πολύ που άνθρωποι του 1ου έτους από μόνοι τους διαπιστώσαν αυτό το μπάχαλο στις Μηχανικές. Έτσι αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται και δεν μένουν σε συγκεκριμένες σκέψεις που ορισμένοι θέλουν να τις κάνουν να επικρατήσουν. Αφού βλέπω ότι γενικά ενδιαφέρεσαι θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω topic viewtopic.php?f=15&t=100 γιατί όλη αυτή η κατάστση που αντιμετωπίσαμε πέρυσι (και εμείς ως φοιτητές του 1ου έτους) προσωπικά με έκανε να χάσω το κουράγιο μου. Και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι όπως είναι τα μαθήματα των μηχανικών πλέον είναι δύσκολο ακόμα και να περάσεις (κυρίως η ΙΙ) αλλά το ότι δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις τίποτα. Όταν σε βομβαρδίζουν με τόσες έννοιες μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να διαβάσεις πολύ, μπορεί να γράψεις και καλά, αλλά το θέμα είναι το τι θα σου μείνει ως εφόδιο για τις μετέπειτα σπουδές σου.
Τώρα όσον αφορά τους αρχιτέκτονες τι να πω. Οι άνθρωποι κατά το κοινώς λεγόμενον "δεν την παλεύουν" και αν βαριούνται και δεν τους αρέσει το πολυτεχνείο καλύτερα να σηκωθούν να φύγουν και να μας αφήσουν ήσυχους μπάς και έρθει κανένας πιο σοβαρός να κάνει μάθημα. Ειδικότερα για τον ξυλότυπο το θέμα είναι αστείο, εγώ τον έκανα τηλεφωνικώς με τον πατέρα μου! :D
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης