13/05: Φοιτητικές Εκλογές 2009

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 13/05: Φοιτητικές Εκλογές 2009

Δημοσίευσηαπό lydia » Σάβ, 16 Μάιος 2009 10:19 pm

συγγνωμη που επεμβαινω στη συζητηση- ντελιριο σας, αλλα αισθανθηκα λιγο (λιγουλακι) προσβεβλημενη
δεν μπορεις να παλυευεις για τα δικαιωματα σου χωρις να σαι σε παραταξη?? εχω σταματησει να κατεβαινω σε πορειες με κομματικοποιημενα ατομα ( "ελα μαζι μας για ασφαλεια" ) αλλα με πολιτικοποιημενους-μη κομματικοποιημενος φιλους. και παντα (πααααντα) θα στα πρηξουν οι των παραταξεων (των αριστερων, οι αλλοι δε με βρισκουν μαλλον ενδιαφερουσα και δε μου μιλανε) για αγωνες, μαχες, αιματα, συλλογικοτητες και δε συμμαζευεται.... φρικη. θα με παρουν τηλεφωνο 3 φορες και θα τους ψηφισω τρεχοντας, επειδη με ειδαν σε μια πορεια και με θεωρησαν δικια τους. αυτο υποβιβαζει τη νοημοσυνη τους, μαλλον, και εμενα ως ανθρωπο.... :roll: :|
πολυ θα θελα να δω σε μια ΓΣ λοιπον να κανουν ησυχια και να μη πηγαινουν πανω κατω δεξια αριστερα και να μιλανε και να σχολιαζουν γιατι, γαμωτο, ΠΡΟΣΠΑΘΩ Ν ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ο δαπιτης ΚΑΙ ο πασπιτης ΚΑΙ ο εαακιτης ΚΑΙ ο εγκαλαδιτης ΚΑΙ ο κνιτης και δεν ξερω ποιος, για ν αποκτησω τη γνωμη ΜΟΥ, και επειδη μαλλον δε θα ξερω ολες τις τελευταιες εξελλιξεις, θα εχω απορια κ θα ρωτησω το διπλανο μου, αλλα ειλικρινα, μη με ζαλιζετε, δε θα σωσετε σημερα τον κοσμο, ουτε περναει πια αυτο το παιχνιδι εντυπωσιασμου με τις φωνες και τις βρισιες (οχι σε νοημονες ανθρωπους τουλαχιστον... :think: ) και σεβαστειτε τον ομιλητη και οσους θελουν να τον ακουσουν.... γι αυτο δεν πηγαινουμε πια σε συνελευσεις, γιατι δεν ειναι δημοκρατικο οργανο πια, οχι επειδη, οπως μας κατηγορειτε, δεν ενδιαφερομαστε για τα κοινα....
στις πορειες του δεκεμβρη παλι τσακωνοσασταν (για το προς τα που θα παει η πορεια, για παραδειγμα).... το κοινο καλο πανω απ ολα!
δεν ηρθα στις εκλογες γιατι κανεις δεν ενδιαφερηκε ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ας σας ακουγεται εγωιστικο.
συγνωμη που τα γραφω μπερδεμενα, εξαλλου δε θα καταλαβουν και τιποτα αυτοι που δεν καταλαβαιναν μεχρι τωρα, οχι γιατι ειναι χαζοι, αλλα γιατι δε θελουν. μαλλον για μενα τα γραφω, απ το πληκτρολογιο, αφηνω τα επαναστατικοτερα μεσα για τους επαναστατες, προφανως οι υπολοιποι ειμαστε αναξιοι...
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 3 » Σάβ, 16 Μάιος 2009 10:33 pm

...Αρα εδω τεθηκε θεμα επαγγελματικης δεοντολογιας, καποιοι ανελαβαν δραση συλλογικα και πετυχαν το "ταρακουνημα"! Ε μπραβο τους κ. neoktana! Αμα αυτοι οι 3 σχηματισουν πολιτικοσυνδικαλιστικο συνδιασμο εμεις τι πρεπει ν τους κανουμε;;; (Τωρα βεβαια το τι κανανε και γτ το κανανε ετσι οι αριστερες παραταξεις, εκ θεσεως μ, δν μπορω ν ξερω..)

lydia, δν ειναι μεμπτο το ν μην εισαι σε χωρο, αυτο ειναι δικαιωμα τ καθενος κ ειναι ανευ σημασιας. Μεμπτο ειναι ν κατηγορεις τν αλλον οτι ειναι εκει κ ν τν λες κομματοσκυλο! Δλδ εμεις π διαλεξαμε ν μπουμε καπου κ ν κατεβουμε σε γσ, πορειες, εκλογες "ξεπουληθηκαμε"; Μ τη βιδωνει η λογικη οτι ο ανενταχτος εχει περισσοτερο δικιο απο τον ενταγμενο. Τεσπα, βαρεθηκα, δν λεω περισσοτερα, το θεμα εγινε καλτσα..
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό sepsis » Κυρ, 17 Μάιος 2009 12:41 am

3 έγραψε:Επειδη γνωριζομαστε κιολας, σε πληροφορω καλυτερα πως: Δν παραληρω, αλλα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τις υποννοιες.. Κ αμα το παμε κ ετσι, αποδειξε μ οτι δν εννοουσες Κ ΜΕΝΑ κομματοσκυλο (μα κ εγω συμμετειχα σε εκλογες, ΓΣ κλπ!) κ παω πασο.. Απο τα λεγομενα σ, ΑΛΛΑ φαινονται.. Κανω λαθος εδω;

Aμα καίγεσαι πολύ στείλε μου τη φωτό σου να δω ποιός είσαι να σου πω εγώ αν είσαι κομματόσκυλο ή όχι :twisted: :P
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό gandalf » Κυρ, 17 Μάιος 2009 2:55 am

neaoktana έγραψε:3
3. Ένα (1) - εκλεγμένο (με παράταξη βεβαίως) μέλος - της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ είναι "Επιστημονικός Υπεύθυνος" σε εκδήλωση προώθησης "Πολυτεχνικής Σχολής της Πλατείας Βάθης". Δύο (2) εκλεγμένα (με παρατάξεις βεβαίως) μέλη - της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ είναι ομιλητές - πουλητάρια, με "φάτσα παραλία" την εκλεγμένη θέση τους στην Αντιπροσωπεία !
4. Το κείμενο της πρόσκλησης κυκλοφορεί - διανέμεται ευρέως και αφελώς ? μέσω του μηχανισμού του ΤΕΕ.
ΟΧΙ βεβαίως... οι γκουρού των παρατάξεων έχουν το "ελεύθερο", ως υπεράνω πάσης υποψίας...
5. Τριανταέξι (36) - που λέει ο λόγος - "αριστερές ~ επαναστατικές" παρατάξεις καθεύδουν (= κοιμούνται με τα παραταξιακά τους τσαρούχια - στην κοσμάρα τους...)
6. Χρειάστηκε η παρέμβαση (από τον καναπέ ?) τριών (3) Πολιτών - Μηχανικών, με διαφορετικές προσωπικές "πολιτικοκομματικές" εντάξεις, ώστε να ταρακουνηθεί το "σύστημα" = μ@&#λο...

Απ' ότι πρόλαβα να δώ σε προηγούμενο ποστ σας ήταν όλοι τους από την (ανεξάρτητη (ουαου...)) ΕΛΕΜ...για τους οποίους δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα...Ας γίνει τουλάχιστον φασαρία στο ΤΕΕ για το θέμα αλλιώς θα επιβεβαιωθεί μια κατάσταση του στυλ "ο καθένας κανει ότι θέλει" και μάλιστα σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό (και για το ΤΕΕ υποτίθεται)...Πάντως επί του γενικότερου, το ότι δραστηριοποιείται σε ένα χώρο μια συλλογικότητα με πιο δομημένα χαρακτηριστικά (πολιτικά, οργανωτικά κτλ) δεν σημαίνει πως αυτοί που δεν εντάσσονται κάπου πρέπει να "κοιμούνται"...το αντίθετο...και ειδικά όταν μιλάμε για συλλογικότητες της Αριστεράς, η επαφή και η αλληλεπίδραση με τις μάζες είναι ζωογόνος δύναμη... (θα μεταφέρω τα παράπονα σας στη Συνεργασία... :lol: :lol: )
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Κυρ, 17 Μάιος 2009 5:13 am

Όσον αφορά το θέμα που θίγει η Λυδία σχετικά με τις γενικές συνελεύσεις, θεωρώ και γω πως υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σεβασμού τόσο προς τους ομιλητές όσο και προς τους ακροατές. Σκοπός της γενικής συνέλευσης είναι να ακούσουμε διάφορες απόψεις και επιχειρήματα (όχι απαραίτητα από παρατάξεις), να τα συγκρίνουμε, να προβληματιστούμε και αφού λάβουμε υπ' όψιν τις διάφορες οπτικές γωνίες των θεμάτων που συζητούνται, να σχηματίσουμε τη δική μας γνώμη και γιατί όχι, να τοποθετηθούμε πάνω στα προβλήματα που μας απασχολούν.
Όταν όμως γίνεται τόση φασαρία που ο ακροατής πραγματικά δεν μπορεί να ακούσει και να παρακολουθήσει τις απόψεις, τις διαφορετικές προσεγγίσεις και την πορεία της επιχειρηματολογίας των ομιλητών,
όταν η ΓΣ κρατάει 4 ώρες και βάλε (λόγω πχ ερωτήσεων που καταντούν να γίνονται κανονικές τοποθετήσεις), πράγμα που καθιστά αδύνατο να τις παρακολουθήσει ουσιαστικά και ολόκληρες ο φοιτητής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκτήσει ολοκληρωμένη θέαση των πραγμάτων,
όταν ο καπνός που υπάρχει στο αμφιθέτρο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για κάποιους για να παρακολουθήσουν τη ΓΣ,
όταν κάποιοι δεν κάνουν καν τον κόπο να ακούσουν όλους τους ομιλητές και να σχηματίσουν άποψη, αλλά έρχονται μόνο την ώρα της ψηφοφορίας, χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρουν τι συζητήθηκε και τι ψηφίζουν (δείχνοντας έτσι και ασέβεια προς τους υπόλοιπους ομιλητές),
όταν παρόλο που ζούμε σε μια πολιτισμένη(;) κοινωνία, στις ΓΣ καταφέρνουν να υπάρχουν φωνές, βίαιες εξάρσεις και βρισιές την ώρα που τοποθετείται ο άλλος και προσπαθεί να ξετυλίξει την πορεία της σκέψης του, χωρίς να περιμένουν να του θέσουν πολιτισμένα και δημοκρατικά τις ερωτήσεις τους ή κάποιοι φτάνουν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια,
τότε σίγουρα η γενική συνέλευση χάνει τη δημοκρατικότητα και την πολυφωνία που θα έπρεπε να τη διέπει...
Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να πτοούμαστε από τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει (ή καλύτερα -οφείλουμε-) να προσπαθούμε να συμμετέχουμε μαζικά στις γενικές συνελεύσεις, έτσι ώστε και να μην αφήνουμε τη μοίρα μας στα χέρια άλλων και οι αποφάσεις που παίρνονται να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές. Προσωπικά θα συνεχίσω να πηγαίνω στις ΓΣ, αλλά αν θέλουμε ο θεσμός αυτός να γίνει πραγματικά δημοκρατικός, να συμβάλλει στην ενεργοποίηση των φοιτητών και να προκαλεί το ενδιαφέρον τους για τα θέματα που θα έπρεπε να τους απασχολούν, κάτι πρέπει να γίνει...

ΥΓ: Συγγνώμη αν σας κούρασα...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 17 Μάιος 2009 2:31 pm

Θα προσπαθήσω να συνοψίσω με λιτό τρόπο την άποψή μου, η οποία δεν απαιραιτήτως ορθή.
1. Οιοσδήποτε οργανισμός κρίνεται συνολικώς θετικά, όταν με την ύπαρξη και λειτουργία προσδίδει αξία στο σύνολο και όχι μόνο στον εαυτό και τους συμμετέχοντος εια αυτόν.
2. Αντικαταστήστε το παραπάνω <οργανισμός> με ότι θέλετε, ενδεικτικώς : {Κράτος, πολιτικοί φορείς και νεολαίες}, {Δήμος, Παρατάξεις}, (Συλλογικοί φορείς, παρατάξεις}, {Παρέες}, {Portals}, {άτομα}, κλπ....
3. Αν εστιάσουμε - και πάλι ενδεικτικώς - σε Συλλογικούς φορείς η λειτουργία τους περιλαμβάνει αναγκαστικώς εμφανείς "παρατάξεις" ή / και αφανείς "παρέες", προσωρινές "συσπειρώσεις" και μη ενταγμένα μονίμως κάπου "άτομα".
Το ζητούμενο του 1. παραμένει. Οι όποιες παραπάνω "συσσωματώσεις" δίνουν αξία στο σύνολο ή όχι ? Συνεργάζονται - συναινούν για τα θέματα της επικαιρότητας ή απλώς αντιπαλεύουν ?
Κινητοποιούν τα "άτομα", ή τα εξωθούν στην άρνηση συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες ?
Ενδυναμώνουν την άμεση δημοκρατία, ή δομούν (ακραίες ίσως) μορφές αντιπροσωπευτικής ?
Τα "ενεργά - δραστήρια" μέλη των "συσσωματώσεων" αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου ? Ώστε η δράση τους να το "αντιπροσωπευει έστω στατιστικώς"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό poum » Κυρ, 17 Μάιος 2009 5:37 pm

@soso: καταδικάζεις τις παρατάξεις, τις εκλογές και τις γ.σ., αλλά επικαλείσαι ένα όργανο σαν την ΕΦΕΕ;!
δε σου τα πάνε καλά, φίλος!για να συγκροτηθεί η ΕΦΕΕ πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις και εκλογές απ' τη στιγμή που σ'αυτήν συμμετέχουν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ παρατάξεων σύμφωνα με τα εκλογικά τους αποτελέσματα! Όσο για το ποια συμφέροντα υπερασπίζεται αυτό το όργανο είναι μεγάλη συζήτηση...Το κίνημα πλέον δεν την χρειάζεται. 'Εχουν αναπτυχθεί τέτοιες μορφές αυτοοργάνωσής του που μόνο πίσω θα το πήγαινε.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

Υ.Γ.: απαντάω μόνο σ' αυτό γιατί ήταν το πιο κουφό της συζήτησης και μου έκανε κάτι βρε παιδί μου...!
bismallah
poum

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 17 Μάιος 2009 6:01 pm

Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols και στο τελευταίο ποστ του κ. Κατσαρέλη.

@3: "Κομματόσκυλα" χαρακτήρισα τα κομματόσκυλα. Όχι όλους όσους συμμετέχουν σε ΓΣ, δραστηριοποιούνται σε παρατάξεις και εκλογές, ψηφίζουν κλπ. Δεν καταλαβαίνω που είδες τις υπόνοιες, τις οποίες όπως λες σιχαίνεσαι αλλά τις χρησιμοποιείς:
3 έγραψε:Πφφφ.. Πραγματικα ειστε μεγαλοι ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ μερικοι

Για αυτό που λέω για την ΓΣ δεν είναι δική μου εκτίμηση αλλά η πραγματικότητα. Όταν μιλάει ένας και όλοι οι άλλοι γύρω του κάνουν πηγαδάκια μεταξύ τους τότε δεν είναι δικιά μου εκτίμηση ότι δεν ακούνε τον ομιλητή. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι δεν τον ακούνε. Αυτό που κάνει χειρότερη εντύπωση είναι ότι τους ομιλητές δεν τους αγνοούν μόνο οι των αντιπάλων παρατάξεων αλλά ακόμα και οι της ίδιας παράταξης. Η πιο πρόσφατη τέτοια εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι από τα εαακ στην τελευταία συνέλευση που έγινε. Όσο εξοργιζόμουν βλέποντας τους "αρχηγούς" των υπολοίπων να μην δίνουν σημασία στον ομιλητή των εαακ, τόσο τους δικαιολογούσα βλέποντας τους ίδιους τους εαακίτες που ήταν μπροστά από την έδρα να είναι "χαχαχα και χουχουχου" κάνοντας πλάκα μεταξύ τους ή συζητώντας παραπέρα, χωρίς καν οι ίδιοι να ακούνε τον ομιλητή της ίδιας τους της παράταξης. Αυτονόητα στο αμφιθέατρο επικρατούσε χαμός, οι μισοί με γυρισμένες πλάτες να μιλάνε με τους άλλους μισούς σας σε καφενείο κλπ. Σε μια δόση έκανα νόημα στον Gandalf να βάλει καμιά φωνή μπας και γίνει λίγη ησυχία. Πως όμως να πείσεις το ακροατήριο να σε προσέξει όταν ούτε οι ίδιοι οι ομιλητές δεν το κάνουν? Δεν είναι λοιπόν μόνο οι "μεγάλες" παρατάξεις που π.χ. σαμποτάρουν συνελεύσεις, είναι και οι υπόλοιπες που τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν ότι διαφέρουν και όχι απλά την αφήνουν να περάσει αλλά την ποδοπατούν.

Οι καλοβολεμένοι οικονομικά και επαγγελματικά είναι και καλοβολεμένοι πολιτικά. Όπως και να το εννοεί κανείς, δεν έχει διαφορά. Αυτοί που κάθονται στα τραπεζάκια και περνάνε μαθήματα χωρίς να μπαινουν ποτέ σε μάθημα, ειναι αυτοί που αύριο θα κάθονται σε μια καρέκλα και θα πληρωνονται χωρίς να εργάζονται.

Δεν έχω λόγο να μην δεχτώ αυτό που λες αλλά εμένα πάντως στο ποστ σου δεν μου φάνηκε να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου αλλά όλους τους παραταξιακούς γενικά. Σχεδόν σε όλο το κείμενο χρησιμοποίησες πρώτο πληθυντικό. Διάβασέ το ξανά να δεις.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό morisson » Κυρ, 17 Μάιος 2009 6:45 pm

γάντι του μποξ έγραψε:Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols

sex-pistols.jpg
:ellinofreneia: :ellinofreneia:

How many ways to get what you want
I use the best I use the rest
I use the enemy I use anarchy !!!

SEX PISTOLS - Problems

http://www.youtube.com/watch?v=z6MIRa8Gpuo :twisted:

έτσι για να χαλαρώσει λίγο η συζήτηση... :D
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 17 Μάιος 2009 10:55 pm

morisson έγραψε:SEX PISTOLS - Problems

http://www.youtube.com/watch?v=z6MIRa8Gpuo :twisted:

έτσι για να χαλαρώσει λίγο η συζήτηση... :D
Και αυτό για να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο:
http://www.youtube.com/watch?v=0lrSX16wllM
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης