Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Παρ, 27 Απρ 2012 10:31 pm

neaoktana έγραψε:
kliu έγραψε:Επίσης στην άσκηση 3.5 το νερό εκτοξεύεται στην ατμόσφαιρα η όχι?

Η φλέβα ΕΙΝΑΙ (συνεχώς) στην ατμόσφαιρα! :shock:

Αυτο ισχυει και για την ασκηση 3.2; γιατι αν ειναι αγνωστη η πιεση p1 εχω την εντυπωση οτι δεν μπορουμε να βρουμε ολα τα μεγεθη.
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό kliu » Παρ, 27 Απρ 2012 11:14 pm

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΠΑΝΤΑ ) : 1. ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΤΟ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΡΟΗ / ΕΙΣΡΟΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΑΞΟΝΩΝ ?
2.ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΟΜΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΝΟΜΙΖΩ 3.3) ΤΑ Υ1 ΚΑΙ Υ2 ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ? 3. ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ 3.4 ΜΕ ΤΙς ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΩς ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΜΕΣΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΟΡΘΩΣΗΣ? 4. ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ F ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ? ΑΥΤΑΑΑΑΑ :p :D
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Σάβ, 28 Απρ 2012 12:41 pm

kliu έγραψε:ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΠΑΝΤΑ ) : 1. ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΤΟ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΡΟΗ / ΕΙΣΡΟΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΑΞΟΝΩΝ ?
2.ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΟΜΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΝΟΜΙΖΩ 3.3) ΤΑ Υ1 ΚΑΙ Υ2 ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ? 3. ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ 3.4 ΜΕ ΤΙς ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΩς ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΜΕΣΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΟΡΘΩΣΗΣ? 4. ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ F ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ? ΑΥΤΑΑΑΑΑ :p :D

θα σου πω γι αυτα που εχω διαβασει. 1) ναι , αρχικα το προσημο στη διανυσματικη μορφη της εξισωσης μπαινει συμφωνα με την εκροη-εισροη ενω μετα οταν την μετατρεψεις σε αλγεβρικη προσθετεις επιπλεον προσημανση αναλογα με τους αξονες σου.4) τη βαζουμε Fg = m . g σε περιπτωση που εχεις κατακορυφο τεμαχιο (αξονες χ-z) οπου m = ρ . εμβαδο τεμαχιου (ανα μοναδα πλατους παντα)
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό lacenor » Σάβ, 28 Απρ 2012 4:51 pm

Παιδια εγώ στην 3.2 πήρα V2πάνω και V2κάτω, εφάρμοσα εξίσωση συνέχειας και μετα από Εξίσωση Ενέργειας στις 1-2πάνω, 1-2κάτω με ΔΗ=V2^2/4 όπου V2 το V της αντίστοιχης διατομής μου έβγαλε τη V2πάνω αρνητικη :crazy:
Εχει κανεις ιδέα τι γινεται;
lacenor

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό recon » Σάβ, 28 Απρ 2012 5:32 pm

Και μένα αρνητική μου βγαίνει....
Λογικά ή καπου έχουμε κάνει λάθος ή το 1 m προς τα πανω που πρεπει να παει το νερο ειναι πολυ μεγάλο και δεν έχουμε εκροή στην ατμόσφαιρα απο πάνω...... :crazy2:
Μάλλον κατι λάθος έχει γίνει
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 28 Απρ 2012 5:54 pm

koutsou-bilo έγραψε:
kliu έγραψε:ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΠΑΝΤΑ ) : 1. ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΤΟ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΡΟΗ / ΕΙΣΡΟΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΑΞΟΝΩΝ ?

θα σου πω γι αυτα που εχω διαβασει. 1) ναι , αρχικα το προσημο στη διανυσματικη μορφη της εξισωσης μπαινει συμφωνα με την εκροη-εισροη ενω μετα οταν την μετατρεψεις σε αλγεβρικη προσθετεις επιπλεον προσημανση αναλογα με τους αξονες σου.4) τη βαζουμε Fg = m . g σε περιπτωση που εχεις κατακορυφο τεμαχιο (αξονες χ-z) οπου m = ρ . εμβαδο τεμαχιου (ανα μοναδα πλατους παντα)

Οι ως άνω απαντήσεις για τα 1) και 4) είναι ορθές.
2) Είναι από την εκφώνηση και το σχήμα y1 = y2 και αυτό αρκεί για την επίλυση.
3) Ύπάρχει εφαρμογή στο (νέο - αναρτήθηκε χτές Παρασκευή) "τεμάχιο" 4.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 28 Απρ 2012 5:56 pm

recon έγραψε:Και μένα αρνητική μου βγαίνει....
Λογικά ή καπου έχουμε κάνει λάθος ή το 1 m προς τα πανω που πρεπει να παει το νερο ειναι πολυ μεγάλο και δεν έχουμε εκροή στην ατμόσφαιρα απο πάνω...... :crazy2:
Μάλλον κατι λάθος έχει γίνει

'Ολα είναι πιθανά, ακόμη και "μη εύστοχα" αριθμητικά δεδομένα... (Δεν έχω λύσει μέχρι τέλους).
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό sof_kan » Σάβ, 28 Απρ 2012 9:15 pm

neaoktana έγραψε:
koutsou-bilo έγραψε:

Οι ως άνω απαντήσεις για τα 1) και 4) είναι ορθές.
2) Είναι από την εκφώνηση και το σχήμα y1 = y2 και αυτό αρκεί για την επίλυση.
3) Ύπάρχει εφαρμογή στο (νέο - αναρτήθηκε χτές Παρασκευή) "τεμάχιο" 4.

Για την ασκ. 3.3, από την εκφώνηση καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικά τα Υ1 κ Υ2 και μάλιστα απ το σχήμα φαίνεται οτι Υ1=Υ2+h. Μήπως κοιτάω σε λάθος άσκηση?? :?
sof_kan Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Κυρ, 29 Απρ 2012 3:43 pm

ρε παιδια τελικα στην 3.2 η πιεση p1 (στον κεντρικο σωληνα δηλαδη) ειναι ατμοσφαιρικη ; :wtf:
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

Δημοσίευσηαπό lacenor » Κυρ, 29 Απρ 2012 4:48 pm

εάν εννοείς απο εκφώνηση τότε όχι, εαν σου βγαίνει τοσο αυτο δεν το ξέρω, εγω εχω κολλήσει με αρνητικη V2πάνω και δεν ξέρω τι να κάνω
lacenor

Έτος εισαγωγής: 2001

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες