26/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 26/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Κυρ, 29 Μαρ 2009 5:33 pm

Αυτή τη στιγμή πραγματικά δεν αντέχω να συνεχίσω τη κουβέντα και να απαντήσω(έχουμε και διάβασμα.. :oops: :oops: :geek: )
Γι αυτό όμως πρέπει και να γίνει συνέλευση ' ώστε να ακουστούν απόψεις από τον οποιονδήποτε (να μπορέσει ο κάθε ανεξάρτητος φοιτητής να πει και αυτός τη γνώμη του εκτός από τους ενταγμένους).
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 29 Μαρ 2009 7:20 pm

Να ζητήσουμε τις γνώμες καθηγητών και οποιωνδήποτε άλλων νομίζουμε πως θα μας πουν κάτι χρήσιμο.

Είναι προφανές ότι, δεν μου επιτρέπω να παρεμβαίνω σε topics "αυστηρώς σπουδαστικά"...
Με παρεκίνησε - και ζητώ συγνώμη - το σχόλιο. Πρέπει να βρούμε κάποιες διαδικασίες επικοινωνίας - ενημέρωσης σε θέματα "επαγγελματικού προσανατολισμού" (διάβαζα και το topic επιλογής κατεύθυνσης προ ολίγου). Υπάρχει πραγματικό έλλειμμα, "πέρα και πάνω" από τις υπάρχουσες τυπικές - αναποτελεσματικές.
Ο γράφων όντας με " το ένα πόδι στο ΕΜΠ και το άλλο στην αγορά, ή καλύτερον στην Κοινωνία..." έχει κάθε διάθεση να προσφέρει στο διάλογο. Πιστέψτε με και πολλοί άλλοι συνάδελφοι !.. Αρκετοί το επιχειρούν στα πλαίσια των μαθημάτων τους (ο γράφων κυρίως στο 5ο εξάμηνο).
Ειδικώς για το ζήτημα της "πρακτικής άσκησης" έχω άποψη και εμπειρία εφαρμογής της στην εταιρία (μελετών) μου επί δεκαετίες - ατύπως με (αμοιβόμενους) Σπουδαστές από το ΕΜΠ. Η πρόταση - την οποία διάβασα βεβαίως - απέχει δυστυχώς από την πραγματικότητα... Οι αντιρρήσεις - τις οποίες επίσης διάβασα - περί "εταιριών που πίνουν το αίμα των ασκουμένων με το μπουρί της σόμπας" επίσης...
<<Να οργανωθούμε βρε παιδιά>> !..
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Κυρ, 29 Μαρ 2009 8:40 pm

Υπάρχει πραγματικό έλλειμμα, "πέρα και πάνω" από τις υπάρχουσες τυπικές - αναποτελεσματικές.

Πρέπει να βρούμε κάποιες διαδικασίες επικοινωνίας - ενημέρωσης σε θέματα "επαγγελματικού προσανατολισμού

Δυστυχώς για ένα τμήμα της αριστεράς μέσα στο συνδικαλιστικό χώρο των φοιτητών η αναφορά και μόνο στο θέμα της "πρακτικής άσκησης" ή της "σύνδεσης των σπουδών με την αγορά εργασίας" είναι ένα εννοιολογικό taboo. Έτσι, η αντίδραση σε αυτό το ζήτημα είναι καθολική και απόλυτη. Καμία συζήτηση, καμία (αντι)πρόταση, στείρα άρνηση σε οποιοδήποτε διάλογο, από τον πιο "αθώο" μέχρι τον πιο "ένοχο", αυτόν που κρύβει πίσω του "τις εταιρίες που θα μπουν μέσα στις σχολές".

Πρέπει να το έχουμε αυτό στο νου μας πριν ξεκινήσουμε οποιονδήποτε τέτοιον διάλογο, ότι δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε στείρα άρνηση από μερίδα των συμφοιτητών μας. Δυστυχώς βέβαια, η αγορά εργασίας είναι ένα καπιταλιστικό περιβάλλον, και το να γυρίζουμε την πλάτη μας σε αυτό και να το λοξοκοιτάμε μέσα από τη σοσιαλιστική (;) μας όαση που είναι ο Πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι λύση. Θα πρέπει να
δημιουργήσουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες στους συναδέλφους μας να ανταπεξέλθουν σε αυτό το αυστηρό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εργασιακά εφόδια. Επίσης, να τους ενημερώσουμε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα χωρίς "ξύλινες" αερολογίες, ώστε να είναι προετοιμασμένο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να αντισταθεί στις καταπατήσεις των δικαιωμάτων που καθημερινά δημιουργεί το ανεξέλεγκτο εργασιακό περιβάλλον.

Υ.Γ Όσο και να "περιφρονούμε" ή να σνομπάρουμε μέσα στην πολιτική μας εφηβεία την αγορά εργασίας, συνάδελφοι, το να βγαίνουμε αμαθείς για αυτή μέσα από το Πανεπιστήμιο είναι αρκετά κακό. Αν η "στείρα άρνηση" είναι πραγματική επανάσταση, και οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου είναι "ρεφορμισμός", τότε χάσαμε τη μπάλα. Καλώς ή κακώς ζούμε σε αυτή την κοινωνία και αυτή την αγορά εργασίας, και δεν πιστεύω ότι την "αλλάζουμε" με το να κλεινόμαστε πίσω από το μικρόκοσμο της σχολής μας. Αντίθετα, ένας αυστηρός έλεγχος και μια συνεργασία μεταξύ σχολής και μικρών μελετητικών γραφείων ίσως να μας ωφελήσει, σε προαιρετική βάση πάντα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 29 Μαρ 2009 10:56 pm

venus έγραψε:
Elendil έγραψε:Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι ότι σε άλλες σχολές του ΕΜΠ (πχ ΗΜΜΥ) δηλώνουν συγγράματα και στα μαθήματα προηγούμενων εξαμήνων που δεν έχουν περάσει, ενώ εδώ υπερβάλλουν στην τήρηση του νόμου και μας κόβουν και βιβλία που δεν έχουμε πάρει.

"κανονικά" δεν μπορούνε ούτε και εκεί αλλα επειδή δεν έχουν κρατήσει αρχεία αναγκαστικά δίνουνε για προηγούμενα μαθήματα (και καλά κάνουνε)
Μα ούτε και σε μας δεν έχουν κρατήσει αρχεία αλλιώς θα μπορούσαν εύκολα να διαπιστώσουν ότι σε κάποια μαθήματα δεν έχω πάρει ποτέ συγγράματα. Αντί αυτού μου είπαν ότι επειδή δεν έχουν κρατήσει αρχείο καταστάσεων θεωρούν ως δεδομένο ότι όλοι έχουμε πάρει όλα τα βιβλία προηγούμενων εξαμήνων άρα δεν δικαιούμαστε να πάρουμε πλέον τίποτα.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Alexander » Κυρ, 29 Μαρ 2009 11:08 pm

Εγώ πάντως έστειλα λίστα μέσω mail
Επισυνάπτω τις λίστες με κάποια συγγράμματα που μου λείπουν απο παλαιότερα εξάμηνα τα οποία δεν μπορούσα να δηλώσω απο το εγγραφολόγιο. Θα παρακαλούσα να με βάλετε στις λίστες καθώς είναι τα τελευταία που δεν έχω πάρει απο όσα μαθήματα χρωστάω (μαζί με τα βιβλία εφαρμοσμένης υδραυλικής που δεν πρόλαβα απο τα χειμερινά)

Συγκεκριμένα:
Προγραμματισμός Η/Υ (2ο εξάμηνο)
Αγγλική Γλώσσα (4ο εξάμηνο)
Τεχνική Γεωλογία (Α/Α: 2) και Εδαφομηχανική ΙΙ (Α/Α: 1α+1β) (6ο εξάμηνο)
Σιδηρές Κατασκευές ΙΙ (Α/Α: 1α+1β) (8ο εξάμηνο)

Ευχαριστώ,
Κίκος Κίκου Κικιρίκου

και αναμένω με αφόρητη αγωνία την απάντηση :crazy:
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Δευτ, 30 Μαρ 2009 10:52 am

Πως επισύναψες στο εμαιλ τις λίστες μετα συγγράματα που θέλεις? Εμένα δεν μου εμφανίζει πουθενά τις λίστες παλαιότερων εξαμήνων.
Εικόνα
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Alexander » Δευτ, 30 Μαρ 2009 11:02 am

Λίστες απο εδώ, 'Χ' σε αυτά που ήθελα, rar+αποστολή :D
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Δευτ, 30 Μαρ 2009 3:20 pm

Alexander έγραψε:Λίστες απο εδώ, 'Χ' σε αυτά που ήθελα, rar+αποστολή :D
Thanks!!! ;)
Εικόνα
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Δευτ, 30 Μαρ 2009 4:04 pm

έστειλα και εγώ email. ας ελπίσουμε σε θετική ανταπόκριση (+λίγη πίεση στη γραμματεία)
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Elendil » Δευτ, 30 Μαρ 2009 5:56 pm

Βασικά δεν πρέπει να έχουν και μεγάλη επαφή με τα e-mail οι γραμματείς. Τους είχα στείλει και και εγώ για το λάθος τους στη λίστα στις Μερικές Διαφορικές, αλλά το κατάλαβαν μόλις πήγε ένα παιδί και τους το είπε προσωπικά.

Μα ούτε και σε μας δεν έχουν κρατήσει αρχεία αλλιώς θα μπορούσαν εύκολα να διαπιστώσουν ότι σε κάποια μαθήματα δεν έχω πάρει ποτέ συγγράματα. Αντί αυτού μου είπαν ότι επειδή δεν έχουν κρατήσει αρχείο καταστάσεων θεωρούν ως δεδομένο ότι όλοι έχουμε πάρει όλα τα βιβλία προηγούμενων εξαμήνων άρα δεν δικαιούμαστε να πάρουμε πλέον τίποτα.

Ωραία λογική!!! (Τελικά οι θετικές εντυπώσεις μου για τη γραμματεία μας κράτησαν 1,5 μόνο χρόνο..)
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης