Alexander έγραψε:Ακριβώς, Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, άμα υπήρχε έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον όσον αφορά τη "θεματολογία" να μέναμε, τι πάει να πει "μένεις στο μάθημα, μείνε και στη συνέλευση"?
Αν δεν είναι σοβαρά ζητήματα οι λίστες συγγραμμάτων, η καθιέρωση πρακτικής άσκησης , οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων στο ΤΕΕ , τότε ποια είναι τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν ένα φοιτητή της σχολής και μελλοντικό εργαζόμενο?
Λίστες συγγραμμάτων: όλοι είδαμε "τα καλά" τους..μόνο μπερδέματα προκάλεσαν.. φτάσαμε να παρακαλάμε για να πάρουμε κάποιο βιβλίο.δώσαμε προόδους χωρίς να έχουμε βιβλία! ..για να μην αναφερθώ τώρα στο πού αποσκοπεί το όλο πράμα (κέρδη στους ιδιωτικούς οίκους,κατάργηση πανεπιστημιακών εκδόσεων κλπ)..
Πρακτική άσκηση: δε νομίζω κάποιος να είναι αντίθετος με τη σύνδεση των σπουδών μας με τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά εργασίας και την παραγωγή.. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! η πρόταση της ΠΑΣΠ επιβαρύνει το ήδη βεβαρυμμένο πρόγραμμα σπουδών μας (φανταστείτε να κάνουμε πρακτική άσκηση παράλληλα με τη διπλωματική μας..σκότωμα!!). Επιπλέον, αυτές οι 6 εβδομάδες δε μπορούν να μας εξοικειώσουν με το αντικείμενο! αν ήταν ποτέ δυνατόν! Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα αποτελούμε "φτηνά χέρια" για τις εταιρείες..εκμετάλλευση στο φουλ..Και ακόμα και αν εφαρμοστεί, πώς θα επιλέγονται αυτοί που θα κάνουν πρακτική άσκηση, αφού δε θα είναι υποχρεωτική για όλους??
Αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών: 14 υποχρεωτικές εβδομάδες μαθημάτων, περισσότερα μαθήματα με λογικές "manager'', περικοπή μαθημάτων γενικών κατευθύνσεων(πχ πολεοδομία) ,επιλογή διπλωματικής εργασίας μόνο από τον τομέα της κατεύθυνσης κλπ..Υπάρχουν ταυτόχρονα μαθήματα κορμού,όπως η "εισαγωγή στο σιδηροπαγές σκυρόδεμα" και ο "σχεδιασμός μεταφορικών συστημάτων",που είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι περιττά..
Χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ: αποδέσμευση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από τα 5ετή ενιαία διπλώματα των μηχανικών, αύξηση της δυσκολίας των εξετάσεων κλπ..λες και είναι λίγες οι εξετάσεις από τις οποίες περνάμε για να φτάσουμε στο πτυχείο...
Αυτά και πολλά άλλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε στη συνέλευση!
Πρέπει και όλοι-πιστεύω πως- ενδιαφερόμαστε για τα μαθήματα..αλλά όχι μόνο για τα μαθήματα..το θέμα είναι το πώς θα διεκδικούμε και θα εξασφαλίζουμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών , τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και κάθε κεκτημένο(άσυλο κλπ).. και αυτό δε γίνεται ούτε από τη millenium ούτε από το μέλαθρον και το κυλικείο, αλλά ούτε και μέσω της παρακολούθησης.
Μπορούν και τα δυο να συνδυαστούν...και αν το θέλετε, να που "χάνονται" και περισσότερα μαθήματα με το να γίνεται αναβολή της συνέλευσης.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...