Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό eki13 » Δευτ, 10 Οκτ 2011 9:49 pm

Αν κάποιος βαριέται να διαβάσει το μακροσκελές του DeadDuck,απλά τα πράγματα(και αυτά εννοεί και το παλικάρι) 1)ο Δαπίτης ανέκαθεν θέλει να περάσει τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα,να ανοίξει η σχολή,το πέτυχε και ας μην περάσει και κανένα μάθημα,άλλωστε δεν είμαι σίγουρος ότι τον ενδιαφέρει και 2)η πλειοψηφία των ανεξάρτητων που βλέπω εδώ μέσα και που πήγαν στη συνέλευση,χρωστά λίγα μαθήματα έως και τπτ άρα γτ ακριβώς φίλε μου να μιλήσει για το πρόγραμμα?Αυτός να ξεκινήσουν τα μαθήματα θέλει(όπως και εγώ και εσύ αν ήμασταν στη θέση του).Έτσι έχουν τα πράγματα,αυτός που ήθελε να δώσει 10 θα δώσει 5 και αν,ευτυχώς τα παιδάκια που έχουν ξενοικιάσει με λίγα μαθήματα είναι δύσκολο να μην τους βολεύει καθόλου γτ το πέρας πάει τέλη Οκτώβρη,κάπως θα βολευτούν και θα ξεμπερδέψουν!!!
eki13

Δημοσίευσηαπό Argh » Δευτ, 10 Οκτ 2011 9:50 pm

@lnFam0uS

Τις 3 πρώτες βδομάδες η σχολή έκλεισε με προτροπή τις ΔΑΠ.
αν για αυτό το χαλί δεν φταίει η δαπ τότε .....
Argh

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 10 Οκτ 2011 9:54 pm

merde_conserve έγραψε:Και εγώ θεωρώ ΣΑΦΩΣ ότι είναι προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.
merde_conserve έγραψε:Μερίδιο της ευθύνης (μικρό κατά τη γνώμη μου αλλά όχι αμελητέο) έχει και το φοιτητικό σώμα, που θέλει και την καταληψούλα του, θέλει και την εξεταστικούλα του όπως το βολεύει. Ή το ένα ή το άλλο συνάδελφοι. Και τα δύο, δεν γίνεται.

Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο. Ειδικά όταν μπαίνουν εξετάσεις σε μέρα απεργιών ή δύο εξετάσεις την ίδια μέρα μάλλον σκέτη ποινικοποίηση είναι. Και μάλιστα ποινικοποίηση επικυρωμένη με τη βούλα της ΔΑΠ!
Θυσία δεν είναι να έχεις το μακιαβελικό Γκόλια με το μαστίγιο, θυσία είναι τις 3 εβδομάδες που είχαμε κατάληψη να είσαι 24/7 στο δρόμο & στις δράσεις του συλλόγου!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Δευτ, 10 Οκτ 2011 9:55 pm

Συναδελφοι,ας μην ξεχναμε ποιος ξεκινησε την ιστορια με μια δικτατορικη αποφαση χωρις να εξηγει το λογο που ελεγε,αναβαλλονται οι εξετασεις για μια εβδομαδα!αραγε τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια?κανεις ας μην απολογηθει λοιπον για το αν πηγε ή αν δεν πηγε σε μια συνελευση που την παρουσιασαν ετσι ξαφνικα με τις πλατες αυτων που τωρα παιζουν με το προγραμμα μας και με τις αγωνιες μας!
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό DeadDuck » Δευτ, 10 Οκτ 2011 9:59 pm

όχι είμαστε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο γιατί ότι και να γίνει κάποιοι δεν θα καταλάβουν ποτέ, και δεν θα δουν ποτέ πέρα απο την μύτη τους.
Γιατί άλλες σχολές του πολυτεχνείου κάνουν 5 εβδομάδες εξεταστική? πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι όλα είναι θέμα πολιτικής και συσχετισμών?

Και πότε θα καταλάβετε οτι απο εμας εξαρτώνται πολύ περισσότερα πράγματα απο όσα νομίζετε και όχι απο τον κάθε γκόλια?

@ freeman το δίπολο δεν είναι κλειστή σχολή χάλια πρόγραμμα. Είναι συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση - ασυγκρότητη απολίτικη. θα μπορούσαν οι ανεξάρτητοι να έχουν σε 2-3 πράγματα έστω συγκεκριμένες προτάσεις. Το να ψηφίζεις κάτι που δεν λέει τιποτα είναι υπεξαίρεση του λόγου σου. και χρησιμοποίηση του απο τον οποιονδήποτε.
Επίσης , merde άλλο πράγμα είναι η θυσία και άλλο η ποινή.(το ένα το επιλέγεις το άλλο στο επιβάλλουν) . Δεν νομίζω οτι κανεις επέλεξε το πρόγραμμα αυτό. και δεν μιλάω ως σωτήρας , αν αναφέρεσαι σε μένα. είμαι και εγώ ένας "αγανακτισμένος" φοιτητης !
DeadDuck

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 10 Οκτ 2011 10:00 pm

DeadDuck: +1
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό tsol21 » Δευτ, 10 Οκτ 2011 10:08 pm

Η καταληψη παιδια, εγινε για να μην δινουμε απο εδω και περα κουτσουρεμενες εξεταστικες,για να μην μας απειλουν οτι θα χαθουν τα μαθηματα και τα εξαμηνα αν δεν ολοκληρωνονται αυστηρα οι 13 εβδομαδες μαθηματων,για να μην υπαρχουν αλυσιδες μαθηματων,για να μην υπαρχει πλαφον οτι αν δεν εχεις περασει ολα τα μαθηματα του 1ου εξαμηνου,δεν μπορεις να δωσεις του 2ου κ παει λεγοντας(γιατι αυτο καταδεικνυει κατα τη γνωμη μου η κινηση της διοικησης της σχολης να βαλει την ιδια ωρα μαθηματα κορμου διαφορετικων εξαμηνων-δηλαδη δεν ειναι αβλεψια,ειναι πολιτικη λογικη...) και στην τελικη η καταληψη εγινε για να προασπισει τα δικαιωματα των φοιτητων και να βελτιωσει την ποιοτητα των σπουδων μας απεναντι σ αυτα που πανε να μας φερουν.Αυτο που γινεται τωρα ειναι ενα πρωτο δειγμα του τι φερνει το νεο νομοσχεδιο.Αυθαιρεσια απο το καθηγητικο κατεστημενο,αδιαλλαξια,κανενας σεβασμος στις αποφασεις των φοιτητων,γραμμενες στα παλια τους τα παπουτσια οι αναγκες μας,σκληρη πειθαρχηση,ρεβανσισμος απεναντι σε καθε μορφη αγωνα(κουτσουρεμα εξεταστικης,παλουκια θεματα,μαζικα κοψιματα,στοχοποιηση ατομων-αγωνιστων,πειθαρχικα,διαγραφες και παει λεγοντας).Γ αυτο,να μην κανουμε απλα μια κριτικη σε ενα μεσο παλης,αλλα να το τοποθετουμε στη συγκυρια και να βλεπουμε τι παει να προασπισει.Γιατι,η μανιωδης αγωνια της ΔΑΠ για ανοιχτη σχολη τη συγκεκριμενη περιοδο-θεση τους ειναι παω πασο-μαλλον εδωσε πατημα για να μας δειξουν καποια δειγματα για το τι μας φερνουν..Γι αυτο μια πολιτικη θεση βασιζεται στη διαλεκτικη,τροφοδοτειται απο τη συγκυρια και μπορει και να μεταβληθει αναλογα με το τι αυτη απαιτει.Οποτε,η τοποθετηση που ελεγε στο αμφιθεατρο,θελω ανοιχτη σχολη, ειναι παγια θεση μου κτλ,δυστυχως μαλλον πεταξε το καλυτερο μπισκοτακι για να μας δειξουν τα δοντια τους και μια πρωτη εικονα του νεου πανεπιστημιου και αγνοησε στη βαση μια γενικης αρχης για κοινωνικη,κινηματικη και εκπαιδευτικη ομαλοτητα το τι πραγματικα διακυβευεται στο σημερα.Ας τα λουστουμε λοιπον.
tsol21

Δημοσίευσηαπό strangelic » Δευτ, 10 Οκτ 2011 10:09 pm

Off topic:
στο φυσικό που ήταν κλειστό 5 βδομάδες, η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά θα γίνει με τη μορφή 2 διπλών εξεταστικών τον γενάρη και τον ιούνη...
εδω η ανακοίνωση
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 10 Οκτ 2011 10:12 pm

Μη λέτε "αγανακτισμένους", αρχίζει και μου τη δίνει ως όρος. :raspberry: :mrgreen:

Θυσία δεν είναι να έχεις το μακιαβελικό Γκόλια με το μαστίγιο, θυσία είναι τις 3 εβδομάδες που είχαμε κατάληψη να είσαι 24/7 στο δρόμο & στις δράσεις του συλλόγου!

Τότε ας μην έχεις στη ρητορεία σου στη Γ.Σ. ότι "το φοιτητικό κίνημα απαιτεί θυσίες" υπονοώντας την αναβολή ή ακόμα και ματαίωση μιας εξεταστικής. Γνωρίζεις ρε lybe καλά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στις συλλογικές δράσεις. Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που σηκώνουν το κουλό τους είτε για κατάληψη είτε για ανοικτή σχολή. Και αν αυτοί που ψηφίζουν ανοικτή σχολή το λένε ειλικρινώς ότι τους ενδιαφέρει "η εξεταστικούλα τους", αυτοί που ψηφίζουν κατάληψη και απουσιάζουν μετά από τον αγώνα μάλλον έχουν υποκριτική στάση, αφού τους ενδιαφέρει και αυτούς το μεγάλο καροτάκι που είναι να γίνει καλά η εξεταστικούλα. Και μάλλον έχουν πέσει στη λούμπα της "λογικής ανάθεσης" (το οποίο συνέχεια λέτε για τους ΔΑΠίτες), παρκάροντας τον αγώνα σε εσάς, ενώ αυτοί κάνουν ζωάρα.

Anyway, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι το εξής: γνωρίζουμε καλά τι αγύριστα κεφάλια είναι οι περισσότεροι καθηγητές στη σχολή στο θέμα του μαθήματος τους (και κανένα άλλο), της εξέτασής του (και καμία άλλη), κ.ο.κ. Ξέραμε ότι με τις συνεχόμενες καταλήψεις μπαίνουμε σε λογικές αναβολής, συμπύκνωσης ή και ματαίωσης που ακόμα δεν είχαμε τεστάρει. Είχαμε κατά νου ότι θα υπάρξουν εν γένει "ποινές". Ας μη γκρινιάζουμε ασυστόλως, ορθώς πρέπει να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά μη μου πείτε ότι πέσατε και από τα σύννεφα! Ήταν ΠΟΛΥ λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένων όλων των προηγούμενων παραγόντων. Και εγώ ήρθα Αθήνα ντάλα καλοκαίρι με το πρόγραμμα που έλεγε να γράφω 1 τη βδομάδα, και τώρα τα 3 τελευταία μου εαρινά μπήκαν μέσα σε 2 μέρες.

To πρόγραμα θα ερχόταν τούμπα έτσι και αλλιώς, το θέμα είναι ότι τόσο τούμπα δεν το περιμέναμε.

Υ.Γ Το απαράδεκτο για μένα είναι να ματαιώνονται μαθήματα (ή να υπάρχουν τέτοιες λογικές). Ακόμα και η ταυτόχρονη εξέταση μπορεί υπό προϋποθέσεις να δικαιολογηθεί, αλλά η ματαίωση σε καμία περίπτωση.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Δευτ, 10 Οκτ 2011 10:13 pm

deadduck,εστω οτι το πλαισιο ανοιχτα ειχε πολιτικη θεση και η σχολη ανοιγε,ποια η συνεπεια της στον νεο νομο?.το θεμα ειναι να αλλαξουν οι κυβερνωντες ως κατεστημενο και οχι ο νομος.ο,τι δεν εκανε η ΝΔ,το συμπληρωσε το ΠΑΣΟΚ.Συνεπως αλλος πρεπει να ειναι ο αγωνας μας.να φερουμε υγιεις κυβερνωντες,γιατι αλλιως απλα θα ανοιγοκλεινουμε τις σχολες.
FREEMAN

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες