Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό ScAr » Τετ, 05 Οκτ 2011 10:12 am

Θέλουμε ανοιχτή σχολή (μόνο μέχρι το τέλος της εξεταστικής, το μετα κρίνει συζήτησης) και ζητάμε με κάθε κόστος και χωρίς γενικότερο προβληματισμό διεξαγωγή των εξετάσεων. Ε, σιγά σιγά και αρχίζουν να διαφαίνονται οι συνέπειες!
Με αφορμή αυτά να αναφερθώ λίγο σε μια σκέψη για την προηγούμενη συνέλευση που έλαβε την αντίστοιχη συγκαταβατική απόφαση.
Πραγματικά θέλω να τονίσω πόσο μου άρεσε η ειλικρινής στάση των ανεξάρτητων, και πόσο ήθελα να τους εμπιστευτώ επειδή ταυτίστηκα μαζί τους! Είδα σ' αυτούς την ίδια επιθυμία μου να τελείωσω τις σπουδές και να ανεξαρτητοποιηθώ από τους γονείς μου (και εκείνοι να απαλλαχθούν από το οικονομικό βάρος που τους μεταβιβάζω) και έκαναν ολοφάνερο ότι με την κατάληψη η επιθυμία αυτή βεβηλώνεται.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση όμως υποβαθμίζεται γρήγορα, στο γενικότερο πλαίσιο υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της χώρας.
Και εγώ, όπως το αντιλαμβάνομαι, περί αυτού κλήθηκα να αποφασίσω στην προηγούμενη συνέλευση.
Τάσσομαι προσωπικά κατά του νομοπλαισίου και πιστεύω ότι ένας σύλλογος φοιτητών πρέπει να δρα συλλογι-κα!
Παρόλο λοιπόν που είμαι τόσο θετικός και διατεθιμένος να πιστέψω ότι οι αγώνες μετά την εξεταστική μπορούν τα πετύχουν πράγματα για την αλλαγή του, οι ανεξάρτητοι δεν μου έδωσαν κανένα λόγο να πιστέψω ότι και αυτοί συμμερίζονται τις δικές μου απόψεις και θα είναι μαζί μου στην προσπάθεια αυτή. Και αναρωτιέμαι γιατί... :?:
Μαθητευόμενος Στυλίστας με όραμα απασχόλησης σε Reality Shows. . .
ScAr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό stallion » Τετ, 05 Οκτ 2011 12:17 pm

ScAr έγραψε:Θέλουμε ανοιχτή σχολή (μόνο μέχρι το τέλος της εξεταστικής, το μετα κρίνει συζήτησης) και ζητάμε με κάθε κόστος και χωρίς γενικότερο προβληματισμό διεξαγωγή των εξετάσεων. Ε, σιγά σιγά και αρχίζουν να διαφαίνονται οι συνέπειες!
Με αφορμή αυτά να αναφερθώ λίγο σε μια σκέψη για την προηγούμενη συνέλευση που έλαβε την αντίστοιχη συγκαταβατική απόφαση.
Πραγματικά θέλω να τονίσω πόσο μου άρεσε η ειλικρινής στάση των ανεξάρτητων, και πόσο ήθελα να τους εμπιστευτώ επειδή ταυτίστηκα μαζί τους! Είδα σ' αυτούς την ίδια επιθυμία μου να τελείωσω τις σπουδές και να ανεξαρτητοποιηθώ από τους γονείς μου (και εκείνοι να απαλλαχθούν από το οικονομικό βάρος που τους μεταβιβάζω) και έκαναν ολοφάνερο ότι με την κατάληψη η επιθυμία αυτή βεβηλώνεται.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση όμως υποβαθμίζεται γρήγορα, στο γενικότερο πλαίσιο υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της χώρας.
Και εγώ, όπως το αντιλαμβάνομαι, περί αυτού κλήθηκα να αποφασίσω στην προηγούμενη συνέλευση.
Τάσσομαι προσωπικά κατά του νομοπλαισίου και πιστεύω ότι ένας σύλλογος φοιτητών πρέπει να δρα συλλογι-κα!
Παρόλο λοιπόν που είμαι τόσο θετικός και διατεθιμένος να πιστέψω ότι οι αγώνες μετά την εξεταστική μπορούν τα πετύχουν πράγματα για την αλλαγή του, οι ανεξάρτητοι δεν μου έδωσαν κανένα λόγο να πιστέψω ότι και αυτοί συμμερίζονται τις δικές μου απόψεις και θα είναι μαζί μου στην προσπάθεια αυτή. Και αναρωτιέμαι γιατί... :?:

Φιλε μου αυτη ειναι η διαφορα ενος ανεξαρτητου με εναν εξαρτημενο πολιτικα. Δεν παρουσιαζεται σαν Μεσσιας που θα ερθει και θα σου λυσει τα προβληματα.

Δε σου ζηταει να τον πιστεψεις, σου ζηταει να πιστεψεις στον εαυτο σου και να απαγκιστρωθεις απο ιδεολογικες και συναισθηματικες εξαρτησεις. Για μενα οι υπαρχοντες πολιτικοι συσχετισμοι , πες το κομματα,παραταξεις αλλα και η ιδεολογια της απληστιας και του προσωπικου βολεματος ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ εφεραν την Ελλαδα και ολο τον κοσμο στο γκρεμο. Ετυχε η γενια μας να ειναι μεσα σε αυτο. Και για να μην μιλαμε αοριστα το πολιτικο σκηνικο υπαρχει γιατι υπαρχει ακομα κοσμος που το στηριζει. Αν μονο ο δικομματισμος μας εφερε εδω γιατι δεν ανεβαινει η αριστερα??

Μηπως γιατι ουτε αυτη δινει ελπιδα ετσι οπως εχει γατζωθει ο αριστερος κοσμος πισω απο συμβολα ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΕΑΑΚ κλπ?? Αν πραγματι ολοι εμεις που ενδιαφερομαστε για το μελλον μας δεν εχουμε βλεψεις σε λιγα χρονια να εχουμε μια θεση ισχυος στην πολιτικη σκηνη γιατι δε στελνουμε στα σκουπιδια τα σαραβαλα οχηματα που εχουμε καβαλησει και παμε?? Επειδη μας τα κληροδοτησαν οι προηγουμενοι δε σημαινει πως πρεπει να μεινουμε για παντα σε αυτα!

Επιτελους ας αφησουμε την αντιδραση που ολοι νιωθουμε να γινει αυθορμητη! Αν δουμε τα πραγματα απο λιγο πιο ψηλα,δε διαφερουμε και τοσο πολυ μεταξυ μας.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό betonarme2 » Τετ, 05 Οκτ 2011 3:53 pm

υπαρχει περιπτωση να γινει ξανα συνελευση??????
betonarme2

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 05 Οκτ 2011 3:58 pm

stallion έγραψε:
ScAr έγραψε:Θέλουμε ανοιχτή σχολή (μόνο μέχρι το τέλος της εξεταστικής, το μετα κρίνει συζήτησης) και ζητάμε με κάθε κόστος και χωρίς γενικότερο προβληματισμό διεξαγωγή των εξετάσεων. Ε, σιγά σιγά και αρχίζουν να διαφαίνονται οι συνέπειες!

Φιλε μου αυτη ειναι η διαφορα ενος ανεξαρτητου με εναν εξαρτημενο πολιτικα. Δεν παρουσιαζεται σαν Μεσσιας που θα ερθει και θα σου λυσει τα προβληματα.

Δε σου ζηταει να τον πιστεψεις, σου ζηταει να πιστεψεις στον εαυτο σου και να απαγκιστρωθεις απο ιδεολογικες και συναισθηματικες εξαρτησεις. Για μενα οι υπαρχοντες πολιτικοι συσχετισμοι , πες το κομματα,παραταξεις αλλα και η ιδεολογια της απληστιας και του προσωπικου βολεματος ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ εφεραν την Ελλαδα και ολο τον κοσμο στο γκρεμο. Ετυχε η γενια μας να ειναι μεσα σε αυτο. Και για να μην μιλαμε αοριστα το πολιτικο σκηνικο υπαρχει γιατι υπαρχει ακομα κοσμος που το στηριζει. Αν μονο ο δικομματισμος μας εφερε εδω γιατι δεν ανεβαινει η αριστερα??

Μηπως γιατι ουτε αυτη δινει ελπιδα ετσι οπως εχει γατζωθει ο αριστερος κοσμος πισω απο συμβολα ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΕΑΑΚ κλπ?? Αν πραγματι ολοι εμεις που ενδιαφερομαστε για το μελλον μας δεν εχουμε βλεψεις σε λιγα χρονια να εχουμε μια θεση ισχυος στην πολιτικη σκηνη γιατι δε στελνουμε στα σκουπιδια τα σαραβαλα οχηματα που εχουμε καβαλησει και παμε?? Επειδη μας τα κληροδοτησαν οι προηγουμενοι δε σημαινει πως πρεπει να μεινουμε για παντα σε αυτα!

Επιτελους ας αφησουμε την αντιδραση που ολοι νιωθουμε να γινει αυθορμητη! Αν δουμε τα πραγματα απο λιγο πιο ψηλα,δε διαφερουμε και τοσο πολυ μεταξυ μας.

οποιος δεν κλαψει ειναι αναισθητος.
εγω πλανταξα.
παντως το ανεξαρτητο εχει και το ρομαντισμο του.σαν τη σαλτσα που δεν ξερεις που μπαινει αλλα τη βαζεις παντου :lol:
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:00 pm

betonarme2 έγραψε:υπαρχει περιπτωση να γινει ξανα συνελευση??????

Νομίζω οτι πιάσανε το νόημα στην προηγούμενη συνέλευση....
GinTonic

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:18 pm

Σημερα μολις βγηκε η εγκυκλιος του Υπουργειου Παιδειας για το μπλοκαρισμα των εξετασεων επι πτυχιω
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=423506

ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ αποπειρα να εκβιασει τους φοιτητες με ληξη των καταληψεων! Πρωτη φορα στα χρονικα εχει επεμβει ετσι σε εσωτερικες υποθεσεις των ιδρυματων το υπουργειο, και μαλιστα με τροπο εμμεσης ποινικοποιησης των καταληψεων (οχι δηλαδη σαν "γενικη πολιτικη του θεση"). Καταργειται δηλαδη οχι μονο το αυτοδιοικητο στην πραξη, αλλα και η δυνατοτητα των φοιτητων να ανανεωνουν τη δυναμικη του αγωνα τους. Παιζεται ενας βρομικος πολεμος πισω απο τις πλατες μας, και καποιοι ακομα και στη σχολη, συμπραττουν σε αυτο (Γκολιας, ΔΑΠ κλπ). Εμας μας εκβιαζουν και δε λεμε κουβεντα!!!

Αυτα να τα μετραμε την επομενη φορα που σκεφτομαστε πως δεν τους πιεζουμε.. Καθε μερα το υπουργειο μας μετραει το μποι, βλεπει το νουμερο των συνελευσεων, των καταληψεων, μιλαει με καθηγητες και σχεδιαζει αναλογως. Πιεζονται, θελουν να νικησει η δικια τους μερια.

Το οξυμωρο ειναι πως το υπουργειο επιτρεπει την πτυχιακη απο 5 μαθηματα και κατω, και εμεις, οχι απλα μας την απερριψε το τμημα και οι καθηγητες, αλλα εδω και χρονια εχουμε τις εξεταστικες στα κρυφα και στην ευχερεια (στην ευχερεια της απορριψης επι της ουσιας) του καθε καθηγητη, με ατυπο οριο τα 3 μαθηματα!

Τωρα μολις εγινε καταληψη απο τους φοιτητικους συλλογους και στη νοβασπορτ, μετα τη χθεσινη επιτυχημενη προσπαθεια στο υπ.Παιδειας!
http://www.youtube.com/watch?v=a5jQ1DCluQQ

GinTonic έγραψε:
betonarme2 έγραψε:υπαρχει περιπτωση να γινει ξανα συνελευση??????
Νομίζω οτι πιάσανε το νόημα στην προηγούμενη συνέλευση....
Εγω νομιζω παντως οτι μπορει και να ξαναγινει συνελευση.. ;)
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό pokerman » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:31 pm

Λυπησου μας ρε 3 :evil: :raspberry: :ninja: . Τι αλλο να πει κανεις ? :finger:
pokerman

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:33 pm

Οχι, τα θελει ο κωλος σας. Κλαψιαρικα. Αχαχα..

Θα δουμε ρε, θα δουμε. Σκεφτειτε ομως αυτα που γινονται και κρινετε αναλογως..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:43 pm

To κλαψάρικα το λες συχνά , το πες και σε ένα παιδί στην καταμέτρηση.... αυτά είναι αμα δε μας βγαίνει το μαγείρεμα με τους καταμετρητες αρχίζουμε τη γλώσσα του δημοτικού
GinTonic

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:53 pm

Τα λεω γιατι μερικοι σκουζετε σαν νιανιαρα που τους πηραν την πιπιλα, ενω ειναι σε ολους γνωστο, οτι δεν ΑΝΟΙΓΕΤΕ βιβλιο οπως και να εχει. Και τα φορτωνομαστε οι υπολοιποι επειδη εσεις ψ@#λαρετε και κοβεστε. Για τα παιδια της ΔΑΠ λεω.

Παρε και εσυ ενα τωρα :finger:.
Εικόνα
3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες