Επειδή βάλατε και τον Άσιμο στο παιχνίδι:
λέει η στρουμφίτα:
από φόβο μήπως ακουστούν και άλλες απόψεις ???και τι να σου πω οι καταλήψεις είναι στοιχειό σκοταδισμού άλλωστε και ο Άσημος είναι γνωστός σκοταδιστής.... αλλά τι σου λέω και εσένα???η γνώση της ιστορίας σου όπως και των περισσοτέρων ομοϊδεατών σου φτάνει μέχρι το φεισμπουκ και το βιλλα μερσεντεσ ..
και συνεχίζει ο εχειςαναπτήρα πολύ σωστά ότι πάντα πρέπει να κρίνουμε ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε και να μην τον ακολουθούμε τυφλά:
Το θέμα είναι κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα όλα αυτά. Δεν είναι σωστό να κάνεις επίκληση σε τέτοιες αυθεντίες και να θεωρείς δεδομένο ότι "αφού τό λεγε ο Άσιμος έτσι είναι". Κάπου πρέπει να μπαίνει και η κριτική σκέψη.
Στρουμφίτα η γνώση της ιστορίας είναι πολύ σημαντική, η δική σου μέχρι που φτάνει; Ας δούμε και τι λέει ο Άσιμος τον οποίο επικαλείσαι:
-Κάποτε θα με διαβάσεις ίσως, θα ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις. Αλλά δε θα μαι εγώ πια. Θα ναι αυτή η μάσκα που φορούν στους πεθαμένους. Όσους τους χρησιμοποιούν μετά το θάνατό τους, όταν οι ίδιοι δεν υπάρχουν.
Όσο υπήρχα με φοβόσουν.
Όσο υπήρχα δε με άντεχες.
Δεν είχες καν τη δύναμη να μείνεις ένα δευτερόλεπτο κοντά, άμα σου το ζητούσα. Θα προτιμούσα να μη με διάβαζες ποτέ.
Είναι καλύτερο ν αγοράσεις ή να κλέψεις ένα μπλουζάκι με την φάτσα μου επάνω τυπωμένη. Κι ας σου φαίνεται γελοίο. Κι ας μου φαίνεται γελοίο.
Από ότι φαίνεται και ο ίδιος ηξέρε πως θα παρερμήνευαν τα λεγόμενα και τον τρόπο ζωής του. Επίσης να δούμε και ποια είναι η άποψη του για τους αριστερούς και τους αναρχικούς. Τόσο τον συμπαθείς,αυτός σε συμπαθεί;
-Θα μπορούσα να χα πράξει αλλιώς και να μην υπήρχε το χαμαλίκι. Αλλά το ξέρω τότε δε θα μπορούσα τίποτα να κανω.
Γιατί δε θα ήμουνα εγώ.
Γιατί θα ήμουν σαν εσάς τους κάλπικους φονιάδες
Γιατί θα ήμουν σαν εσάς τους φοιτητές, τους κώλους και τους
χέστες
Γιατί θα ήμουνα και εγώ σαν τους αριστερούς, σαν τους
αναρχικούς και τα πρεζόνια.
Γιατί θα ρούφαγα ακόμα από τη μαμά και τον μπαμπά
Γιατί θα ρούφαγα τους γύρω
Γιατί στα λόγια θα μουνα ο πρώτος του χωριού ο
γκραντεπαναστάτης.
Γιατί θα ήμουν σαν και εσένα πούστη.
Γιατί θα ήμουν σαν και σένα φεμινίστρια κουφάλα
Γιατί θα τάθελα όλα και γω δικά μου
Γιατί θα μ ενδιέφερε να μη μου πέσει η μύτη
Γιατί θε να χα το να πόδι εδώ και τάλλο απ την άλλη
Γιατί στο πρώτο ζόρι θάχα να καταφύγω σ αυτούς που μου ναι
ξένοι και δικοί.
Γιατί θα ήμουν κόσμος, κόσμος μες τον κοσμάκη
Γιατί δε θάμουνα εγώ
Το προτιμώ το χαμαλίκι
Πηγή: βιβλίο του Νικόλα 'Ασιμου : Αναζητώντας κροκανθρώπους
Σα να τρίζουν τα κόκαλα του Άσιμου.
Όντως πακτομένε.. Όταν τον επικαλούνται οι αριστεροί για να δικαιολογήσουν τις απόψεις τους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας Άσιμος δεν θα είχε κριτική σκέψη επιπέδου "Ας μπούν τα ματ στα πανεπιστήμια".
Αυτός σίγουρα δεν είχε κριτική σκέψη ''αυτού του επιπέδου'', αλλά μην ξεχνάς ότι έζησε και σε άλλη εποχή με χούντες και τα λοιπά και δεν ζει στη δική μας όπου το άσυλο έχει πάρει αυτή τη μορφή που έχει πάρει. Επίσης επειδή δεν είναι αυτός ''αυτής της κριτικής σκέψης'' δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να τον ακολουθούμε τυφλά. Αν και εσύ δεν είσαι της κριτικής σκέψης επιπέδου ''Ας μπουν τα ματ στα πανεπιστήμια'' κάν'το επειδή το κρίνεις εσύ και όχι επειδή το είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια.