από Jason_ab » Τετ, 14 Σεπ 2011 11:07 am
Καλημέρα συνάδελφοι κι απο εμένα. Φρέσκος στο mqn, αρκετά παλιός στην σχολή (προφανώς ανήκω στα δέντρα-αιώνιους φοιτητές του φίλου mone).
Θα ήθελα κάποιος απο τους συνάδελφους που προτιμάει την σχολή κλειστή να μου απαντήσει στα εξής :
Δεδομένου ότι ο νόμος της διαμάντω ψηφίστηκε με τρελλή πλειοψηφία (όχι μόνο απο ΠΑΣΟΚ).
Δεδομένου οτι ο νόμος έχει ψηφιστεί και δεν είναι σε διαβούλευση πλέον.
Δεδομένου ότι η κατάργηση ή τροποποίηση του εν λόγω νόμου ισοδυναμεί με διάλυση της βουλής και προκύρηξη εκλογών (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια)
Ο στόχος ποιός είναι μου ξαναλέτε;
Γιατί εγώ είδα πρότεινος τρελλές διαδηλώσεις απο τους αγανακτισμένους, είδα όλη την Ελλάδα αντιμέτωπη με το ΠΑΣΟΚ και δεν είδα να ανοίγει ρουθούνι (εκτός απο μερικά κεφάλια στις διαδηλώσεις).
Δεν συμφωνώ ούτε διαφωνώ με το νόμο, δεν συμφωνώ ούτε διαφωνώ με τις καταλήψεις, απλά θα ήθελα να μάθω το πλάνο ρε παιδιά.
Το πλάνο δηλαδή είναι κατάληψη-ενημέρωση και ξεσηκωμός όλων των Ελλήνων-μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση-διαδιηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων-εκλογές-κάποιος καινούριος νόμος;
Γιατί στα δικά μου μάτια, δεδομένου οτι ο νόμος ψηφίστηκε απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όχι μόνο πρέπει να γίνουν εκλογές για να αποσυρθεί, αλλά θα πρέπει να βγεί και κάποιο άλλο κόμμα στην εξουσία (πλην αυτών των δύο) ώστε να τον καταργήσει. Δεν λέω το Πολυτεχνείο ήταν ένας απο τους λόγους που έπεσε η Χούντα, αλλά λέτε να ζήσουμε τέτοιες ιστορικές στιγμές ξανά με αφορμή το νόμο διαμαντοπούλου; Εάν είναι έτσι τότε να διαδηλώσω κι εγώ ρε παιδιά!
Κλείνοντας θέλω να δώσω δύο συμβουλές στους νεότερους ελπίζοντας να μην εκνευρίσω κανέναν. Καλό είναι να ασχολείστε με τα κοινά, καλός είναι ο αγώνας για το δίκαιο όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Πριν μπείτε όμως σε μία πορεία να είστε σίγουροι ποιός βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας και ποιός οδηγεί την πορεία και τις κινητοποιήσεις αυτές και ποιοί είναι οι στόχοι του. Πού ξέρεις... εάν ψάξετε αρκετά πίσω απο βαρύγδουπες δηλώσεις και ηρωικές επαναστατικές προκυρήξεις ίσως βρείτε κάποια πράγματα που θα σας εκπλήξουν.
Και δεύτερον, συμβουλεύω όλους όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να διαβάσουν απο μόνοι τους τον νόμο Διαμαντοπούλου απο την Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Είναι αρκετές σελίδες δεν λέω, αλλά τόσο διάβασμα έχετε ρίξει ρε παιδιά λίγο παραπάνω δεν βλάπτει. Διαβάστε το νόμο, διαβάστε και την ανησυχίες όσων θέλουν την ανατροπή του, αλλά κρίνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Εάν είναι δυνατόν κάποιος να κάνει πλύση εγκεφάλου στα μεγαλύτερα μυαλά της χώρας (εσείς είστε αυτοί), τότε λίγες ελπίδες έχουμε.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.