30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τετ, 31 Αύγ 2011 2:42 pm

Τουλάχιστον ξέρουμε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα αν δεν ψηφιστεί κατάληψη την ερχόμενη τρίτη??Να ξέρουμε και τι να διαβάζουμε δηλαδή.Τώρα βέβαια πολλά ζητάω,αλλά λέω που και που καμιά μαλακία να περνάει η ώρα
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό ataxia » Τετ, 31 Αύγ 2011 3:44 pm

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που "οδηγούν" τις αποφάσεις των φοιτητών στις συνελεύσεις και κατεβάζουν πλαίσια με νομικίστικο περιεχόμενο, είναι αυτοί που έρχονται στη σχολή μόνο για να πιούνε το φραπέ τους πουλώντας μούρη και χωρίς να μπούνε μέσα στις τάξεις να κάνουν μάθημα έτσι ώστε να καταλάβουν το πρόβλημα των φοιτητών που παρακολουθούν ανελλιπώς τις παραδόσεις και κάθονται και διαβάζουν.

Τι λες ρε φίλε, σοβαρά? Μπορώ να σου αναφέρω πρόχειρα 5 παιδιά από τις ''κλασικές'' φάτσες της Αρ.Εν. και των ΕΑΑΚ που πήζουν στα 8αρια και πάνω. Δεν το κάνω γιατί δεν νομίζω ότι θέλουν οι ίδιοι να αναφέρεται το όνομα τους έτσι. Το τι γενικότητες ακούγονται εδώ μέσα από ορισμένους δεν έχει όριο.

Κοιτάξτε, νομίζω ότι η κατάσταση με την αριστερά, τις καταλήψεις και την αντίδραση του κόσμου σε αυτές, θυμίζει το παραμύθι με τον πιτσιρικά βοσκό που έκανε πλάκα στο χωριό του ότι κατεβαίνουν οι λύκοι και τον πίστευαν, ώσπου μία μέρα όντως εμφανίστηκαν οι λύκοι και αυτός φώναζε αλλά τότε κανείς δεν τον πίστευε και, έτσι, την έκατσαν όλοι ομαδικώς.Θέλω να πω ότι σίγουρα έχει μεγάλες ευθύνες η αριστερά για τη στάση της παλιότερα. Έκανε καταλήψεις που δε χρειάζονταν και σαν αντίδραση στην απολιτίκ στάση των ΔΑΠ/ΠΑΣΠ, εκείνη λειτουργούσε με υπερπολιτικοποίηση.
ΟΜΩΣ, όσοι θέλετε συνειδητοποιήστε το, το πιο ισχυρό μέσο πάλης που έχουμε τώρα είναι όντως η κατάληψη. Σέβομαι τον αιρετικό που παρουσίασε κάποιες άλλες προτάσεις και γιατί δεν πετάει λάσπη και ειρωνίες όπως άλλοι, αλλά αν θέλεις να ανατρέψεις ένα τόσο μεγάλο μέρος των διατάξεων ενός νόμου, οι επιτροπές,οι παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν κάτι έστω και στοιχειωδώς. Οι προτάσεις σου μπορούν άνετα να γίνουν μέρος των δράσεων της κατάληψης. Επίσης κανείς δε θα κατέβαινε στην πορεία της Πέμπτης,αν την Παρασκευή έδινε Ρευστά ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Και τέλος,είναι αντιφατικό να λέμε ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε κάτι με ανοιχτή τη σχολή και κάποιες παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά με τις καταλήψεις ''δεν ιδρώνει το αυτί τους'' και ''δεν θα καταφέρουμε τίποτα''. Αυτάαα.
ataxia

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Τετ, 31 Αύγ 2011 4:22 pm

ataxia έγραψε:ΟΜΩΣ, όσοι θέλετε συνειδητοποιήστε το, το πιο ισχυρό μέσο πάλης που έχουμε τώρα είναι όντως η κατάληψη.

Δεν ισχυει αυτο ακριβως! Τωρα, θιγονται πολλα πρυτανικο-καθηγητικα συμφεροντα... και παρολα αυτα οι καθηγητες για ακομα μια φορα σφυριξαν αδιαφορα και το επαιξαν Σουηδια! Περιμεναν παλι οι φοιτητες να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα! Χθες ηταν ολοι στα γραφεια τους και περιφερονταν στη σχολη πινοντας το καφεδακι τους και περιμεναν να κλεισει η σχολη με πρωτοβουλια των φοιτητων! Εεεεε, να μην χασουν και 2-3 μηνιατικα οι ανθρωποι! Κριμα ειναι! Το μεγαλυτερο χτυπημα τωρα, θα ηταν να κλεισουν οι σχολες απο τις αμεσα θιγομενες διοικησεις και συσσωμος ο φοιτητικος συλλογος να ενταχθει στο πλευρο τους! Παλι στην πλατη των φοιτητων θα πατησουν για να κανουν τον αγωνα τους! Αν λοιπον θελουμε να το δουμε πιο σφαιρικα και αντικειμενικα... ετσι θα επρεπε να ειχε γινει ολο το σκηνικο! Αλλα βλεπεις, καποιοι γουσταρουν να κανουν "αγωνα" με "αναιμακτες" και "πληρωμενες" θυσιες.... Αυτα, αναφορικα με την "ισχυροτητα" του αγωνα...!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ataxia » Τετ, 31 Αύγ 2011 4:50 pm

Οκ, αλλά εγώ αναφερόμουν στα μέσα πάλης που έχουμε ως φοιτητές. Σχετικά με τους καθηγητές προσωπική μου άποψη (τονίζω ότι δεν έχω κάποια πληροφόρηση) είναι ότι θα δώσουν άλλη μία βδομάδα αναβολή της εξεταστικής , όπως έγινε στο Καποδιστριακό. Έχεις δίκιο πάντως ότι θα μπορούσαν να είναι πιο δυναμικοί, αλλά τουλάχιστον είναι αναφανδόν μαζί μας και ας μην μπαίνουν στην πρώτη γραμμή ακόμα (?)
ataxia

Δημοσίευσηαπό lnFam0uS » Τετ, 31 Αύγ 2011 5:41 pm

1)Τελειωνουμε την σχολη και εξαφανιζομαστε απτην Ελλαδα
2)Μετα απο 3-4 χρονακια θα ξαναρχισουν οι κατασκευες και στην Ελλαδα και θα τα χτισουν τα ¨Αγγλακια¨
3)Υπαρχει εστω και ενας που εχει προσωπικο συμφερον του να χασει την εξεταστικη του? Η απλα το θεμα ειναι κομματικο? Γιατι περι συλλογικου συμφεροντος πρεπει να μιλαμε οταν τα προσωπικα συμπιπτουν....

Υ.Γ Παρακαλειστε να σβησετε το προηγουμενο μου ποστ. Ητανε μισσκλικ :D
lnFam0uS

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό recon » Τετ, 31 Αύγ 2011 5:59 pm

Μπορεί καποιος να πει κανα νεο απο το συντονιστικο?
τι αποφασιστηκε??
μερικοι δεν μπορεσαμε αν ερθουμε..
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό sirma » Τετ, 31 Αύγ 2011 6:08 pm

ataxia έγραψε:Τι λες ρε φίλε, σοβαρά? Μπορώ να σου αναφέρω πρόχειρα 5 παιδιά από τις ''κλασικές'' φάτσες της Αρ.Εν. και των ΕΑΑΚ που πήζουν στα 8αρια και πάνω. Δεν το κάνω γιατί δεν νομίζω ότι θέλουν οι ίδιοι να αναφέρεται το όνομα τους έτσι. Το τι γενικότητες ακούγονται εδώ μέσα από ορισμένους δεν έχει όριο.

Όντως τα λεγόμενα μου είναι γενικότητες και δεν είχαν σκοπό να πλήξουν κάποια παράταξη (που ποσώς με ενδιαφέρει). Οι πλήστοι όμως που έβγαζαν τα πλαίσια από το έτος μου (4ο η 5ο δεν ξερω ακμ) δεν πατάνε στις αίθουσες (ανεξαρτήτως κατεύθυνσης).
sirma

Δημοσίευσηαπό Amelie » Τετ, 31 Αύγ 2011 8:07 pm

Ξέρει κανείς αν η βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή λόγω καταλήψεων????
Aν δεν μπορείς να βρεις λύση, βρες άλλο πρόβλημα...
Amelie

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό psarosoupas » Τετ, 31 Αύγ 2011 8:21 pm

@amelie
Κανονικά ανοιχτή ειναι η βιβλιοθήκη.
Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών
psarosoupas

Δημοσίευσηαπό pinkrose » Τετ, 31 Αύγ 2011 8:54 pm

Παιδια πραγματικα αν μαθει κανεις τι γινεται σε περιπτωση που η καταληψη ληξει την τριτη ας το πει.Μην βρεθουμε προ εκπληξεων!
pinkrose

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες