Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
154
80%
οχι
35
18%
δεν ξερω
3
2%
 
Σύνολο ψήφων : 192

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 23 Ιουν 2011 4:45 pm

Τα graffiti είναι σίγουρα μια πολύ ωραία ιδέα, και εγώ είμαι πάντα υπέρ όταν η σχολή "βάφεται" με τέτοιο τρόπο (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι με ταγκιές και με συνθηματάκια-τσιτάτα, αλλά με ζωγραφιές). Δυστυχώς την άποψη δεν τη συμμερίζεται η διέυθυνση που τρέχει συνέχεια κονδύλια για μπογιές (οπότε η σχολή φαίνεται σαν να έχει "τσιρότα" από διαφορετικά χρώματα), αλλά πολλές φορές και οι ίδιες οι παρατάξεις (θυμάμαι κάτι αφίσες κνιτών -με κόλλα ταπετσαρίας - που είχαν καταστρέψει ένα πολύ ωραίο graffiti μια φορά).
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 4:58 pm

merde_conserve έγραψε:Τα graffiti είναι σίγουρα μια πολύ ωραία ιδέα, και εγώ είμαι πάντα υπέρ όταν η σχολή "βάφεται" με τέτοιο τρόπο (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι με ταγκιές και με συνθηματάκια-τσιτάτα, αλλά με ζωγραφιές). Δυστυχώς την άποψη δεν τη συμμερίζεται η διέυθυνση που τρέχει συνέχεια κονδύλια για μπογιές (οπότε η σχολή φαίνεται σαν να έχει "τσιρότα" από διαφορετικά χρώματα)

Η προηγούμενη διοίκηση (Μ.Μ.), η τωρινή απλά απαξιεί. Οι δε υπεύθυνοι στα πάρκινγκ της βιβλιοθήκης αντί να καλύπτουν ολόκληρες τις ζωγραφιές, τραβάνε απλά ένα X με μπογιά για να τις καταστρέψουν.

merde_conserve έγραψε:αλλά πολλές φορές και οι ίδιες οι παρατάξεις (θυμάμαι κάτι αφίσες κνιτών -με κόλλα ταπετσαρίας - που είχαν καταστρέψει ένα πολύ ωραίο graffiti μια φορά).

Δύο φορές τουλάχιστον

Τέλος, ενώ οι παρατάξεις συμφωνήσαν κατά τη λειτουργία του νέου κυλικείου να μην μπουν αφίσες στα τζάμια του, την αρχή έκαναν πριν κάνα μήνα τα ΕΑΑΚ (με 3 αφίσες-ανακοίνωση) οι οποίες δεν κατέβηκαν παρά τις επίμονες υποδείξεις μου και φυσικά συμπληρώθηκαν από αφίσα της ΚΝΕ.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2211
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 8:28 pm
Τοποθεσία: 127.0.0.1
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 7:21 pm

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, που λέει και ο -όχι και τόσο-σοφός λαός.

Η όλη αντιπαράθεση για τις φοιτητικές παρατάξεις θυμίζει σε επικίνδυνο βαθμό το "φταίνε όλοι" (μετασχηματισμός-->"φταίνε όλες οι παρατάξεις") που επικρατεί στις πλατείες ανά την Ελλάδα αυτους τους μήνες και που οδηγεί είτε στο "όχι στα κόμματα" ή στο "να έρθουν άλλοι" (πατριώτες,"σοσιαλιστές" κλπ..).

Ωστόσο το "κάτω τα κόμματα" και "έξω οι παρατάξεις" θα φάνταζαν προτάγματα (και είναι) του ελευθεριακού χώρου (αναρχικοί,αυτονομία κλπ..). Και αν και κάτι μου λέει πως δεν έχουμε και πολλούς τέτοιους εδώ,παρόλαυτα είναι εντυπωσιακό πως αυτή η συνθηματολογία αποτελεί φετίχ των μεταμοντέρνων "αγανακτισμένων με την κατάσταση της χώρας/πανεπιστημίου".Το γεγονός ότι το παρόν τόπικ θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για πραγματικά γόνιμο διάλογο ώστε να δοθεί ένας προσανατολισμός για να εκδημοκρατιστεί περισσότερο το πανεπιστήμιο (όσο γίνεται) με την κατάργηση των παρατάξεων και να περάσουμε σε άλλες μορφές,γενικές συνελεύσεις (ουσιαστικές),με συμμετοχή όλων ,φοιτητών ,καθηγητών και εργαζομένων στο πανεπιστήμιο,και ανταυτού, 5 σελίδες τώρα αναλώνεστε στο περί αφισών,πράγμα που δείχνει τον (μικρο)αστείο χαρακτήρα (κενό χαρακτήρα δηλαδή,και άρα μη-θεμιτό) που βγάζει προς τα έξω αυτό το poll-συζήτηση,όπως ακριβώς και το "φταίνε και οι 300".

Και μιας και πιάσαμε τις αφίσες, είναι επίσης (μικρό)αστείο να μας κόπτει από την μια μεριά με το τι θα τις αντικαταστήσουμε "για να μην υπάρχει μονοτονία" (ξέρω γω,αν σας έπιασε το καλλιτεχνικό σας ,γεμίστε τους διαδρόμους με καραβάτζιο...) και από την άλλη είναι ακόμα πιο αστείο το να θέλουμε να παραμείνουν.Και ξεχνώ το οικολογικό θέμα που σχετίζεται άμεσα με τον κορεσμό αφισών που όλα τα κρυάρια φροντίζουν τις "κρίσιμες για το έθνος/εργατική τάξη/ΕΛληνες/φοιτητές" να γεμίζουν κάθε "Pixel" του τοίχου με χαρτί,λες και σε μια πινακίδα με 5 αφίσες δεν κάνεις την δουλεία σου.Το θέμα είναι πως είναι αστείο να νομίζει κάποιος πως όσο περισσότερες (ίδιες!!!!!) αφίσες βάζεις σε ένα τοίχο ,τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να "πείσεις".Και είναι ακόμα πιο αστείο να περιμένεις να πείσεις από αφίσα/ες.

Αυτή είναι ίσως η τελευταία χρονιά που ζούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο ως έχει ,με όλα τα κακά του και τα καλά του, και αυτό που μας μάρανε είναι κάτι αφίσες και οι παρατάξεις.Στην τελική προτιμώ να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα ,κουτσά δηλαδή, και να έχουμε 2 παρατάξεις μαχητικές (με όλα τα κακά τους και τα καλά τους) παρά το "χωρίς παρατάξεις" πανεπιστήμιο "where students mind their jobs and only their jobs" που μου έλεγε με έπαρση ο Αμερικανός καθηγητής από το Κολοράντο που είχε έρθει στην εκδρομή του 3ου.


Υ.Γ-
(ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι με ταγκιές και με συνθηματάκια-τσιτάτα, αλλά με ζωγραφιές)


[spoiler]Κάτι σαν αυτό?
images.jpg
images.jpg (6.54 KiB) 3676 προβολές


Για την αθλιότητα των φοιτητικών κύκλων
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό +blueoystercult+ » Πέμ, 23 Ιουν 2011 8:00 pm

Bravo Paktomene, το μονο ουσιαστικο ποστ σε αυτο το κωλοτοπικ. Συμφωνω 100% μαζι σου.
+blueoystercult+
 
Δημοσιεύσεις: 192
Εγγραφή: Δευτ, 15 Δεκ 2008 2:01 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 23 Ιουν 2011 9:21 pm

Δεν κατανοώ ιδιαίερα ούτε το δηλητήριο/πικρία που στάζεις για τους αγανακτισμένους του Συντάγματος (το πιο μαζικό (και γόνιμο; θα δείξει) κίνημα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, όπου όλη η αντίσταση ήταν μέχρι πρότινος "οικογενειακή" υπόθεση των γκρουπούσκουλων της αριστεράς ή ορισμένων συνδικαλιστικών κύκλων), ούτε τη συζήτηση (τελείως ασύνδετη με τους αγανακτισμένους - αφού υπάρχει εδώ και πολλάαααα χρόνια) στην περίπτωση μας. Μου θυμίζουν κάτι αριστερόστροφα λογύδρια για το πως το κίνημα των αγανακτισμένων αποτυγχάνει να αλλάξει τίποτα, εκφυλίζει τον κόσμο, μεταλάσσει τα αιτήματα του κόσμου σε μικροαστικές θέσεις κ.ο.κ. Καλύτερα να είναι τα πράγματα το ίδιο σκατά όπως είναι βρε αδελφέ, μόνο λίγο πιο αριστερά, θολά, ήρεμα. Ο φόβος φυλάει τα έρμα, της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης.

Αντίστοιχη μικρογραφία είναι το topic εδώ. Ας αρχίσουμε από κάτι μικρό(αστείο), ας καταθέσουμε ιδέες, ας πιέσουμε, και προχωράμε σιγά-σιγά. Αλλιώς στρουθοκαμηλίζουμε, ή απλά το παίζουμε έξυπνοι με μπουρδολογίες-υπεραριστεραναλύσεις που καταλήγουν σε αφοριστικά συμπεράσματα μπροστά στην αριστερή επαναστατίλα - των άλλων, των πιο επαναστατών από μας πάντα.

Υ.Γ Παρά τον αφορισμό σου όμως πήρες θέση έστω για τις αφίσες, κάτι που αποδεικνύει την επιτυχία του παρόντος topic στον προβληματισμό για κάποια πράγματα, έστω και μικρά(αστεία).

Υ.Γ 2 Και κυριότερο: το topic δεν έχει να κάνει με τις αφίσες, απλά είναι μια στροφή του. Οι υπεραναλύσεις λοιπόν ας στραφούν στο γενικότερο προβληματισμό. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι κολλάτε στις ταπετσαρίες και χάνετε το δάσος - ακόμα και όσοι πρεσβεύετε ότι το κοιτάτε κατάματα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό Kouf » Πέμ, 23 Ιουν 2011 9:42 pm

Εγω λεω να αρχισω με το εξης : Ειναι αρκετα επικινδυνο 1.Να γενικευεις και 2.Να κρινεις μια κατασταση, διακατεχομενος απο ημιμαθεια!

Ασπουμε ειναι επικινδυνο να λες κομματικο φορεα ενα σχημα, το οποιο λειτουργει ακριβως στην βαση της αυτενεργειας των μελων και της πρωτοβουλιακης δυνατοτητας αυτου του πολιτικου υποκειμενου. Ειναι εξισου επικινδυνο να αποδιδεις το ρουσφετι, τις "πελατειακες σχεσεις", την λογικη της αναθεσης που αναπτυσσεται απο συγκεκριμενα πολιτικα μορφωματα σε ολο το πολιτικο φασμα της σχολης.

Κινουμενος ακριβως στην λογικη του paktomenou,αυτο που πρεπει να γινει απο ολοκληρη την πανεπιστημιακη κοινοτητα(φοιτητες,εργαζομενοι στο πανεπιστημιο(καθηγητες μεχρι καθαριστριες) ειναι να αρχισουμε να δρουμε συλλογικα,να αρχισουμε να σπαμε σιγα σιγα αυτον τον ατομισμο που εχει καλλιεργηθει τοσα χρονια απο το ιδιο το συστημα( μηπως και απο καποιες παραταξεις(?) )... Οποιος εχει βρεθει στο συνταγμα θα εχει καταλαβει οτι ο κοσμος πλεον αρχιζει να αντιλαμβανεται την εννοια της συλλογικης δρασης, που αυτη εχει τη δυνατοτητα να συντελεσει και να αποσκοπησει στην δημιουργια κινηματικων διαδικασιων οι οποιες οχι μονο μπορουν να πετυχουν υλικες νικες, υπερ των εργαζομενων, αλλα δρουν και προωθητικα αμφισβητωντας τον καπιταλιστικο τροπο παραγωγης (εργοδοτης-εργατης) ....Τωρα ακριβως στην βαση αυτη, δηλαδη της προασπισης των συμφεροντων μας σε πανεπιστημιακο επιπεδο( δημοσια δωρεαν εκπαιδευση-περισσοτερα λεφτα για την παιδεια κτλ), νομιζω πρεπει να κινηθουμε ολοι, με την αναζωογονηση των συλλογικων διαδικασιων (γενικες συνελευσεις,συνελευσεις ετων κτλ)....

Τελικα αυτο που νομιζω οτι ειναι πολιτικα ευστοχο και αποτελεσματικο, δεν ειναι να τα βαζουμε με ολους αποδιδοντας παντου ευθυνες, αλλα να δουμε πως θα προασπισουμε τα συμφεροντα μας και σαν φοιτητες και σαν αυριανοι εργαζομενοι και ποιοι ειναι αυτοι που ουσιαστικα δρουν μεσα στα πανεπιστημια για αυτον τον σκοπο!
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Πέμ, 10 Δεκ 2009 8:28 pm
Έτος εισαγωγής: 2009

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 10:02 pm

@Merde

Με παρεξήγησες.

Δεν κατανοώ ιδιαίερα ούτε το δηλητήριο/πικρία που στάζεις για τους αγανακτισμένους του Συντάγματος (το πιο μαζικό (και γόνιμο; θα δείξει) κίνημα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, όπου όλη η αντίσταση ήταν μέχρι πρότινος "οικογενειακή" υπόθεση των γκρουπούσκουλων της αριστεράς ή ορισμένων συνδικαλιστικών κύκλων), ούτε τη συζήτηση (τελείως ασύνδετη με τους αγανακτισμένους - αφού υπάρχει εδώ και πολλάαααα χρόνια) στην περίπτωση μας. Μου θυμίζουν κάτι αριστερόστροφα λογύδρια για το πως το κίνημα των αγανακτισμένων αποτυγχάνει να αλλάξει τίποτα, εκφυλίζει τον κόσμο, μεταλάσσει τα αιτήματα του κόσμου σε μικροαστικές θέσεις κ.ο.κ. Καλύτερα να είναι τα πράγματα το ίδιο σκατά όπως είναι βρε αδελφέ, μόνο λίγο πιο αριστερά, θολά, ήρεμα. Ο φόβος φυλάει τα έρμα, της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης.


Δεν έσταξα κανένα δηλητήριο για τους "Αγανακτισμένους" στο σύνταγμα και σε άλλες πλατείες.Ίσα ίσα που τα παιδιά που με ξέρουν προσωπικά εδώ ,γνωρίζουν την θέση μου επ΄αυτού.Το "αγανακτισμένοι με την κατάσταση της χώρας/πανεπιστημίου" δεν είχε σε καμία περίπτωση να κάνει με τις πλατείες.My bad πάντως γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.

Αντίστοιχη μικρογραφία είναι το topic εδώ. Ας αρχίσουμε από κάτι μικρό(αστείο), ας καταθέσουμε ιδέες, ας πιέσουμε, και προχωράμε σιγά-σιγά. Αλλιώς στρουθοκαμηλίζουμε, ή απλά το παίζουμε έξυπνοι με μπουρδολογίες-υπεραριστεραναλύσεις που καταλήγουν σε αφοριστικά συμπεράσματα μπροστά στην αριστερή επαναστατίλα - των άλλων, των πιο επαναστατών από μας πάντα.


Και πάλι δεν με κατάλαβες.Η δικιά μου ένσταση ως προς το "έξω οι παρατάξεις" είναι στο να μην περιοριστεί σε αυτό.Και κάτι μου λέει πως το "έξω οι παρατάξεις" δεν είναι προϊόν ουσιαστικής πολιτικής θέσης και θέλησης ενασχόλησης "με τα κοινά θέματα" αλλά μια μορφή αντίδρασης κενής γνώμης που απλά τείνει να εκφράσει την απέχθειά της (δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα) προς την γενικότερη κατάσταση,ερειδόμενη κατά κάποιο τρόπο στην πεποίθηση ότι "τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι ψηλά στα Rankings","οι παρατάξεις μας έχουν φέρει μέχρι εδώ" κλπ....Και εδώ βέβαια ανακύπτει και το θέμα του κατά πόσο ο φοιτητής πρέπει να ασχολείται με τα της "πολιτικής", όχι με την στενή της έννοια.Κατά την γνώμη μου.Όποτε ναι,όπως και στην συντριπτικότατη πλειοψηφία των "αγανακτισμένων" (της κάτω πλατείας, αλλά και της πάνω) που θέτουν ως βασικό τους πρόταγμα την άμεση δημοκρατία, λες και ξαφνικά όλοι έγιναν αντιεξουσιαστές (οι περισσότεροι αριστεροί είναι του "μεταβατικού"),κάπως έτσι νομίζω πως είναι και ο "αέρας" που φουσκώνει το μπαλόνι "έξω οι παρατάξεις".Και μια καρφίτσα να υπάρχει, ξέρεις τι γίνεται το μπαλόνι...

Επίσης βλέπω μια διαρκή σου τάση για τονισμό των "υπεραναλύσεων" ,"επαναστατήλας", της "αριστεράς" σε βάρος των αριστερών (οι αριστεροί είναι λογικά ένα εντελώς ομοιογενές σώμα στο κεφάλι σου, και γιαυτό τα σχήματα που πετάς κολλάνε πάντα-για εσένα) κλπ.Εγώ δεν μίλησα για τίποτα από αυτά βέβαια, ούτε κάλεσα σε σύσταση ΕΑΜ.Εκτός και αν προβάλλουμε σχήματα στον λόγο του άλλου, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα σώψηχά μας...

O σαδομαζοχιστικόςτύπος που έχει περιγραφεί από την αναλυτική ψυχολογία είναι το πρόσωπο που ερεθίζεται με τη μορφή του πατέρα, ενώ κατά βάθος θαυμάζει, που προσπαθεί να τον συναγωνιστεί, και παράλληλα, αντλεί ηδονή από την υποταγή του σε αυτό, υποταγή την οποία απεχθάνεται απροκάλυπτα. ,ο πατέρας με την συμβολική έννοια στην συγκεκριμένη περίπτωση...
παράφραση του αντόρνο, όταν μιλούσε για την jazz

Αφήστε τις αφίσες και ρίχτε προτάσεις για το πως θα θέλατε να δείτε το "ίδρυμα" στην μ.π (μετά παρατάξεων, όπως το μετά χριστόν) εποχή.

Υ.Γ 1-Και το ξαναλέω, οι αφίσες είναι ένα θέμα αστείο.Και θα μου πεις, λογικό είναι που 5 σελίδες συζητάτε για αυτό μιας και τίποτα πιο ουσιαστικό για το μετά το "έξω οι παρατάξεις" δεν είπε κάποιος.Αλλά εγώ χάνω το δάσος...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 10:06 pm

μα παιδιά γιατί τόση φιλοσοφία???

τα πραγματα είναι απλά μαθηματικά: οι φοιτητική κοινοτητα χρειάζεται
(1) συνελευσεις ώστε να θίγονται θέματα που την αφορούν (και όχι οι αιχμάλωτοι της μπανανίας...)
(2) κάποιους εκπροσώπους ώστε να μεταφέρουν επίσημα τα αιτήματα και τους προβληματισμούς είτε στα μέσα ενημέρωσης είτε στα ..ανώτερα κλιμάκια της σχολής

Γιατί δύο και τρεις παρατάξεις? γιατί πολίτευση και αντιπολίτευση? το φοιτητικό συμφέρον είναι ένα, κοινό για όλους και δεν υπακούει ούτε σε αριστερά ούτε σε δεξιά ούτε στο κέντρο, υπακούει στη λογική ΜΟΝΟ! Και ας λέγεται προεδρείο, 5μελές, 15μελές, φοιτητικό συμβούλιο κάτι τέλος πάντων.. Και όποιος έχει ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλη τη σχολή (και όχι τα αδέσποτα της ποταμιάς...) θα μπορεί να το παρουσιάζει..

Γιατί να μην είμαστε ενωμένοι ως φοιτητές της ίδιας σχολής με συντονισμένες κινήσεις αντί να είμαστε κομματικά χρωματισμένοι, ο καθένας με το δικό του πλαίσιο φερέφωνο της αντιστοιχης πολιτικής γραμμής? Είναι μεγάλη ντροπή μας που επιτρέπουμε σε άτομα ανάξια που ναυάγησαν μια ολόκληρη χώρα να διασπούν έτσι τη νέα γενιά, με υποσχεσούλες εξουσίας, χάρες, χεράκια βοηθείας..
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088
 
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Τρί, 28 Απρ 2009 11:40 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 11:43 pm

Να απαντήσω στον πακτωμένο πως φαντάζομαι τη μετά παρατάξεων εποχή. Τη φαντάζομαι σαν τη συνέλευση έτους του σημερινού 3ου έτους, του έτους σου, απλά πιο μαχητική, χωρίς τη λάσπη των περισσοτέρων παρατάξεων (δε λέω όλων γιατί υπάρχουν ορισμένοι συνδικαλιστές σε αυτή τη σχολή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ). Απλά είναι όσοι και οι διδάσκοντες που αξίζουν, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Άραγε το 3ο έτος, τώρα που είδε μερικά σάπια μαθηματάκια παραπάνω να έκανε καμία κινητοποίηση; Από τα υπόλοιπα έτη (μεγαλύτερα) δεν έχω καμία απαίτηση, έχουν αποδείξει έμπρακτα πόσο καλά σκύβουν το κεφάλι απέναντι σε φοιτητές και καθηγητές.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2211
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 8:28 pm
Τοποθεσία: 127.0.0.1
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 24 Ιουν 2011 1:48 am

@ pak

Μου έβγαλες και σαδομαζό τάσεις; Γουστάρω! :twisted: Μπροώ να ισχυριστώ πλέον ότι έχεις περάσει στις φροϋδικές μπουρδολογίες-υπεραριστεραναλύσεις, που είναι μία μεταμοντέρνα αντίληψη ταύτισης αριστερών απόψεων και ψυχολογίας. :mrgreen: Στο σοβαρό της υπόθεσης τώρα:

Και πάλι δεν με κατάλαβες.Η δικιά μου ένσταση ως προς το "έξω οι παρατάξεις" είναι στο να μην περιοριστεί σε αυτό.Και κάτι μου λέει πως το "έξω οι παρατάξεις" δεν είναι προϊόν ουσιαστικής πολιτικής θέσης και θέλησης ενασχόλησης "με τα κοινά θέματα" αλλά μια μορφή αντίδρασης κενής γνώμης που απλά τείνει να εκφράσει την απέχθειά της (δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα) προς την γενικότερη κατάσταση,ερειδόμενη κατά κάποιο τρόπο στην πεποίθηση ότι "τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι ψηλά στα Rankings","οι παρατάξεις μας έχουν φέρει μέχρι εδώ" κλπ....μπλαμπλα μέχρι τέλους παραγράφου


Συμφωνώ σε αυτά. Απλά να τονίσω στο ότι η πηγαία δυσαρέσκεια απέναντι στις παρατάξεις και το θεσμό της ΓΣ έχει σαφή χαρακτήρα και προσανατολισμό καιρό τώρα, και δεν προσανατολίζεται - πιστεύω - σε εξοβελισμό των παρατάξεων, αλλά σε αναβάθμιση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Κανείς δεν θέλει να δει αποστειρωμένα κολλέγια, αλλά όλοι θέλουν επιτέλους ουσιαστική πολιτικοποίηση και έκφραση απόψεων, χωρίς κοπάδια και τραπεζάκια.

@ Kouf,

όσο και αν πονάει, οι περισσότερες παρατάξεις είναι αυτούσιοι κομματικοί φορείς. Και 6 χρόνια στη σχολή δεν τα λες "ημιμάθεια" σε καμία περίπτωση. Το ότι αυτενεργούν 20 μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ δεν αναιρεί το γεγονός της ομοιογένειας απόψεων, εύκολης επιβολής "έμπειρων" συνδικαλιστών σε άπειρους, διάχυσης κομματικών γραμμών μέσω της ταύτισης κομματικής ταυτότητας με φοιτητική κ.ο.κ. Τα χουμε δει και τα χουμε ξαναδεί. Η μόνη παράταξη που δεν έχει ενιαίο κομματικό φορέα από πίσω είναι η ΕΑΑΚ κατά τη γνώμη μου, κυρίως γιατί προκύπτει από τη σύνθεση πολλών υπο-χώρων που εμπλουτίζουν το μωσαϊκο (και όχι γιατί αποφάσισε να πατάξει την κομματικοποίηση - αν ως χώρος ήταν ενιαίος θα ήταν μια από τα ίδια).

Και φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις. Άλλοι είναι τελείως λιγδιάρηδες, άλλοι πρεσβευουν κάτι πιο ελπιδοφόρο συνδικαλιστικά. Ωστόσο, όσο παίζουν το ίδιο παιχνίδι σε επίπεδο παραταξιακών κανόνων, όσο συμμετέχουν σε ΔΣ/ΓΣ, στήνουν τραπεζάκια, μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιός έχει την τάδε γωνία, τους παίρνει όλους η μπάλα. Αν δείξει κάποιος ότι είναι ριζικά διαφορετικός από τα προσχήματα, μαγκιά του. Αλλά μέχρι στιγμής τέτοιες ενδείξεις δεν υπάρχουν.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης