Ζητείται τεχνολογική βοήθεια

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Re: Ζητείται τεχνολογική βοήθεια

Δημοσίευσηαπό MakisH » Πέμ, 09 Ιουν 2011 11:27 pm

Προσωπικά σε laptop θα πρόσεχα-ήθελα τα εξής (πέρα από cpu-ram κτλ):
1. καλή εγγύηση: ψάξε λίγο για σχόλια σε τεχνολογικά forums να δεις ποιες εταιρίες έχουν προβλήματα (π.χ. στέλνουν έξω και κάνουν 2 μήνες να στο φτιάξουν) και ποιες τα πάνε καλύτερα. Δεν θες να σου μείνει στο χέρι και να πρέπει ή να πληρώσεις 300 για επισκευή, ή 300+ για καινούργιο laptop...
2. καλή μπαταρία: σπάνια ο κατασκευαστής αναφέρει κάτι. Υπάρχουν σχετικά reviews. Μπορείς να συγκρίνεις τουλάχιστον τη χωρητικότητα που έχει κάθε μπαταρία (πόσα "mAh") ή, ακόμα πιο χοντρικά, πόσα κελιά έχει.
3. καλή οθόνη: να είναι φωτεινή και να έχει καλές γωνίες θέασης. Σκέψου οτι πολλές φορές θα θες να δεις ταινία με κάποιον άλλο ή να συνεργαστείς τέλος πάντων με κάποιον άνθρωπο. Φωτεινή ώστε να μπορείς να δουλέψεις σε περιβάλλον με πολύ φως (ήλιο κτλ). Συνήθως οι οθόνες των laptop είναι αρκετά χάλια και θα ήταν καλό να τη δεις από κοντά. Προτίμησε οθόνη LED, αν και συνήθως τις συναντάς σε ακριβότερα. Επίσης κατά το δυνατόν υψηλή ανάλυση (στα 15ρια η τυπική είναι 1366*768, υπάρχουν και λίγα με 1920*1080). Όχι τόσο για ταινίες κτλ, όσο για το χώρο που σου δίνει στο desktop και σε ό,τι προγράμματα χρησιμοποιείς (ειδικά στο autocad που θες όπως λες θα την ευχαριστηθείς).
4. γρήγορο σκληρό δίσκο: Τα περισσότερα laptops έχουν σκληρό δίσκο 5400rpm. Στους σταθερούς υπολογιστές συνήθως έχουν σκληρό δίσκο 7200rpm εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τελευταία εμφανίζονται και μερικά laptops με 7200rpm δίσκο. Οι άλλοι γενικώς σέρνονται και, αν έχεις συνηθίσει από desktop, θα σου κακοφανεί όταν θα μεταφέρεις αρχεία κτλ. Φυσικά laptops με 7200rpm είναι ακριβότερα.
5. καλό πληκτρολόγιο: Αν γράφεις γρήγορα θα σου σπάσουν τα νεύρα πληκτρολόγια με διαστάσεις διαφορετικές των standards. Συνηθίζουν για λόγους αισθητικούς ή και πρακτικούς να βάζουν πληκτρολόγια με πλατύτερα ή στενότερα πλήκτρα. Τα στενότερα συνήθως οφείλονται στο numpad. Είναι κάτι που θα μου άρεσε, αλλά προτιμώ να έχω κανονικό μέγεθος πλήκτρων παρά numpad. Επίσης θεωρώ πολύ άσχημο το γυαλιστερό πληκτρολόγιο (λερώνει συνέχεια, δαχτυλιές παντού κτλ, συν οτι γλιστράει).

Γενική συμβουλή: ψάξε λίγο και στο εξωτερικό, σε online καταστήματα, όπως επίσης και στα e-shops των κατασκευαστών. Ορισμένοι έχουν και build to order (το φτιάχνεις όπως θες). Συνήθως στην Ελλάδα δεν βρίσκεις πάντα τόσο καλά μοντέλα. Δες επίσης και τις "επαγγελματικές" σειρές που συνήθως δεν υπάρχουν στα μαγαζιά αλλά μπορεί να έχουν παρόμοιες τιμές.

Προσωπικά, εδώ και 1 χρόνο, είμαι ένας υπερευχαριστημένος κάτοχος ενός Dell Studio 1558, από τα τελευταία μάλλον που πουλήθηκαν στην Ελλάδα. Τολμώ να πω οτι είναι πολύ μπροστά ακόμα και τώρα από τον ανταγωνισμό: i5 520M, 4GB RAM, ATi X5470, 7200rmp δίσκο, οθόνη 15" LED 1920*1080, slide-in dvd, πολύ καλό πληκτρολόγιο και πολλές μικρολεπτομέριες που τις γλυκαίνεσαι όταν το βλέπεις για πρώτη φορά. Είναι αυτό που λέμε "καλή κατασκευή". Η μπαταρία του κρατάει τουλάχιστον 2 ώρες (και παραπάνω άνετα). Και όλα αυτά για μόλις 900€ (προσφορά τότε). Δυστυχώς κάτι έχει γίνει με τη σειρά. Είτε δεν τη φέρνουν Ελλάδα πλέον είτε την έχουν σταματήσει. Τα inspiron (τα φτηνά της) δε νομίζω οτι έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα XPS (ακριβά της) τα θεωρώ λίγο "κακά ζυγισμένα" από άποψη εξοπλισμού-ποιότητας/τιμής. Έβλεπα κάποια στιγμή κάποια επαγγελματικά της τα οποία φαίνονταν ενδιαφέροντα και σχετικά φτηνά. Αλλά από Αμερική...

Σχετικά με άλλες μάρκες:
1. ένα Toshiba Satellite του 2008 που έχει ο πατέρας μου μου φαίνεται καλή κατασκευή, αλλά η μπαταρία κρατάει πολύυυ λίγο. Η οθόνη δε λέει και πολλά, αλλά μιλάμε για 3 χρόνια πίσω. Επίσης είναι ολόκληρο γυαλιστερό... Έχει και καλή εγγύηση υποτίθεται.
2. τα Sony Vaio συνήθως είναι πιο "μουράτα". Έχουν ενδιαφέρον πληκτρολόγιο και πολύ ωραίες οθόνες. Κατά τα άλλα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το service.
3. η άποψή μου για τα Acer (γνωρίζοντας μόνο παλιότερα μοντέλα) είναι οτι είναι "φρουφρου κι αρώματα". Πολύ καλά ονομαστικά χαρακτηριστικά (τούμπανα επεξεργαστές κτλ) σε πολύ χαμηλές τιμές, με πολύ "εφετζήδικο" σχεδιασμό μερικά μοντέλα. Κατά τα άλλα, όχι και πολύ καλή κατασκευή, περιφερειακά σχετικά αμφιβόλου ποιότητας (σε σχέση με άλλες εταιρίες) και service όχι από τα καλύτερα...
4. για τα HP δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια. Δεν μου φαίνεται κάτι ιδιαίτερα κακό πάντως. Αξιοπρεπής κατασκευή γενικώς, αλλά κατά τα άλλα αρκετά mainstream φάση. Έχω ακούσει οτι υπάρχουν πολλοί με παράπονα οτι χαλάνε κτλ, δεν έχω συναντήσει κάτι ιδιαίτερο. Ίσως να υπάρχουν πολλοί επειδή πουλιούνται και πολλά.
5. για τα Lenovo έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια και, αν έχει από πίσω την IBM (τώρα το έμαθα) θα είναι σίγουρα πολύ καλής ποιότητας.

Ελπίζω να βοήθησα. :)

ΥΓ: Προσωπικά θα έλεγα να αποφύγεις τα 17ρια αν δεν το χρειάζεσαι πραγματικά. Αυξάνεται πολύ και το μέγεθος και το βάρος. Εγώ μάλιστα θα σου έλεγα να δεις και κάτι πολύ ωραία 13ρια που κυκλοφορούν τελευταία, μπορεί και να σου αρέσει η φάση... Φυσικά μιλάμε για άλλο πράγμα εντελώς.
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 09 Ιουν 2011 11:43 pm

Τρεις εταιρίες φτιάχνουν laptop με σοβαρές κάρτες γραφικών για CAD γραφικά

Dell Precision
Dell Precision M4500 (15.6")
Dell Precision M6500 (17.0")

HP Elitebook
HP Elitebook 8440w (14.0")
HP Elitebook 8540w (15.6")
HP Elitebook 8740w (17.0")

Lenovo Thinkpad W Series
Lenovo Thinkpad W510 (15.6")
Lenovo Thinkpad W701ds (17.0")

Επίσης, η Lenovo και η Toshiba δίνουν τη μικρή σειρά της nVIDIA, Quadro NVS στα κάτωθι laptop:

Lenovo Thinkpad T Series
Lenovo Thinkpad T410 (14.1")
Lenovo Thinkpad T410s (14.1")
Lenovo Thinkpad T510 (15.6")

Toshiba Tecra
Toshiba Tecra M11 (14.0")
Toshiba Tecra A11 (15.6")

Όλες οι παραπάνω επιλογές ξεκινάνε από 1000€ και αυξάνονται εκθετικά. Επειδή είδα ότι θες να κρατήσεις το budget χαμηλά θα σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αγορά ενός "απλού" laptop.

• ΟΧΙ Asus, Packard Bell, Sony, HP (τα φτηνά), Πλαίσιο (Turbo-X)
  • ΟΧΙ CPU Intel i3, από i5 και πάνω
  • ΟΧΙ Intel γραφικά, dedicated γραφικά από AMD ή nVIDIA
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα νέα γραφικά της Intel HD3000 που συνοδεύουν τους νέας γενιάς i3-i5-i7 είναι αρκετά ισχυρά
    Αξιόλογα laptop επαγγελματικά με δυνατά γραφικά, μικρό βάρος και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας τα Dell Latitude, HP EliteBook και Toshiba Portege.
  • OXI αργούς σκληρούς, 7200rpm μόνο (δύσκολα θα βρεις και θα αναγράφεται η ταχύτητα του σκληρού στα εμπορικά laptop)
  • ΟΧΙ ανάλυση οθόνης 1366x768, δεδομένου ότι μπορείς να την αποφύγεις
  • ΟΧΙ υπερβολές (λέγε με Bluray)
  • 4GB RAM ή περισσότερα, επειδή πλέον δουλεύουμε ΜΟΝΟ σε 64-bit λειτουργικά και τα Windows 7 είναι μνημοβόρα
  • 2 σκληρούς δίσκους ακόμη καλύτερα (OS & Data χωριστά), σε κανένα 17" laptop συνηθίζονται οι δύο σκληροί
  • Ψάξε τι drivers δίνει ο κατασκευαστής για το laptop που σε ενδιαφέρει ώστε να αποκλείσεις laptop με συσκευές που είναι δημιούργημα του κατασκευαστή. Άλλο Intel Advanced Wireless BGN και άλλο HP integrated intel wireless + Bluetooth. Σε εγκατάσταση λειτουργικού για το οποίο δε θα παρέχονται drivers (Linux, Windows XP & 8...) καλύτερα να έχουμε τις original συσκευές ώστε να ανατρέχουμε στο site της Intel επί παραδείγματι και να παίρνουμε τον καθαρό driver χωρίς τα ενοχλητικά tools.

Προτεινόμενες μάρκες:

• Multirama (Clevo)
    τίμιοι, φτηνοί και εργατικοί
  • LG
    ποιοτικοί, εξαιρετικό service, αξιόπιστοι
  • Dell
    ποιοτικοί, εξαιρετικό service, αξιόπιστοι
  • Fujitsu
    ποιοτικοί, παροχή drivers και για τα πιο παλιά μοντέλα
  • Acer
    φτηνοί, πλούσιος εξοπλισμός, δε γνωρίζω με service τι παίζει, δε δίνουν drivers για παλαιότερα λειτουργικά βλέπε XP για τα πολυπλήκτρα αηδίες που διαθέτουν
  • Toshiba
    ακριβούτσικοι, πληρώνεις brand name
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Dust » Παρ, 10 Ιουν 2011 12:24 am

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~OffTopic~~~~~~~~~~~~~~~~~~
......βρήκε ο intel μας τη γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του!!.......
:P :P

edit: by the way....καλό θέμα...ενημερωνόμαστε και μεις οι υπόλοιποι! ;)
....εντελώς offtopic.........
What if I fall?
But imagine, what if you fly?
Άβαταρ μέλους
Dust

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό architect » Παρ, 10 Ιουν 2011 12:57 pm

παιδια τι ν πω...
χιλια ευχαριστω ..οχι μονο βοηθησατε υπεραρκετα αλλα ενημερωθηκα κιολας (κ νμζ οχι μονο εγω..)
θα προσπαθησω να τ βαλω ολα σε μια σειρα κ θα αποφασισω..
ευχαριστω και παλι!!!!! :D :D
architect

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 10 Ιουν 2011 1:16 pm

Τρεις λέξεις μανάρια: Dell, Lenovo, Toshiba.

Μακριά από: HP (κωλοεταιρία τρελή - από προσωπική εμπειρία), Sony Vaio (φύκια για μεταξωτές κορδέλες), Turbo-x (πολλά προβλήματα με drivers, ειδικά αν αλλάξεις λογισμικό).

Επίσης Acer -> τρελό value for money αλλά ετοιμαστείτε για μια "πλαστικούρα" - με όλη την έννοια της λέξης. Συχνές αστοχίες, κακό service, ακόμα και laptop που φουσκώνουν σαν τσουρέκια από τη θερμοκρασία έχω δει. Ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια, και οι πιθανότητες είναι να σου ρθει κάτι καλό, ειδικά για την τιμή που έδωσες.

Τέλος ένα tip: ΑΓΟΡΑΣΤΕ LAPTOP ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. Οι πιο χουβαρντάδες, δώστε ένα εβδομηντάρι ακόμα και κάντε το 3. Το laptop δεν είναι desktop, είναι κατά πολύ υποδυέστερο ως κατασκευή και πιθανή βαριά χρήση του θα το στείλει στον πάγκο του service με βεβαιότητα τουλάχιστον μία φορά στα 2 χρόνια.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 10 Ιουν 2011 3:20 pm

Πριν 3 χρόνια είχα αγοράσει laptop HP και μάλιστα με καλή κάρτα γραφικών για παιχνίδια (και καλά) και με 17άρα οθόνη, υποτίθεται για εργασίες autocad κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το laptop χάλασε στον 1 χρόνο και 1 μήνα (δηλαδή 1 μήνα αφού έληξε η εγγύση), καθώς από την υπερθέρμανση κάηκε η κάρτα γραφικών, χωρίς όμως να το έχω ζορίσει και πολύ. Συμβουλές:
1) Μακριά από HP. Ανάλογα προβλήματα καψίματος περιφερειακών έχω ακούσει και από άλλους. Ο αερισμός που προσφέρει είναι ελλιπέστατος και χωρίς βάση με ανεμιστήρα θα σου μείνει στο χέρι.
2) Εγγύηση τουλάχιστον 2 ετών όπως είπε και ο merde.
3) Παιχνίδια και laptop δεν πάνε μαζί, η καλή κάρτα γραφικών πήγε άπατη και στο τέλος χάλασε κι όλας
4) Laptop με 17άρα οθόνη δεν είναι laptop, είναι πολύ δυσκίνητο και βαρύ για μεταφορά.
5) Άλλο να δουλεύεις autocad με οθόνη 15,4-17 και άλλο με 22-24 σε σταθερό (που είναι πλέον αρκετά φθηνές)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό MakisH » Παρ, 10 Ιουν 2011 3:31 pm

Επίσης έχετε υπ' όψιν οτι για ένα laptop είναι πολύ πολύ δυσκολότερο να βρεις ανταλλακτικά και να κάνεις μόνος σου την επισκευή, σε σχέση με ένα desktop. Δεν είναι όλα τόσο universal όπως στα desktop, ούτε και τόσο φτηνά. Για αυτό έχει νόημα η εγγύηση. Σκέψου π.χ. να σου χαλάσει η μητρική, το πληκτρολόγιο ή η οθόνη...

Κάποια εδώ μέσα μπορεί ίσως να σου πει πόσο τραγικό είναι να βρίσκεσαι με το laptop στο χέρι εκτός εγγύησης... :P

Όσο για την οθόνη, αν ντε και καλά θέλεις μεγάλη, υπάρχει πάντοτε η λύση της εξωτερικής, την οποία θα μπορείς να τη χρησιμοποιείς και ως δεύτερη. Και φυσικά μπορείς να την πάρεις όσο μεγάλη θες και όσο καλή θες!
Τελευταία επεξεργασία από MakisH και Παρ, 10 Ιουν 2011 3:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 10 Ιουν 2011 3:33 pm

Ακριβώς η ίδια ιστορία με τον Lost, καπούτ το laptop στον 1 χρόνο και 1 μήνα, ακόμα το κλαίω.

Ας σημειωθεί ότι αυτή η σειρά laptop της HP ήταν ελαττωματική, με συνέπεια την καταστροφή πάρα πολλών laptop με το ίδιο πρόβλημα (υπερθέρμανση κάρτας γραφικών). Η HP ουδέποτε παραδέχτηκε το πρόβλημα, ούτε ανακάλεσε τη σειρά των υπολογιστών. Μάλιστα, όταν της ανέφερα ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και υπάρχουν πάμπολλα links στο internet που το αναφέρουν και ότι οι κάτοχοι των laptops οργανώνονται σε ομάδες σε κάποιες χώρες, μου απάντησε ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, σε περίπτωση που κινηθείτε αλλιώς το νομικό μας τμήμα είναι έτοιμο". :ellinofreneia:

Για αυτούς τους λόγους, μακριά από HP. Διαδώστε το και αλλού να ψοφήσει.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό bell » Παρ, 10 Ιουν 2011 5:00 pm

merde_conserve έγραψε:Ακριβώς η ίδια ιστορία με τον Lost, καπούτ το laptop στον 1 χρόνο και 1 μήνα, ακόμα το κλαίω.

Ας σημειωθεί ότι αυτή η σειρά laptop της HP ήταν ελαττωματική, με συνέπεια την καταστροφή πάρα πολλών laptop με το ίδιο πρόβλημα (υπερθέρμανση κάρτας γραφικών). Η HP ουδέποτε παραδέχτηκε το πρόβλημα, ούτε ανακάλεσε τη σειρά των υπολογιστών. Μάλιστα, όταν της ανέφερα ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και υπάρχουν πάμπολλα links στο internet που το αναφέρουν και ότι οι κάτοχοι των laptops οργανώνονται σε ομάδες σε κάποιες χώρες, μου απάντησε ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, σε περίπτωση που κινηθείτε αλλιώς το νομικό μας τμήμα είναι έτοιμο". :ellinofreneia:

Για αυτούς τους λόγους, μακριά από HP. Διαδώστε το και αλλού να ψοφήσει.

Εγω πάντως είμαι ευχαριστημενος απο την HP,βεβαια δεν το έχω για παιχνιδια...αλλα για προγραμματα του στυλ Abaqus,SCIA και Autocad και τα πάει μια χαρά...

Nομίζω είσαι λιγάκι υπερβολικός merde...

Στην τελική όπως είπε και ο Lost,παιχνίδια και laptop δεν πάνε μαζί...αλλιώς θα τα στάξεις χοντρά
bell

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 10 Ιουν 2011 9:13 pm

Παιδιά, τα laptop εξελίσσονται. Τι να σας πω, εγώ έμεινα ικανοποιημένος από Multirama (Clevo) του 99 που δουλεύει ακόμη. Γενικώς σπανίως μεγάλες εταιρίες έχουν τα @@ να κάνουν μαζικές ανακλήσεις (μπράβο Intel). Τα επαγγελματικά laptop είναι άλλη κατηγορία από μόνα τους. Η Lenovo δίνει αναλυτικότατα CAD σχέδια και οδηγίες με βήματα και εξαρτήματα για ότι εργασία τραβάει η ψυχή σου να κάνεις στο laptop. Αντίστοιχες οδηγίες, όχι τόσο αναλυτικές παρέχονται και από τις Dell και HP στις επαγγελματικές σειρές. Σχετικά με την εγγύηση νομίζω ότι η νομοθεσία επιβάλλει 2ετή εγγύηση στα ηλεκτρονικά σε όλη την ΕΕ. Η Info-Quest όμως, για να κατεβάσει το κόστος του τελικού καταναλωτή προσφέρει στο βασικό πακέτο 1οετή εγγύηση στα HP. Δε γνωρίζω αν είναι νόμιμο, πάντως σίγουρα δεν είναι ηθικό. Αλλά αν το πάμε σε ηθική για κοιτάξτε τις τιμές των Dell και Lenovo σε χώρες του εξωτερικού όπως ΗΠΑ, ΗΒ, Γερμανία και μετά κοιτάξτε και Ελλάδα. ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ. Και που να δείτε τι κάνουν στην Ινδία. Η HP δείχνει να διατηρεί στο ίδιο επίπεδο τις τιμές των προϊόντων της σε όλες τις χώρες.

Laptop χωρίς CD-Drive, με έναν 7200RPM HDD και ένα mSata SSD ο οποίος συνδέεται στην εσωτερική mini PCI express θύρα όπου συνήθως μπαίνουν τα κυκλώματα GSM στα επαγγελματικά laptop. 13,3-15,4 (με το ζόρι). Αν πάρετε 15άρι φροντίστε να έχει και NumPad, πολύ χρήσιμο για εισαγωγή δεδομένων.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες