Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό efp@linos » Τρί, 15 Φεβ 2011 2:39 pm

stalin έγραψε:Συνάδελφε συγχαρητήρια σε 1 μήνα θα μάθεις τον Γ.Ο.Κ. απέξω, τι να πώ. Τα στατικά προγράμματα σε πόσες μέρες θα τα μάθεις; Όσο για τις διαφορικές εξισώσεις, εαν δεν ασχοληθείς με την έρευνα, όπως και κάθε μηχανικός μετά απο 5 χρόνια εργασίας δεν θα θυμάσαι τίποτε.


Τι νόημα έχει να μάθεις τον Γ.Ο.Κ. απέξω ? Σε ότι χρειάζεσαι θα ανοίξεις το Γ.Ο.Κ. και θα το βρεις μέσα . Ένας μήνας αρκεί να μάθεις τον τρόπο να τον ψάχνεις πίστεψε με .. Εξάλλου τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει και τροποποιηθεί 1000 φορές ...

Τα στατικά πακέτα θα τα μάθεις με τα χρόνια δουλειάς ... Γιατί το ΕΜΠ να σου μάθει ένα στατικό πακέτο ? Τι νόημα έχει ? Και αυτά αλλάζουν ( πρώτα ΕΑΚ , ΕΚΩΣ τώρα Ευροκώδικες) , το μόνο που δεν έχει αλλάξει τόσα χρόνια είναι οι εξισώσεις και οι φυσικοί νόμοι που τα διέπουν . Γι αυτό και πρέπει να μάθει ένας μηχανικός καλά τις βάσεις της επιστήμης του ( Μηχανικές , Μαθηματικά ... )
Σίγουρα θα έχεις ξεχάσει τις τεχνικές επίλυσης , και τα ψηλά γράμματα . Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσεις τον τρόπο σκέψης και προσέγγισης των προβλημάτων μέσω των μαθηματικών . Αυτά θα σε κάνουν πραγματικό μηχανικό . Τώρα σίγουρα ο Γκαρούτσος ή η Ματίνα δεν στα μαθαίνουν αυτά ...
efp@linos
 
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:48 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό morisson » Τρί, 15 Φεβ 2011 2:52 pm

stalin έγραψε:Συνάδελφε συγχαρητήρια σε 1 μήνα θα μάθεις τον Γ.Ο.Κ. απέξω, τι να πώ. Τα στατικά προγράμματα σε πόσες μέρες θα τα μάθεις; Όσο για τις διαφορικές εξισώσεις, εαν δεν ασχοληθείς με την έρευνα, όπως και κάθε μηχανικός μετά απο 5 χρόνια εργασίας δεν θα θυμάσαι τίποτε.



Μα αυτή είναι η διαφορά του πανεπιστημίου (ΑΕΙ) απο οποιαδήποτε άλλο ίδρυμα.Το οτι σε βγάζει Επιστήμονα-Μηχανικό και όχι χειριστή προγραμμάτων.Και γιατί να μην επιτρέψεις σε κάποιον, που όντως θέλει να το κάνει, να ασχοληθεί με την έρευνα; Όσο για τα στατικά προγράμματα που λες , κάποιος τα έχει προγραμματίσει, για να μας κάνει εμάς χειριστές...αυτός ήταν σαν αυτούς που σου περιγράφω παραπάνω Επιστήμονας-Μηχανικός.Και επειδή η αναμενόμενη απάντηση θα είναι "και πόσοι το κάνουν αυτό" ,προφανώς λίγοι...παρόλα αυτά, αυτοί φέρνουν στον εργασιακό χώρο το στοιχείο της καινοτομίας(...που τόσο λείπει απο αυτή την ριμάδα την χώρα που κάτι τέτοιους τους διώχνει κάθε μέρα, ώστε να "εκτιμηθούν" στο εξωτερικό-άλλη κουβέντα αυτή-...).Μαθαίνεις δηλαδή όχι μόνο να κάνεις κάτι,αλλά και τον λόγο για τον οποίο γίνεται.Αλλιώς θα μαθητεύαμε απο νωρίς, δίπλα σε καλούς και έμπειρους μάστορες...(χωρίς να είναι ειρωνικό το τελευταίο :) )
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2306
Εγγραφή: Τρί, 09 Δεκ 2008 5:27 pm
Τοποθεσία: On the corner of Rush Street and Chestnut Street.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό Alexander » Τρί, 15 Φεβ 2011 2:53 pm

Παιδιά sorry κι όλας αλλά ξέρω γραφείο που τα στατικά τα δουλεύει...δάσκαλος. Δε νομίζω στο παιδαγωγικό να διδάχθηκε stereostatika και τα ρέστα, εκτός κι αν έχω χάσει επεισόδια. Μια απ'τα ίδια και για τις άδειες. Δε θα ήταν κακό βέβαια να μας έκαναν κανα σεμιναριάκι στη σχολή (πέρα από δαποπασπομλκίες, σαν ΕΜΠ δηλαδή) αλλά μέχρι εκεί. Μην αγχώνεστε γι'αυτά, άλλα είναι τα προβλήματα (κάποια τα έχετε ήδη θίξει...)
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: Σάβ, 14 Ιουν 2008 1:00 am
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 15 Φεβ 2011 3:06 pm

Δεν συμφωνώ ! Δεν είναι θεωρητικούρες ! Και φυσικά χρειάζεσαι τις μερικές διαφορικές εξισώσεις για να γίνεις μηχανικός ! Αλλά της χρειάζεσαι με μία σύνδεση με την πράξη με τις εφαρμογές , με την ένταξη των μαθηματικών στους Υπολογιστές- Υπολογισμούς , όπως πρέπει να γίνεται και με τα άλλα μαθηματικά ... ( Αριθμητική ανάλυση και Στατιστική κυρίως )


Θα συμφωνήσω σε όλα με τον efp@lino. Ένα ισχυρό φυσικομαθηματικό θεωρητικό υπόβαθρο χρειάζεται, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε κριτικά και με σφαιρική αντίληψη στο επόμενο στάδιο που είναι η εφαρμογή. Καλώς κάνουμε ό,τι μαθηματικό κάνουμε, μπορώ να πω ότι τα περισσότερα μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα (Γραμμική Άλγεβρα, Αριθμητική Ανάλυση, Στατιστική) και αυτό θα το δείτε στην πορεία. Το πρόβλημα της σχολής είναι ότι, ακόμα και στο θεωρητικό υπόβαθρο, θα πρέπει να υπάρχει άμεση σύνδεση με το αντικείμενο του μηχανικού. Θα πρέπει τα μαθηματικά να καλύπτουν μεν ένα ευρύ θεωρητικό φάσμα, να φαίνεται όμως (μέσα από ασκήσεις) ποιά είναι η εφαρμογή τους στην επιστήμη μας. Κάτι τέτοιο στη σχολή μας δε συμβαίνει, γιατί τα μαθήματα αυτά δεν τα διδάσκουν μηχανικοί.

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι πολλά από τα μαθήματα δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης, πέραν του να επιβαρύνουν το πρόγραμμα. Μη σας πω ότι "αφαιρούν" χώρο και ζωτικότητα από άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα μαθήματα που έχουν όχι μόνο λόγο ύπαρξης, αλλά και λόγο εμβάθυνσης.

Τέλος, θα σας καλέσω να μην κοιτάτε κάποια πράγματα μονόπλευρα. Το Πολυτεχνείο δεν θέλει να σας βγάλει ούτε επισκέπτες πολεοδομίας ούτε χειριστές προγράμματος, αλλιώς θα είχε ανοίξει το 1990 ως παράρτημα της CSI Hellas. Το Πολυτεχνείο καλείται να σας βγάλει επιστήμονες με ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο και, κυρίως, με σκέψη μηχανικού, ώστε να μπορείτε να λύσετε (δυνητικά) κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στην επαγγελματική σας ζωή, ανεξαρτήτως ειδικών γνώσεων. Το κενό ανάμεσα στο τι βγαίνετε και στο τι απαιτείται από τη δουλειά μπορεί να γεφυρωθεί με ένα κύκλο σεμιναρίων για προγράμματα, για έκδοση αδειών κτλ το 10ο εξάμηνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της σχολής και να πάρει τη μορφή μονοσήμαντου χειρισμού προγραμμάτων.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό pokerman » Τρί, 15 Φεβ 2011 3:55 pm

Νομιζω οτι πρεπει να θιξουμε και το θεμα του αριθμου των φοιτητων. Αρχικα μπαινουν 140 φοιτητες και τελικα φτανουμε να ειμαστε 350. Ο αριθμος των φοιτητων εινα πολυ σημαντικος για τη ποιοτητα του μαθηματος και αυτο το καταλαβαινεις κυριως στο 5ο ετος αν παρεις κανενα μαθημα επιλογης το οποιο το παρακαλοθουν max 20 ατομα.
pokerman
 
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: Κυρ, 19 Οκτ 2008 5:45 pm

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό dimos » Τρί, 15 Φεβ 2011 4:07 pm

Μπα, δε γίνεται να θίξουμε το ζήτημα του πλήθους των φοιτητών, είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος... Δε το λέω με κακή πρόθεση προς όσους είναι στη σχολή μας με μεταγραφή, όμως όταν καταλήγουμε να σπουδάζουμε οι διπλάσιοι από το κανονικό, ε τότε υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς στο 9ο εξάμηνο, όπως σωστά είπε ο pokerman, καθώς εν γένει κυριαρχεί "οικογενειακό" κλίμα και σε πολλές περιπτώσεις ο καθηγητής σε γνωρίζει με το μικρό σου όνομα.

Ταυτόχρονα, ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε στο Πολυτεχνείο είναι καθοριστικός για τη συνέχεια των σπουδών μας. Προερχόμαστε από μια υπερπροσπάθεια να εισαχθούμε στη σχολή της επιλογής μας, αλλά στη συνέχεια έχουμε τη λογική "τώρα θα ξεκουραστώ για ένα εξάμηνο". Ωστόσο το εξάμηνο εύκολα γίνεται ένα έτος, το ένα έτος γίνονται 2 και μετά βράστα!

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις κομματικές συμμορίες, ο efp@linos (με το ωραίο του avatar) με κάλυψε απόλυτα. :ninja:

Αυτά σε πρώτη προσέγγιση, κάποια στιγμή θα επανέλθω.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:53 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 15 Φεβ 2011 4:14 pm

pokerman έγραψε:Νομιζω οτι πρεπει να θιξουμε και το θεμα του αριθμου των φοιτητων. Αρχικα μπαινουν 140 φοιτητες και τελικα φτανουμε να ειμαστε 350. Ο αριθμος των φοιτητων εινα πολυ σημαντικος για τη ποιοτητα του μαθηματος και αυτο το καταλαβαινεις κυριως στο 5ο ετος αν παρεις κανενα μαθημα επιλογης το οποιο το παρακαλοθουν max 20 ατομα.

Είχα παραλείψει να το αναφέρω!...

2.9 Απαράδεκτα υψηλός αριθμός (τελικώς) εισαγομένων.
Είναι προφανές ότι τα εργαστήρια όπως ορθώς σημειώθηκε πρέπει να είναι περισσότερα (π.χ. συμφωνώ ΠΑΥ υποχρεωτικό) και ουσιαστικότερα, αλλά πως;..
Στη <Μ.τ.Ρ.> ελάχιστα συνεισφέρουν με τον αναγκαστικό συνωστισμό (εφέτος ίσως καταφέρουμε να έχουμε πειραματικά βιδεάκια).

Ως προς τα "πολεοδομικών αδειών, προγραμμάτων κ.λπ.) καλύφθηκε το θέμα από efp@lino, m_c και άλλους /ες.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 15 Φεβ 2011 4:17 pm

Δάσκαλε διαφωνώ για την χρησιμότητα των εργαστηρίων στα Ρευστά. Εμένα μ φάνηκαν αρκετά χρήσιμα και ίσως αν γινόντουσαν στην υδραυλική (που έχουμε ψηθεί πιο πολύ) να χρησίμευαν περισσότερο. Για το ΠΑΥ τα πατε πριν με καλύψατε.Από κει και πέρα όλα τα άλλα που θίξατε θα μπορούσαν να συζητηθούν αλλά όχι μονομερώς. Πρέπει και καθηγητές και φοιτητές με ομόνοια να συνεργαστούν και να κατατεθούν προτάσεις.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos
 
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Σάβ, 11 Απρ 2009 9:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό chris_z » Τρί, 15 Φεβ 2011 4:31 pm

Θα σχολιάσω τις απόψεις του στάλιν στο πρώτο ποστ του σε αυτό το θέμα, είναι το νούμερο 2 κάτω από αυτό του νεαοκτάνα.

Ναι, το θεωρώ λογικό να χρειάζεται κανείς 62+ μαθήματα για να πάρει δίπλωμα μηχανικού. Το πεδίο γνώσεων και εφαρμογών ενός πολιτικού μηχανικού είναι ευρύ, ασχολείται με έργα συγκοινωνιακά, δομοστατικά , γεωτεχνικά και υδραυλικά. Λιγότερο μαθήματα δεν αρκούν για να καλυφθεί αυτό το πεδίο. Μάλιστα βλέπει κανείς διαλέγοντας κατεύθυνση ότι κάποια πράγματα θα τα μάθει λιγότερο και κάποια άλλα περισσότερο ,διότι υπάρχουν πάρα πολλά για να μάθει.

Επαφή υπάρχει με τους διδάσκοντες, τουλάχιστον από ότι έχω δει. Στην αίθουσα υπήρχε προθυμία στο να απαντήσουν σε απορίες ακόμη και στο διάλειμμα, πρόχειρα τώρα μπορώ να θυμιθώ τη στατική, τη στατιστική και την τεχνική υδρολογία, φυσικά και σε άλλα μαθήματα. Επίσης δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα στην επαφή μου με διδάσκοντες γενικότερα, και σε e-mail που έχω στείλει μου έχουν απαντήσει.

Λέει κιόλας ο στάλιν ότι απλώς εξεταζόμαστε στο τέλος χωρίς να υπάρχει συνεχής επαφή με τον καθηγητή. Γίνονται προόδοι σε πολλά μαθήματα , αν αυτό στάλιν εννοείς ότι λείπει ,διότι μαθήματα γίνονται και εκεί όντως υπάρχει συνεχής επαφή με τον καθηγητή και με το αντικείμενο.

Και για άλλη μια φορά έθιξε το ζήτημα με τα μαθήματα που χρωστάνε 1000+ φοιτητές. Θα μιλήσω για δύο κυρίως μαθήματα για τα οποία ξέρω. Ρευστά! Έχουν βγει σημειώσεις όπως ζητάς στάλιν από τους διδάσκοντες, και όμως έβλεπα ματίνες να φέρνουν στην εξέταση. Σύμφωνα με τις στατιστικές του κ. νεαοκτάνα οι περισσότεροι που παρακολουθούν το μάθημα το περνάνε, άρα δεν είναι πρόβλημα του διδάσκοντα. Στο μάθημα είναι πιο εύκολο να καταλάβεις κατευθείαν από το διδάσκοντα κάποιες δύσκολες έννοιες παρά μόνος σου. Δεν μπορούν να κάνουν πιο εύκολο το μάθημα για να το περνάνε και αυτοί που δεν το παρακολοθούν ή τέλος πάντων που θέλουν να το περάσουν χωρίς κόπο, αγαθά κόπεις κτώνται(δεν ξέρω αν το γράφω σωστά!!!). Στατική 2! http://users.ntua.gr/vkoum/ σε αυτό το λινκ θα βρεις στα αποτελέσματα εξετάσεων της στατικής 2 περασμένων ετών ότι χρωστάνε πάνω από 700 φοιτητές το μάθημα διότι συσσωρεύονται. Θα δεις ότι αν το χρωστάνε 800 οι 500 δεν πάνε καν να γράψουν, και από αυτούς που πάνε περνάει ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Τέλος ως προς τα εργαστήρια που ανέφεραν και άλλοι έχω να πω ότι στα δύο πρώτα έτη είχαμε πολλές ευκαιρίες για να έχουμε μια παραπάνω πρακτική επαφή, δηλαδή είχαμε μαθήματα όπως οικοδομική , αρχιτεκτονική, γεωδαισία και γεωδαιτικές εφαρμογές στα οποία κληθήκαμε να εφαρμόσουμε γνώσεις. Επίσης και οι εργασίες όπως της οδοποιίας είναι μια καλή πρακτική. Από ότι έχω δει στο πρόγραμμα σπουδών σε μεγαλύτερα εξάμηνα θα μπορούμε και να επιλέγουμε μαθήματα με πειράματα και εργαστήρια. Οπότε ως προς την πρακτική εφαρμογή αυτών που μαθαίνουμε πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε αρκετά. Και επίσης, άποψη μου, δεν κάνουμε παραπάνω εργαστήρια γιατί έχουμε πολλούς φοιτητές (στην πειραματική αντοχή υλικών ήθελε ο καθηγητής να είμαστε λίγοι για να γίνουν ομαλά τα εργαστήρια) και επειδή όταν ακούνε κάποιοι εργαστήριο το μεταφράζουν ως εντατικοποίηση σπουδών και αντιδρούν. Αν αύριο πει η σχολή βάζουμε και εργαστήρια που θα απαιτούν και 10 ώρες παραπάνω εβδομαδιαίως θα το δεχθούμε όλοι;;
chris_z
 
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: Τετ, 24 Δεκ 2008 1:56 am
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Ορθολογική Οργάνωση Σπουδών - Κάποιες σκέψεις

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 15 Φεβ 2011 4:41 pm

Οι θεωρητικούρες όπως σωστά τονίζει ο merde (με πρόλαβες μπαγάσα) είναι αυτό που μας επιτρέπει να γίνουμε μηχανικοί και ούχι υδραυλικοί (καζανάκια και σιφόνια) ή ηλεκτρολόγοι (πρίζες και θερμοσίφωνα).Εγώ δεν ξέρω πως θα μπορούσα να "νιώσω" μηχανικές και ρευστά (ειδικά ρευστά) αν δεν ήξερα maths.Και σε αυτήν την ουσιώδη σχέση μεταξύ "θεωρητικούρων" και "πρακτικούρων" υπάρχει το "προαπαιτούμενο".Δεν βλέπω γιατί έχουμε ανάγκη αυτόν τον πατερναλισμό από μια "διεύθυνση" που πρέπει να μετασχηματίζει (με πια κριτήρια?Αγοράς?)το πρόγραμμα σπουδών για εμάς ή να επιβάλλει προαπαιτούμενα,λες και εμείς είμαστε ανίκανοι ή δεν έχουμε ιδέα από αυτά.Αφού εμείς "τα λουζόμαστε".Αν ο Χ δεν γουστάρει να διαβάσει γιατί δεν του κάνει όρεξη γενικώς so be it.Μην μου πλασάρει όμως και την αναγκαιότητα "διαρθρωτικών αλλαγών" όταν τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η επιστήμη του Μηχανικού, αλλά τον ενδιαφέρει το φαντασιακό BMW GS1200,χαρτοφύλακας με σχέδια,πουκαμισάκι,μοκασίνι και αντιπαροχές.Υποτίθεται πως σε αυτήν την σχολή μπαίνεις όχι μόνο για το μετέπειτα εργασιακό, αλλά και από πραγματικό ενδιαφέρον.Αυτό όμως ξέρουμε ότι δεν ισχύει.Το να λες "μα δεν ξέρω να βγάζω μια άδεια",συγγνώμη αλλά εκτός από αστείο είναι και παράλογο.Όπως σωστά είπε ο Morisson,πανεπιστήμιο είμαστε,όχι ίδρυμα που ετοιμάζει τους γραφειοκράτες της επόμενης γενιάς.Το έχω πει και το ξαναλέω, το πρόγραμμα σπουδών μας είναι αρκετά δυνατό ,με μεγάλα πρόθυρα βελτίωσης βέβαια.Από εκεί και πέρα είναι και ευθύνη του φοιτητή το που θα δώσει βάση και κατά πόσο τον ενδιαφέρει,και κατ΄επέκταση ευθύνη των ίδιων των φοιτητών αν αποφασίσουν από κοινού με τους καθηγητές πως θα προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας στις ανάγκες των φοιτητών.Αυτό γίνεται βέβαια συμμετοχικά και όχι με "ακαδημαϊκές" αυθεντίες σε κλειστά συμβούλια,με την παρουσία και εκπροσώπων εταιριών (λέω εγώ τώρα) με μαστίγιο στο ένα χέρι και με την βαλίτσα γεμάτη φράγκα χρηματοδότησης στο άλλο.Καλό λοιπόν θα είναι να κάνουμε μερικοί λίγη δίαιτα,και να αποφασίσουμε αν θέλουμε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για τους φοιτητές,γιατί μέχρι στιγμής όσοι προσπαθούν να κρυφτούνε πίσω από το δάχτυλό τους, δεν τα καταφέρνουν.

Υ.Γ-Είναι επίσης τραγικό, άτομα που πρόσκεινται στις παρατάξεις που έπληξαν όσο τίποτε άλλο τον θεσμό του πανεπιστημίου να έχουν φτάσει όχι μόνο στο σημείο να ζητάνε άρση ακαδημαϊκού ασύλου (Α), αλλά και να λένε υποκριτικά πως θέλουν ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στον ανταγωνισμό και στους όρους της αγοράς (Β),πάντα βέβαια χρησιμοποιώντας φιλελεύθερη φρασεολογία..ξέρετε αυτήν την ύπουλη,γλοιώδη και λαϊκίστικη.Δεν βλέπω πως το (Α) μπορεί να συγκλίνει με το (Β).
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες