@mits17
Είπα εγώ ότι είναι λύση των πάντων?Βλέπε πιο προσεκτικά τι γράφω γιατί προκαλείς.Και δεν υπήρξε πριν 3 χρόνια ουσία?Από τη παθητικότητα ατόμων σαν και του λόγου σου που η μητσοτάκιος λογική "να είμαστε σώφρονες" τους έχει εσωτερικευθεί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.Το να κλείσει μια σχολή δεν λέει τίποτα.Αν γίνει μαζικά στέλνεις ένα μήνυμα και δημιουργείς μια κινηματικότητα που όσο πάει φουντώνει.Η κατάληψη επίσης από τις σχολές δεν θα κάνει και πολλά από μόνη της αν δεν συνδυαστεί με κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους που και σε αυτούς πάει ασάλιοτο.Στην Γαλλία κατέβηκαν 3.5 εκατομμύρια κάτω.Που στην Γαλλία, που τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ πιο καλά σε σχέση με εδώ.Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για εσένα.Όταν (μακάρι) εμείς θα προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, εσύ θα πακετάρεις για αράχωβα...ΑΑ ξέχασα, 1+1 κάνει 2 μην το ξεχνάμε...
@Theodore
Έχω ξαναπεί ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα.Επίσης ενδεχομένως κάποιοι να χρησιμοποιούν την κατάληψη για να "κοπροσκυλιάσουν" αλλά δεν είναι ούτε το 5% αυτών που διαμαρτύρονται.Αν αυτό ήταν υπαινιγμός για εμένα τον αντιπαρέρχομαι.Επίσης η πρόταση σου για συλλογική δράση εκ μέρους των φοιτητών είναι πολύ καλή, αν και νομίζω πως είναι τετριμμένη.Μακάρι να γίνει αλλά δεν το βλέπω.Αρνείσαι παραδεχθείς την κοινή αλήθεια:Φοιτητές είμαστε όλοι, δεν έχουμε όλοι όμως τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες φιλοδοξίες.Αυτό δεν νομίζω να χρειάζεται ανάλυση.Επίσης φοιτητές είμαστε όλοι, αλλά δεν φαίνεται να είναι όλοι στον ίδιο βαθμό συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι.Για κάποιον το γεγονός ότι θα πληρώνεις για να μπορείς να μάθεις μια δουλεία(επιστήμη την λέμε συνήθως εδώ), και μέσω αυτής της δουλειάς να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις κάθε μέρα 8 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί μπορεί να μην λέει τίποτα α) γιατί δεν ανήκει σε αυτήν την τάξη, β)δεν έχει καταλάβει την θέση που βρίσκεται και νομίζει ότι θα βγει και θα είναι εργοδότης (πόσες φορές το έχω ακούσει...) γ) δεν δίνει δεκάρα για αυτούς που θα τον ακολουθήσουν.
@Elendil
Δημοκρατία δεν είναι στους 100 οι 51 "νικάνε".Στην Δημοκρατία προσπαθείς με τον καλύτερο τρόπο να ικανοποιήσεις όλες τις τάξεις, μιας και η σύγκρουση συμφερόντων είναι αναπόφευκτη.Με απλά λόγια σε ένα αμεσοδημοκρατικό καθεστώς η πλειοψηφία υπερισχύει χωρίς να πετάει στο περιθώριο την μειοψηφία (που γίνεται τώρα).Στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία που περίπου το 0,003% παίρνει τις αποφάσεις (με νομιμοποίηση από τον λαό) οφείλει να ικανοποιεί τα συμφέροντα του λαού.Αν δεν το κάνει ο λαός έχει το συνταγματικό δικαίωμα και οφείλει να διαδηλώσει, μιας και η διαδήλωση αυτή καθ΄αυτή αποτελεί την ουσία του δημοκρατίας με αντιπροσωπία, και όχι οι "ιεροί βράχοι" που είναι για να τους βλέπουν οι τουρίστες και να αισθανόμαστε ωραία.Όταν οι αντιπρόσωποι τώρα νομοθετούν υπέρ των τραπεζών και μιας μικρής κάστας ανθρώπων και φροντίζουν να πνίγουν τις διαδηλώσεις είτε με χρηματισμούς, είτε με τους φίλους μας τα ΜΑΤ, τότε να την χαίρεστε αυτήν την δημοκρατία.