19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 18 Οκτ 2010 4:46 pm

@mits17

Είπα εγώ ότι είναι λύση των πάντων?Βλέπε πιο προσεκτικά τι γράφω γιατί προκαλείς.Και δεν υπήρξε πριν 3 χρόνια ουσία?Από τη παθητικότητα ατόμων σαν και του λόγου σου που η μητσοτάκιος λογική "να είμαστε σώφρονες" τους έχει εσωτερικευθεί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.Το να κλείσει μια σχολή δεν λέει τίποτα.Αν γίνει μαζικά στέλνεις ένα μήνυμα και δημιουργείς μια κινηματικότητα που όσο πάει φουντώνει.Η κατάληψη επίσης από τις σχολές δεν θα κάνει και πολλά από μόνη της αν δεν συνδυαστεί με κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους που και σε αυτούς πάει ασάλιοτο.Στην Γαλλία κατέβηκαν 3.5 εκατομμύρια κάτω.Που στην Γαλλία, που τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ πιο καλά σε σχέση με εδώ.Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για εσένα.Όταν (μακάρι) εμείς θα προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, εσύ θα πακετάρεις για αράχωβα...ΑΑ ξέχασα, 1+1 κάνει 2 μην το ξεχνάμε...

@Theodore

Έχω ξαναπεί ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα.Επίσης ενδεχομένως κάποιοι να χρησιμοποιούν την κατάληψη για να "κοπροσκυλιάσουν" αλλά δεν είναι ούτε το 5% αυτών που διαμαρτύρονται.Αν αυτό ήταν υπαινιγμός για εμένα τον αντιπαρέρχομαι.Επίσης η πρόταση σου για συλλογική δράση εκ μέρους των φοιτητών είναι πολύ καλή, αν και νομίζω πως είναι τετριμμένη.Μακάρι να γίνει αλλά δεν το βλέπω.Αρνείσαι παραδεχθείς την κοινή αλήθεια:Φοιτητές είμαστε όλοι, δεν έχουμε όλοι όμως τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες φιλοδοξίες.Αυτό δεν νομίζω να χρειάζεται ανάλυση.Επίσης φοιτητές είμαστε όλοι, αλλά δεν φαίνεται να είναι όλοι στον ίδιο βαθμό συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι.Για κάποιον το γεγονός ότι θα πληρώνεις για να μπορείς να μάθεις μια δουλεία(επιστήμη την λέμε συνήθως εδώ), και μέσω αυτής της δουλειάς να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις κάθε μέρα 8 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί μπορεί να μην λέει τίποτα α) γιατί δεν ανήκει σε αυτήν την τάξη, β)δεν έχει καταλάβει την θέση που βρίσκεται και νομίζει ότι θα βγει και θα είναι εργοδότης (πόσες φορές το έχω ακούσει...) γ) δεν δίνει δεκάρα για αυτούς που θα τον ακολουθήσουν.

@Elendil

Δημοκρατία δεν είναι στους 100 οι 51 "νικάνε".Στην Δημοκρατία προσπαθείς με τον καλύτερο τρόπο να ικανοποιήσεις όλες τις τάξεις, μιας και η σύγκρουση συμφερόντων είναι αναπόφευκτη.Με απλά λόγια σε ένα αμεσοδημοκρατικό καθεστώς η πλειοψηφία υπερισχύει χωρίς να πετάει στο περιθώριο την μειοψηφία (που γίνεται τώρα).Στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία που περίπου το 0,003% παίρνει τις αποφάσεις (με νομιμοποίηση από τον λαό) οφείλει να ικανοποιεί τα συμφέροντα του λαού.Αν δεν το κάνει ο λαός έχει το συνταγματικό δικαίωμα και οφείλει να διαδηλώσει, μιας και η διαδήλωση αυτή καθ΄αυτή αποτελεί την ουσία του δημοκρατίας με αντιπροσωπία, και όχι οι "ιεροί βράχοι" που είναι για να τους βλέπουν οι τουρίστες και να αισθανόμαστε ωραία.Όταν οι αντιπρόσωποι τώρα νομοθετούν υπέρ των τραπεζών και μιας μικρής κάστας ανθρώπων και φροντίζουν να πνίγουν τις διαδηλώσεις είτε με χρηματισμούς, είτε με τους φίλους μας τα ΜΑΤ, τότε να την χαίρεστε αυτήν την δημοκρατία.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mits17 » Δευτ, 18 Οκτ 2010 5:18 pm

Δεν ειπες οτι ειναι η λυση των παντων,ουτε εγω ειπα οτι το λες. δεν σχολιασα αυτο το μερος των οσων λες. Σχολιασα το οτι δεν σε νοιαζει να χαθουν μαθηματα. Και αφου τοσα χρονια το εχουμε μαθει το παραμυθι με τους αγωνες και τις καταληψεις, καλο ειναι να βρουμε αλλους τροπους "αντιστασης". Το forum δεν ειναι για διεξαγωγη προσωπικων επιθεσεων.
Το 0.003% που αποφασιζει, ψηφιστηκαν απο τον λαο, δεν τους χαρισε κανεις αυτο το δικαιωμα απο το πουθενα. Αρα εμεις φταιμε. Παρ΄ολα αυτα, πρεπει να σταματησουμε να ριχνουμε μονιμως το φταιξιμο στους αλλους. Ολοι ζητανε μεταρρυθμισεις και μολις βγει καποιος πολιτικος και πει θα κανουμε την Χ μεταρρυθμιση, πεφτουν ολοι να τον φανε επειδη υπαρχει ενα μερος των αλλαγων που δεν αρεσει. Υπαρχουν μεταρρυθμισεις που να τους ωφελησαν ολους? Απλα ξεβολευονται καποιοι..

Το πολυτεχνειο δεν ειναι δικο μας για να το κλεινουμε. Εμεις ερχομαστε και φευγουμε και πρεπει να φροντισουμε να δινουμε του αξια ως ιδρυμα εκπαιδευτικο. Ουτε μια ωρα δεν πρεπει να χανεται. Οι συνελευσεις ειναι τοσο δυσκολο να γινονται σε ωρες που δεν υπαρχουν μαθηματα? Αν πει καποιος οτι θα εχουν φυγει οι φοιτητες και δεν θα υπαρχει κοσμος τοτε, μαλλον πρεπει να ποση αξια εχει αυτη η διαδικασια για τους φοιτητες.. Κυριως λογω τροπου διεξαγωγης και γενικοτερου κλιματος "ζουγκλας"..
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 18 Οκτ 2010 5:29 pm

@mits17

Δεν θα κάτσω να σχολιάσω άλλο αυτά που λες.Τα λες εξάλλου εσύ για μένα , για εσένα. ;)

Μια σημείωση μόνο.Το πολυτεχνείο είναι ένα δημόσιο ίδρυμα και η λέξη δημόσιο νομίζω λέει ξεκάθαρα σε ποιόν ανήκει.Προφανώς και δεν το θεωρούμε τσιφλίκι μας, αλλά επειδή εμείς σπουδάζουμε εκεί, θα φροντίσουμε με κάθε τρόπο να παραμείνει δημόσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν πει καποιος οτι θα εχουν φυγει οι φοιτητες και δεν θα υπαρχει κοσμος τοτε, μαλλον πρεπει να ποση αξια εχει αυτη η διαδικασια για τους φοιτητες..

Ή μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα με τι είδους υποκείμενα έχεις να κάνεις...και για την ζούγκλα να το πεις σε αυτούς που σκάνε μύτη τα τελευταία 10 λεπτά και ψηφίζουν βάσει....ιδεολογίας.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό mits17 » Δευτ, 18 Οκτ 2010 5:43 pm

Δεν ξεκιναει απο αυτους (τους τραγικους) η ζουγκλα ομως. Ξεκιναει απο τα υπολοιπα ξεφτιλικια κατα την διαρκεια της συνελευσης. Τοση αξια δινουν οι παραταξεις, τοση παιρνουν και απο τους φοιτητες.

Ναι,δημοσιο ειναι και καλο ειναι να μπει και αξιολογηση ολων αλλα και management. Που μολις ακουστηκε κατι τετοιο , αρχισε η καραμελα με τα συμφεροντα κλπ.. Ενω τωρα ειναι καλα και τα συμφεροντα απεξω..
mits17

Δημοσίευσηαπό marios » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:23 pm

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών με βάση το καταστατικό του (η ύπαρξη του οποίου δεν είναι προφανής)

και μέσω των συνήθων διαδικασιών (χαλαρότητα στη χρονική διάρκεια, απουσία ημερήσιας διάταξης και δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες )

θα αποφασίσει παρουσία των μελών του (των οποίων η ταυτότητα δεν ελέγχεται αυστηρά)

το κλείσιμο της Σχολής (πράξη παράνομη, αλλά εθιμικώ δικαίω ανεκτή από την πολιτεία)

ως ¨εσχατο¨ μέτρο αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης (που διοικεί μια de facto χρεοκοπημένη χώρα).

μόνο σε μένα φαίνεται κάπως κωμικό;
marios

Δημοσίευσηαπό mits17 » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:32 pm

Δεν εχει like το MQN....
mits17

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:39 pm

Καλά τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω..εντάξει.
Η κατάληψη είναι κοπροσκύλιασμα γι αυτούς που το βλέπουν ως αποχή από το μάθημα και κάθονται σπιτάκι τους , πάνε cinema κλπ κλπ
Στην κατάληψη και φυλλάδια μοιράζονται, που δε λέω, καλό είναι να μοιράζονται και σε περιόδους μη κινηματικές (τώρα, με τι λεφτά δεν ξέρω), και προβολές γίνονται , και συζητήσεις και γενικά αν δε συμμετέχουν και οι φοιτητές σε όλο αυτό, δεν έχει νόημα. Το να μπει ένα λουκέτο δε λέει τίποτα.Η κατάληψη είναι άνοιγμα προς την υπόλοιπη κοινωνία, όχι κλείδωμα των αμφιθεάτρων!

Γι αυτό και το να μπαίνει λουκέτο για ψίλου πήδημα προφανώς και είναι κατακριταίο, αλλά δεν έχει γίνει και ποτέ! Ε μη μου πείτε ότι το 2006-07 δεν υπήρχε λόγος! Και να σας πω και κάτι. Νίκες πετύχαμε (ως φοιτητές) , γιατί αν δεν είχαμε καταφέρει τίποτα (το έχω ξαναπεί) το σημερινό πανεπιστήμιο θα ήταν πολύ μα πολύ χειρότερο. Πολύ απλά θα είχαν περάσει όλα χαλαρά. Τι εφαρμόστηκε όμως? Πολλά από αυτά τα εμποδίσαμε, και δεν τόλμησαν να τα εφαρμόσουν. Αυτό γιατί δεν το παραδέχεστε? Τώτα μας κυνηγάνε πάλι πολλά από αυτά που αποτρέψαμε και πολλά ακόμη χειρότερα (α ρε πασοκαρααα). Ε οκ..και τι να πούμε τώρα? Ελάτε να τα πάρετε? Πείτε μου μια λύση. Πώς θα ταρακουνηθούν τα λαμόγια που μας κουμαντάρουν και τα ξεπουλάνε όλα?

Δεν ξέρω. Δεν έχω καμία εμμονή με την κατάληψη. Ούτε επίσης με τις εκλογές , επειδή κάποιος το ανέφερε. Δε ζήτησα ποτέ από κανέναν να με ψηφίσει, ούτες του έκανα χάρες για τον "γλείψω", ούτε τον κέρασα ούζα και ουίσκια και γενικά όλα αυτά τα θεωρώ ανήθικα. Όποιος μιλάει μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και έχει καθαρό πρόσωπο δεν έχει να φοβάται κάτι.

Αυτό που είπες για τις εκλογές lawine είναι εντελώς αβάσιμο και τόνισα και το γιατί. Το 2006-07 το κίνημα ήταν όλων των φοιτητών. Και ναι, συμμετείχε η εαακ σε αυτό, πρωτοστάτησε θα έλεγα, αλλά δεν έγλειψε κανέναν για να τον ψηφίσει. Δεν έκανε ό,τι έκανε για να πάρει ψήφους και είναι εντελώς χυδαίο αυτό που λες.. Είναι πολύ μακρυά από εμένα αυτή τη στιγμή να αναφέρομαι στις εκλογές γιατί πολύ απλά δεν περιμένω να αλλάξει τίποτα μέσα από αυτές. Αν δε κάνουμες μαζικές γενικές συνελεύσεις , με αποφάσεις για το μέλλον μας, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το θαύμα και να μας λυπηθούν.

*Μιλάω εδώ ως φοιτήτρια,όμως δεν έχω κρύψει ότι είμαι μέλος της εαακ. Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γιατί άλλωστε δεν έχουμε εκπροσώπους.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό QEye » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:46 pm

@marios

Οι μεμονωμένοι φοιτητές της σχολής πολιτικών μηχανικών (άντε και χωρισμένοι σε παρεούλες για καφέ)

καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή και της tv τους (οι συνελεύσεις είχαν πολλή φασαρία, ενώ τα φόρουμ και ο Πρετεντέρης είναι λαμπρά παραδείγματα πολιτισμένου διαλόγου)

θα αποφασίσουν (με βάση τα λεγόμενα του μπαμπά- του καθηγητή- του παρουσιαστή ειδήσεων του mega)

να κάνουν καμιά άσκηση στατικής και να μη χάσουν ούτε λεπτό μαθήματος (γιατί εξ' άλλου έτσι μας έμαθε το υπέροχο σύστημα της μέσης εκπαίδευσης)

και να αδιαφορήσουν πλήρως για τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση (γιατί αυτοί δεν έχουν καμία δουλειά ν' ασχολούνται με τα πολιτικά, δεν πρόκειται ν' αλλάξουν τίποτα ποτέ, ας βρούνε μια θεσούλα και όλα θα πάνε καλά...)

μόνο σε μένα φαίνεται κάπως τραγικό?
QEye

Δημοσίευσηαπό batistuldo » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:50 pm

σιγα ρε επαναστατη..
batistuldo

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Δευτ, 18 Οκτ 2010 6:53 pm

QEye :clap: :clap: :clap:
πολύ καλό !!χαχαχα

Καλό θα ήταν οι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί-ειρωνείες να αποφεύγονται.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης