ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:27 pm

stalin έγραψε:
3 έγραψε:......Αλλα εννοια τους. Δεν μασαμε. Το κινημα θα πει την τελευταια λεξη!

Αλίμονο, μασάνε οι επαναστάτες; Θα την κλείσουν την σχολή με το ετσι θέλω, από <<δημοκρατικούς>> τρόπους άλλο τίποτε. Το παρελθόν είναι η καλύτερη διαβεβαίωση για ανάλογο μέλλον ...
:ellinofreneia:
Ναι Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς συμφωνώ. Μήπως να κάναμε έτσι για πρωτοτυπία ανοιχτή σχολή και πορεία???? Λέω μήπως.... :o
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό +blueoystercult+ » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:36 pm

Κοιταμε το ΔΕΝΤΡΟ και χανουμε το ΔΑΣΟΣ εδω περα. :thumbdown:
+blueoystercult+

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:39 pm

Οκ το κοιτάμε το δέντρο αλλά αφού είναι δέντρο γιατί ΚΟΠΤΟΜΑΣΤΕ όλοι μας να το δούμε το δέντρο? Γιατί απλά δεν κοιτάμε δάσος? (Πορεία για όλους και άσε τη σχολή να κουρεύεται?)
airetikos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:45 pm

Γιατί ρε αιρετικέ υπάρχουν άτομα που θέλουν να κάτσουν να κάνουν μάθημα ενώ τους πετσοκόβουν την φοίτηση το επάγγελμα και το μέλλον?Χαζούλιδες υπάρχουν πολλοί, αλλά τόσο πολύ μου φαίνεται δύσκολο.Εκτός και αν έρθει ο Χ,Υ και πει "παίδες εμένα δεν μου καίγεται καρφί για την πάρτι σας, εγώ έχω μπάρμπα στην κορώνη οπότε δεν συμμετέχω πουθενά".Τότε πάω πάσο.
Η κατάληψη είναι συμβολική και αν και εγώ διαφωνώ με την για ψύλλου πήδημα κατάληψη, η τωρινή περίοδος επιβάλλει μέτρα (από πλευράς φοιτητών αλλά και πολιτών) ακραία, όπως και αυτά που παίρνει το ΔΝΤ με ενδιάμεσο την διαμαντοπούλου εναντίον όλων.
Το μόνο που μένει είναι να πω πως 1+1=2.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:46 pm

stalin έγραψε: Θα την κλείσουν την σχολή με το ετσι θέλω, από <<δημοκρατικούς>> τρόπους άλλο τίποτε. Το παρελθόν είναι η καλύτερη διαβεβαίωση για ανάλογο μέλλον ...
:ellinofreneia:

Συνάδελφε, ό,τι και να λες, αυτός που αποφασίζει πάντα είναι ο σύλλογος. Όταν μιλάμε για απόφαση γενικής συνέλευσης, δε σε παίρνει να αμφισβητείς. Σταματήστε πια να επαναλαμβάνετε τη γνωστή καραμέλα! Τίποτα άλλο δε λέτε!!!
Δε φτάνει που δεν υπογράφετε για να γίνει Γενική Συνέλευση του συλλόγου,υποτιμώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, βγαίνετε τώρα και πετάτε και τέτοια λάσπη!! Ούτε καν να τις επικαλείστε!! Είναι πολύ μακρυά από εσάς..αν ήταν να αποφασίζατε εσείς για το πότε θα κάναμε γ.σ. δε θα κάναμε ούτε 2 το χρόνο.
Αφήστε τους φοιτητές να αποφασίσουν, μακρυά από τα μαγαζάκια σας. Δεν ξέρω τι θα αποφασιστεί, ό,τι και αν αποφασιστεί όμως θα πρέπει να είναι σεβαστό.

*προφανώς αναφέρομαι στη δαπ.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 14 Οκτ 2010 11:49 pm

Ναι ρε παιδί υπάρχουν άτομα που θέλουν να μάθουν γιατί βλέπουν ότι μόνο με τη γνώση μπορούν να νικήσουν την κωλοκατάσταση που ζούμε. Εγω αν θες προτείνω ότι πιο ακραίο. 6 ώρα το πρωί να πάρουμε όλοι οι Έλληνες όπλα και να καταλάβουμε τη βουλή. Να τους σκοτώσουμε όσους είναι εκεί και να την κάψουμε σαν το Ραιχσταγκ. Και μετά τι?????????????????? Απάντησε μου και τότε πάω εγώ πάσο και είμαι χαζός όπως λές
Υ Γ δεν έχω μπάρμπα στη Κορώνη.
Υ Γ 1 αφού είναι έτσι όπως το λες αστηνα τη ρημάδα ανοιχτή να δούμε ποσοι θα πανε οι "χαζοί" έστω για πείραμα ρε παιδί μου......
airetikos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:09 am

@Αιρετικός

Ναι ρε παιδί υπάρχουν άτομα που θέλουν να μάθουν γιατί βλέπουν ότι μόνο με τη γνώση μπορούν να νικήσουν την κωλοκατάσταση που ζούμε.

Ναι αλλά πια γνώση?Στατικής?Οδοποιίας?Με αυτά θα αλλάξεις την κωλοκατάσταση?Ψεύδεσαι.Και είναι και μεγάλη συζήτηση αυτή, οπότε αν θες άνοιξε άλλο θέμα να την κάνουμε την συζήτηση.

Εγω αν θες προτείνω ότι πιο ακραίο. 6 ώρα το πρωί να πάρουμε όλοι οι Έλληνες όπλα και να καταλάβουμε τη βουλή. Να τους σκοτώσουμε όσους είναι εκεί και να την κάψουμε σαν το Ραιχσταγκ.

Κάτι πιο...πολιτικό μπορείς να προτείνεις?

Και μετά τι?????????????????? Απάντησε μου και τότε πάω εγώ πάσο και είμαι χαζός όπως λές

Δεν είπα ότι είσαι χαζός και ούτε πρόκειται αν είσαι να στο πω.Το λένε μόνοι τους όσοι είναι, έμμεσα πάντα.
Το "και μετά τι??" τι ρόλο βαράει?Το άρθρο 16 σου λέει κάτι?Το κίνημα που έγινε για αυτό?Επίσης εσύ περιμένεις στιγμιαίες και ακαριαίες αλλαγές?Πάλι ψεύδεσαι.

αφού είναι έτσι όπως το λες αστηνα τη ρημάδα ανοιχτή να δούμε ποσοι θα πανε οι "χαζοί" έστω για πείραμα ρε παιδί μου......

Θα πάνε σίγουρα.Το θέμα είναι ότι και με την κατάληψη "δεν τους κερδίζεις" (τους φοιτητάρες), μιας και απλά δεν θα δώσουν παρόν στην κινητοποίηση.Δες το αν σε βολεύει περισσότερο ως συμβολικό.

Θα ήθελα αν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο τι μέτρα πάνε να περάσουν για την τριτοβάθμια.Μετά συνεχίζουμε.Και ελπίζω βέβαια να μην τα έχεις δει μέχρι τώρα..
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:20 am

Στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα νέα μετρα που έρχονται στην οικονομία, εκ μέρους της Διαμαντοπούλου, να με συγχωρείτε αλλά δεν θα πάρω μέρος. Το τυρί των αλλαγών στη παιδεία οδηγεί στην φάκα του αποπροσανατολισμού. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια παιχνίδια στην πλάτη μου. Θέλουν πανεκπαιδευτικά για να τραβήξουν τα φώτα από την χρεωκοπία...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:40 am

Stalin να υποθέσω ότι αν προταθεί κατάληψη χωρίς επίδικα για την εκπαίδευση, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση οικονομικών μέτρων-ΔΝΤ, θα υπερψηφίσεις ε;
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό recon » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:41 am

α ρε κουνια που σας κουναει μερικους εδω μεσα.
αγορακι μου καλο, αιρετικε, λες οτι θες να καταπολεμησεις το συστημα με γνωση.. εχεις βρεθει ποτε σε μια καταληψη, ΖΩΝΤΑΝΗ καταληψη, να δεις τι θα παρεις, τι θα μαθεις??
αλλα δεν φταις και εσυ..
ολες οι καταληψεις τα τελευταια χρονια εχουν λαθος πρασανατολισμο και ειναι ''πεθαμενες''. ως λεξη εχει γινει τσιχλα και ως ιδεα, εχει να προσεγγιστει πολυ καιρο με το σωστο τροπο.
ναι, συμβολικη θα ειναι (μαλλον) μια καταληψη αν αποφασιστει. αλλα δειτε και λιγο εξω απο τη γυαλα που σας χωσανε. βαλτε και εσεις το χερακι σας για κατι που θα θελατε να γινει.
Το πολυτεχνειο σε καθεστως καταληψεως, μονο κλειστο δεν πρεπει να ειναι!!! οι συζητησεις, οι τριβες, οι δρασεις που μπορουν να γινονται σε βγαζουν πολυ πιο σοφο απο μερικες ωρες παρακολουθησης στατικης, μπετου, οδοποιιας, και οτι αλλο νομιζεις πως σου δινει γνωση.
Εδω το εχουμε παρει αψηφιστα το θεμα. δεν μιλαω για καταληψεις μιας μερας - συμμετοχη στη πορεια. ουτε για 2-3 μερες ετσι για να πουμε οτι κατι καναμε.
πριν μερικα χρονια (δεν το εζησα αφου μπηκα στη σχολη αμεσως μετα) ειχαμε το μεγαλο κυμα καταληψεων που επηρεασε τους φοιτητες απιστευτα. τους ταλαιπωρησε πολυ με διπλες εξεταστικες και κατακαλοκαιρα μαθηματα. απο τοτε δεν εχει ερθει κατι αντιστοιχο, ισως λογω φοβου.
τι ειχε συμβει ομως πιο πριν?
Μια τεραστια αγανακτηση που ειχε ως αποτελεσμα τη φοβερη συσπειρωση των φοιτητων και τη μαζικη διεκδικηση αυτων που αξιζανε.
Πριν σκεφτουμε επιφανειακα, ας δει ο καθενας μονος του τι ειναι ετοιμος να θυσιασει ωστε αυριο να συνεχισει να σπουδαζει και να εργαζεται αξιοπρεπως. και οχι με μια ταμπελα που θα κρεμαει μετα την εισαγωγη του στο πανεπιστημιο ''το κορόιδο''.

δεν θελω να δηλωσω κατι, πιο πολυ τις σκεψεις μου (λιγες απο αυτες και εντελως αδομητες) φωναχτα εκφραζω.. ειμαι πιο απαισιοδοξος απο τον καθενα σας, οχι για τα μετρα που ερχονται αλλα για την αντισταση απεναντι σε αυτα. αλλα οσο και αν απελπιζομαι απο αυτο, δε θελω να σταματησω να αγωνιζομαι. και ως μοναδα, και ως μελος του συνολου στη προκειμενη περιπτωση
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες