Αντισεισμικό σύστημα και μέθοδος του seismic Σχόλια

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Αντισεισμικό σύστημα και μέθοδος του seismic Σχόλια

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:18 pm

Κύριε Γιάννη,ειληκρινά παρατηρώ καιρό τις απανωτές δημοσιεύσεις σας ΚΑΙ εδώ...δεν αρκεί το michanikos.gr για τη διαφήμιση της ευρεσιτεχνίας σας? Πάντως πρέπει να παραδεχτώ την επιμονή σας να γίνει ευρέως αποδεκτή σε βαθμό που-εντέχνως-επιχειρείται να την υπο-βάλλεται και στους "εκκολαπτόμενους" πολ.μηχανικούς...Πραγματικά "επαγγελματικώς" ιδιοφυές(χρησιμοποιείτε και αποσπάσματα από τη συζήτηση με τον @cv98019 σε μορφή ερωτησοαπαντήσεων-ποοολύ καλό!)
edit:Προφανώς off-topic :ellinofreneia:
Δεν υπάρχει δρόμος που δεν μπορούμε να χαράξουμε
Δεν υπάρχει φορέας που δεν μπορούμε να οπλίσουμε
Δεν υπάρχει Υ.Α. που δε μπορούμε να ελέγξουμε
Δεν υπάρχει πρανές που δε μπορούμε να αντιστηρίξουμε
TechniCalD

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:31 pm

Παιδιά σας φαίνονται παράξενα αυτά που λέω? ;)
seismic

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:44 pm

Μην με παρεξηγείται ότι κάνω διαφήμιση.
Διαφήμιση θα ήταν όταν είχα προιόν.
Δεν έχω προιόν, και είμαι και μόνος μου σε αυτόν τον αγώνα, χωρίς να είμαι καν εκκολαπτόμενος μηχανικός.
Το μόνο που προσπαθώ είναι να γίνει γνωστό, σαν μεταφορά γνώσης και προβληματισμού. :)
seismic

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:51 pm

Το να έχετε γεμίσει σχεδόν μόνος σας 7(!) σελίδες ξεπερνάει τον ενημερωτικό χαρακτήρα(όπως βλέπετε δεν επενέβην τόσο καιρό..) και καθίσταται επιχείρηση(ή να πω εμμονή..) "προσηλυτισμού".. Βέβαια δημοκρατία έχουμε και η (επιστημονική-τεχνική) αποδοχή ή όχι της πατέντας σας είναι συνάρτηση του γνωστικού υποβάθρου των φοιτητών(σε αυτό το forum),δλδ ο καθένας είναι ελεύθερος να το δεχτεί ή να το απορρίψει (για να το τεκμηριώσει..δε ξέρω).
TechniCalD

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 31 Αύγ 2010 11:00 pm

Ναι θα μπορούσα να μην γράφω.
Αλλά ξέρετε γιατί μιλάω? Τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που λέω, θα αλλάξει, ή πρέπει να αλλάξει, όλο το σκεπτικό της στατικής.
Δηλαδή τι θέλετε, να έχω κλειστά τα μάτια στην έρευνα, και να ακολουθώ την πεπατημένη?
seismic

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Τρί, 31 Αύγ 2010 11:01 pm

seismic έγραψε:Δεν έχω προιόν, και είμαι και μόνος μου σε αυτόν τον αγώνα, χωρίς να είμαι καν εκκολαπτόμενος μηχανικός.
Το μόνο που προσπαθώ είναι να γίνει γνωστό, σαν μεταφορά γνώσης και προβληματισμού. :)

Γνωρίζοντας σας από το michanikos.gr προσωπικά εκτιμώ και το μεράκια σας(παρ'οτι μη "επίσημος" μηχανικός),αλλά όπως διαπιστώσατε και στο άλλο site δε μπορεί να περιμένετε(ειδικά από εδώ) τη τυπική "αποδοχή" χωρίς επίσημη επιστημονική τεκμηρίωση(μοντελοποίηση της μεθόδου, πειραματική επαλήθευση σε τράπεζα κλπ και έγκυρη οικονομοτεχνική διαπίστωση). Νομίζω έχετε απευθυνθεί για αυτή τη δουλειά στο εργαστήριο Αντισεισμικής της σχολής μας,αλλά προφανώς χρειάζεται κονδύλι κάτι τέτοιο.. Όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις και λεκτικές αναλύσεις δεν είναι δυνατό από μόνες τους να οδηγήσουν στην αποδοχή που επιζητάτε... Μόνο τροφή για σκέψη.. :eh:
TechniCalD

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Τρί, 31 Αύγ 2010 11:10 pm

seismic έγραψε:Ναι θα μπορούσα να μην γράφω.
Τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που λέω, θα αλλάξει, ή πρέπει να αλλάξει, όλο το σκεπτικό της στατικής.

Διαφωνώ.Τι εννοείται θα αλλάξει το σκεπτικό της στατικής? Η Στατική ως κλάδος επιστήμης τα έχει λύση τα προβληματά της...αυτό που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι η ταχύτητα των υπολογισμών. Μάλλον θέλετε να πείτε το σκεπτικό της εφαρμογής νέων μεθόδων στην αντισεισμική τεχνολογία(η ΤΕΧΝΙΚΗ θα αναθεωρηθεί λοιπόν ΟΧΙ η επιστήμη ΑΝΑΛΥΣΗΣ της). Άλλωστε αν τεκμηριωθεί η πατέντα σας αυτό θα γίνει με τη "τρέχουσα" στατική.. :D
TechniCalD

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 31 Αύγ 2010 11:21 pm

Η στατική είναι μία. συμφωνώ.
Η μέθοδος όμως της κατασκευής μπορεί να αλλάξει.
Και αυτό πάω να κάνω, γιατί για μένα, το πρόβλημα της μεθόδου δεν το έχουμε λύσει.
Αυτό φαίνεται και στο βίντεο που σεισμού στην Ιαπωνία.

Αυτή την τροφή για την σκέψη είναι που προσπαθώ να δώσω.
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα αυτά που λες.
Το Πολυτεχνείο είναι το αρμόδιο, και για τις προσομοιώσεις, και για τα πειράματα.
Εσείς όμως, με κάνατε να προβληματιστώ, πάνω στην περαιτέρω βελτίωση της ευρεσιτεχνίας.
Πες ότι ψάχνω να βρω αντιρρήσεις από εσάς πάνω στην ευρεσιτεχνία, και στην στατική, ώστε να προβληματιστώ περαιτέρω, και να βρω το σωστό. :)
seismic

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 31 Αύγ 2010 11:39 pm

Π.Χ σε αυτό το post έχω σοβαρές αντιρρήσεις στην σημερινή μέθοδο δόμησης.
(Ο σκελετός με τους κόμβους πρέπει να καταργηθεί, και γενικά το σύστημα δόμησης, πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, και μέθοδο.
Τα πάντα πέσανε.
Όχι μόνο τα μονώροφα .....
Ακόμα και τα υπόγεια στο μετρό πέσανε.
Όσα σίδερα και να βάλετε, δεν μπορούν να συνεργασθούν με το μπετό, γιατί απλά το μπετό είναι πιο ανίσχυρο από το σίδερο.
Το μπετό γίνετε πιο ισχυρό μόνο με την προένταση.
Βλέπετε στο βίντεο στην γέφυρα έστω και ένα σίδερο κομμένο?
Είναι σαν να βάζετε ένα σίδερο μέσα σε βούτυρο, και να έχετε την απαίτηση το βούτυρο να φέρει αντίσταση στον εφελκυσμό του σιδήρου.
Όσο για το γκάζι είναι έγκλημα. Περισσότεροι πρέπει να πέθαναν μετά το σεισμό από τις φωτιές, παρά από την κατάρρευση των κτηρίων.

Ακόμα είναι λάθος όπως τοποθετήτε ο οπλισμός στις πλάκες, και στους δοκούς.
Κανονικά έπρεπε να τοποθετήτε πάνω - κάτω ( όπως στο πλαίσιο )χωρίς κάμψις, ώστε να αντέχει λίγο περισσότερο τα στατικά φορτία του φέροντος.

Ο λόγος είναι ότι κατά την ταλάντωση και την μονόπλευρη τάση ανύψωσης του σκελετού, τα στατικά φορτία από την μία, και η αντίδραση της κολόνας από την άλλη, αντιστρέφουν την φορά των δυνάμεων στις πλάκες και τους δοκούς, με αποτέλεσμα να έχουμε εφελκυσμό από το πάνω μέρος, και θλίψη από το κάτω. ( σαν πρόβολος )

Για τον λόγο αυτό οι πλάκες σπάνε στις κάμψις.
Γιατί μετά το άνω οριζόντιο επίπεδο τις κάμψης δεν υπάρχει οπλισμός να πάρει τις άνω δυνάμεις εφελκυσμού της πλάκας.)
Τι λέτε για αυτά που λέω?
seismic

Δημοσίευσηαπό seismic » Δευτ, 13 Σεπ 2010 8:55 am

Μπορείτε να μου εξηγήσετε σε αυτό το βίντεο που έχω κάνει
http://www.youtube.com/watch?v=HyAxO1lH5YE

α) Γιατί στο πείραμα, στην πρώτη επιτάχυνση, η βάση του σκελετού σηκώνετε μονόπλευρα?

β)Γιατί η βάση του σκελετού μένει στο έδαφος όταν της βάζουμε φορτία?

γ)Γιατί όταν βιδώνουμε με το έδαφος τα άκαμπτα εσωτερικά χωρίσματα ο σκελετός δεν ταλαντεύεται?

δ)Πως θα αντιδρούσαν τα άκαμπτα στοιχεία αν δεν είχαν τις βίδες? Θα ταλαντώνονταν ή όχι?

ε)Είναι νέον αυτό που λέω πάνω στην σεισμική μηχανική, ή το έχετε ξανά ακούσει?

ζ)Θεωρεί η μηχανική την οικοδομή πακτωμένη με το έδαφος, ναι ή όχι.

η) Θα εξαλειφθούν οι ροπές στους κόμβους αν σταματήσουμε την ταλάντωση, ναι ή όχι

θ)θα αυξηθούν οι διατμητικές αντοχές των κάθετων στοιχείων με την προένταση, ναι ή όχι?

ι) Βοηθάει το σύστημα της ευρεσιτεχνίας στην υγροποίηση (καθίζηση) του εδάφους, ναι ή όχι?

Πάντως περιμένω να μου πείτε αν η ευρεσιτεχνία σταματά τις ροπές επί τη γεννέση τους

Εγώ πιστεύω ότι όλοι το ξέρετε....είναι πράγματα που γνωρίζουμε...αλλά δεν είναι νόμοι...μέχρι που γίνονται.

Οι άνθρωποι έχουν ένα κακό ελάττωμα. Ξεχνούν εύκολα.
Πόσες φορές στον κόσμο έγιναν σεισμοί, πόσοι άνθρωποι πέθαναν, και πόσες περιουσίες καταστράφηκαν?

Και όμως εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθει.
Ξανά κτίζουμε την πόλη πάνω στα ασταθή ερείπια της παλιάς, ξέροντας ότι το έδαφος είναι ακατάλληλο.

Θεσπίζουμε νέους αντισεισμικούς κανονισμούς, οι οποίοι σε λίγο διάστημα αθετούνται, λόγο κόστους και χρονοδιαγράμματος του έργου.
Αντί να μάθουμε από τα λάθει μας τα επαναλαμβάνουμε.
Αντί μετά από ένα καταστροφικό σεισμό να δούμε, πια σπίτια δεν έπεσαν, και να εξετάσουμε γιατί αυτά δεν έπεσαν, εμείς εξετάζουμε πια είναι έτοιμα να πέσουν.

Παίρνουμε και τα μπάζα αυτών που έπεσαν, κάνουμε θαλάσσιες επιχωματώσεις, και χτίζουμε επάνω τους άλλα, περιμένοντας αυτά να αντέξουν τον επόμενο σεισμό.
Τα σεισμικά ρήγματα μετά από λίγο καιρό κλίνουν, και εμείς ξαναχτίζουμε από πάνω τους.
Από κάτω όμως αυτά σιγά σιγά ξανά συσσωρεύουν ενέργεια, από την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών η οποία είναι θέμα χρόνου να ξανακάνουν την ίδια και χειρότερη καταστροφή.

Ένα είναι σίγουρο.
Μετά από ένα ισχυρό σεισμό, οι ανθρώπινες και οι υλικές απώλειες θα είναι μεγάλες, η πόλη θα ξανά χτιστεί, και οι μηχανικοί θα υπόσχονται ασφαλή κατοικίες......μέχρι τον επόμενο σεισμό. ;)
seismic

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης