Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2009-10 / Προσχέδιο Προγράμματος

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Μηχανική ΙΙ (Μεταβατικό) στις 13/09 ή στις 21/09;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Κυρ, 13 Ιουν 2010 6:50 pm

Δευτέρα 13/09
10
59%
Τρίτη 21/09
7
41%

Σύνολο ψήφων : 17

Re: Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2009-10

Δημοσίευσηαπό nevermore » Τετ, 16 Ιουν 2010 3:17 pm

ωωχχ πάλι δίκιο έχεις. γι'αυτο το post μου ήταν ''υποψιασμένο'' και πρότεινα δύο εναλλακτικές :=)
nevermore

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό 50CENT » Τετ, 16 Ιουν 2010 4:04 pm

Ο σχεδιασμός αεροδρομίων είναι την ίδια μέρα με τη μηχανική ρευστών (6/9). Καλό θα ήταν να πάει την τελευταία εβδομάδα την Τρίτη 5/10 όπου δεν υπάρχει άλλο συγκοινωνιακό μάθημα, ή να γίνει ανταλλαγή με τα ειδικά θέματα σχεδιασμού οδων(4/10) όπου αυτοί που το χρωστάνε λογικά είναι ελάχιστοι........
Εικόνα
50CENT

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 16 Ιουν 2010 5:19 pm

@abcd: Ε και εγω αυτο πιστευω οποτε δεν νομιζω να υπαρχει μεγαλο προβλημα. Απο την αλλη τα Οδοστρωματα θα πεσουν και με Εδαφο 2, αλλα θα απελευθερωθει η Στατικη 3.. Τεσπα.. δεν ειναι πολυ ασχημη μετακινηση παντως. Αρκει να θεσουμε καλα τις ωρες.

@50cent: Ενταξει κοιτα, δεν ξερω ποσο δυσκολο μαθημα ειναι ο σχεδιασμος αεροδρομιων (νομιζω πρεπει να ειναι λιγο βαβουρα), ε αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αλλαγη λογω Ρευστων! Εχουν διαφορα 5 εξαμηνα! Καποια μαθηματα θα συμπεφτουν αναγκαστικα. Εν τελει ετσι οπως ειναι οι ωρες, μια χαρα σου 'ρχεται. Αν επιμενεις οτι αυτο πρεπει να γινει, αιτιολογισε το αναλυτικοτερα..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό AcILLaTeM » Τετ, 16 Ιουν 2010 6:19 pm

Ελεος ρε παιδια θα μας βγαλετε τηβ ψυχη να παρουμε ενα πτυχιο... εχω 4 μαθηματα και τα βαλατε ολα σε μια εβδομαδα... μπορειτε σας παρακαλω να κοιταξετε τισ θεμελιωσεις να μην ειναι με υδραυλικη η καποιο αλλο μαθημα να καταφερουμε επιτελους να τα περασουμε να παρουμε το πτυχιο... ευχαριστω εν των προτερων....
AcILLaTeM

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 16 Ιουν 2010 6:25 pm

Ψυχραιμια.. ποια μαθηματα εχεις και τι σκεφτεσαι να αλλαξει;
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό pirlo » Τετ, 16 Ιουν 2010 7:14 pm

Καλησπερα σε ολους!
Για τα αεροδρομια συμφωνω και εγω.Γιατι δεν το παμε τελευταια εβδομαδα?
Η τελευταια εβδομαδα απο 4/10 μεχρι τελους δεν εχει κατι αλλο για τους συγκοιν/γους(για μαθηματα κορμου μιλαω,οχι επιλογης)
εκτος απο ειδικα κεφ.οδοποιιας.
Θα μπορουσαν,λοιπον,να πανε και τα αεροδρομια στο τελος.Αν παλι δεν βολευει,ας γινει ανταλλαγη αεροδρομια με ειδικα κεφ.οδοποιιας.
Για καποιον που μπορει να χρωσταει και τα δυο η οδοποιια ειναι λιγοτερο βαβουρα,το μονο σιγουρο...
Ενα μαθημα σαν τα αεροδρομια καλυτερα να ειναι μονο του,οπως ειναι τωρα τα ειδικα κεφ. οδοποιιας.Γνωμη μου....
Όταν θέλεις,ψάχνεις τρόπους,
Όταν δεν θέλεις,ψάχνεις δικαιολογίες...
pirlo

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό AcILLaTeM » Τετ, 16 Ιουν 2010 7:29 pm

Βασικα το μπετον εχω την υδραυλικη θεμελιωσεις και στατικη 4 εχω και ολα σχεδον ειναι στισ πρωτες 2 εβδομαδες οπωσ βλεπω το προγραμμα οποτε αν μπορει να πανε υδραυλικη η θεμελια που ειναι μαζι την 1η μερα στη 3η η 4η εβδομαδα καλα θα ηταν...
AcILLaTeM

Δημοσίευσηαπό 3 » Τετ, 16 Ιουν 2010 8:15 pm

@pirlo: Ενταξει μαλλον εχεις δικιο. Ας κατεβουν τα αεροδρομια εκτη βδομαδα, απλα μου φανηκε πως τσαμπα αναστατωνομασταν. Θα προσπαθησω να το φροντισω

@AcILLaTeM: Κοιταξε να δεις, οσο ειχαμε ετοιμασει ενα προσχεδιο δικο μας και το εδειχνα σε διαφορους, απο μερικους ακουγα σχολια για τις πρωτες 2 εβδομαδες οτι ειναι υπερφορτωμενες με μαθηματα τα οποια ναι μεν δεν ειναι υπερβολικα δυσκολα, αλλα ειναι ολα μαζι. Μιλαω βασικα για μια κατηγορια φοιτητων οι οποιοι ειναι περιπου 3ο-4ο ετος και ακομα δεν εχουν δωσει "βαρυα" μαθηματα και ουτε σκοπευουν σε αυτη την εξεταστικη, τους ενδιαφερει να καθαρισουν τα "πρωταρχικα" και καποια απο τα παλιοτερα εξαμηνα (εδω ανηκουν και καποιοι 5ετεις και πανω που εχουν ακομα μελλον..) . Δηλαδη μαθηματα οπως Εφαρμοσμενη Υδραυλικη-Τεχνικη Υδρολογια, Θεμελια-Διαχειρηση και σκοπευουν να δωσουν Διαφορικες, Φυσικη (το χρωσανε αρκετοι δυστυχως!), κανα Ρευστο ισως, καμια Στατικη 1.. Τετοια φαση. Βαλε καμια Γεωδαισια, καμια Τεχνικη Γεωλογια σε μερικους.. με πιο αργες ταχυτητες και φουσκωνει το πραγμα. Βασικα μιλαω για οσους στην ουσια σκεφτονται δωσουν μια "χειμερινη"/"εαρινη" εξεταστικη. Αλλοι παλι μου λεγανε πως τα μαθηματα ειναι πολυ στημενα "ανα εξαμηνο" (πρωτα τα χειμερινα, μετα τα εαρινα) ενω θα ηθελε μεγαλυτερη μιξη.

Τελος παντων επειδη βλεπω αρκετους να τους βασανιζει η πρωτη εβδομαδα, μου φαινεται πως ισως πρεπει να αλλαξει ενα μαθημα του 3ου ετους και ισως αυτο ειναι η Εφαρμοσμενη Υδραυλικη, που θα μπει ή 3η ή 4η ή 5η εβδομαδα. Απο την αλλη αυτο το μαθημα μπορει να ειναι και τα Θεμελια (αν και αυτα δεν πιανουν τοσους φοιτητες λογω ετους) ή και η Τεχνικη Υδρολογια. Αλλα ολα αυτα ειναι σκεψεις δικες μου. Θελει συζητηση και με τις αλλες παραταξεις και θα δουμε το τι μπορει να γινει. Οποτε relax, κατι θα κανουμε.. Αλλα προφανως δεν θα αλλαξουμε πολλα πραγματα! Ενα-δυο μαθηματα το πολυ, κι αν χρειαζεται..

Παντως γενικα η Εφ. Υδραυλικη ειναι ενα μετριας δυσκολιας μαθημα και οχι αμφιβαλλω αν το εχουν πολλοι για το πτυχιο! Ρευστα για το πτυχιο παει και ερχεται, Εφ. Υδραυλικη ειναι λιγο υπερβολη..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 16 Ιουν 2010 8:24 pm

Πιστεύω ότι το παραζορίζουμε το θέμα χωρίς λόγο. Από τη στιγμή που φτιάχτηκε ένα αρκούντως καλό πρόγραμμα το οποίο μέσες-άκρες μας καλύπτει όλους και δεν έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα (συμπτώσεις δύσκολων μαθημάτων, αμέληση της σχέσης μεγαλύτερων εξαμήνων με μικρότερα κ.ο.κ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ να προσπαθεί ο καθένας να το ψυρίσει πιο πολύ ώστε να έρθει στα μέτρα του. Τζαμπα προσπάθεια δηλαδή, και αμα αρχίσουν οι αλλαγές πάλι από την αρχή τη βάψαμε, μετά θα δημιοργηθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις που δεν τις είδαμε κ.ο.κ.

ΔΕΝ έχει πολύ νόημα λοιπόν να λέει ο καθένας το πρόγραμμα όπως θα το θελε. Και εγώ π.χ έχω τις δύο πρώτες εβδομάδες απανωτά μαθήματα σε διαδοχικές ημέρες, και μετά 2 εβδομάδες κενές (!), αλλά δεν κάθομαι να γκρινιάζω. Στο κάτω-κάτω, δικό μου το φταίξιμο αν έχω αφήσει μαθήματα πέντε εξαμήνων που μπλέκονται όλα μαζί.

Ας κάνουμε κάποιες δευτερεύουσες αλλαγές στα μαθήματα 9ου εξ. σε τυχόν κατευθυνσεις με πρόβλημα και ΤΕΛΟΣ παιδιά, μην το κουράζουμε.

Ελεος ρε παιδια θα μας βγαλετε τηβ ψυχη να παρουμε ενα πτυχιο... εχω 4 μαθηματα και τα βαλατε ολα σε μια εβδομαδα...

Συγγνώμη που τα παιδιά που έφτιαξαν το πρόγραμμα δεν κάθησαν να μας ρωτήσουν ένα-ένα ξεχωριστά. Λόγω της πυκνότητας των μαθημάτων, κάποιου το πρόγραμμα θα κάτσει όπως έκατσε σε εσένα, τι να κάνουμε. Αν αλλάξει κάτι μπορεί μετά κάποιος άλλος να γράφει απανωτά μαθήματα. Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι τι να κάνουμε.

Αν μπορούν τα παιδιά ας χώσουν κάποιο από τα ΜΕΤΡΙΑ μαθήματα της πρώτης εβδομάδας (Θεμέλια και Εφ.Υδρ κτλ) κάπου αλλού, εφ'όσον δεν δημιουργείται πρόβλημα. Αλλά πολύ πιθανό μετά να βγαίνουν άλλοι και να γκρινιάζουν. Anyway, με τις προσωπικές γκρίνιες χάνεται το νόημα του topic πιστεύω.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό nevermore » Τετ, 16 Ιουν 2010 8:29 pm

Η εφαρμοσμενη υδραυλικη συμφωνω οτι ειναι μετριας δυσκολιας μαθημα αλλα δυστυχως το χρωστανε πολλοι κ γω ειμαι στο πτυχιο (5 μαθηματα) κ το χρωσταω οπως και αλλα παιδια που ξερω. στην ιδια κατηγορια ανηκουν και τα θεμελια, για το μπετο ok ολοι ξερουμε οτι ειναι p.r μαθημα. γενικα ολα αυτα μαζι βαρυφορτωνουν την 1η βδομαδα.καλο θα ηταν αν καποιο εφευγε απο την 1η, να ηταν τα θεμελια για να δινόταν περισσότερος χρόνος προετοιμασιας κοντα στην εξεταστικη για το μπετο. αλλα και με την υδραυλικη χαλαρωνει καπως η κατασταση υποθετω.
nevermore

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες