civil_emp έγραψε:Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι για την άσκηση 24 από τις Γενικές της Ματίνας σελ. 146...
Για το μέλος 2, θεωρούμε ότι έχει άκαμπτο και στον κόμβο αρχής και στον κόμβο τέλους? Γιατί στο μητρώο εκκεντρότητας Ε2 βάζει και για τον κόμβο τέλους, ενώ δεν φτιάχνει καθόλου μητρώο Ε3 (που έχει άκαμπτο στον κόμβο αρχής) αν και παρακάτω το έχει στους τύπους.
Και κάτι άλλο. Εφόσον, κάποια μητρώα τα γράφουμε συμβολικά, όταν συμπληρώνει στους πίνακας κάποια σύμβολα (τύπου α, β, γ, α1, α2...) όπως πχ σελ. 151 στο ολικό μητρώο ακαμψίας που κάνει και κάποιες προσθέσεις, αυτά τα κάνουμε ενδεικτικά για να τους δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε?
Ευχαριστώ.
Καλημέρα!Ναι.για το μέλος 2 θεωρούμε ότι έχει άκαμπτο και στον κόμβο αρχής και στον κομβο τελους. Το μελος 3 θεωρουμε οτι ξεκιναει μετα το ακαμπτο δηλαδη δεν εχει ακαμπτο στον κομβο αρχης. Στους τυπους που εχει μετα το Ε3 το παιρνουμε και καλα οτι Ε3=Ι, οπως και το Λ2 που εχει σε τυπους.
Για το αλλο που ρωτας με τα μητρωα οντως βαζουμε ενδεικτικα καποια γραμματα αντι να κανουμε πραξεις και σε καποιους πινακες που χρειαζεται κανουμε καποιες προσθεσεις ("γραμματων") για να δειξουμε οτι ξερουμε πως προκυπτουν τα στοιχεια του πινακα.