Στατική ΙΙΙ (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Στατική ΙΙΙ (2009-10)

Δημοσίευσηαπό DeadDuck » Τετ, 09 Ιουν 2010 12:12 am

εχει δίκιο ο 3. η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι ο ορισμός του επιστημονισμού.
δεν-βλέπω-τίποτα-άλλο-εκτός-από-το-μάθημα-μου-και-την-επιστήμη-μου-και-στ@@-μου-τι-γίνεται-τριγύρω

Α! και εδω που τα λέμε και το να χάσουμε μια διδακτική ώρα για την "μάστιγα" των γκράφιτι δεν νομίζω οτι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα στους γκραφιτάδες. το πολύ πολύ να μας απαντουσαν γκραφιτικά στην κίνηση αυτή ΑΝ το μάθαιναν :lol:

επίσης οι τοίχοι είναι πολύ πιο ωραίοι με γκράφιτι ακόμη και αν είναι μουτζούρες και ταγκιές αντε πια.
DeadDuck

Δημοσίευσηαπό taliampes » Τετ, 09 Ιουν 2010 12:39 am

Καλημερα εχω την εξης απορια και θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει.
Γιατι στις ασκησεις της ματινας οταν εχω σε στηριξη στροφικο ελατηριο(ετσι μου φαινεται) το αντιμετωπιζει ως
ελαστικο κομβο και κανει σ.σ και δεν προσθετει απλα Κελ στο Κ του φορεα???π.χ ασκηση 1 στα θεματα 2001 που εχει στα γενικα θεματα η ματινα.
taliampes

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό pirlo » Τετ, 09 Ιουν 2010 1:00 am

Σε αυτην την περιπτωση(της στηριξης) εχεις την δυνατοτητα να επιλεξεις,ειτε να το θεωρησεις στροφικο με +Κελ,ειτε να το θεωρησεις ελαστικο κομβο.
Οτι απο τα δυο και να κανεις ειναι σωστο.Ετσι νομιζω,τουλαχιστον...
Όταν θέλεις,ψάχνεις τρόπους,
Όταν δεν θέλεις,ψάχνεις δικαιολογίες...
pirlo

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό manolios » Τετ, 09 Ιουν 2010 1:28 am

taliampes έγραψε:Καλημερα εχω την εξης απορια και θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει.
Γιατι στις ασκησεις της ματινας οταν εχω σε στηριξη στροφικο ελατηριο(ετσι μου φαινεται) το αντιμετωπιζει ως
ελαστικο κομβο και κανει σ.σ και δεν προσθετει απλα Κελ στο Κ του φορεα???π.χ ασκηση 1 στα θεματα 2001 που εχει στα γενικα θεματα η ματινα.

Καλησπέρα , δεν έχω δεί αυτό που ρωτάς...
Αλλά πιστεύω είναι θέμα συμβολισμού.Παρατήρησε την διαφορά ανάμεσα σε ελαστικό κόμβο και ελατήριο στήριξης! :)
Τώρα μπορεί να κάνω και λάθος... όπως και να έχει , το σίγουρο είναι ότι θα διευκρινίζεται μέσα στην εξέταση σίγουρα! ;)
manolios Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό taliampes » Τετ, 09 Ιουν 2010 1:34 am

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.Απλα με μπερδεψε το γεγονως οτι σε επομενη σκηση
το ελατηριο το αντιμετωπιζει ως απλο στροφικο χωρις σ.σ.Επισης οι δυο τροποι αντιμετωπισεις νομιζω δε βγαζουν το ιδιο αποτελεσμα.Πιστευω οτι στην εξεταση θα διευκρινιζεται.
taliampes

Δημοσίευσηαπό civil_emp » Τετ, 09 Ιουν 2010 10:46 am

Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι για την άσκηση 24 από τις Γενικές της Ματίνας σελ. 146...
Για το μέλος 2, θεωρούμε ότι έχει άκαμπτο και στον κόμβο αρχής και στον κόμβο τέλους? Γιατί στο μητρώο εκκεντρότητας Ε2 βάζει και για τον κόμβο τέλους, ενώ δεν φτιάχνει καθόλου μητρώο Ε3 (που έχει άκαμπτο στον κόμβο αρχής) αν και παρακάτω το έχει στους τύπους.
Και κάτι άλλο. Εφόσον, κάποια μητρώα τα γράφουμε συμβολικά, όταν συμπληρώνει στους πίνακας κάποια σύμβολα (τύπου α, β, γ, α1, α2...) όπως πχ σελ. 151 στο ολικό μητρώο ακαμψίας που κάνει και κάποιες προσθέσεις, αυτά τα κάνουμε ενδεικτικά για να τους δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε?
Ευχαριστώ.
civil_emp

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό vaggelio » Τετ, 09 Ιουν 2010 12:35 pm

civil_emp έγραψε:Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι για την άσκηση 24 από τις Γενικές της Ματίνας σελ. 146...
Για το μέλος 2, θεωρούμε ότι έχει άκαμπτο και στον κόμβο αρχής και στον κόμβο τέλους? Γιατί στο μητρώο εκκεντρότητας Ε2 βάζει και για τον κόμβο τέλους, ενώ δεν φτιάχνει καθόλου μητρώο Ε3 (που έχει άκαμπτο στον κόμβο αρχής) αν και παρακάτω το έχει στους τύπους.
Και κάτι άλλο. Εφόσον, κάποια μητρώα τα γράφουμε συμβολικά, όταν συμπληρώνει στους πίνακας κάποια σύμβολα (τύπου α, β, γ, α1, α2...) όπως πχ σελ. 151 στο ολικό μητρώο ακαμψίας που κάνει και κάποιες προσθέσεις, αυτά τα κάνουμε ενδεικτικά για να τους δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε?
Ευχαριστώ.

Καλημέρα!Ναι.για το μέλος 2 θεωρούμε ότι έχει άκαμπτο και στον κόμβο αρχής και στον κομβο τελους. Το μελος 3 θεωρουμε οτι ξεκιναει μετα το ακαμπτο δηλαδη δεν εχει ακαμπτο στον κομβο αρχης. Στους τυπους που εχει μετα το Ε3 το παιρνουμε και καλα οτι Ε3=Ι, οπως και το Λ2 που εχει σε τυπους.
Για το αλλο που ρωτας με τα μητρωα οντως βαζουμε ενδεικτικα καποια γραμματα αντι να κανουμε πραξεις και σε καποιους πινακες που χρειαζεται κανουμε καποιες προσθεσεις ("γραμματων") για να δειξουμε οτι ξερουμε πως προκυπτουν τα στοιχεια του πινακα.
vaggelio

Δημοσίευσηαπό civil_emp » Τετ, 09 Ιουν 2010 12:55 pm

Για το πρωτο που ρωτησα αυτο που μου ηρθε στο μυαλο ειναι ότι και τα δυο μελη θελουν μητρωα εκκεντροτητας για τον κομβο αρχης. Θα ηταν λάθος?
civil_emp

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό elle » Τετ, 09 Ιουν 2010 1:29 pm

Το ποιο ραβδί επηρεάζει η εκκεντρότητα το βλέπεις από το πού είναι ορισμένοι οι κόμβοι.. Αυτό που λες θα ήταν σωστό εάν ο κόμβος ήταν στην πάνω δεξιά γωνία του φορέα (ακριβώς πάνω από το άκαμπτο) και όχι κάτω από το άκαμπτο..
elle

Δημοσίευσηαπό manolisorf » Τετ, 09 Ιουν 2010 1:45 pm

Καλημερα παιδια... να σας πω στο exam 1 που εχει στην αρχικη σελιδα εδω στο MQN θεμα 1το. για τον κομβο 3 που εχει την κυλιση. θα πρεπει να παρουμε 3 βαθμους ελευθεριας ? αν ναι εστω Δ7,8,9 και απλα πρεπει να κανουμε σσ στον Δ8??? η πρεπει να παρουμε 2 στροφες που πρεπει να κανουμε και σε Δ9' σσ?
manolisorf

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης