19/05: Φοιτητικές Εκλογές 2010

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/05: Φοιτητικές Εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:00 pm

nqm έγραψε:
airetikos έγραψε:Εγώ μια αιρετική παρατήρηση για την αποχή. Το να πάς να ψηφίσεις είναι ηθική διαταγή. Και ας ψηφίσεις λευκό. Όμως να πας. Γιατί έτσι λερώνεις το αίμαι (και είναι πολλών κυβικών) που χύθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία για να έχεις το ρημάδι το δικαίωμα να ψηφίζεις και να το παίζεις (και εγώ μαζί ) δυσαρεστημένος από αυτή τη δημοκρατία. ΓΚΕΓΚΕ? χωρίς καμία επιθετική διάθεση προς κανένα όποιος όμως απέχει συνειδητά πραγματικά ιεροσυλεί κατά αυτών των ανθρώπων και της μνήμης τους. Χαίρετε.

με το συμπαθειο αλλα λες βλακειες!κατ'αρχας δεν ειναι απαραιτητο να το΄''παιζεις'' δυσαρεστημενος,μπορει να εισαι..τι να πω,ισως κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια..το δικαιωμα να ψηφιζεις ειναι δικαιωμα επιλογης,αλλα τον χαρακτηρα αυτον τον εχασε απο τη στιγμη η επιλογη μας κατευθυνεται!δεν αναρωτηθηκες ποτε γιατι σε ολες τις σχολες μπλεκονται οι ιδιες και οι ιδιες παραταξεις?περι ποιας επιλογης προκειται?αν συνεχισουμε να ηθικολογουμε οπως εσυ και δεν το δουλευουμε λιγο το ρημαδι μας ειμαστε χειροτεροι κι απο προβατα..στον μονο που πρεπει να δινουμε λογο ειναι ο εαυτος μας και δεν ιεροσυλουμε κατα κανενος.Η ηθικη ειναι προιον λογικης και αυτο και αν δεν προσπαθεις να σκεφτεις σου γεμιζουν το κεφαλι με την ''ηθικη'' τους..Η πραγματικη ηθικη δρα μονο απελευθερωτικα και οχι καταναγκαστικα σαν ''διαταγη'' που λες εσυ..

επίσης με το συμπάθεια αλλά αποδεικνύεις τα λεγόμενά μου ότι ιεροσυλείς. Δεν πας να ψηφίσεις επειδή βοηθάς κάποια παράταξη. Αρχικά πας γιατί σέβεσαι το δικαίωμα που σου δόθηκε με το αίμα κάποιου. Και μπορεί να ακούγεται ηθικολογία ή ότι αλλο νομίζεις αλλά αν μπορούσες εσύ (και εγώ μέσα) να σκεφτούμε την αξία της ζωής και που δεν δίστασαν κάποιοι να προσφέρουν για να μιλάς εσύ και εγώ και να λέμε τα δικά μας τότε θα το σκεφτόσουν αλλιώς. Αν θες να διαμαρτυρηθείς οκ σύμφωνοι κάνε ότι πρέπει να κάνει και ό,τι νομίζεις καλό. Όταν απέχεις όμως και αυτούς βολεύεις (λόγω εκλογικών κανονισμών) και την θυσία κάποιων δεν σέβεσαι και προφανώς δεν αναφέρομαι επί του προσωπικού......
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό gandalf » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:06 pm

Πορομ-πομ-πομ !!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Ναι ρε γιατί αν δεν ψήφιζε ούτε σημειώσεις θα έπαιρνε ούτε στα πάρτυ θα ερχόταν!!!

Εντάξει εξαρτάται και το σύλλογο...σε άλλους συλλόγους σε παίρνουν και τηλέφωνο και σου λένε ή κατέβα να μας ψηφίσεις ή μην κατεβαίνεις καθόλου γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα... (και υπάρχουν σχολές που άμα η δαπ ή η πασπ δεν σου δώσει σημειώσεις ή "σε εχει στη μπούκα", μπορεί αυτό να σε "γ@μησει")...Τέλος παντων στη σχολή μας δεν ειναι τοσο προβλημα το αν θα σου δωσουν ή οχι σημειώσεις, άλλωστε υπάρχει το mqn, είναι όμως το θέμα της ηθικής υποχρέωσεις που σου επιβάλλουν στην ουσία απέναντι τους...Όταν μου λέει ο άλλος ψηφισα δαπ γιατί με βόηθησε στην αρχη της χρονιάς αυτό κάτι σημαίνει μάλλον...(και δεν φαντάζομαι ότι εννοεί οτι τον βοήθησε να βρεί την πολιτική του ταυτότητα...)
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:20 pm

Προσωπικά, δεν με καλύπτει η πολιτική αυτή ανάλυση, ότι τα πάρτυ και οι σημειώσεις έδωσαν και δίνουν όλα αυτά τα χρόνια το κίνητρο για να ψηφίσει όλος αυτός ο κόσμος ΔΑΠ.
Ότι οι 500+ είναι κατευθυνόμενα πρόβατα. Μου φαίνεται ότι είναι η εύκολη αποτίμηση του αριστερού (και του ανένταχτου αριστερού) που θέλει να υπερυψώσει, να δικαιώσει και να απαλλάξει τον εαυτό του από τις ευθύνες.
Δεν μπορώ να διανοηθώ τόσο χαμηλό επίπεδο από τα παδιά της σχολής μας. Αν ισχύει αυτό λυπάμαι πολύ.
(Από την άλλη, αν όλοι αυτοί είναι δεξιοί και μάλιστα της ανθρωποφάγας δεξιάς, πάλι λυπάμαι)

Θέτω το εξής ερώτημα:
Γιατί ο κόσμος αυτός, αν δεν είναι δεξιός, ψηφίζει ΔΑΠ αντί για ΠΑΣΠ;
Αφού πάρτυ, εκδρομές και σημειώσεις παρέχονται εξίσου και από την ΠΑΣΠ και δεν έχει και τόσο την στάμπα της δεξιάς.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό nqm » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:28 pm

airetikos έγραψε:
nqm έγραψε:
airetikos έγραψε:Εγώ μια αιρετική παρατήρηση για την αποχή. Το να πάς να ψηφίσεις είναι ηθική διαταγή. Και ας ψηφίσεις λευκό. Όμως να πας. Γιατί έτσι λερώνεις το αίμαι (και είναι πολλών κυβικών) που χύθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία για να έχεις το ρημάδι το δικαίωμα να ψηφίζεις και να το παίζεις (και εγώ μαζί ) δυσαρεστημένος από αυτή τη δημοκρατία. ΓΚΕΓΚΕ? χωρίς καμία επιθετική διάθεση προς κανένα όποιος όμως απέχει συνειδητά πραγματικά ιεροσυλεί κατά αυτών των ανθρώπων και της μνήμης τους. Χαίρετε.

με το συμπαθειο αλλα λες βλακειες!κατ'αρχας δεν ειναι απαραιτητο να το΄''παιζεις'' δυσαρεστημενος,μπορει να εισαι..τι να πω,ισως κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια..το δικαιωμα να ψηφιζεις ειναι δικαιωμα επιλογης,αλλα τον χαρακτηρα αυτον τον εχασε απο τη στιγμη η επιλογη μας κατευθυνεται!δεν αναρωτηθηκες ποτε γιατι σε ολες τις σχολες μπλεκονται οι ιδιες και οι ιδιες παραταξεις?περι ποιας επιλογης προκειται?αν συνεχισουμε να ηθικολογουμε οπως εσυ και δεν το δουλευουμε λιγο το ρημαδι μας ειμαστε χειροτεροι κι απο προβατα..στον μονο που πρεπει να δινουμε λογο ειναι ο εαυτος μας και δεν ιεροσυλουμε κατα κανενος.Η ηθικη ειναι προιον λογικης και αυτο και αν δεν προσπαθεις να σκεφτεις σου γεμιζουν το κεφαλι με την ''ηθικη'' τους..Η πραγματικη ηθικη δρα μονο απελευθερωτικα και οχι καταναγκαστικα σαν ''διαταγη'' που λες εσυ..

επίσης με το συμπάθεια αλλά αποδεικνύεις τα λεγόμενά μου ότι ιεροσυλείς. Δεν πας να ψηφίσεις επειδή βοηθάς κάποια παράταξη. Αρχικά πας γιατί σέβεσαι το δικαίωμα που σου δόθηκε με το αίμα κάποιου. Και μπορεί να ακούγεται ηθικολογία ή ότι αλλο νομίζεις αλλά αν μπορούσες εσύ (και εγώ μέσα) να σκεφτούμε την αξία της ζωής και που δεν δίστασαν κάποιοι να προσφέρουν για να μιλάς εσύ και εγώ και να λέμε τα δικά μας τότε θα το σκεφτόσουν αλλιώς. Αν θες να διαμαρτυρηθείς οκ σύμφωνοι κάνε ότι πρέπει να κάνει και ό,τι νομίζεις καλό. Όταν απέχεις όμως και αυτούς βολεύεις (λόγω εκλογικών κανονισμών) και την θυσία κάποιων δεν σέβεσαι και προφανώς δεν αναφέρομαι επί του προσωπικού......

δεν ειχα στο μυαλο μου καποια παραταξη,απλως σου λεω οτι η επιλογη που σου προσφερουν ειναι απατη.Ο μονος τροπος να βολευεις αυτους που περνουν τις αποφασεις ειναι να μην σκεφτεσαι..Δεν πιστευω οτι καποιος θυσιαστηκε για να μη σκεφτομαι και για να δρω επειδη ετσι ''πρεπει''.Αν εσυ νιωθεις υποχρεωμενος να πας να ψηφισεις καλως.Ομως προκειται για απολυτοσυνη να χαρακτηριζεις την αποχη ιεροσυλεια,πολυ απλα γιατι δεν εχουμε ολι τα ιδια ''ιερα''.Προσωπικα η μονη υποχρεωση που νιωθω ειναι απενανατι στον εαυτο μου και τη νοημοσυνη μου(οσο περιορισμενη κι αν μπορει να ειναι αυτη).Πηγα και ψηφισα,ομως δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να αισθανομαι ελευθερος επειδη μου πεταξαν στη μαπα το κακο και το χειροτερο και διαλεξα(κατα τη γνωμη μου)το πρωτο..Ξερεις ποσοι τετοιοι ''ενεργοι'' πολιτες υπαρχουν εξω?(και δες που εχουμε φτασει..)
nqm

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό gandalf » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:33 pm

Προσωπικά, δεν με καλύπτει η πολιτική αυτή ανάλυση, ότι τα πάρτυ και οι σημειώσεις έδωσαν και δίνουν όλα αυτά τα χρόνια το κίνητρο για να ψηφίσει όλος αυτός ο κόσμος ΔΑΠ.
Ότι οι 500+ είναι κατευθυνόμενα πρόβατα. Μου φαίνεται ότι είναι η εύκολη αποτίμηση του αριστερού (και του ανένταχτου αριστερού) που θέλει να υπερυψώσει, να δικαιώσει και να απαλλάξει τον εαυτό του από τις ευθύνες.
Δεν μπορώ να διανοηθώ τόσο χαμηλό επίπεδο από τα παδιά της σχολής μας. Αν ισχύει αυτό λυπάμαι πολύ.
(Από την άλλη, αν όλοι αυτοί είναι δεξιοί και μάλιστα της ανθρωποφάγας δεξιάς, πάλι λυπάμαι)

Ρε δεν είναι "πληρης" αναλυση, θέλω να πω δεν είπα ότι μόνο για αυτο το λόγο παίρνει τόσους ψήφους η δαπ στη σχολή μας...Πολλοί είναι οι λόγοι...Καταρχάς υπάρχουν και άνθρωποι που συμφωνούν και πολιτικοιδεολογικά, υπάρχουν αυτοί που τους έχουν πιάσει παρεϊστικα ή που στις εκλογές κάνουν την χάρη απλά στο φίλο τους και τον ψηφίζουν, υπάρχουν αυτοί που νιωθουν υποχρεωμένοι απο την κάθε είδους βοήθεια που τους προσφέρει και πολλά άλλα...και προφανώς υπάρχουν και μεγάλες ευθύνες στην αριστερά που η δαπ ανεβαίνει τόσο, και λάθη γίνονται, και ανεπάρκειες υπάρχουν και πολλά ακόμα... Απλά το θέμα με τις σημειώσεις κτλ και την ηθική υποχρέωση που επιβάλλουν είναι αρκετά σημαντικό...
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό stalin » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:40 pm

3 έγραψε:
stalin έγραψε:Ναι ρε γιατί αν δεν ψήφιζε ούτε σημειώσεις θα έπαιρνε ούτε στα πάρτυ θα ερχόταν!!!

Ναι ρε εξυπνε, ενω τωρα ο ψηφοφορος εχει επιγνωση που κατευθεινεται και αξιοποιειται η ψηφος του.. Γιατι αλλωστε το εχει δηλωσει καθαρα η ΔΑΠ πως η ψηφος των φοιτητων που λαμβανει θα ειναι εργαλειο για να ειναι "η Νεα Δημοκρατια η επομενη κυβερνηση της χωρας".. Αυτο δεν θελουμε αλλωστε ολοι; :o :crazy2:

Μην κανεις εξυπνακισμους την ωρα που ολοι στο φορουμ ξερουν πως απο το ονομα σου μεχρι την πολιτικη σου, ολα ειναι ψευδεπιγραφα..

Αγαπητέ, όπως και σε άλλο topic, έχω εξηγήσει τι σημαίνει το nickname stalin. Πάντως, όχι οτι είμαι κομουνιστής (μακριά απο μας)!!!!!!! Σημαίνει οτι ο Σταλιν, ο μεγαλύτερος ίσως γραμματέας της ussr, ο πατερούλης, ο κομουνίσταρος, ήταν το κτήνος που σκότωσε 5,000,000 αντιφρονούντες. Το nickname εννοεί οτι στα... (παλιά μου τα παπούτσια) τι λές οτι είσαι, σημασία έχει ποιος πραγματικά είσαι... Εξετάζω τις πράξεις και όχι τα λόγια. Στα λόγια τα εαακ είναι αγωνιστές. Στην πράξη ένα μάτσο τραμπούκοι που κάθονται μπροστά στις κάλπες και δεν αφήνουν τον κόσμο να ψηφίσει (προεδρικές) και κλείνουν την σχολή με το έτσι θέλω.

Όσο για την δαπ, δεν υπάρχει για να κάνει την νδ κυβέρνηση, άλλωστε δεν μπορεί. Υπάρχει για να φέρνει 45% στο 18, να κρατάει την σχολή ανοιχτή, να βάζει κάθε τραμπούκο στην θέση του, στο περιθώριο...
Όσοι προκάλεσαν πήραν χθές ένα γερό μάθημα, μια σφαλιάρα ξεσυγιρισμένη μέσα στο πολυτεχνείο και να ξέρουν πως όσο πιο πολύ προκαλούν τόσο θα ανεβαίνει η δαπ, γιατί η η δαπ έτσι απαντά οχι με τραμπουκισμούς, με εμπιστοσύνη απο τους 542 που εσείς θεωρείτε πρόβατα και χαχόλους επειδή δεν είναι σαν τα μούτρα σας :wave: :wave: :wave:
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:41 pm

nqm έγραψε:δεν ειχα στο μυαλο μου καποια παραταξη,απλως σου λεω οτι η επιλογη που σου προσφερουν ειναι απατη.Ο μονος τροπος να βολευεις αυτους που περνουν τις αποφασεις ειναι να μην σκεφτεσαι..Δεν πιστευω οτι καποιος θυσιαστηκε για να μη σκεφτομαι και για να δρω επειδη ετσι ''πρεπει''.Αν εσυ νιωθεις υποχρεωμενος να πας να ψηφισεις καλως.Ομως προκειται για απολυτοσυνη να χαρακτηριζεις την αποχη ιεροσυλεια,πολυ απλα γιατι δεν εχουμε ολι τα ιδια ''ιερα''.Προσωπικα η μονη υποχρεωση που νιωθω ειναι απενανατι στον εαυτο μου και τη νοημοσυνη μου(οσο περιορισμενη κι αν μπορει να ειναι αυτη).Πηγα και ψηφισα,ομως δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να αισθανομαι ελευθερος επειδη μου πεταξαν στη μαπα το κακο και το χειροτερο και διαλεξα(κατα τη γνωμη μου)το πρωτο..Ξερεις ποσοι τετοιοι ''ενεργοι'' πολιτες υπαρχουν εξω?(και δες που εχουμε φτασει..)

Εγώ δεν διαφωνώ οτι ο όρος ενεργός πολίτης είναι πολύ ζόρικη έννοια. Εγώ δεν σου πα να μην σκέφτεσαι. Σου πα απλά να ασκήσεις το δικαίωμα γιατί αλλιώς οσο απόλυτο και αν ακούγεται απαξιώνεις το βασικότερο στοιχείο της δημοκρατιας (όσα προβλήματα και αν έχει αυτή ). Τεσπά το βασικό δεν είναι το αν είμαι απόλυτος ή όχι (που μπορεί να χεις δίκιο και αν είναι ετσι λάθος μου) το βασικό είναι να εκφράζουμε την άποψη μας όποτε μπορούμε. Και κάτι άλλο ναι τα ίδια ιερά δεν έχουμε όλοι αλλά εξ αντικειμένου όσοι σκοτώθηκαν για μας είναι αξιοσέβαστοι. Εκτός και αν δεν το αναγνωρίζουμε για αλλους λόγους όποτε.....
airetikos

Δημοσίευσηαπό gandalf » Πέμ, 20 Μάιος 2010 10:48 pm

Σιγά ρε stalin ανατριχιάσαμε :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό nqm » Πέμ, 20 Μάιος 2010 11:10 pm

Υπαρχει ομως και η περιπτωση να πιστευει καποιος οτι οι υπαρχουσες παραταξεις και αποψεις ειναι πολυ μακρυα απο αυτον.Σ'αυτη τη περιπτωση η αποχη ειναι και αυτη αποψη και οχι απαραιτητα παραιτηση.Αν ψηφιζουμε κατι χωρις να το ασπαζομαστε απλα και μονο για να ψηφισουμε το μη χειρον δεν ειναι σαν να ''κρυβουμε'' την αντιθεση μας με το υπαρχον εκλογικο καθεστως?για να λειτουργησει η δημοκρατια(αν μπορει σ'αυτον τον πλανητη καπου)πρεπει στις εκλογες να αποτυπωνονται ολες οι αποψεις.Μια αποψη ειναι και η πληρης αντιθεση στην υπαρχουσα διαδικασια του εκλεγεσθαι και την ανευθυνοτητα που αυτη εμπεριεχει.Δεν πρεπει,λοιπον,να εκφραστει καπως και αυτο το ρευμα?
nqm

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 20 Μάιος 2010 11:12 pm

nqm έγραψε:Υπαρχει ομως και η περιπτωση να πιστευει καποιος οτι οι υπαρχουσες παραταξεις και αποψεις ειναι πολυ μακρυα απο αυτον.Σ'αυτη τη περιπτωση η αποχη ειναι και αυτη αποψη και οχι απαραιτητα παραιτηση.Αν ψηφιζουμε κατι χωρις να το ασπαζομαστε απλα και μονο για να ψηφισουμε το μη χειρον δεν ειναι σαν να ''κρυβουμε'' την αντιθεση μας με το υπαρχον εκλογικο καθεστως?για να λειτουργησει η δημοκρατια(αν μπορει σ'αυτον τον πλανητη καπου)πρεπει στις εκλογες να αποτυπωνονται ολες οι αποψεις.Μια αποψη ειναι και η πληρης αντιθεση στην υπαρχουσα διαδικασια του εκλεγεσθαι και την ανευθυνοτητα που αυτη εμπεριεχει.Δεν πρεπει,λοιπον,να εκφραστει καπως και αυτο το ρευμα?

ΝΑΙ. Έτσι όμως όπως είναι το σύστημα το εκλογικό δεν μπορεί να εκφραστεί. Άρα ας διεκδικηθει το άκυρο και λευκό να μην πηγαίνει πουθενά... τί λές?
airetikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης