nqm έγραψε:airetikos έγραψε:Εγώ μια αιρετική παρατήρηση για την αποχή. Το να πάς να ψηφίσεις είναι ηθική διαταγή. Και ας ψηφίσεις λευκό. Όμως να πας. Γιατί έτσι λερώνεις το αίμαι (και είναι πολλών κυβικών) που χύθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία για να έχεις το ρημάδι το δικαίωμα να ψηφίζεις και να το παίζεις (και εγώ μαζί ) δυσαρεστημένος από αυτή τη δημοκρατία. ΓΚΕΓΚΕ? χωρίς καμία επιθετική διάθεση προς κανένα όποιος όμως απέχει συνειδητά πραγματικά ιεροσυλεί κατά αυτών των ανθρώπων και της μνήμης τους. Χαίρετε.
με το συμπαθειο αλλα λες βλακειες!κατ'αρχας δεν ειναι απαραιτητο να το΄''παιζεις'' δυσαρεστημενος,μπορει να εισαι..τι να πω,ισως κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια..το δικαιωμα να ψηφιζεις ειναι δικαιωμα επιλογης,αλλα τον χαρακτηρα αυτον τον εχασε απο τη στιγμη η επιλογη μας κατευθυνεται!δεν αναρωτηθηκες ποτε γιατι σε ολες τις σχολες μπλεκονται οι ιδιες και οι ιδιες παραταξεις?περι ποιας επιλογης προκειται?αν συνεχισουμε να ηθικολογουμε οπως εσυ και δεν το δουλευουμε λιγο το ρημαδι μας ειμαστε χειροτεροι κι απο προβατα..στον μονο που πρεπει να δινουμε λογο ειναι ο εαυτος μας και δεν ιεροσυλουμε κατα κανενος.Η ηθικη ειναι προιον λογικης και αυτο και αν δεν προσπαθεις να σκεφτεις σου γεμιζουν το κεφαλι με την ''ηθικη'' τους..Η πραγματικη ηθικη δρα μονο απελευθερωτικα και οχι καταναγκαστικα σαν ''διαταγη'' που λες εσυ..
επίσης με το συμπάθεια αλλά αποδεικνύεις τα λεγόμενά μου ότι ιεροσυλείς. Δεν πας να ψηφίσεις επειδή βοηθάς κάποια παράταξη. Αρχικά πας γιατί σέβεσαι το δικαίωμα που σου δόθηκε με το αίμα κάποιου. Και μπορεί να ακούγεται ηθικολογία ή ότι αλλο νομίζεις αλλά αν μπορούσες εσύ (και εγώ μέσα) να σκεφτούμε την αξία της ζωής και που δεν δίστασαν κάποιοι να προσφέρουν για να μιλάς εσύ και εγώ και να λέμε τα δικά μας τότε θα το σκεφτόσουν αλλιώς. Αν θες να διαμαρτυρηθείς οκ σύμφωνοι κάνε ότι πρέπει να κάνει και ό,τι νομίζεις καλό. Όταν απέχεις όμως και αυτούς βολεύεις (λόγω εκλογικών κανονισμών) και την θυσία κάποιων δεν σέβεσαι και προφανώς δεν αναφέρομαι επί του προσωπικού......