Θα ήθελα να κάνω μερικές απλές σκέψεις, και σας παρακαλώ να μου απαντήσετε, αν είναι λάθος ή σωστές.
α) Αν ένας σκελετός οικοδομής πάρει μια κλίση 45 μοιρών, λόγο ταλάντωσης που θα του προκαλέσει ο σεισμός, οι γωνίες των κόμβων του σκελετού έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν σε γωνία 90 μοιρών?
Η δική μου γνώμη είναι όχι.
Γιατί όχι?
Γιατί απλά ο σκελετός έχει στατικά φορτία, τα οποία κατά την ταλάντωση καλούνται να τα παραλάβουν οι κόμβοι. Αυτοί δεν μπορούν να τα παραλάβουν, οπότε η γωνίες αλλάζουν σχήμα, και από ορθές γίνονται άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες.
Αποτέλεσμα είναι να γίνονται στους κόμβους λοξές ρωγμές, ή αλλιώς λοξά τόξα.
Αν οι κόμβοι άντεχαν τα στατικά φορτία, οπότε παρέμεναν ορθές γωνίες 90 μοιρών,η λογική λέει ότι οι μπροστινές κολώνες έπρεπε να σηκώνουν στον αέρα τις πίσω κολώνες, και ούτω καθ εξής εναλλάξ, κατά την ταλάντωση.
β) Αν η ταλάντωση δημιουργεί τα άνω προβλήματα στους κόμβους, δεν θα ήταν καλό να την σταματήσουμε?
Αν ναι,.... πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό?
γ) Η να δέσουμε την οικοδομή τριγύρω με συρματόσχοινα υπό κλίση 45 μοιρών και αγκυρώσεις, (πράγμα αδύνατον ) ή να πάρουμε τμήματα της οικοδομής, Π.Χ εσωτερική τοιχοποιία, να τους αλλάξουμε δομή σε τοιχοποιία Ο.Σ, να τα ακρυρώσουμε με το έδαφος σε κατάλληλα σημεία, ώστε αυτά να σταματούν την ταλάντωση φέρνοντας αντίσταση στην κορυφή, και στο Π της κάτοψις, και της βάσης.
Σπυριδούλα
Παλιό μέλος
Ημ. Εγγραφής: Apr 2010
Επάγγελμα: ΑΤΜ, κασκαντέρ, κομμώτρια
Παραβάσεις: 0/1 (2)
Παράθεση:
α) Αν ένας σκελετός οικοδομής πάρει μια κλίση 45 μοιρών, λόγο ταλάντωσης που θα του προκαλέσει ο σεισμός, οι γωνίες των κόμβων του σκελετού έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν σε γωνία 90 μοιρών?
από φελιζόλ είναι να πάρει 45μοίρες?
Παράθεση:
Γιατί απλά ο σκελετός έχει στατικά φορτία, τα οποία κατά την ταλάντωση καλούνται να τα παραλάβουν οι κόμβοι.
πριν την ταλάντωση ήθελα να' ξερα ποιος τα παραλαμβάνεί. και αφού τα παραλαμβάνει που τα πάει
Απάντηση seismic
Όχι σας είπα 45 μοίρες, για να γίνει κατανοητό. Και 3 μοίρες να είναι η κλίση, αυτή δεν θα καταπονήσει τους κόμβους?
Η ταλάντωση του σεισμού εγώ πιστεύω, ότι δεν κάνει διακρίσεις σε μικρές ή μεγάλες κατασκευές. Τις ταλαντεύει το ίδιο.
@ Σπυριδούλα.. πριν την ταλάντωση ήθελα να' ξερα ποιος τα παραλαμβάνεί. και αφού τα παραλαμβάνει που τα πάει
Πριν την ταλάντωση τα στατικά φορτία τα παραλαμβάνουν οι κολώνες.
Κατά την επιτάχυνση όμως του σεισμού, η αδράνεια των πλακών, τείνει να σηκώσει την οικοδομή ( σούζα )
Τότε επιβαρύνονται και οι κόμβοι με ροπές, λόγο κάθετων στατικών φορτίων, την στιγμή που οι κολώνες έχουν μία κλίση.
Σπυριδούλα
Παλιό μέλος
Ημ. Εγγραφής: Apr 2010
Επάγγελμα: ΑΤΜ, κασκαντέρ, κομμώτρια
Παραβάσεις: 0/1 (2)
Παράθεση:
@seismicΗ ταλάντωση του σεισμού εγώ πιστεύω, ότι δεν κάνει διακρίσεις σε μικρές ή μεγάλες κατασκευές. Τις ταλαντεύει το ίδιο.
πάλι άρχισες τα δικά σου
Παράθεση:
γ) Η να δέσουμε την οικοδομή τριγύρω με συρματόσχοινα υπό κλίση 45 μοιρών και αγκυρώσεις, (πράγμα αδύνατον ) ή να πάρουμε τμήματα της οικοδομής, Π.Χ εσωτερική τοιχοποιία, να τους αλλάξουμε δομή σε τοιχοποιία Ο.Σ, να τα ακρυρώσουμε με το έδαφος σε κατάλληλα σημεία, ώστε αυτά να σταματούν την ταλάντωση φέρνοντας αντίσταση στην κορυφή, και στο Π της κάτοψις, και της βάσης.
Σπυριδούλα
μη αντιγράφεις την πατέντα γιάννη που σου έδωσα με link. εσύ άλλη πατέντα έχεις. πως την προδίδεις έτσι? τόσες ώρες προσομοιώσεων στα τραπεζάκια (τα φτηνά) του μαρινόπουλου πάνε στράφι?
Παράθεση:
Είπα κάτι παράλογο, διαφωνείτε για αυτά που λέω?
Σπυριδούλα
εγώ διαχρονικά είμαι μαζί σου, στο ultras fun/fan club
seismic
Υπάρχουν πολλοί τρόποι τοποθέτησης. Αυτοί όλοι οι τρόποι, τους περιέχει η ευρεσιτεχνία στις αξιώσεις.
http://www.antiseismic-systems.com/i...l&limitstart=9 http://www.antiseismic-systems.com/i...&limitstart=10Υπάρχει διαφορά σε αυτό που μου είπες εσύ. Άλλο προένταση μεταξύ βάσης και δώματος,
http://www.tippingmar.com/uploads/docum ... poster.pdf και άλλη η προένταση μεταξύ εδάφους και δώματος.
http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI Η δεύτερη σταματάει την ταλάντωση. Η πρώτη όχι. Διότι προένταση σαν την πρώτη, δεν σταματά τους κόμβους θα έχουν το ίδιο πρόβλημα όπως και πριν.
Γιατί αγκυρώνουμε τα εσωτερικά τοιχία Ο.Σ?
Για να αφήνουμε στα εξωτερικά πόρτες και παράθυρα, ή τζαμαρίες.
Διότι τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν εκ αρχιτεκτονικής φύσις, σταυροειδή μορφή, και αυτή η μορφή διαστασιολόγισης φέρνει μεγαλύτερη αντίσταση στον σεισμό, από όποια κατεύθυνση και αν έλθει.