λοιπόν, ένα ένα :
havale_tsoglan έγραψε:α)Για τ ότι δεν έχετε επιχειρηματολογία όντως ισχύει!Να σου πω επιχειρήματα για καταλήψεις που έχω ακούσει στην πράξη? (άσε τι γράφει στη θεωρία το πλαίσιο). -Ε,όλες οι σχολές έχουν κλείσει,εμείς θα μείνουμε ανοιχτά? (μην είμαστε οι ξενέρωτοι δηλαδή...). -Πρέπει ν αγωνιστούμε όταν θίγονται τα δικαιώματά μας (Συμφωνώ,αλλά όσα έχουμε πετύχει δεν ήταν λόγω των καταλήψεων που πολλοί λέγανε...).Κι απαντήσεις απο πιο φανατισμένους που χω λάβει (μακάρι να ναι λίγοι) -Εδώ έχουμε πόλεμο,τι ανοιχτές σχολές?? (ναι,βάζω τη στολή μου,παίρνω την καραμπίνα μου κι έρχομαι...).
ξεκάθαρο ψέμα
kris2290 έγραψε:Απ οτι βλεπω συμμετεχουν ατομα απο παραταξεις στην συζητηση. Μπορειτε να μου απαντησετε γιατι η συνελευση γινεται σε ωρα μαθηματος?Παντως προσωπικα και εγω δεν πιστευω πως η καταληψη αποτελει πλεον μεσο που μπορει να αποφερει αποτελεσματα. Πρεπει να γινουμε πιο δημιουργικοι γιατι αυτο το μεσο λογω καταχρησης αχρηστευθηκε. Αναφερθηκε πως θα μπουν επιπλεον εξετασεις για να επικυρωθεις ως μηχανικος. Ξερει κανεις τι μορφη θα εχουν αυτες? Το ρωταω αυτο γιατι μετα την νομιμοποιηση των κολλεγιων ,θεωρητικα, μπορει να ειναι ενα θετικο μετρο αφου καποιοι που αποφοιτησαν απ αυτα και δεν εχουν τις απαραιτητες γνωσεις θα κοβονται.
κατ'αρχάς , η συνέλευση δεν έχει σκοπό να γίνει στην ώρα του μαθήματος αλλά γίνεται σε ώρα που φοιτητές κυκλοφορούν στο πολυτεχνείο γιατί αν γινόντουσαν φερειπείν απόγευμα θα ήταν πιο δύσκολο για κάποιον που μένει μακριά να έρθει. πάντως εγώ υπερασπίζομαι την ενιαία πανεπιστημιακή μόρφωση με την έννοια του όσοι πέρνουν πτυχίο έχουν ίσα δικαιώματα. τα υπόλοιπα έχουν σκοπό να αγχώνουν τους φοιτητές να τους κάνουν να σκέφτονται ότι
πρέπει να πηγαίνουν στο μάθημα και ότι τα μαθήματά τους μέχρι να γίνουν 24 θα έχουν πρωτεύων ρόλο στη ζωή τους(το πρώτο έτος 4η λυκείου κλπ).
merde_conserve έγραψε:Ακόμα χειρότερα, πιστεύω έχουμε ταυτίσει την κατάληψη με τον "πυρήνα" του αγώνα μας. Η μη-κατάληψη είναι πλέον ξενέρωτη, δεν αποτελεί αγώνα. Οι άλλες μορφές επισκιάζονται μπροστά στο αριστερό universality της κατάληψης. Η κατάληψη πλέον γίνεται από ένα από τα πολλά μέσα, αυτοσκοπός, η "μίζα" για οποιοδήποτε αγώνα μας. Και σε αυτή τη στρεβλή λογική φυσικά μπαίνουν και αυτοί που περνάνε δεξιά και γλοιώδη πλαίσια, διαφημίζοντας ως κύριο μέρος αυτών το ότι αυτά λένε "ανοικτή σχολή". Αν αυτό δεν είναι καταληψιολαγνεία, τότε τι είναι;
Δοκιμάστε καμιά φορά να προτείνετε κάτι άλλο. Ας πούμε, κλειστή σχολή μόνο την ημέρα της απεργίας. Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το σύλλογο τις υπόλοιπες ημέρες, παράλληλα με το μάθημα. Και να δείτε ότι όταν κλιμακωθεί ο αγώνας και θα χρειαστούμε κατάληψη, η πλειοψηφία θα είναι εκεί, και δεν θα έχει λακίσει ή κουραστεί από τη non-stop τάση να κλείνουμε τις σχολές.
That said, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να κατέβουμε και να ψηφίσουμε αύριο. Ό,τι προτιμάμε. Και εγώ που αποτελώ ένα ακόμη "γκρινιάρη δεξιό" (sic) θα το κάνω. Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη, και θα πρέπει να τονώσουμε ό,τι έχει μείνει από τις συλλογικές διαδικασίες. Γιατί θα τις χρειαστούμε σύντομα.
εντελώς αντίθετα αρχικα, εμείς είμαστε κάθε μέρα στη σχολή, κατεβαίνουμε στις πορείες, συμμετέχουμε είτε σε πολιτικές οργανώσεις είτε σε κινήματα πόλης είτε και στα 2, διαβάζουμε, γράφουμε, ενημερώνουμε, ακούμε, ασκούμε κριτική καθημερινά
ΑΥΤΟΣ είναι ο αγώνας μας και όχι ό,τι θυμούνται όποτε θέλουν ότι υπάρχουμε 200 φοιτητές που ανατριχιάζουν στη λέξη κατάληψη. αυτά merde επειδή μας συγχέεις με κάποιους άλλους.
ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ 12:30 το σημαντικό είναι να παρακολουθήσετε τη διαδικασία για να μην υπάρχουν απόψεις όπως αυτή :
ingenieurin26 έγραψε:Επιπλέον εγω δεν βρισκω κατι δημοκρατικό στο να αποφασίζουν 120 άτομα για τα υπόλοιπα 1700 της σχολής. Και επιτέλους κάποιος αφου δεν έχουμε καταστατικό στη σχολή να μου βρει το καταστατικό κάποιας άλλης σχολής (βάσει του οποίου κινούμαστε λογικά) να ξέρω κι εγώ ποια είναι τα δικαιώματα μου.
Πόσοι από αυτούς που μιλάνε κάθε μέρα σε αυτό το forum και προσπαθούν να μας δείξουν ότι η άποψη τους είναι η σωστή επαναλαμβάνοντας τα ίδια χωρις να λαμβάνουν υπόψιν ότι κάθε συνομιλητής τους έχει διαφορετική προσωπικότητα και απόψεις ξέρουν ακριβές νούμερο για να υπάρχει απαρτία στη συνέλευση;
παρεπιπτόντως, 270 ή 280
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..