20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 19 Απρ 2010 9:23 pm

amazing_happens έγραψε:Συγγνωμη αλλα το νουμερο 1 προβλημα αυτη τη στιγμη στην ελληνικη κοινωνια δεν ειναι η αναθεωρηση του αρθρου 16.. Αλλα η οικονομια.. Η οικονομια και τα νεα οικονομικα μετρα ειναι πολυ σοβαροτερη-α απο οποιαδηποτε αναθεωρηση του αρ.16.

havale_tsoglan έγραψε:Σωστό αυτό,αλλά να σου κάνω μια ερώτηση.Είσαι συ σε μια ιδιωτική εταιρία και θές να χτίσεις κάτι διαμερίσματα.Σε ποιον θα εμπιστευόσουν τις κατασκεύες αυτές?Σ έναν πολιτικό μηχανικό του ΕΜΠ η σ έναν του αντίστοιχου ''Άνω Κωλοπετινίτσα college?'' ;)

Νομίζω ότι αναθεώρηση του άρθρου 16 και οικονομικά μέτρα είναι ένα και το αυτό...Δηλαδή η αναγνώριση των κολλεγίων είναι μια εξειδίκευση αυτών των μέτρων στα πανεπιστήμια.Και τα δύο στοχεύουν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.Για παράδειγμα ένα κολλέγιο δημιουργεί αποφοίτους δομοστατικούς μηχανικούς με ειδίκευση στην ανάλυση με πεπερασμένα στοιχεία(και όχι πολιτικούς μηχανικούς γενικά).Ο εργοδότης της εταιρείας που αναφέρεις θα προτιμήσει τον απόφοιτο του κολλεγίου αν θέλει να πάρει στα χέρια του μια ανάλυση με πεπερασμένα και όχι τον πολιτικό μηχανικό με τη γενική γνώση,καθώς ο 1ος θα του κάνει τη δουλειά φθηνότερα και θα την διεκπαιρεώσει καλύτερα γιατί αφορά καθαρά μια εφαρμογή στον Η/Υ και δεν απαιτεί προχώ σκέψη.

amazing_happens έγραψε: Πολεμαμε το μπουρδελο-κρατος, κανοντας το "σπιτι" μας μπουρδελο!

Πιστεύω ότι το σπίτι μας γίνεται ''μπουρδέλο'' από άλλα πράγματα,όπως:
  • Έλλειψη υποδομών από τη σχολή.
  • Παραταξιακές σημειώσεις και γενικά πελατειακές λογικές-όροι φοιτητικού συνδικαλισμού-αποπολιτικοποίηση.
  • Μικροκομματικά παιχνίδια από ορισμένους εκπροσώπους παρατάξεων.
  • Αναμορφώσεις προγραμμάτων σπουδών χωρίς την συμμετοχή όλων των φοιτητών
και πολλά άλλα...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 19 Απρ 2010 11:45 pm

λοιπόν, ένα ένα :
havale_tsoglan έγραψε:α)Για τ ότι δεν έχετε επιχειρηματολογία όντως ισχύει!Να σου πω επιχειρήματα για καταλήψεις που έχω ακούσει στην πράξη? (άσε τι γράφει στη θεωρία το πλαίσιο). -Ε,όλες οι σχολές έχουν κλείσει,εμείς θα μείνουμε ανοιχτά? (μην είμαστε οι ξενέρωτοι δηλαδή...). -Πρέπει ν αγωνιστούμε όταν θίγονται τα δικαιώματά μας (Συμφωνώ,αλλά όσα έχουμε πετύχει δεν ήταν λόγω των καταλήψεων που πολλοί λέγανε...).Κι απαντήσεις απο πιο φανατισμένους που χω λάβει (μακάρι να ναι λίγοι) -Εδώ έχουμε πόλεμο,τι ανοιχτές σχολές?? (ναι,βάζω τη στολή μου,παίρνω την καραμπίνα μου κι έρχομαι...).

ξεκάθαρο ψέμα

kris2290 έγραψε:Απ οτι βλεπω συμμετεχουν ατομα απο παραταξεις στην συζητηση. Μπορειτε να μου απαντησετε γιατι η συνελευση γινεται σε ωρα μαθηματος?Παντως προσωπικα και εγω δεν πιστευω πως η καταληψη αποτελει πλεον μεσο που μπορει να αποφερει αποτελεσματα. Πρεπει να γινουμε πιο δημιουργικοι γιατι αυτο το μεσο λογω καταχρησης αχρηστευθηκε. Αναφερθηκε πως θα μπουν επιπλεον εξετασεις για να επικυρωθεις ως μηχανικος. Ξερει κανεις τι μορφη θα εχουν αυτες? Το ρωταω αυτο γιατι μετα την νομιμοποιηση των κολλεγιων ,θεωρητικα, μπορει να ειναι ενα θετικο μετρο αφου καποιοι που αποφοιτησαν απ αυτα και δεν εχουν τις απαραιτητες γνωσεις θα κοβονται.

κατ'αρχάς , η συνέλευση δεν έχει σκοπό να γίνει στην ώρα του μαθήματος αλλά γίνεται σε ώρα που φοιτητές κυκλοφορούν στο πολυτεχνείο γιατί αν γινόντουσαν φερειπείν απόγευμα θα ήταν πιο δύσκολο για κάποιον που μένει μακριά να έρθει. πάντως εγώ υπερασπίζομαι την ενιαία πανεπιστημιακή μόρφωση με την έννοια του όσοι πέρνουν πτυχίο έχουν ίσα δικαιώματα. τα υπόλοιπα έχουν σκοπό να αγχώνουν τους φοιτητές να τους κάνουν να σκέφτονται ότι πρέπει να πηγαίνουν στο μάθημα και ότι τα μαθήματά τους μέχρι να γίνουν 24 θα έχουν πρωτεύων ρόλο στη ζωή τους(το πρώτο έτος 4η λυκείου κλπ).

merde_conserve έγραψε:Ακόμα χειρότερα, πιστεύω έχουμε ταυτίσει την κατάληψη με τον "πυρήνα" του αγώνα μας. Η μη-κατάληψη είναι πλέον ξενέρωτη, δεν αποτελεί αγώνα. Οι άλλες μορφές επισκιάζονται μπροστά στο αριστερό universality της κατάληψης. Η κατάληψη πλέον γίνεται από ένα από τα πολλά μέσα, αυτοσκοπός, η "μίζα" για οποιοδήποτε αγώνα μας. Και σε αυτή τη στρεβλή λογική φυσικά μπαίνουν και αυτοί που περνάνε δεξιά και γλοιώδη πλαίσια, διαφημίζοντας ως κύριο μέρος αυτών το ότι αυτά λένε "ανοικτή σχολή". Αν αυτό δεν είναι καταληψιολαγνεία, τότε τι είναι;

Δοκιμάστε καμιά φορά να προτείνετε κάτι άλλο. Ας πούμε, κλειστή σχολή μόνο την ημέρα της απεργίας. Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το σύλλογο τις υπόλοιπες ημέρες, παράλληλα με το μάθημα. Και να δείτε ότι όταν κλιμακωθεί ο αγώνας και θα χρειαστούμε κατάληψη, η πλειοψηφία θα είναι εκεί, και δεν θα έχει λακίσει ή κουραστεί από τη non-stop τάση να κλείνουμε τις σχολές.

That said, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να κατέβουμε και να ψηφίσουμε αύριο. Ό,τι προτιμάμε. Και εγώ που αποτελώ ένα ακόμη "γκρινιάρη δεξιό" (sic) θα το κάνω. Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη, και θα πρέπει να τονώσουμε ό,τι έχει μείνει από τις συλλογικές διαδικασίες. Γιατί θα τις χρειαστούμε σύντομα.

εντελώς αντίθετα αρχικα, εμείς είμαστε κάθε μέρα στη σχολή, κατεβαίνουμε στις πορείες, συμμετέχουμε είτε σε πολιτικές οργανώσεις είτε σε κινήματα πόλης είτε και στα 2, διαβάζουμε, γράφουμε, ενημερώνουμε, ακούμε, ασκούμε κριτική καθημερινά ΑΥΤΟΣ είναι ο αγώνας μας και όχι ό,τι θυμούνται όποτε θέλουν ότι υπάρχουμε 200 φοιτητές που ανατριχιάζουν στη λέξη κατάληψη. αυτά merde επειδή μας συγχέεις με κάποιους άλλους.

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ 12:30 το σημαντικό είναι να παρακολουθήσετε τη διαδικασία για να μην υπάρχουν απόψεις όπως αυτή :

ingenieurin26 έγραψε:Επιπλέον εγω δεν βρισκω κατι δημοκρατικό στο να αποφασίζουν 120 άτομα για τα υπόλοιπα 1700 της σχολής. Και επιτέλους κάποιος αφου δεν έχουμε καταστατικό στη σχολή να μου βρει το καταστατικό κάποιας άλλης σχολής (βάσει του οποίου κινούμαστε λογικά) να ξέρω κι εγώ ποια είναι τα δικαιώματα μου.

Πόσοι από αυτούς που μιλάνε κάθε μέρα σε αυτό το forum και προσπαθούν να μας δείξουν ότι η άποψη τους είναι η σωστή επαναλαμβάνοντας τα ίδια χωρις να λαμβάνουν υπόψιν ότι κάθε συνομιλητής τους έχει διαφορετική προσωπικότητα και απόψεις ξέρουν ακριβές νούμερο για να υπάρχει απαρτία στη συνέλευση;

παρεπιπτόντως, 270 ή 280
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 20 Απρ 2010 12:02 am

Η συνέλευση είναι προγραμματισμένη άρα δεν μπορεί να έχει απαρτία με μόλις το 1/5 του συνόλου των ψηφοφόρων (προσοχή μετράει πόσοι ψήφισαν κι όχι πόσοι είναι εγγεγραμένοι στη σχολή), αυτό το νούμερο ισχύει ίσως για εξ αναβολής συνέλευση, νομίζω ότι στις περισσότερες σχολες το τυπικό είναι 1/3
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τρί, 20 Απρ 2010 12:04 am

Ωραία επιχειρηματολογία έχεις φίλε ''ξεκάθαρο ψέμα,τέλος!''.Μπορεις να λες ο,τι θες, όμως αυτά έχουν ειπωθεί στ αλήθεια και δεν αλλάζει με το να το αμφισβητείς εσύ.Αυτό που κάνεις με τις καταλήψεις εγώ το λέω φασισμό,δηλαδή με το έτσι θέλω να καταλαμβάνεις ένα δημόσιο κτήριο και να εμποδίζεις την ομαλή λειτουργία της σχολής που έχει ως απώτερο αποτέλεσμα να δίνουμε εξεταστική μέχρι τα μέσα Ιουλίου...Μπορεί εσένα να μη σε νοιάζει,όμως υπάρχουν και παλιότεροι που χρωστάνε μαθήματα και δεν έχουν όρεξη να τα διαβάζουν και να τα δίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο για χάρη του ''αγώνα'' σου.Εγώ σέβομαι τ ότι έχεις μια διαφορετική άποψη,εσύ όμως δε σέβεσαι εμένα κι όσους θέλουν να κάνουν το πρόγραμμά τους.Πες με παρτάκια,είμαι!Μάλλον δε θα σαι παλιός,γιατί άμα είχες δώσει διπλή εξεταστική τη μια χρονιά,τριπλή την επόμενη και έλιωνες κάθε χρόνο Αθήνα μέχρι τα μέσα (και τέλη) Ιουλίου θα έβλεπες τη ''γλύκα'' της όλης κατάστασης.....
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 20 Απρ 2010 12:13 am

havale_tsoglan έγραψε:εσύ όμως δε σέβεσαι εμένα κι όσους θέλουν να κάνουν το πρόγραμμά τους

επαναλαμβάνω πως δεν έχει κανένα νόημα να απολογούμαι για το τί λεω ή ποιον σέβομαι
εγώ πες δε σε σέβομαι..πώς το υποστηρίζεις αυτό ? επειδή όπως λες λανθασμένα πιστεύω στην κατάληψη ως μέσο πίεσης? ή επειδή θα ψηφίσω κατάληψη λογω της κατευθυνόμενης προσωπικότητάς μου που δεν έχει γνωρίσει και διπλή ή τριπλή εξεταστική? να μην αρχίσω για το φασισμό
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 20 Απρ 2010 12:39 am

όχι απλά ρωτάω
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τρί, 20 Απρ 2010 12:41 am

Nysta έγραψε:όχι απλά ρωτάω

Όχι,απλά βαριέμαι ν απαντάω...
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό mits17 » Τρί, 20 Απρ 2010 12:55 am

Φιλε/η Nysta, εισαι ακομα 1ο ετος (ετος εισαγωγης το 09 λες..). Ασε τους πιο παλιους να εχουν γνωμη για πραγματα που εχουν γινει οταν ησουν ακομα σχολειο. Εχουμε δει και 4 μηνες καταληψη που τελικα αποδεικνυεται οτι δεν ειχαν αποτελεσμα. Και οι καταληψεις εγιναν για να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ η οποια εγινε..ΔΕΝ προτεινε κανεις ομως κατι αλλο,ουτε τοτε,ουτε και τωρα..
Το θεμα ειναι οτι καποια πραγματα δεν μπορουμε να τα αποφυγουμε ουτως η αλλως ,οποτε ας κοιταξουμε να βγουμε απο πανω αλλιως. Ποιος θα σε ακουσει,ειδικα με αυτη την οικονομικη κατασταση, οταν κανεις καταληψη 1-2 μερες και με αυτο το ιστορικο καταληψεων τα τελευταια χρονια? Δεν μας τα χαρισαν τοσα λεφτα οι της ΕΕ επειδη ειμαστε ωραια τυπακια...Καθε αλλο..

Επισης ειδα και αυτο σημερα : Οι καθηγητές πανεπιστημίων ζητούν:

- Σημαντική αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

- Έναρξη του διαλόγου για ένα Νέο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

- Έναρξη του διαλόγου για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

Σε αλλη χωρα ειναι αυτοι???? Εκτος και αν ζητουν το νεο μισθολογιο γινει με χαμηλοτερους μισθους...Λεμε τωρα...
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 20 Απρ 2010 1:13 am

επίσης οι καθηγητές της σχολής σε ψηφίσματα που τους δόθηκαν την προηγούμενη βδομάδα είπαν όχι στο αναγκαστικό 3ωρο, όχι στην αναβαθμολόγηση όταν ένα συγκεκριμένο ποσοστό των φοιτητών κόβεται.
έχεις δίκιο είμαι πρώτο έτος, αυτό δεν αναιρεί το πως αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα(δε το λεω σαν να το είπες). ωραία έγινε τοσος αγώνας το 06 και ήρθε το πασοκ και το ψήφισε σε 3 μέρες. τι κάνουμε γι αυτό ? εγώ τουλάχιστον επιλέγω να μην αφήσω το δρόμο του αγώνα, να μη σταματήσω και να παρακολουθώ τις εξελίξεις που μου ορίζει το πασοκ , ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που εκλέχθηκε χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ και των μηχανισμών στρέβλωσης της κΟινής γνώμης.. που στην επαρχία τρέχει στα καφενεια για να μιλήσει με τις ομάδες της και τους λέει ποιους να στηρίξουν και ποιούς όχι, που επιτρέπει αν έχεις το απαραίτητο κεφάλαιο από κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία να γίνεις από δήμαρχος μεχρι υπουργός.
ΕΓΩ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Τρί, 20 Απρ 2010 1:19 am

Nysta έγραψε: ΕΓΩ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ

Το μέλλον σου να το κάνεις ό,τι θελεις... Αλλά γιατί να καθορίσεις και το δικό μου μέλλον? Και όλων των υπόλοιπων οι οποίοι δεν υποστηρίζουν την άποψή σου περί κατάληψης? Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις τον αγώνα σου χωρίς κατάληψη?? Ή μήπως η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος να τραβήξεις την προσοχή-ίσως και την συμμετοχή- στον αγώνα σου, γιατί αλλιώς δεν θα ενδιαφέρονταν και πολλοί?
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης