20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Nysta » Σάβ, 17 Απρ 2010 6:23 pm

υπάρχουν κάποιες φορές που πρέπει να αφήσουμε το ατομικό μας συμφέρον και να κοιτάξουμε το συλλογικό..εγώ αυτό μόνο έχω να πώ.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Σάβ, 17 Απρ 2010 6:38 pm

Nysta έγραψε:υπάρχουν κάποιες φορές που πρέπει να αφήσουμε το ατομικό μας συμφέρον και να κοιτάξουμε το συλλογικό..εγώ αυτό μόνο έχω να πώ.

Το'να δεν αναιρεί πάντα τ'άλλο... ;)
Δεν υπάρχει δρόμος που δεν μπορούμε να χαράξουμε
Δεν υπάρχει φορέας που δεν μπορούμε να οπλίσουμε
Δεν υπάρχει Υ.Α. που δε μπορούμε να ελέγξουμε
Δεν υπάρχει πρανές που δε μπορούμε να αντιστηρίξουμε
TechniCalD

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 3 » Σάβ, 17 Απρ 2010 6:57 pm

TechniCalD έγραψε:Το'να δεν αναιρεί πάντα τ'άλλο...
Ακριβως. Σαν και τωρα. Ο αγωνας αυτος ειναι καθολικος, μας πιανει ολους, οπως και να επιθυμει ο καθενας τη σχολη και το πανεπιστημιο. Θα πετυχουμε! :ellinofreneia:
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό mj » Σάβ, 17 Απρ 2010 7:13 pm

Ωραία. Φροντίστε μόνο να μπει κλιματισμός στου Γκίνη. Δεν το κόβω για πολύ βιοκλιματικό το κτήριο..
mj

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mits17 » Σάβ, 17 Απρ 2010 7:17 pm

Μα αφου ειναι επιταγη της ευρωπαικης ενωσης να αναγνωρισουν οι δικοι μας τα κολλεγια και τοσο καιρο πληρωνουμε προστιμα που δεν το εχουμε κανει, σε τι ακριβως αποσκοπουν οι "αγωνες" μας? Γιατι αν τελικα δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι, γιατι να χαλαμε κι αλλο το προγραμμα σπουδων και την δουλεια και το ονομα του πολυτεχνειου?
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό 3 » Σάβ, 17 Απρ 2010 7:49 pm

mits 17 έγραψε:Μα αφου ειναι επιταγη της ευρωπαικης ενωσης να αναγνωρισουν οι δικοι μας τα κολλεγια και τοσο καιρο πληρωνουμε προστιμα που δεν το εχουμε κανει, σε τι ακριβως αποσκοπουν οι "αγωνες" μας? Γιατι αν τελικα δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι, γιατι να χαλαμε κι αλλο το προγραμμα σπουδων και την δουλεια και το ονομα του πολυτεχνειου?

Η ευρωπαικη ενωση δινει οδηγιες, δεν βγαζει νομους. Εχουμε καταλυσει καθε εννοια εθνικης αυτοκυριαρχιας τελευταια! Το συνταγμα καθε χωρας ειναι το μονο που εχει τελικο λογο στα παντα. Το ευρωκοινοβουλιο δεν μπορει να επιβληθει στο εγχωριο κοινοβουλιο και παει λεγοντας. Οσον αφορα τα προστιμα, ειναι η μονη υλικη πιεση που μπορει να ασκησει η ΕΕ στην χωρα. Απλα διαλεξε ομως: ή πληρωνεις τα προστιμα, ή χρηματοδοτεις τα κολλεγια και τις αναγκες τους επι μονιμου βασεως. Και μη μου πει κανεις οτι αυτά ειναι ιδιωτικα και δεν θα παιρνουν λεφτα απο το δημοσιο! Παντου ετσι γινεται στην Ευρωπη, στο ονομα του "υγειους ανταγωνισμου" και του "αντιμονοπωλιου" των δημοσιων ΑΕΙ! Ασε που το "ενα προστιμο φερνει το αλλο", οποτε καλυτερα να μην ξεκινησει καν αυτη η διαδικασια.. Να κλεισουν ολα τα κολλεγια και να μη δωθουν αδειες σε κανενα!

Τωρα για το προγραμμα σπουδων διαφωνω μαζι σου. Εχουμε ανωτερο ποιοτικα πρ.σπουδων (με προβληματικες βεβαια) απο τα περισσοτερα "πανεπιστημια" εξω και αν δεν ξερουν να το εκτιμουν εκεινοι, προβλημα τους. Αλλα η διπλωματια δεν ειναι το θεμα εδω.. Ή τη δινουμε τη μαχη ή κρυβομαστε πισω απο τα προσχηματα και ξαναβγαινουμε χαμενοι..

Αν δεν κανουμε κατι σοβαρο απλα ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.. Μην ψαχνουμε υπεκφυγες, μηχανικοι ανθρωποι ειμαστε, μπορουμε!!
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Σάβ, 17 Απρ 2010 8:05 pm

Θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ τον προβληματισμό μου σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά τα κολλέγια.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη είχαν δωθεί νομίζω άδειες από την προηγούμενη κυβέρνηση προς τα κολλέγια, οπότε οι αριστεροί της παρέας μάλλον θα συμφωνήσετε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, ασχέτως αν δεν είναι αυτό που επιθυμείτε/ούμε.
Θα μπορούσα να πω ότι διάβασα με ενδιαφέρον το κείμενο που κυκλοφόρησε στη σχολή μας η Αν. Αρ. Παρέμβαση.

Γενικά πάντως, νομίζω ότι πρέπει να αναγνωριστεί και η δύσκολη κατάσταση της χώρας μας από όλους μας.
Η Αριστερά πρέπει να αντιδράσει με ωριμότητα και να διατυπώσει, να φωνάξει και να διαδώσει με σθένος τις θέσεις της, εάν πραγματικά πιστεύει σε αυτές. Αλλιώς θα φαίνεται σαν να γκαρίζει, εμποδίζοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται από την κυβέρνηση, οι οποίες για κάποιους καλές, για άλλους κακές, πάντως ο λαός περιμένει από αυτήν.

Giorgitseli έγραψε:Αν είναι δυνατόν! Βία είναι αυτό που σου επιβάλλει αυτή τη στιγμή το κράτος! Η βία, η καθημερινή βία, που δεχόμαστε έχει περάσει κάθε προηγούμενο! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων τις τελευταίες δεκαετίας. Το κράτος προαναγγέλει τα σκληρότερα μέτρα, παγώνει κατακτήσεις (όπως δώρο πάσχα κλπ) χωρίς να δηλώνει την ημερομηνία λήξης τους.. Γίνεται μια προσπάθεια να μετατεθεί όλο το βάρος στις δικές μας πλάτες! Αυτό εγώ το λέω "η υπέρτατη βία".. Ψυχολογική αλλά και σωματική..

Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος του κράτους, της αστυνομικής βίας κτλ, θέλω να πω ότι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι κράτος είμαστε όλοι μας και να μην βλέπουμε πάντα το κράτος ως τον εχθρό. Αν το κράτος συμπεριφέρται βίαια, αυτό γίνεται γιατί κι εμείς ή και ο διπλανός μας αισθάνεται έτσι. Επίσης χτυπώντας αστυνομικούς ή το κράτος, δεν νομίζω ότι χτυπάμε και τόσο την κεφαλαιοκρατία και τα μεγάλα συμφέροντα, που μάλλον αυτά στην ουσία είναι το κράτος που θέλετε να χτυπήσετε.

Όμως τώρα το πρόβλημα είναι και εθνικό. Για να πάρεις πρέπει και να δώσεις. Εμείς, μάθαμε να παίρνουμε και όχι να δίνουμε. Δεν φταίνε όλοι το ίδιο, όμως ως κοινωνικό σύνολο έτσι συμπεριφερθήκαμε. Αν δεν βοηθήσουμε στην ανάπτυξη κι εμείς με οργάνωση, συστράτευση, ιδέες, προτάσεις, πρωτοβουλίες και καινοτομίες, ό,τι ξεσηκωμούς, ταραχές, σαματάδες και να προκαλέσουμε, κανένα κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να μας ταΐσει. Εκεί που θα συμφωνήσω είναι στο ότι πρέπει να γίνει αγώνας, ώστε η ανάπτυξη που προανέφερα να είναι ολοκληρωμένη, δηλαδή πολιτισμική, για όλη την κοινωνία, με σεβασμό στη φύση, ΚαιΤαΛιμπαν...

Όμως αυτό απαιτεί καθημερινή προσπάθεια για τη μεταλαμπάδευση αυτής της προοπτικής και όχι παρωχημένες αλλά ζωντανές μορφές αγώνα, που θα αντιπροσωπεύουν ζωντανές ιδέες και ανθρώπους.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Alexander » Σάβ, 17 Απρ 2010 8:34 pm

Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Σάβ, 17 Απρ 2010 9:11 pm

3 έγραψε:Η ευρωπαικη ενωση δινει οδηγιες, δεν βγαζει νομους. Εχουμε καταλυσει καθε εννοια εθνικης αυτοκυριαρχιας τελευταια! Το συνταγμα καθε χωρας ειναι το μονο που εχει τελικο λογο στα παντα. Το ευρωκοινοβουλιο δεν μπορει να επιβληθει στο εγχωριο κοινοβουλιο και παει λεγοντας. Οσον αφορα τα προστιμα, ειναι η μονη υλικη πιεση που μπορει να ασκησει η ΕΕ στην χωρα. Απλα διαλεξε ομως: ή πληρωνεις τα προστιμα, ή χρηματοδοτεις τα κολλεγια και τις αναγκες τους επι μονιμου βασεως. Και μη μου πει κανεις οτι αυτά ειναι ιδιωτικα και δεν θα παιρνουν λεφτα απο το δημοσιο! Παντου ετσι γινεται στην Ευρωπη, στο ονομα του "υγειους ανταγωνισμου" και του "αντιμονοπωλιου" των δημοσιων ΑΕΙ! Ασε που το "ενα προστιμο φερνει το αλλο", οποτε καλυτερα να μην ξεκινησει καν αυτη η διαδικασια.. Να κλεισουν ολα τα κολλεγια και να μη δωθουν αδειες σε κανενα!

Τωρα για το προγραμμα σπουδων διαφωνω μαζι σου. Εχουμε ανωτερο ποιοτικα πρ.σπουδων (με προβληματικες βεβαια) απο τα περισσοτερα "πανεπιστημια" εξω και αν δεν ξερουν να το εκτιμουν εκεινοι, προβλημα τους. Αλλα η διπλωματια δεν ειναι το θεμα εδω.. Ή τη δινουμε τη μαχη ή κρυβομαστε πισω απο τα προσχηματα και ξαναβγαινουμε χαμενοι..

Αν δεν κανουμε κατι σοβαρο απλα ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.. Μην ψαχνουμε υπεκφυγες, μηχανικοι ανθρωποι ειμαστε, μπορουμε!!

Το σύνταγμα κάθε χώρας έχει τελικό λόγο? Ξεχνάς ότι υπάρχει δεδικασμένο από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο? Άρα άμεση αναγνώριση των δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων, από όποιον διεκδικήσει δικαστικά την αναγνώριση αυτή? Και να μην δοθούν άδειες, αυτοί τα δικαιώματά τους θα τα πάρουν με το ζόρι! Όσους αγώνες, όσες καταλήψεις και να κάνεις, αυτό δεν αλλάζει, γιατί καλώς ή κακώς είμαστε στην ΕΕ. Και να κλείσουν τα κολλέγια στο εσωτερικό, (που και πάλι δεν γίνεται) θα μας έρχονται οι απόφοιτοι από το εξωτερικό... Το θέμα είναι, τι γίνεται από εδώ και πέρα. Άλλοι τρόποι, με τους οποίους θα διασφαλίσουμε την υπεροχή των αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημίων.
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mits17 » Σάβ, 17 Απρ 2010 9:23 pm

Σωστος ο BullsEye. Καλυτερα να δουμε απο δω και περα τι γινεται ,παρα η μονη μας αντιδραση σε οτιδηποτε γινεται να ειναι η καταληψη. Απο την στιγμη που δεν μπορουμε εκ των πραγματων να αλλαξουμε κατι,ας προσπαθησουμε να κανουμε καλυτερο το δικο μας προιον. Στην τελικη, η αγορα θα ξεκαθαρισει τους καλους ,αν βεβαια υπαρχουν κανονες.
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 2 επισκέπτες