Nysta έγραψε:υπάρχουν κάποιες φορές που πρέπει να αφήσουμε το ατομικό μας συμφέρον και να κοιτάξουμε το συλλογικό..εγώ αυτό μόνο έχω να πώ.
Ακριβως. Σαν και τωρα. Ο αγωνας αυτος ειναι καθολικος, μας πιανει ολους, οπως και να επιθυμει ο καθενας τη σχολη και το πανεπιστημιο. Θα πετυχουμε!TechniCalD έγραψε:Το'να δεν αναιρεί πάντα τ'άλλο...
mits 17 έγραψε:Μα αφου ειναι επιταγη της ευρωπαικης ενωσης να αναγνωρισουν οι δικοι μας τα κολλεγια και τοσο καιρο πληρωνουμε προστιμα που δεν το εχουμε κανει, σε τι ακριβως αποσκοπουν οι "αγωνες" μας? Γιατι αν τελικα δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι, γιατι να χαλαμε κι αλλο το προγραμμα σπουδων και την δουλεια και το ονομα του πολυτεχνειου?
Giorgitseli έγραψε:Αν είναι δυνατόν! Βία είναι αυτό που σου επιβάλλει αυτή τη στιγμή το κράτος! Η βία, η καθημερινή βία, που δεχόμαστε έχει περάσει κάθε προηγούμενο! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων τις τελευταίες δεκαετίας. Το κράτος προαναγγέλει τα σκληρότερα μέτρα, παγώνει κατακτήσεις (όπως δώρο πάσχα κλπ) χωρίς να δηλώνει την ημερομηνία λήξης τους.. Γίνεται μια προσπάθεια να μετατεθεί όλο το βάρος στις δικές μας πλάτες! Αυτό εγώ το λέω "η υπέρτατη βία".. Ψυχολογική αλλά και σωματική..
3 έγραψε:Η ευρωπαικη ενωση δινει οδηγιες, δεν βγαζει νομους. Εχουμε καταλυσει καθε εννοια εθνικης αυτοκυριαρχιας τελευταια! Το συνταγμα καθε χωρας ειναι το μονο που εχει τελικο λογο στα παντα. Το ευρωκοινοβουλιο δεν μπορει να επιβληθει στο εγχωριο κοινοβουλιο και παει λεγοντας. Οσον αφορα τα προστιμα, ειναι η μονη υλικη πιεση που μπορει να ασκησει η ΕΕ στην χωρα. Απλα διαλεξε ομως: ή πληρωνεις τα προστιμα, ή χρηματοδοτεις τα κολλεγια και τις αναγκες τους επι μονιμου βασεως. Και μη μου πει κανεις οτι αυτά ειναι ιδιωτικα και δεν θα παιρνουν λεφτα απο το δημοσιο! Παντου ετσι γινεται στην Ευρωπη, στο ονομα του "υγειους ανταγωνισμου" και του "αντιμονοπωλιου" των δημοσιων ΑΕΙ! Ασε που το "ενα προστιμο φερνει το αλλο", οποτε καλυτερα να μην ξεκινησει καν αυτη η διαδικασια.. Να κλεισουν ολα τα κολλεγια και να μη δωθουν αδειες σε κανενα!
Τωρα για το προγραμμα σπουδων διαφωνω μαζι σου. Εχουμε ανωτερο ποιοτικα πρ.σπουδων (με προβληματικες βεβαια) απο τα περισσοτερα "πανεπιστημια" εξω και αν δεν ξερουν να το εκτιμουν εκεινοι, προβλημα τους. Αλλα η διπλωματια δεν ειναι το θεμα εδω.. Ή τη δινουμε τη μαχη ή κρυβομαστε πισω απο τα προσχηματα και ξαναβγαινουμε χαμενοι..
Αν δεν κανουμε κατι σοβαρο απλα ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.. Μην ψαχνουμε υπεκφυγες, μηχανικοι ανθρωποι ειμαστε, μπορουμε!!
Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης