Νομίζω οτι η όλη κουβέντα γίνεται λίγο αστεία όταν ο κάθενας βγαίνει και λέει τους προσωπικούς του λόγους απογοήτευσης με την ενασχόληση με τα κοινά και αγγίζει λίγο τα ορια του γκρουπ θεραπυ. Ιδιαίτερα αστείο μου φαίνεται επίσης το να συνδεέται η διέξοδος που καλείται να δώσει η αριστερά για την κρίση με την εξόρισμού αποτυχίας της επειδή ο υπαρκτος σοσιαλισμός (ο θεός να τον κάνει) κατέρρευσε ή επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τα ποσοστά που έλεγαν οι δημοσκοπήσεις... Νομίζω οτι όλα αυτά δεν συγκροτούν επιχείρημα για σοβαρούς ανθρώπους.
Ίσα-ίσα, οι "αστείοι" αυτοί λόγοι πολιτικής ουσίας που εσύ αποδίδεις σε...προσωπικές διαφορές ή ψυχολογικά προβλήματα (sic) είναι σοβαρότατοι λόγοι οι οποίοι αγγίζουν πολλά άτομα. Μήπως σκέφτηκες ποτέ γιατί είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός ανένταχτων ατόμων; Μήπως κάθησες να διερευνήσεις την απογοήτευση που διαπερνάει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων για την πολιτική ζώη και λένε "σκατά σε όλους, όλοι μαλάκες είναι;". Αυτό είναι προσωπικά "κολλήματα" μήπως; Ή μήπως είναι η δική σου δομική αδυναμία ως αριστερός σχηματισμός να μας πείσεις ότι έχεις ισχυρή αντιπρόταση και να μας πείσεις να συμπλεύσουμε μαζί σου; Είναι τουλάχιστον θλιβερό να αποδίδεις ισοπεδωτικά τον αντίλογο και την κριτική ως "προσωπικούς λόγους", και δείχνει φυσικά πόσο "κολλημένος" είσαι (αν και θεωρητικά πλουραλιστής γαρ).
Τώρα στο κοινωνικό-πολιτικό που λες, δεν θεωρείς και εσύ ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ κοινωνικού και πολιτικού; ότι οι κοινωνική δυναμική εκδηλώνεται, ξεσπάει, και οσονούπω θα σκάσει χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή αντιπρόταση να μετατρέψει την κοινωνική αναταραχή σε γόνιμο πολιτικό αντίλογο; ίσα-ίσα, με διάχυτη υπεροψία, δηλώνεις πως "ο μόνος δρόμος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α" (απορρίπτοντας φυσικά το υπόλοιπο αθροιστικά πλειοψηφικό τμήμα της αριστεράς στην οποία ανήκεις) και επαίρεσαι ως έτοιμος να αποτελέσει την πολιτική δύναμη της αλλαγής.
Καλύτερα να αφήσεις τις επάρσεις, γιατί η κοινωνία θα σας ξεπεράσει και εσείς θα κοιτάτε ακόμα τα συνδικαλιστικά σας. Είσαι πολύ πίσω σε άπειρα επίπεδα, και θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από ένα μισο-θεωρητικό λογύδριο 300 σελίδων για να πεισθεί η κοινωνική δυναμική την οποία ήδη τρέχετε να προφτάσετε και δεν φτάνετε.