09/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 09/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 09 Μαρ 2010 12:31 am

Νομίζω οτι η όλη κουβέντα γίνεται λίγο αστεία όταν ο κάθενας βγαίνει και λέει τους προσωπικούς του λόγους απογοήτευσης με την ενασχόληση με τα κοινά και αγγίζει λίγο τα ορια του γκρουπ θεραπυ. Ιδιαίτερα αστείο μου φαίνεται επίσης το να συνδεέται η διέξοδος που καλείται να δώσει η αριστερά για την κρίση με την εξόρισμού αποτυχίας της επειδή ο υπαρκτος σοσιαλισμός (ο θεός να τον κάνει) κατέρρευσε ή επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τα ποσοστά που έλεγαν οι δημοσκοπήσεις... Νομίζω οτι όλα αυτά δεν συγκροτούν επιχείρημα για σοβαρούς ανθρώπους.

Ίσα-ίσα, οι "αστείοι" αυτοί λόγοι πολιτικής ουσίας που εσύ αποδίδεις σε...προσωπικές διαφορές ή ψυχολογικά προβλήματα (sic) είναι σοβαρότατοι λόγοι οι οποίοι αγγίζουν πολλά άτομα. Μήπως σκέφτηκες ποτέ γιατί είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός ανένταχτων ατόμων; Μήπως κάθησες να διερευνήσεις την απογοήτευση που διαπερνάει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων για την πολιτική ζώη και λένε "σκατά σε όλους, όλοι μαλάκες είναι;". Αυτό είναι προσωπικά "κολλήματα" μήπως; Ή μήπως είναι η δική σου δομική αδυναμία ως αριστερός σχηματισμός να μας πείσεις ότι έχεις ισχυρή αντιπρόταση και να μας πείσεις να συμπλεύσουμε μαζί σου; Είναι τουλάχιστον θλιβερό να αποδίδεις ισοπεδωτικά τον αντίλογο και την κριτική ως "προσωπικούς λόγους", και δείχνει φυσικά πόσο "κολλημένος" είσαι (αν και θεωρητικά πλουραλιστής γαρ).

Τώρα στο κοινωνικό-πολιτικό που λες, δεν θεωρείς και εσύ ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ κοινωνικού και πολιτικού; ότι οι κοινωνική δυναμική εκδηλώνεται, ξεσπάει, και οσονούπω θα σκάσει χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή αντιπρόταση να μετατρέψει την κοινωνική αναταραχή σε γόνιμο πολιτικό αντίλογο; ίσα-ίσα, με διάχυτη υπεροψία, δηλώνεις πως "ο μόνος δρόμος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α" (απορρίπτοντας φυσικά το υπόλοιπο αθροιστικά πλειοψηφικό τμήμα της αριστεράς στην οποία ανήκεις) και επαίρεσαι ως έτοιμος να αποτελέσει την πολιτική δύναμη της αλλαγής.

Καλύτερα να αφήσεις τις επάρσεις, γιατί η κοινωνία θα σας ξεπεράσει και εσείς θα κοιτάτε ακόμα τα συνδικαλιστικά σας. Είσαι πολύ πίσω σε άπειρα επίπεδα, και θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από ένα μισο-θεωρητικό λογύδριο 300 σελίδων για να πεισθεί η κοινωνική δυναμική την οποία ήδη τρέχετε να προφτάσετε και δεν φτάνετε.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό akis » Τρί, 09 Μαρ 2010 12:44 am

merde_conserve έγραψε:
Καλύτερα να αφήσεις τις επάρσεις, γιατί η κοινωνία θα σας ξεπεράσει και εσείς θα κοιτάτε ακόμα τα συνδικαλιστικά σας. Είσαι πολύ πίσω σε άπειρα επίπεδα, και θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από ένα μισο-θεωρητικό λογύδριο 300 σελίδων για να πεισθεί η κοινωνική δυναμική την οποία ήδη τρέχετε να προφτάσετε και δεν φτάνετε.

Πάντως νομίζω ότι το ερώτημα που τέθηκε από την αρχή της κουβέντας δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ ή όποια άλλη αριστερή δύναμη κάνει καλά τη δουλειά του ως αριστερή δύναμη αλλά αν ο ανένταχτος κόσμος θα αποτελέσει μέρος της κοινωνικής δύναμης που λες κι εσύ. Η κριτική καλοπροαίρετα γίνεται αλλά πρέπει να μετουσιώνεται και σε πρακτική από όλους...

Το αν θα αποτελέσει ή όχι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να σχετίζεται με την ποιότητα της δράσης των αριστερών κομμάτων. Αν δεν συμφωνούμε με τα νέα μέτρα κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό. Να το δείξουμε. Να φανεί. Ανεξάρτητα απ το αν ανήκουμε σε κάποιο συλλογικό αριστερό φορέα ή όχι...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό V » Τρί, 09 Μαρ 2010 1:17 am

Λατρεμένε merde,

Δε χρειάζεται να είσαι επιθετικός, όπως επίσης δε χρειάζεται να μπερδέυεσαι...

Αντικειμενικά στην αριστερά υπάρχουν δυο αντιλήψεις περι εναλλακτικών προτάσεων: 1) η μία λέει οτι η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι ο σοσιαλισμός και η κοινωνική απελευθέρωση, και οτι όλα τα άλλα είναι αιτήματα διαχείρισης 2) και η άλλη οτι επιθετικά αιτήματα που αποτελούν ρήξεις με το κυρίαρχο σύστημα μπορούν να στοιχειοθετήσουν ενα σύνολο θέσεων αριστερής οργάνωσης. Ε, τι να κάνουμε το δευτερο πράγμα το λέει μόνο ένας αριστερός σχηματισμός στην Ελλάδα... και νομίζω οτι αυτό απέχει παρασάγκας από το όντως αλαζονικό "ο μόνος δρόμος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α" που ισχυρίζεσαι οτι είπα.

Αυτός ο διαχωρισμός κοινωνικού-πολιτικόυ που περιγράφεις και συμφωνώ στην ουσία αποτελεί μια κρίση αντιπροσώπευσης της κοινωνίας και νομίζω οτι απο τη στιγμή που το παραδέχομαι σημαίνει οτι αναγνωρίζω οτι αυτό αποτελεί πρόβλημα συνολικά του πολιτικού συστήματος αλλά και των οργανώσεων της αριστεράς. Με αυτή τη λογική προφανώς μέχρι τώρα δε θεωρώ κανένα πολιτικό μόρφωμα να έχει καταφέρει να εκφράσει σύνολικά τα αδικημένα κομμάτια της κοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δε βλέπω προοπτική...

Δεν ξέρω αν φάνηκε, όντως όπως λες, ώς έπαρση ή απλά ήταν λίγο πιο αισιόδοξο από τη δική σου άρνηση και εγκατάλειψη της ελπίδας... απλά νομίζω οτι το μόνο που είπα είναι οτι στην κατάσταση που έχουμε φτάσει όλα είναι ανοιχτά...

Α!Σόρρυ αλλά η Αριστερά φταίει για πολλά αλλά προφανώς δε φταίει για το πώς συνδυάζεις εσύ - παρασυρόμενος απο την απογοητευσή σου - την αριστερή διέξοδο από την κρίση με την αναβίωση του σταλινισμού (όπως ισχυρίζεσαι σε προηγούμενο ποστ που πραγματικά μου φάνηκε αστείο...). Πέρα από την κακιά αριστερά υπάρχει και η προσωπική ευθύνη...

Αν διάβαζες αυτό που σου στελνε ο gandalf μάλλον θα συνειδητοποιούσες (από το πλήθος των αριθμητικών στοιχείων και μόνο) οτι δεν πρόκειται περι θεωρητικού λογυδρίου, όπως μπορούν να σε ενημερώσουν πολλά κοντινά σου πρόσωπα...

το κολλημένο -μαζί σου- άλλο σου μισό...
V

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 09 Μαρ 2010 1:27 am

Εντάξει αποκατέστησες τον έρωτα, δεν μπορώ να πω. :oops:

Δεν θεωρώ ότι το θέμα μπορεί να εξαντληθεί σε μία συζήτηση για τη συνέλευση, και δεν θα ήθελα να μονοπωλήσω τη συζήτηση με αυτό. Αλλά δεν είμαστε μόνοι και γραφικοί - τους προβληματισμούς αυτούς τους συμμερίζεται ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, που θα περίμενε από την αριστερά έναν πιο υπεύθυνο ρόλο από το να τρώει τις σάρκες της. Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση παραπέρα, από κοντά τα υπόλοιπα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό fullgamer88 » Τρί, 09 Μαρ 2010 2:45 am

οταν παιρνεις την αποφαση για καταληψη το κάνεις έχοντας εναν στοχο, περιμένοντας ενα αποτελεσμα εστω. Το προσχημα του <μεσο πίεσης> ,<ασκούμε πίεση> το έχω βαρεθεί. Και εγω ξύπνησα ενα ωραίο πρωινό και είπα να ρίξω τον τοίχο κατω για να έχω καλύτερη θέα( στην απέναντι σχεδόν κολλητή πολυκατοικία), πάω λοιπόν πάνω του και <ασκώ πίεση> 5 10 15 λεπτά.. τπτ..κρίμα, ε τουλάχιστον προσπαθησα. το να κανεις κατάληψη 5 10 15 μέρες για να πεις οτι άσκησες πίεση μου θυμίζει ενα παιδάκι που του πήραν το παιχνιδάκι και βαζει τα κλάμματα μεχρι να του χώσουν την πιπίλα στο στώμα και μετα τα κεφάλια μέσα μέχρι το επόμενο κλαμα. Αν επιλέγεις λοιπον αυτό το μέσο πίεσης, την κατάληψη, τουλάχιστον δώσε προοπτική, τράβα το στα άκρα μέχρι να πετύχεις αυτό για το οποίο παλεύεις και τοτε ναι μαζί σας. Αλλά κάτι τετοιο δεν συμβαίνει το σκηνικό επαναλαμβάνεται(πολιτικό-κομματικό κόστος βλέπεις) , και το μονο που θα αποφέρει πάλι ειναι να τελειώσει το εξάμηνο ανήμερα της παναγιάς (υποθέτω ότι το παραπάνω σχόλιο ειναι ψιλα ψιλα γραμματακια για την πλειοψηφία των αθηναίων συμφοιτητών μου). συγγνώμη δε θα πάρω. θα προτιμίσω τα πανέμορφα πατρικά μέρη μου αντι απο αλλον εναν κουβα <κλαμα> και απο 2 πνευμονια φουσκωμένα απο την ψευδαίσθηση του <αγώνα>(καθώς με το πρώτο εμπόδιο τα κεφαλια μεσα-εχουμε και εκλογές πιο μετα αλλωστε-αλλα ναι το καθήκον μου το έκανα).
fullgamer88

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό pirlo » Τρί, 09 Μαρ 2010 7:28 pm

Παιδια,έχουμε κάποιο νέο απο τη συνέλευση ?
Όταν θέλεις,ψάχνεις τρόπους,
Όταν δεν θέλεις,ψάχνεις δικαιολογίες...
pirlo

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τρί, 09 Μαρ 2010 7:36 pm

Αποτελέσματα Γ.Σ.
ΔΑΠ: 137
Ενωτικό πλαίσιο ΕΑΑΚ - Εγκέλαδου: 133
ΠΑΣΠ: 51
Μέτωπο Αγώνα: 41
Λευκά: 3
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Τρί, 09 Μαρ 2010 7:53 pm

Elendil έγραψε:Αποτελέσματα Γ.Σ.
ΔΑΠ: 137
Ενωτικό πλαίσιο ΕΑΑΚ - Εγκέλαδου: 133
ΠΑΣΠ: 51
Μέτωπο Αγώνα: 41
Λευκά: 3

Αρα αυριο κανονικα μαθημα? Κατ' εμε ευτυχώς... Για να δουμε!
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό teo » Τρί, 09 Μαρ 2010 8:00 pm

@ amazing_happens: Σοβαρή πολιτική θέση έχεις.... εδώ πλήττονται τα εργασιακά μας δικαιώματα και το μέλλον μας είναι αβέβαιο και εσύ κάθεσαι και κοιτάς τον εαυτούλη σου και το αν θα κάνεις μάθημα.... ΜΠΡΑΒΟ
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό aimar21 » Τρί, 09 Μαρ 2010 8:04 pm

Παιδια υπαρχει περιπτωση να κλεισει η σχολη χωρις την αποφαση του ΦΣ??
aimar21

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες