Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Τετ, 10 Φεβ 2010 7:42 pm

Συμφωνώ με το ότι το πρόγραμμα συχνά είναι πολύ βεβαρυμένο. Ειδικά στα μεγαλύτερα έτη που οι απαιτήσεις για παρακολούθηση, ασκήσεις, σειρές , προόδους και θέματα είναι αυξημένες. Το να καταφέρεις να προλάβεις να κάνεις τα πάντα για όλα τα μαθήματα είναι σχεδόν ακατόρθωτο, ενώ αν πραγματικά θέλεις να τα καταφέρεις θα πρέπει να αποφασίσεις να θυσιάσεις ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού σου χρόνου (σε βαθμό που καταντάει περίεργο... :crazy2: ).
Δεν διαφωνώ με την αναγκαιότητα του να γίνονται σειρές, θέματα κτλ, βοηθάνε πολύ στην κατανόηση του μαθήματος και συνήθως ωφελούν πολύ περισσότερο στο να συγκρατήσουμε τις γνώσεις από το διάβασμα για την τελική εξέταση. Ωστόσο, αν και είναι αναγκαίο τα να γίνονται (και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται σε πολλά μαθήματα ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε μορφές εξάσκησης και εξέτασης κατά τη διάρκεια του εξαμήνου - που να έχει βέβαια σαφές και ισχυρό αντίκρυσμα στην τελική βαθμολογία) δεν είναι δυνατό το να αντεπεξέλθει ένας φοιτητής σε τόσα πολλά μαθήματα με τόσες απαιτήσεις.
Κατά τη γνώμη μου είτε θα πρέπει τα μαθήματα να μειωθούν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά σε αυτά που θα μείνουν, είτε θα πρέπει οι απαιτήσεις από κάθε μάθημα να περιοριστούν. Νομίζω πως ο τόσο μεγάλος αριθμός μαθημάτων τελικά δεν έχει και αντίκρυσμα αφού ένα σεβαστό ποσοστό το έχουμε ήδη ξεχάσει κατά την αποφοίτηση. Βέβαια δε συμφωνώ και με τη γνώμη της περικοπής των μαθημάτων "βάσεως" όπως τα μαθηματικά, αφού η όποια εμβάθυνση μετέπειτα δεν γίνεται χωρίς καλές γνώσεις βάσης. Αντίθετα, αρκετά πιο εφαρμοσμένα μαθήματα με πιο εξειδικευμένη στόχευση μπορούν για όσους δεν τους ενδιαφέρουν να περιοριστούν αρκετά, αφήνοντας χώρο για τα υπόλοιπα, για επιπλέον ασκήσεις κτλ. Φυσικά, όλοι το ξέρουμε ότι συχνά το μάθημα το κάνει και ο καθηγητής του, οπότε ακόμα και ένα μάθημα με ενδιαφέρον περιεχόμενα συχνά καταλήγει αδιάφορο λόγω διδασκαλίας άρα οι ανεπαρκείς καθηγητές είναι ένα επιπλέον πρόβλημα (και εννοώ ανεπαρκείς ως δάσκαλοι).
Όσον αφορά την εξέταση, αυτό που έχω να παρατηρήσω μετά από αρκετές εξεταστικές είναι πως (και πάλι όσο περνούν τα έτη), η δυσκολία της εξέτασης εστιάζεται περισσότερο στον χρονικό παράγοντα και όχι τόσο στη δυνατότητα κριτικής/δημιουργικής σκέψης. Είμαι αρκετά βέβαιος πως η βαθμολογίες θα ήταν σημαντικά αυξημένες εάν ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος. Προφανώς ο χρόνος έχει επιλεγεί συνειδητά ως ο κρίσιμος παράγοντας διαχωρισμού των φοιτητών και αυτό έχει μια λογική με βάση το ότι όσο πιο εξοικειωμένος είναι κανείς τόσο περισσότερα προλαβαίνει να γράψει. Από την άλλη βέβαια είναι κάπως περίεργο το ότι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που κάνει στιγμιαία και αλάνθαστα πράξεις θα τα κατάφερνε περίφημα σε κάθε εξέταση. Η δική μου ένσταση είναι κυρίως το ότι έχουμε εστιάσει στην εκτέλεση αλγορίθμων και όχι στη σκέψη μηχανικού. Το αν κάποιος ξέρει ή όχι να κάνει πολλές πράξεις γρήγορα λίγη σημασία έχει αφού όταν τελειώσει δεν θα κάνει σχεδόν καμία. Στην εξέταση ελεγχόμαστε περισσότερο ως εκτελεστές αλγορίθμων και λιγότερο ως μηχανικοί.
Τέλος υπάρχουν και τα γνωστά-άγνωστα μαθήματα (βλ τις περισσότερες στατικές) όπου η διδασκαλία του μαθήματος και η δυσκολία των παραδειγμάτων που γίνονται στην τάξη είναι έτη φωτός από αυτά που ζητούνται στην εξέταση κάνοντας ματίνες κτλ απαραίτητες (θεωρώ ότι οι στατικές είναι τα μόνα μαθήματα που η ματίνα είναι χρήσιμη). Ακόμα και τα παραδείγματα που υπάρχουν στα βιβλία δεν είναι επαρκή για την εξέταση, ενώ η αναζήτηση βιβλιογραφίας απαιτεί χρόνο που δεν διαθέτουμε (στατική= παράδειγμα μαθήματος που χρειάζεται να δώσει μεγαλύτερο βάρος σε μεθόδους άσκησης των φοιτητών).
a posse ad esse
 
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Δευτ, 16 Ιουν 2008 1:52 pm

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό civil » Τετ, 10 Φεβ 2010 7:55 pm

εχω να πω ενα μεγαλο μπραβο σε ολα αυτα που ειπες,καθως πιστευω πως τα ολα θεματα που καλουμαστε να επιλυσουμε στηριζονται σε μια αλγοριθμικη διαδικασια και οχι σε επιπεδο μηχανικου εμπραγματα.Χωρις να θελω να φανω αδαης το πολυτεχνειο δια μεσου των εξετασεων βαζει σε στεγανα τον τροπο σκεψης μας
civil
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τρί, 26 Ιαν 2010 5:27 pm
Έτος εισαγωγής: 1998

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Τετ, 10 Φεβ 2010 11:25 pm

Μ' άρεσε κι εμένα η τοποθέτηση του φίλου, αλλά εστίασα το ενδιαφέρον μου στο παρακάτω απόσπασμα!
a posse ad esse έγραψε:... Προφανώς ο χρόνος έχει επιλεγεί συνειδητά ως ο κρίσιμος παράγοντας διαχωρισμού των φοιτητών και αυτό έχει μια λογική με βάση το ότι όσο πιο εξοικειωμένος είναι κανείς τόσο περισσότερα προλαβαίνει να γράψει. Από την άλλη βέβαια είναι κάπως περίεργο το ότι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που κάνει στιγμιαία και αλάνθαστα πράξεις θα τα κατάφερνε περίφημα σε κάθε εξέταση. Η δική μου ένσταση είναι κυρίως το ότι έχουμε εστιάσει στην εκτέλεση αλγορίθμων και όχι στη σκέψη μηχανικού...
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: Σάβ, 18 Οκτ 2008 3:29 pm
Τοποθεσία: Παντέρμο Ρέθεμνος
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 10 Φεβ 2010 11:39 pm

Λοιπόν να πώ και εγώ την άποψη μου από 1,5 ετών εμπειρία. Αρχικά για την διδασκαλία. Εγώ σε γενικές γραμμές δεν έχω και πολύ εντονα παράπονα από τη διδασκαλία. Ίσως γιατί αδιαφορώ για τις όποιες δυσκολίες και κοιτώ να τα καταλάβω σε κάθε περίπτωση σαν χάνος :D . Πέρα από την πλάκα το μόνο που με δυσαρεστεί είναι η αδυναμία να διδαχτούμε τις έννοιες (και αναφέρομαι κυρίως στις μηχανικές) τις φυσικές που μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Και τις μαθηματικές στα μαθηματικά μαθήματα αλλά νομίζω ότι εκεί δεν είναι τόσο οξυμένο το πρόβλημα. Ίσως γιατί οι έννοιες της αντοχής υλικών είναι κατάτι δυσκολότερες. Άρα αν θα ζητούσα κάτι από έναν καθηγητή να προσπαθήσει περισσότερο είναι έμφαση στις έννοιες μέσω των ασκήσεων. ώστε να συνδυάζεται θεωρία και πράξη. Έπειτα θέλω να τοποθετηθώ επί των θεμάτων γιατί επί της διόρθωσης δεν έχω άποψη γιατί ποτέ ως τώρα δεν κυνήγησα καθηγητή για να δώ το γραπτό μου εκτός από τις Αναλύσεις στις επαναληπτικές του Σεπτέμβρη. Πλήν 3 εξετάσεων, (Παραγωγή Τεχνικών (μαθηματάρα ρεε), Μηχανική 3,Φυσική), όλες τις εξετάσεις τις τελειώσαμε just με αδρεναλίνη στο κόκκινο. Αυτό δεν είναι σωστό γιατί αν θέλουμε βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο να μάθουμε να σκεφτόμαστε πρέπει να μπαίνουν θέματα που να έχεις χρόνο για αυτό. Εγώ θα πρότεινα να μπαίνουν θέματα που να είναι υπολογισμένα για χρόνο σκέψης περί το 20 λεπτο για κάθε θέμα. Και ας είναι και λίγο πιο τσιμπημένα βρε αδερφέ (φαντάζομαι στα μεγαλύτερα έτη είναι ήδη αρκετά τσιμπημένα άρα δεν θα θέλουν περαιτέρω "αλμυροποίηση"). Δηλαδή 3 θέματα = 1 ώρα σκέψης και 2 ώρες γραψίματος = 3 ωρίτσες. Τώρα εδώ ελέγχεται μόνο η λογιστική ικανότητα, καλή και άγια αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό και στην πιάτσα αυτό είναι η αλήθεια. Ειδικά σε μαθήματα πολύ βασικά όπως σίδερα και μπετό ακριβώς τέτοια θέματα θα άρμοζαν. Δηλαδή να σου βάλω ένα φορέα λίγο διαφορετικό(= παροόμοιο όχι καμιά τρέλα την ελάχιστη φαντασία ενοοώ μην παρεξηγηθώ) απο όσα σου έχουν δείξει στην τάξη και με 20 λεπτά σκέψης να τον λύσεις. Και ας είναι μικρός ή δεν ξέρω γω τί. Είναι προτιμότερο από έναν τεράστιο "συνηθισμένο" φορέα που δεν θα προλάβεις να τον λύσεις και που δεν θα αποδείξει τίποτα άλλο παρά την "ανικανότητα" να σαι ο Σούπερμαν. Δηλαδή θα ζητούσα λίγο θέματα όσο το δυνατόν πιο συμβατά με το μότο "βέλτιστα σε εξυπνάδα θέματα σε βέλτιστο" χρόνο . Και καλό είναι να το πούμε σαν φοιτητικός σύλλογος σε όλους τους καθηγητές σαν αίτημα να θεσπιστεί ένα πρότυπο εξετάσεων όπου θα υπάρχουν στόχοι που θα πρέπει τα θέματα να ικανοποιούν και να δεσμέυουν τον καθηγητή .

Αυτά τα ολίγα τα αιρετικά.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos
 
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Σάβ, 11 Απρ 2009 9:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό skot » Παρ, 12 Φεβ 2010 2:51 am

παιδιά η σχολή είναι ένα μάτσο χάλια, τα μαθήματα που διδασκόμαστε είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άχρηστα, είτε λόγω της ύλης τους, είτε λόγω του τρόπου διδασκαλίας τους. Τα μισά μαθήματα του προγράμματος σπουδών ανήκουν στη μια κατηγορία και τα άλλα μισά στην άλλη. Θα φέρω το παράδειγμα των στατικών, κάνουμε δύο στατικές όπου μαθαίνουμε τις κλασικές μεθόδους ανάλυσης, απαρχαιωμένες και εντελώς άχρηστες σήμερα, δε λέω να μην υπάρχουν αλλά δε χρειάζεται σε τόση έκταση και δυσκολία, χρησιμεύουν απλά στη διαμόρφωση του όποιου στατικού αισθητηρίου που λένε, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει και σε ένα μόνο μάθημα, το οποίο μάλιστα να είναι πιο εφαρμοσμένο και με περισσότερες ασκήσεις και παραδείγματα. Στη συνέχεια διδασκόμαστε μητρωική στατική η οποία περιλαμβάνει σύγχρονες μεθόδους νάλυσης φορέων που χρησιμοποιούνται σήμερα, αλλά χωρίς τη χρήση Η/Υ είναι τελείως άκυρο και άχρηστο να τις διδάσκεσαι. Από τη μια η ύλη και από την άλλη ο τρόπος διδασκαλίας. Ας μην επεκταθώ σε μαθήματα τύπου μαθηματικών, παραστατικής γεωμετρίας κλπ...Ένα άλλο σημείο που θεωρώ σημαντικό είναι το εξής, ως μηχανικοί πρέπει να μάθοπυμε να σκεφτόμαστε, να διδαχτούμε έναν γενικό και επιστημονικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων (συστημική ανάλυση πχ) και έπειτα μαθαίνεις τα κατάλληλα εργαλεία για την επίλυση εξειδικευμένων προβλημάτων (στατικών, γεωτεχνικών, υδραυλικών, συγκοινωνιακών, περιβαλλοντικών). Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε γενικά και ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα εργαλεία επίλυσης προβλημάτων. Επίσης εκσυγχρονισμός των μαθημάτων, αρχιτεκτονική για παράδειγμα, ο κόσμος βουίζει για τα βιοκλιματικά κτίρια και επείς μαθαίνουμε που θα βάλουμε την κουζίνα...Περισσότερα μαθήματα διαχείρισης, ποιοτικού ελέγχου, οργάνωσης και διοίκησης, ο πολιτικός μηχανικός ασχολείται κύρια με τέτοια ζητήματα και δευτερευόντως με τα αμιγώς τεχνικά. Α και ας κάνουμε και κανένα εργστήριο που και που αν όχι ακήσεις έστω εργαστηριακές επιδείξεις. Απλά είναι τα πράγματα, γιατί όταν χτιζόταν το νέο κυλικείο πχ δε μας πήγε κανένας καθηγητής μπετού να μας δείξει στη φάση της ανέγερσης μια τυπικής κατασκευής ΟΣ...
skot
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τρί, 03 Μαρ 2009 6:06 pm
Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό blink » Παρ, 12 Φεβ 2010 10:44 am

Σχετικα με τα μαθηματα... εγω δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να εχουμε ως μαθηματα επιλογης φιλοσοφια και προχωρημενη αριθμητικη αναλυση και να μην εχουμε και μια ιστορια της αρχιτεκτονικης μπας και ξεστραβοθουμε. Πραγματικα τα περισσοτερα κτηρια στην Αθηνα ειναι απαισια, και αν δεν εχει μεριδιο ευθυνης η σχολη που βγαζει τους μηχανικους που τα χτιζουν, ποιος εχει? Δηλαδη μαθαινουμε τοσες πολλες βλακειες σ'αυτη τη σχολη, και δεν μας εχουν δειξει 2 slides με θαυματα της αρχιτεκτονικης ξερω γω. Δεν προσπαθουν να μας κατευθυνουν στο πως μπορει να ειναι μια ωραια προσοψη μιας κατοικιας, τι ρυθμοι υπαρχουν σε καθε χωρα, η ακομα πως ειναι η αρχιτεκτονικη στα παλια κτηρια των διαφορων περιοχων της Ελλαδας! Σχετικα προσφατα μπηκε η παλαια πολη της Κερκυρας στην UNESCO, και εμεις αυριο μεθαυριο θα τη συντηρουμε, οπως και πολλα αλλα αντιστοιχα μερη στη χωρα μας. Και μαθαινουμε στοιχεια αρχιτεκτονικης, δηλαδη οπως ειπε ο απο πανω που θα μπει η κουζινα.
blink
 
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: Σάβ, 24 Ιαν 2009 3:56 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό skot » Παρ, 12 Φεβ 2010 11:09 am

Theodore με εκπλήσει ο μαζοχισμός του να κάθεσαι να κάνεις πράξεις με το χέρι και να μη χρησιμοποιείς υπολογιστή. Φυσικά όλα αυτά τα περί λαθών των προγραμμάτων είναι γελλοιότητες διδακτορικών και καθηγητών που για να επιβεβαιώσουν τον συμπλεγματικό εαυτό τους έχουν εφεύρει ένα σωρό τέτοιες μπούρδες, βλέπεις σας δημιουργεί μεγάλο κόμπλεξ να κάνει κάποιος σωστή μελέτη κτιρίων ή ότι άλλο μόνο με υπολογιστή τη στιγμή που εσείς εκεί μέσα κάνετε μόνο θεωρίες... Τόσος κόπος, τόσο διάβασμα για να τα κάνουν οι άλλοι με τα προγράμματα πιο γρήγορα, πιο σωστά και πιο απλά από εσάς δημιουργεί ένα άλφα κόμπλεξ όσο να πεις, οπότε που θα το ρίξουμε, ότι τα προγράμματα κάνουν λάθη ενώ όταν το λύνεις στο χέρι θα το κάνεις πιο σωστά, σε ποιόν να το πεις και να μη γελάσει...
skot
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τρί, 03 Μαρ 2009 6:06 pm
Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό Alexander » Παρ, 12 Φεβ 2010 11:38 am

blink έγραψε:εγω δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να εχουμε ως μαθηματα επιλογης φιλοσοφια και προχωρημενη αριθμητικη αναλυση και να μην εχουμε και μια ιστορια της αρχιτεκτονικης μπας και ξεστραβοθουμε. Πραγματικα τα περισσοτερα κτηρια στην Αθηνα ειναι απαισια, και αν δεν εχει μεριδιο ευθυνης η σχολη που βγαζει τους μηχανικους που τα χτιζουν, ποιος εχει? Δηλαδη μαθαινουμε τοσες πολλες βλακειες σ'αυτη τη σχολη, και δεν μας εχουν δειξει 2 slides με θαυματα της αρχιτεκτονικης ξερω γω. Δεν προσπαθουν να μας κατευθυνουν στο πως μπορει να ειναι μια ωραια προσοψη μιας κατοικιας, τι ρυθμοι υπαρχουν σε καθε χωρα, η ακομα πως ειναι η αρχιτεκτονικη στα παλια κτηρια των διαφορων περιοχων της Ελλαδας!

Συμφωνώ, αν και κάποια πράγματα μπορείς να τα ψάξεις μόνος σου, δεν είναι ανάγκη να εξεταστείς σε αυτά (πρώτη προτεραιότητα για μένα μόλις βρω λίγο χρόνο είναι να μάθω κάποια basics περί αρχιτεκτονικής)

Όσο για τον skot, ήρεμα με τον οδοστρωτήρα γιατί χάνεις το (όποιο) δίκιο σου. Απο προσωπική πείρα έχω καταλάβει οτι η αυτοκριτική παίζει σημαντικό ρόλο στη σχολή μας! Παρόμοιες σκέψεις με σένα έκανα κι εγώ κάποτε, αλλά με τον καιρό βλέπεις οτι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα ;-)
(btw δες τι μαθήματα έχει π.χ. το υπερ-prestigious M.I.T. - αυτό για το "παιδιά η σχολή είναι ένα μάτσο χάλια, τα μαθήματα που διδασκόμαστε είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άχρηστα")
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: Σάβ, 14 Ιουν 2008 1:00 am
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 12 Φεβ 2010 12:22 pm

skot έγραψε:Theodore με εκπλήσει ο μαζοχισμός του να κάθεσαι να κάνεις πράξεις με το χέρι και να μη χρησιμοποιείς υπολογιστή. Φυσικά όλα αυτά τα περί λαθών των προγραμμάτων είναι γελλοιότητες διδακτορικών και καθηγητών που για να επιβεβαιώσουν τον συμπλεγματικό εαυτό τους έχουν εφεύρει ένα σωρό τέτοιες μπούρδες, βλέπεις σας δημιουργεί μεγάλο κόμπλεξ να κάνει κάποιος σωστή μελέτη κτιρίων ή ότι άλλο μόνο με υπολογιστή τη στιγμή που εσείς εκεί μέσα κάνετε μόνο θεωρίες... Τόσος κόπος, τόσο διάβασμα για να τα κάνουν οι άλλοι με τα προγράμματα πιο γρήγορα, πιο σωστά και πιο απλά από εσάς δημιουργεί ένα άλφα κόμπλεξ όσο να πεις, οπότε που θα το ρίξουμε, ότι τα προγράμματα κάνουν λάθη ενώ όταν το λύνεις στο χέρι θα το κάνεις πιο σωστά, σε ποιόν να το πεις και να μη γελάσει...


Προχωρημένη θεώρηση δεν λέω. Δηλαδή εμείς είμαστε πολύ passe θεωρητικοί, ενώ π.χ το ΤΕΙ Δομικών που τους μαθαίνουν να πατάνε δυο κουμπιά βγαίνουν ακομπλεξάριστες μηχανικάρες.

Υ.Γ Δεν θέλει πολύ "ακομπλεξάριστο μηχανιλίκι" να πατήσεις δυο κουμπιά και να στο βγάλει ένα πρόγραμμα. Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να ξέρουμε τη θεωρία από πίσω. Έχεις κάποιο δίκιο σε αυτά που λες για το θεωρητικό της υπόθεσης, αλλά είσαι ισοπεδωτικός και το χάνεις μετά. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τη θεωρία και τις...πράξεις γενικώς, αλλά ούτε και να είμαστε υπερβολικοί μαζί τους όπως είμαστε τώρα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.Θεωρητικό υπόβαθρο στα πρώτα έτη (ναι ναι, οι στατικές όσο και αν μας κακοφαίνεται, καλό είναι να γίνονται "με πράξεις". Στις στατικές το πρόβλημα είναι η μεγάλη (και άκυρη κατά τόπους) ύλη, διαφορετικό πράγμα.) και παράλληλη χρήση κριτικής σκέψης-λογισμικοί στα μεγαλύτερα εξάμηνα (π.χ θέμα σιδηρών γεφυρών γιατί να γίνεται με το χεράκι; :wtf: )
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Προβλήματα σε Διδασκαλία Μαθημάτων/Θέματα Εξετάσεων/Διόρθωση γραπτών

Δημοσίευσηαπό BM » Παρ, 12 Φεβ 2010 9:07 pm

Σκοτ, σαν πολύ οργισμένος και ισοπεδωτικός ακούγεσαι..
Δεν λέω, κάποια ελάχιστα δίκια τα έχεις, αλλά τα χάνεις αμέσως...

Επίσης, στο χωριό μου λέμε, "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"...
Vae Victis
BM
 
Δημοσιεύσεις: 213
Εγγραφή: Τετ, 11 Φεβ 2009 10:58 pm
Έτος εισαγωγής: 2004

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες