
Θα ήθελα να ομιλούμε με αποδείξεις και ονόματα, σεβόμενοι πάνω από όλα τις προσωπικότητες των συναδέλφων που παρακολουθούν την συζήτηση. Αν όντως σου είπε κάποιος καθηγητής τέτοια κουβέντα, θα σε παρακολούσα να παραθέσεις το όνομά του, καθώς επίσης και το δικό σου, και να μην δημιουργείς εντυπώσεις μέσα από -ενδεχομένως- πλαστά επιχειρήματα.

Το γεγονός ότι έχουν μαζευτεί κατά το παρελθόν 1000 άτομα σε ένα μάθημα οφείλεται στους ακόλουθους λόγους:
1) Ελλιπής αριθμός ωρών διδασκαλίας - Χρειάζονται μαθήματα ασκήσεων όπως γινόταν και τον παλιό καλό καιρό, προκειμένου να χωνέψετε την ύλη. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να διαβάζεις μόνος σου από μια Μ(Κ)ατίνα, από το να έχεις κάποιον που κατέχει την ύλη να σε οδηγήσει αμέσως στην σωστή κατεύθυνση σκέψης. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το πράγμα σας κερδίζει χρόνο;
2) Υψηλός αριθμός μεταγραφών, που αυξάνει κατακόρυφα τον αριθμό των σπουδαστών και καθιστά δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία, διότι παύει πλέον να είναι προσωπική (ο καθηγητής δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με όλες τις προσωπικές απορίες 200+ ατόμων στο αμφιθέατρο...!)
3) Ανεπαρκής συμμετοχή των φοιτητών στις παραδόσεις. (Και πέρυσι, και φέτος έκανα μαθήματα ασκήσεων - έξτρα από τις κανονικές ώρες του προγράμματος, και έγραφα και έγραψα ένα σωρό λυμένες ασκήσεις, αλλά η συμμετοχή ήταν μικρή).
Τα έχω ξαναπεί 1000 φορές:
- Στην αγορά κυκλοφορούν στατικά προγράμματα που έχουν λάθη. Στους όρους χρήσης των προγραμμάτων αναφέρεται ρητά ότι την ευθύνη χειρισμού του προγράμματος την έχει ο χειριστής/μελετητής, και ότι η εταιρία που σας πουλάει το πρόγραμμα δεν φέρει καμμία ευθύνη. Άρα, θα πρέπει να ξέρετε καλή Στατική, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε αν το λογισμικό που θα αγοράσετε ή θα χειριστείτε είναι αξιόπιστο ή όχι...! Έχετε ηθική ευθύνη ως μηχανικοί. Τα τεχνικά έργα που θα φτιάξετε θα στεγάζουν/εξυπηρετούν ανθρώπινες ζωές! Το καταλαβαίνεις αυτό παιδάκι μου ή θα συνεχίζεις πεισματικά να εμμένεις σε σοφιστικές επιχειρηματολογίες με τεκμηρίωση από την wikipedia; (που δεν θεωρείται και ως επίσημη βιβλιογραφία, άρα δεν είναι επιστημονικά ορθό να έχεις παραπομπές σε αυτήν) Σε παρακαλώ να σέβεσαι την προσωπικότητά μου και τον χρόνο μου όταν μου γράφεις ένα κείμενο, αλλιώς θα πάψω να ασχολούμαι μαζί σου.

Ποιός κάνει πράξεις με το χέρι; Εγώ!!! (Αν και ομολογουμένως τις μισώ...!) Εγώ, που παρακολούθησα όλο αυτό το πρόγραμμα σπουδών, και που λίγο πριν αποφοιτήσω έπεισα έναν αρχιτέκτονα 65 ετών και έναν (δομοστατικό) πολιτικό μηχανικό 45 ετών να εφαρμόσουν τις δικές μου ιδέες στην επισκευή ενός διατηρητέου...! Και δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλοι οι αξιόλογοι συνάδελφοι που βρίσκουν αμέσως εργασία όταν αποφοιτούν, διότι, σε αντίθεση με εσάς τους παραταξιακούς έρχονταν στις αίθουσες να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους...! Και από τα λεγόμενά σου, βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις καθόλου καλή επαφή με την στατική, πόσο μάλλον επαγγελματική εμπειρία...!
Αν από όλη την παρακολούθηση των μαθημάτων που έκανες (που αμφιβάλλω εντόνως για το αν ήταν πλήρης), σου έμεινε μόνο το ότι είναι 8 τύποι που εφαρμόζονται κάπου και που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, τότε αρχίζω εγώ να ανησυχώ σοβαρά για το επαγγελματικό σου μέλλον...! Ώστε οι μιγαδικοί αριθμοί είναι "ξεκούδουνα" πράγματα; Σε πληροφορώ ότι τα προβλήματα ανακυκλιζόμενων φορτίσεων/δυναμικής μπορούν να παρασταθούν και με μιγαδικούς αριθμούς, διότι αυτοί οι αριθμοί είναι διανύσματα... αλλά πού μυαλό για διάβασμα... ας είναι καλά ο καφές στα τραπεζάκια των παρατάξεων! ( Δεν σε έχω δει και καμιά φορά στο μάθημα... μόνο όταν έχετε κατάληψη θυμόσαστε να επισκεφθείτε το εργαστήριό μας για να μας επιβάλλετε με το ζόρι να διακόψουμε την έρευνά μας!!!


Προφορικές εξετάσεις; Τί λες ρε φίλε;



Εδώ δεν είμαστε πτυχιοκοπτείο της Αγγλ-εταίρας, ούτε κολλεγιακό παραμάγαζο στην Κατεχάκη, κι όποιου δεν του αρέσει, να πάει σπίτι του!

Καληνύχτα & Καλό Ξημέρωμα (Ιδίως στους "βαθειά νυχτωμένους"

Θοδωρής._
______________________________
Υ.Γ.: Όταν μου απευθύνεσαι, δεν χρειάζονται τα εισαγωγικά στο nickname μου, διότι είναι το όνομά μου. Σας μιλάω ανοιχτά, και δεν κρύβομαι πίσω από καμία ανωνυμία...! Όταν σου απευθύνομαι χρησιμοποιώ τα εισαγωγικά, διότι αλλιώς θα ήταν ως εάν συζητούσα με έναν αριθμό...!
