Αυτοδιαχειριζόμενοι vs. κατειλημμένοι χώροι από τις παρατάξεις

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Αυτοδιαχειριζόμενοι vs. κατειλημμένοι χώροι από τις παρατάξεις

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Κυρ, 31 Ιαν 2010 11:20 pm

Παρακαλώ on-topic γιατί δεν έχω καμία διάθεση να διαχωρίζω εκ νέου.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 31 Ιαν 2010 11:24 pm

Sorry απλα απαντουσα.. Παντως εξεταστικη ειναι, ειμαστε παντα on topic!
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό V » Κυρ, 31 Ιαν 2010 11:26 pm

Και για να μπούμε λίγο σιγά σιγά στο αρχικό θέμα...
Από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο θεωρείται ακαδημαϊκός χώρος που επιτελείται η εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία αλλά και χώρος ελεύθερης πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης πρέπει στον πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και στην κατανομή χώρων της πολυτεχνειούπολης να ληφθούν υπόψιν όλες οι παραπάνω λειτουργίες. Κάτι το οποίο δε συμβαίνει τουλάχιστον όσον αφορά τις πολιτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι οφείλουμε συνολικά σα φοιτητική κοινότητα να διεκδικήσουμε χώρους που θα τους διαχειρίζονται οι ίδιοι οι φοιτητές είτε πρόκειται για πολιτιστική δραστηριότητα και διασκέδαση είτε έχει να κάνει με συνελεύσεις ετών, συζητήσεις για ζητήματα σχολής και όχι μόνο. Νομίζω ότι δεν μπαίνει αντιπαραθετικά σε όλα αυτά η ύπαρξη στεκιών ή αποθηκών οργανωμένων συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν στη σχολή (στο βαθμό που αυτές δεν είναι προκλητικά ευρύχωρες) κάτι το οποίο είναι και υγιές (αν αναλογιστούμε περιπτώσεις γραφείων καθηγητών-παρατάξεων) αλλά και πλήρως νομιμοποιημένο.
Τέλος, νομίζω ότι το δίπολο ανένταχτοι-ενταγμένοι είναι ψευτοδίπολο. Κριτήριο για τη διαχωριστική γραμμή που θα τραβήξεις για να διαπιστώσεις μαζί με ποιους μάχεσαι και με ποιους όχι είναι η δράση του καθενός για όλα τα παραπάνω. Θέλω να πω ότι το σωστό ερώτημα είναι: ποια άτομα ή συλλογικότητες παλεύουν στην πράξη για δημοκρατικότερη λειτουργία των γς, τάσσονται υπέρ της οργάνωσης συνελεύσεων ετών, μαζεμάτων φοιτητών και νησίδων αυτοδιαχείρισης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των φοιτητών όπως είναι το MQN κτλ…? ποιοι όχι? Και ποιοι χάνονται κάπου στις θεωρητικές τους αγκυλώσεις…?

Υ.Γ.φιλιά στην κινηματική Γερμανία!!! οτι και να λές ο Εγκέλαδος θα σε αγαπάει;)
V

Δημοσίευσηαπό akis » Δευτ, 01 Φεβ 2010 12:58 am

merde_conserve έγραψε:Εγώ έφτιαχνα στον akis μία υπέροχη μακροσκελέστατη παρατήρηση που χάθηκε λόγω κακών χειρισμών δυστυχώς.

Το νόημά της είναι: μην είσαι τόσο επιθετικός akis απέναντι στην "αδράνεια" και την ανωργανωσιά των ανένταχτων. Μήπως δεν τους αφήνουν οι παραξιακοί μηχανισμοί που εσείς τόσο έντεχνα στήνετε να οργανωθούν και να δραστηριοποιηθούν; μήπως κάποιοι βλέπουν αυτή τη δραστηριοποίηση ως κάτι ανταγωνιστικό για τις οπαδικές λογικές τους;

Sorry αν φάνηκα επιθετικός απέναντι στους ανένταχτους φοιτητές... Δεν είμαι (μάλλον κι εσύ το ξέρεις αυτό) και ίσως να εξέφρασα λανθασμένα αυτό που ήθελα να πω το οποίο είναι:

Στις συζητήσεις μου με ανένταχτους φοιτητές έχω ακούσει κι έχω συμφωνήσει με ιδέες και προτάσεις τους ουκ ολίγες φορές. Με προτάσεις αριστερές, προς το συμφέρον του φοιτητή, ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές. Κι όταν τους λέω γιατί δεν έρχονται να τα πουν αυτά και στο σχήμα μας (όχι για να τους εντάξουμε αλλά για να τους ακούσουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν περισσότερο) ή ακόμα καλύτερα να έρθουν να τα απαιτήσουν στις ΓΣ ή τελος πάντων να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτό το θέμα που θίγουν ακούω πράγματα που εξηγούν την "αδράνεια" αυτή όπως την έθεσες merde αλλά κατά τη γνώμη μου δεν τη δικαιολογούν.

Τα πράγματα αυτά είναι προσωπικά και μη προσωπικά. Τα προσωπικά που άλλες φορές τα κατανοώ κι άλλες φορές απλά δε μπορώ να δεχτώ τη λογική τους δεν είναι σωστό να τα αναφέρω εδώ πόσο μάλλον να τα γενικεύσω. Τα μη προσωπικά τα έθιξες κι εσύ: Ένα απ αυτά είναι η αποτρεπτική κατάσταση των ΓΣ. Ένα άλλο η φιλολογία που πιθανόν θα αναπτυχθεί απο τις παρατάξεις γύρω από τέτοιες ενέργειες ανένταχτων. Λογικοί παράγοντες για να εξηγήσουν την αδράνεια αλλά όπως είπα και πιο πάνω όχι αρκετοί για να τη δικαιολογήσουν.

Όταν ένα πρόβλημα σε καίει και θέλεις πάση θυσία να λυθεί κάνεις πολλά πράγματα γι αυτό. Σκυλιάζεις όπως είπα. Τα βαζεις κάτω και προσπαθείς να βρεις τρόπους να το λύσεις. Και οι προσπάθειες των ανένταχτων που ανέφερες ήταν τέτοια υγιή δείγματα τα οποία όμως δεν τα άκουσε κανείς όχι μόνο γιατί αδιαφόρησαν επιδεικτικά ίσως και προκλητικά οι παρατάξεις και ο κόσμος στις ΓΣ (αν και ειδικά τη lydia δεν νομίζω να την αγνόησε ο κόσμος που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή, πάντως στο έτος μου ακόμα συζητούμε για την παρέμβασή της) αλλά και γιατί δεν ήταν αρκετές???

Αυτό που θέλω τελικά να πω είναι ότι και ακούγονται σε συζητήσεις παρεών στη Σχολή και γράφονται στο mqn πολύ αξιόλογες προτάσεις και εκτίθενται ανατρεπτικές ιδέες οι οποίες όμως δεν εξωτερικεύονται. Μένουν στα κεφάλια και στα post. Και αυτό είναι που με θλίβει γιατί θεωρώ ότι αν εξωτερικεύονταν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλους μας.

Και δε συμφωνώ με τη λογική που θέτει ο airetikos ότι αντικειμενικά "ένας εναντίον όλων" δεν γίνεται να ελπίζεις σε κάτι. Αν το αίτημα σου είναι δίκαιο και προέρχεται από υγιή προβληματισμό (όπως τα περισσότερα που έχω υπ όψιν μου) και το διεκδικείς εμπνεόμενος από αυτό με αδιάλλειπτες παρεμβάσεις σου τότε αργά η γρήγορα θα βρείς συμμάχους ανένταχτους μη ανένταχτους κομματόσκυλα τρελαμένους πάντως θα βρεις γιατί θα έχεις καταφέρει να το ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στη συνείδηση του κόσμου. Και να φανταστείς ότι δεν είσαι καν "αναγκασμένος" να ξεκινήσεις μόνος σου την προσπάθεια αυτή...

Α και διευκρινιστικά δεν θέτω το δίπολο ανένταχτοι-μη ανένταχτοι... Κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκαταστροφικό νομίζω. Ούτως ή άλλως για εμένα τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιο δίπολο. Άλλο είναι το δίπολο που υπάρχει και με ταλανίζει...

Τέλος, πριν σχολιάσω κάτι για το κύριο θέμα του topic, θα ήθελα να πω ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι το MQN το οποίο όμως πέτυχε επειδή κάποιοι ανένταχτοι σκύλιασαν κάτω από ένα δίκαιο αίτημα και απέκτησαν συμμάχους ανένταχτους και μη ανένταχτους που τους υποστήριξαν και θα συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν και να συμβάλλουν σ αυτή την από κάθε άποψης αξιόλογη και εκτιμητέα προσπάθεια...

Elendil έγραψε:Και αφήνοντας στην άκρη τα περι διαχειριστικής φύσεως μαθημάτων, έρχομαι να θέσω ένα ερώτημα:
Εφόσον είναι γνωστή (και λογική όπως προκύπτει) η αντίδραση του τομέα στατικής για την χρήση χώρου στο κτίριο του, δε μπορεί να βρεθεί μια αποθήκη σε ένα άλλο κτίριο για να μεταφέρουν οι τωρινοι της χρήστες το υλικό τους; (Τώρα Άκη να χωρίσεις το υλικό του τομέα στα 2 για να καλύψεις τον ανεκμετάλλευτο χώρο του Γκίνη είναι λίγο άτοπο..) :problem:

Απλά αυτό που ήθελα να πώ θέτοντας τα ερωτήματα αυτά είναι ότι χώροι υπάρχουν για να στεγαστούν και να αποθηκεύσουν όλο το υλικό των διδασκόντων των εργαστηρίων και οι χώροι των παρατάξεων αρκεί να υπάρχει βούληση για την αξιοποίηση ΟΛΩΝ των διαθέσιμων χώρων κι ας υπάρχει άσυλο και στο κέντρο της Αθήνας...

Και ναι προφανώς δεν θα χωριστεί το υλικό του τομέα αλλά αν αποσυμφορούνταν η κατάσταση στα Νέα Κτήρια όλο και κάτι θα άδειαζε εκεί κοντά ώστε να μπορεί ο δομοστατικός τομέας να αποθηκεύσει ότι θέλει...

ΥΓ: Merde μετά την προτίμηση μου στον αξιογάπητο τομέα σου φαίνεται με επηρεάζεις και στην έκταση των αρχικά σύντομων δημοσιεύσεών μου. Αλλά θα τις κόψω τις κακές παρέες :lol: :lol: :lol:
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 01 Φεβ 2010 1:16 am

Φίλτατε άκη (ελπίζω να ξέρεις την εκτίμηση που σου έχω για τις απόψεις σου και να θεωρείς τα λόγια μου απλά ως μια προσπάθεια ώριμου διαλόγου και τίποτα παραπάνω. no offence δηλαδή)
Θεωρώ σωστό το αντιπαράδειγμα στην πρόταση μου ότι το "μόνος μου και όλοι σας" κερδίζει μόνο στο σινεμά. Και σωστά όλα όσα λές. Στην πράξη όμως βλέπεις να "δικαιώνομαι" και δυστυχώς. Πόσες καλές προτάσεις άκουσες καλές και ωραίες και ανατράπηκαν ακριβώς λόγω αυτού? Θα ήθελα και άλλα αντιπαραδείγματα να ισχύσουν και μετά ώστε να ελπίζουμε όλοι ότι "μόνοι μας " θα πάρουμε το δίκαιο. Και θα επειμείνω να μου συγκεκριμενοποιήσεις την έκφραση σου πέρι έργων τέχνης που είπες σε προηγούμενο πόστ. Γιατί φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον αλλά ομιχλώδες.
Αυτά.
Ελπίζω να μην είπα κάτι επιθετικό. (το λέω γιατί καμιά φορά ξεφεύγω)
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 01 Φεβ 2010 1:20 am

Πρώτα από όλα @ Theodore και 3,

ας φροντίζουμε ο διάλογος να μείνει στο επίπεδο των επιχειρημάτων γύρω από τους κατειλημμένους χώρους και να μην εκφυλιστεί σε "κόντρα" οποιουδήποτε είδους μεταξύ σας.
;)

Κοίτα φίλε Άκη,

το θέμα της "αυτονομίας" και της ένταξης το έχουμε ξανασυζητήσει, άλλα πρόσωπα ίσως αλλά ίδιες ιδέες. Θα βρείς όλες τις σχολές και τις απόψεις: από τους σκλυροπυρηνικούς οπαδικούς των παρατάξεων, μέχρι τους "διαλλακτικούς" υποστηρικτές υβριδικών σχημάτων (ενταγμένους- μη ενταγμένους), έως τους hardcore εξω-παραταξιακούς στα όρια της γραφικότητας. Δεν έχω χρόνο και δεν έχει νόημα να αναλύσω τις θέσεις μου για το θέμα, άλλωστε θα γίνει τεράστιο τo post. Πάντως πρέπει να λάβεις υπόψη κάποια πράματα:

α.) Το ότι η δική σου παράταξη έχει κάποιες ιδέες για το θέμα των ανένταχτων ΔΕΝ σημαίνει ότι όλες οι παρατάξεις είναι τόσο δημοκρατικές και συμμερίζονται τα ίδια πράγματα. Πολλές από αυτές είναι (διπλωματικά ή μη) εχθρικές απέναντι στην ατομικότητα της πολιτικής συνείδησης, είτε λόγω μονολιθικότητας στην πολιτική τους διάσταση είτε λόγω α-πολιτίκ λογικών εκπροσώπησης και αναψυχής που αυτές εισάγουν για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι περισσότερες παρατάξεις βλέπουν τον κάθε ανένταχτο ως ΕΜΠΟΔΙΟ για τη δική τους εύρυθμη λειτουργία, καθώς 1 σκεπτόμενος φοιτητής μη-ενταγμένος περισσότερος = 1 τυφλός οπαδός παράταξης λιγότερος = 1 δυνητική εύκολη ψήφος λιγότερη. Είναι απλή η εξίσωση.

β.) Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους όπως λες για να μην είναι σε παράταξη. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι μπορεί απλά να μη γουστάρουμε την παραταξιακή λογική στη φοιτητική εκπροσώπηση και λήψη αποφάσεων. Μπορεί να θέλουμε να δούμε τις κομματικές νεολαίες σε μισθωμένους ορόφους κτιρίων και όχι στα πανεπιστήμια. Ή απλά, μπροεί να μη γουστάρουμε να αράζουμε στο τραπεζάκι νιώθοντας μάγκες με την παρεούλα-ομαδούλα μας (δεν ισχύει για όλους φυσικά - παραδείγματα παραθέτω).
Κάποιοι από εμάς έχουν τελείως εξω-συστημική λογική για το θέμα των παρατάξεων. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, και αποτελεί ακλόνητο επιχείρημα. Αν θες περισσότερο feedback, ρώτα και τη Λυδία και οποιοδήποτε άλλο που βρίσκεται έξω να σου πει τρόπους φοιτητικής πάλης χωρίς την ανάγκη κομματικών μηχανισμών, ταπετσαριών αφισών, πανώ και τραπεζακίων.

γ.) Η ένταξη σε μία παράταξη αναμφίβολα ενέχει τη λογική της ομαδοποίησης και του πολιτικού καλουπώματος, διότι κάθε παράταξη έχει διακριτά πολιτικά όρια και συνήθως "κρύβει" ένα κόμμα από πίσω της. Η πιο πολυσυλλεκτική παράταξη θεωρώ ότι είναι η ΕΑΑΚ, η οποία ωστόσο οριοθετείται αυστηρά από το πλαίσιο του αριστερισμού (σε πράξη κυρίως) το οποίο υιοθετεί ως παραδοχή κάθε μέλος της.
Κάποιοι απλά αυτό το καλούπωμα δεν το γουστάρουν. Τα καλούπια θεωρώ ότι πιο πολύ μας "χωρίζουν" παρά μας ενώνουν. Αποτελούν εφαλτήρια ζυμώσεων και κοινής δράσης, δεν λέω. Αλλά θα προτιμούσα να έχουμε ενιαία, αμεσοδημοκρατικά όργανα φοιτητών (βλέπε αναβαθμισμένη ΓΣ) και επιτροπές έτους για αυτό. Κατά τα άλλα, οι δικές μου πολιτικές ζυμώσεις είναι αυτές που επιλέγω εγώ να κάνω, και όχι αυτές που θα μου προτείνει ο εκάστοτε χώρος (γιατί γίνεται και αυτό, συνειδητά ή ασυνείδητα, ως ένα βαθμό).

ΥΓ: Merde μετά την προτίμηση μου στον αξιογάπητο τομέα σου φαίνεται με επηρεάζεις και στην έκταση των αρχικά σύντομων δημοσιεύσεών μου. Αλλά θα τις κόψω τις κακές παρέες :lol: :lol: :lol:

Πω πω κάθε σελίδα και post θα το καταντήσουμε! :D
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό V » Δευτ, 01 Φεβ 2010 3:33 am

Κάποιοι απλά αυτό το καλούπωμα δεν το γουστάρουν. Τα καλούπια θεωρώ ότι πιο πολύ μας "χωρίζουν" παρά μας ενώνουν.

Νομίζω ότι οι ιδέες και τα πολιτικά ρεύματα διαπερνούν το σύνολο της κοινωνίας, άρα και το πανεπιστήμιο. Οι αντιλήψεις, είτε είναι νεοφιλελεύθερες, δεξιές, ακροδεξιές, ριζοσπαστικές, κεντροαριστερές, αριστερές, αριστερίστικες, απολίτικες, αντικομματίκ κτλ θα υπάρχουν πάντα και δε θα είναι λίγες οι φορές που θα συγκρούονται γιατί θα υπάρχουν από πίσω τους διαφορετικά συμφέροντα (κυρίως), διαφορετικές αντιλήψεις αλλά και συνδυασμός των δυο. Οι ιδέες πάντα (εκ φύσεως) παραπέμπουν σε μία δράση, σε μία πρακτική. Για να υλοποιηθούν και να συντονιστούν οι πρακτικές και οι δράσεις σε ευρεία κοινωνική κλίμακα δημιουργούνται κάποιες μορφές οργάνωσης (είτε είναι χαλαρή συνεργασία, είτε σχήμα, είτε παράταξη, είτε κόμμα). Συνεπώς, δεν ξέρω αν είναι σωστό να το λες τόσο υποτιμητικά «καλούπωμα» ή «προβατοποίηση» ή «ομαδοποίηση» ή δεν ξέρω εγώ πως θες, αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και διόλου μεμπτό... και ίσως να είναι λίγο προβληματικό να απαξιώνεις τις συλλογικές δράσεις μια περίοδο που η ύφεσή τους έχει οδηγήσει εδώ που έχει οδηγήσει... (και αυτό το βλέπουμε ακόμα και σε επίπεδο σχολής: άμα οι συλλογικές διεκδικήσεις δεν ήταν τόσο σπάνιο φαινόμενο ίσως ακόμα και το θέμα των αυτοδιαχειριζόμενων φοιτητικών χώρων να το χαμε επιλύσει)

Αλλά θα προτιμούσα να έχουμε ενιαία, αμεσοδημοκρατικά όργανα φοιτητών (βλέπε αναβαθμισμένη ΓΣ) και επιτροπές έτους για αυτό.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να τα διεκδικήσεις… και προφανώς και πρέπει να αναβαθμιστούν αλλά δεν αρκούν... ακριβώς επειδή υπάρχουν διαφορετικές ιδέες θα δημιουργηθούν και διαφορετικές ομάδες υποστήριξής τους (παροδικά ή μόνιμα). χαρακτηριστικό παράδειγμα: άλλα λέω εγώ και εσύ για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και άλλα η ΔΑΠ. Αλλά οι διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρχουν και σε επίπεδο ζητημάτων σχολής. Θέλω να πω ότι εσύ κι εγώ λέμε και βάζουμε σαν πρώτες προτεραιότητες ότι η συζήτηση για το πρόγραμμα σπουδών πρέπει να ανοίξει στο σύνολο της σχολής, ότι η διάρκεια των τοποθετήσεων στις γσ πρέπει να οριοθετηθεί, ότι πρέπει να συγκροτηθούν συνελεύσεις ανά έτος που θα αξιολογούν την εκπαιδευτική διαδικασία και θα διεκδικούν καλύτερο (ή και άλλου) τύπου μάθημα. Δυστυχώς κάποιοι δεν τα λένε αυτά ή δεν τα προωθούν...

Κατά τα άλλα, οι δικές μου πολιτικές ζυμώσεις είναι αυτές που επιλέγω εγώ να κάνω, και όχι αυτές που θα μου προτείνει ο εκάστοτε χώρος (γιατί γίνεται και αυτό, συνειδητά ή ασυνείδητα, ως ένα βαθμό).

Η διαλεκτική πάντα υπάρχει σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις πάντα θα επηρεάζεις και θα επηρεάζεσαι είτε είσαι σε οργάνωση, είτε όχι. Θα σε συμβούλευα η κριτική που θα κάνεις στα πολιτικά μορφώματα του σήμερα να μην είναι κριτική στα κόμματα άλλων εποχών. Πλέον υπεισέρχονται και οι έννοιες του πλουραλισμού της ελεύθερης έκφρασης της μειοψηφίας, της μη δέσμευσης τήρησης των αποφάσεων αλλά προφανώς και πρέπει να υπάρχει ένα πεδίο ορισμού (δε γίνεται να συμπράξουν ο αριστερός με το φασίστα... νομίζω δηλαδή...), εσύ αυτό το λες καλούπωμα...

* Και στην Αυστρία και στη Γερμανία υπάρχουν κομματικές νεολαίες που μέλη τους πυροδότησαν σε πολλά πανεπιστήμια τους αγώνες ενάντια στη Μπολόνια. Ο ρόλος όμως της οργάνωσης και του κόμματος δεν είναι μόνο αυτός. Κύριο στόχο έχει να συντονίσει όλες αυτές τις αντιστάσεις των διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων ώστε μην ανατρέψει μόνο αυτές τις πολιτικές παροδικά αλλά να ανατρέψει και όλους αυτούς που τις πλασάρουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ώστε να μην επαναεπιχειρηθούν οι ίδιες…

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για την αναγκαιότητα της κομματικής ένταξης. Προσπαθώ απλά να καταλήξω ότι από τη στιγμή που συνομολογούμε ότι οι συλλογικές δράσεις έχουν αποτέλεσμα και μια μορφή συντονισμού πρέπει να υπάρχει για να υλοποιηθούν, καλό θα είναι 2-3 πράγματα έστω και σε επίπεδο σχολής να τα διεκδικήσουμε μαζί…, γιατί δε γίνεται πολιτικοποιημένος κόσμος της σχολής να κάθεται σπίτι του και να μην προσπαθεί να αλλάξει κάτι...
V

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 01 Φεβ 2010 1:11 pm

3 έγραψε:Δεν υπαρχει κοντρα, δεν ξερω πως πηρε τετοια τροπη η κουβεντα, αλλα μου φαινεται οτι χρωσταω μια υπερσυντομη απαντηση, για να τελειωσουμε με το θεμα, εγω καλυφθηκα.

Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει πάντως και αν δεν το θεωρείτε εσείς υπάρχουν και τα ΠΜ.

Α, και αφού σου αρέσουν φίλε 3 τόσο πολύ τα links του wikipedia:

Τελος man. Καλα μυαλα σε εκεινους που τα χρειαζονται.. Και για αποχαιρετιστηρια αφιερωση παρε ενα link που μιλαει για μια συγχρονη παθηση που κυκλοφορει, χτυπαει πολλους και δεν το βλεπουν: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientism

http://en.wikipedia.org/wiki/Antiscience
Left-wing antiscience, η επιστήμη ως νομεγκλατουρίστικό σπορ, έως και πρωτογονισμοί και λούτσες μπλε.

Τώρα, ποιά από τις δύο τάσεις έχει περισσότερο ειδικό βάρος, σας αφήνω να το κρίνετε εσείς. Όπως επίσης και να κρίνετε τι μας έβγαλε από την εποχή όπου κάναμε witch-hunting, πουλούσαμε συγχωροχάρτια και καίγαμε αιρετικούς (όπως το χρήστη :P ) στον ελεύθερό μας χρόνο.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό 3 » Δευτ, 01 Φεβ 2010 3:11 pm

m_c έγραψε:Left-wing antiscience, η επιστήμη ως νομεγκλατουρίστικό σπορ, έως και πρωτογονισμοί και λούτσες μπλε
Ε καλα δεν ειπαμε κι αυτο, εννοειται. Εν τω μεταξυ τo link που εδωσες δεν δινει συγκεκριμενο ορισμο για κατι, απλα παει και χωνει ολες τις αιρετικες αποψεις. Εμενα δεν με καλυπτει καμια απο κει!! Απλα το λεω να μη αλληλοπαρεξηγουμαστε. Και στο link που εδωσα εγω για τον επιστημονισμο, προσεξε κυριως αυτα που λεει στο Range of meanings. ειδικα την 4,5,6 και 7 τελιτσα. Ειδικα την 6... Ας θυμηθουμε οτι πιο πανω εξεταζαμε την μεθοδο διδασκαλιας και εξετασης, τα οποια ανοικουν στο πεδιο των κοινωνικων επιστημων και οχι των φυσικων, εστω και αν ειναι σε συνδεση με τις δευτερες. Αυτα..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 01 Φεβ 2010 8:54 pm

Οι τελευταίες offtopic δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν εδώ
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση