06-25/10: Εγγραφές & Δηλώσεις Συγγραμμάτων φοιτητών 3ου εξ. & άνω 2009-10

Συντονιστής: University Editors

Re: 06-25/10: Εγγραφές & Δηλώσεις Συγγραμμάτων φοιτητών 3ου εξ. & άνω 2009-10

Δημοσίευσηαπό Ingeniero_civil » Τρί, 06 Οκτ 2009 11:59 pm

Απορία: Αν δηλώσω φέτος μια κατεύθυνση, μπορώ να την αλλάξω στην εγγραφή μου του χρόνου;
Αν δε θελήσεις όταν μπορέσεις, δε θα μπορέσεις όταν θελήσεις..
Ingeniero_civil

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 07 Οκτ 2009 1:09 am

dimos έγραψε:Με τα επιπλέον τι ισχύει; Αν πχ θέλω να δηλώσω ένα μάθημα μόνο για να πάρω το βιβλίο (αλλά όχι να εξεταστώ) το δηλώνω και μετά επιλέγω "επιπλέον";

Πάντως εγώ που είχα δηλώσει τη φιλοσοφία στο 2ο εξάμηνο επιπλέον βιβλίο δεν πήρα και δεν δικαιόμουν να πάρω... Το λέει και όταν πας να συμπληρώσεις τη λίστα συγγραμμάτων γιατί έκανα το ίδιο και με τη Πολεοδομία τώρα... Είναι νομίζω μια διάταξη του Νόμου Πλαίσιο... Κατα τάλλα για να το δηλώσεις επιπλέον αυτό κάνεις (ώστε να μη μετράει στο μέσο όρο ο βαθμός σου)...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Τετ, 07 Οκτ 2009 1:32 pm

intelx86 έγραψε:Και ποιος σου εγγυάται ότι θα περαστεί σωστά ο βαθμός σου. Μπορεί να κάνουν λάθος και να σε κόψουν. Τότε πας στον καθηγητή που αν βαριέται θα σου πει να του το θυμίσεις στην εξεταστική. Πώς θα σε περάσει στην εξεταστική αν δεν το 'χεις δηλώσει;

Η αλήθεια είναι πως αν έχει περαστεί λανθασμένος βαθμός στη γραμματεία (έστω 6 αντί 8 ας πούμε), εφόσον γίνει "υπερσυνενόηση"(χρήση του υπέρ για να τονίσει το συνενόηση) μεταξύ γραμματείας και καθηγητή, τότε ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να στείλει διόρθωση στη γραμματεία (αναγνωρίζοντας τυχόν λάθος του βεβαίως, βεβαίως). Αυτό ισχύει σε όλο το ΕΜΠ, δε βρίσκω το λόγο να μην ισχύει και στους ΠΜ.

Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει όριο μαθημάτων, δε βρίσκω το λόγο κάποιος να μην τα δηλώσει όλα. Εκτός αν το έχει ψυχολογικό
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 07 Οκτ 2009 4:54 pm

Με τα επιπλέον τι ισχύει; Αν πχ θέλω να δηλώσω ένα μάθημα μόνο για να πάρω το βιβλίο (αλλά όχι να εξεταστώ) το δηλώνω και μετά επιλέγω "επιπλέον";

Επιτρέπεται νομίζω να πάρεις σύγγραμμα μέχρι κάποιο αριθμό επιπλέον μαθημάτων. Μετά απαγορεύεται. Σε περίπτωση που δεν στο βγάζει ηλεκτρονικά, υπάρχει η κλασική γκρίνια στη γραμματεία που σου εξασφαλίζει καλύτερη (;) μεταχείριση.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τετ, 07 Οκτ 2009 5:16 pm

Μέχρι ποιο αριθμό μαθημάτων;; Δηλαδή μη φορτωθώ όλα τα επιλογής των μικρών εξαμήνων και μετά ζητάω π.χ. για Ελαφρές Μεταλλικές και δε μου δίνουν..... :evil: :evil:
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 07 Οκτ 2009 5:28 pm

"Ελαφρές Μεταλλικές" !?.. το κράνος στο avatar το έχεις δοκιμάσει I.R.L. ? :lol:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 07 Οκτ 2009 5:34 pm

Off topic:
neaoktana έγραψε:"Ελαφρές Μεταλλικές" !?.. το κράνος στο avatar το έχεις δοκιμάσει I.R.L. ? :lol:

Ω Ναι! Οι καμένοι δομομπετατζήδες το κάνουν και αυτό!
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τετ, 07 Οκτ 2009 5:40 pm

Off topic:
Δομοαποτέτοιο δεν εχω γινει ακόμα, όσοι προσηλυτίζετε προς πάσα κατεύθυνση κοπιάστε ελεύθερα :D :D

Ingeniero_civil έχω την εντύπωση πως δε σ'αφήνουν να αλλάξεις κατεύθυνση ένα χρόνο μετά, νομίζω στην αρχή σ' αφήνουν κάποιες βδομάδες.
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 07 Οκτ 2009 5:49 pm

Μέχρι ποιο αριθμό μαθημάτων;; Δηλαδή μη φορτωθώ όλα τα επιλογής των μικρών εξαμήνων και μετά ζητάω π.χ. για Ελαφρές Μεταλλικές και δε μου δίνουν..... :evil: :evil:

Νομίζω δικαιούσαι τα συγγράμματα δύο με τριών επιπλέον ΚΑΘΕ εξάμηνο, άρα δήλωνε άφοβα. Καλό πάντως είναι να πας στη γραμματεία να ενημερωθείς, και να μας ενημερώσεις και εμάς. :lol:
Ingeniero_civil έχω την εντύπωση πως δε σ'αφήνουν να αλλάξεις κατεύθυνση ένα χρόνο μετά, νομίζω στην αρχή σ' αφήνουν κάποιες βδομάδες.

Και όμως, εμάς ήρθαν 3-4 υδραυλικοί από άλλες κατευθύνσεις στο 9ο (γεωτεχνικοί και συγκοινωνιολόγοι). Σε αφήνουν ακόμα και ένα χρόνο μετά. Απλά χρωστάς την αλυσίδα των μαθημάτων της κατεύθυνσης (μπορεί βέβαια αυτά που πέρασες στην προηγούμενη κατεύθυνση να υπάρχουν ως προς επιλογή της άλλης και να αναγνωριστούν) και δεν ξέρω κατά πόσο δικαιούσαι συγγράμματα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Tom » Τετ, 07 Οκτ 2009 9:14 pm

Για να αλλάξεις κατεύθυνση χρειάζεται να κάνεις μια αίτηση στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής (όπως θυμάμαι). Τυπικό τελείως είναι αλλά έτσι γίνεται.Μετά από 15 ημέρες ή περισσότερο γίνεται δεκτή και δηλώνεις τα μαθήματα της άλλης κατεύθυνσης. Όσο για το το τι παίζει με τα μαθήματα είναι όπως τα λέει ο merde παραπάνω.
Tom

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 0 επισκέπτες