Τελική Έκδοση του ΝΠΣ

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Τελική Έκδοση του ΝΠΣ

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 22 Σεπ 2017 4:41 pm

Άρα το "τα κοιτάς και τα καμαρώνεις" για το 3/4 που μου είπε κάποιος πριν, δεν είναι ακριβές
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Παρ, 22 Σεπ 2017 4:50 pm

Nestoras έγραψε:Νομίζω το έχω .... δίνω ένα παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση.
Ας πούμε ότι δεν έχω περάσει Τεχνική Γεωλογία και έχω περάσει Υδροηλεκτρικά (τυχαίο το παράδειγμα ! )
Με το νέο προγραμμα αφού είναι στην ίδια ομάδα το απαλλάσσομαι ?Όχι γιατί σύμφωνα με τις μεταβατικές πρέπει επιλέξω ένα άλλο από αυτήν την ομάδα παρότι έχω περάσει ήδη ένα . Αυτό εννοεί ο ποιητής με το επιπλέον

Ο Nestoras τα ειπε πολυ σωστα (και ειλικρινα ΜΠΡΑΒΟ σου που το καταλαβες) και συμβαδιζουν με αυτα που ειπε ο homo sapiens.
Με εξαιρεση το Μπετο 0 που καταργειται..Αν χρωστας υποχρεωτικα μαθηματα συμφωνα με το παλιο προγραμμα τοτε χρωστας και με το νεο τον ιδιο αριθμο μαθηματων.Δηλαδη χρωστας 3 πρωην υποχρεωτικα?Ανεξαρτητως του αν γινονται επιλογης χρωστας και τωρα αλλα 3 μαθηματα (ειτε επιλογης ειτε υποχρεωτικα).Απαλλαγη μπορεις να παρεις μονο σε περιπτωση που το μαθημα που χρωστας στο παλιο προγραμμα ηταν επιλογης.
Γι'αυτο και ο Astrix χρωσταει Γεωδαιτικες,επειδη οταν περασε ηταν υποχρεωτικο.
Το θεμα ειναι πως αυτο δεν προεκυπτε απο τις προηγουμενες μεταβατικες διαταξεις,γι αυτο και εχουμε ολοι-ες μπλεχτει
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Astrix » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:03 pm

Ωραια και πρεπει να κατσουμε και να το δεχτουμε?
Ατζγκόνια νταραβόνια νταφάσα..Μία μία..
Άβαταρ μέλους
Astrix

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:14 pm

Curakos έγραψε:Οπότε από το 4ο εξάμηνο ενώ πρέπει να πέρασεις 1/4 επιλογής, εσυ θα έχεις περάσει 4/4!! Εξτρα γνώση βρε, έτσι για να εξιτάρεται και ο GiannisRad...

Κοιταξε, να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε. Με το προηγουμενο προγραμμα, επρεπε να περασω 65 μαθηματα. Με το ΝΠΣ, χαρηκα γιατι νομιζα οτι θα γλιτωνα μαθηματα και οτι θα την εβγαζα με 58-59.

Το οτι χαρηκα που θα γλιτωνα καποια μαθηματα, δεν εχει καμια σχεση με το να βγω να πω "α να περασουν και οι αλλοι 59 για πτυχιο, εγω μαλακας ειμαι?". Το ενα ειναι κατι φυσιολογικο, το αλλο ειναι η κατσικα του γειτονα.

Τωρα, φαινεται οτι τελικα δεν τα γλιτωνω τα 65. Ειναι λογος να εκνευριστω με την σχολη ή την γραμματεια? Τι ειχα τι εχασα δηλαδη. Το μονο εκνευριστικο ειναι οτι για ενα τριμηνο ηλπιζα οτι θα παρω το πτυχιο σε 7 χρονια, να γλιτωσω το 8 που μου καθεται καπως βαρυ σαν νουμερο, αλλα ενταξει, τι να κανουμε, ετσι ειναι η ζωη γενικα. Δεν θα εκνευριστω. Θα επιλεξω να τα δω σαν επιπλεον γνωση.

Σιγουρα θα προτιμουσα να μην χρειαστει να διαβασω δικαιο, ομως δεν γα..ργαλιεται,τι ειχαμε τι χασαμε, ψωλεο σε ξεχασαμε...

edit: σιγουρα δεν πρεπει να δεχτουμε την αλλαγη σε περιπτωση που σε καποιον οδηγει σε παραπανω μαθηματα για την ληψη του πτυχιου συνολικα (απο τα 65 δλδ), ειδικα αν ηταν στα τελειωματα.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:20 pm

Συγγνώμη, δε θα είναι η απόλυτη παράνοια, να μπαίνεις 1ο έτος "χρωστώντας" 65 μαθήματα, τα 65 στην πορεία να γίνονται 59 αλλά εσύ να καταλήγεις να χρωστάς >65?

Και στο κάτω κάτω, στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τις Γεωδαιτικές. Κάποιος φετινός πρωτοετής, όταν πάρει πτυχίο θα έχει ή όχι δώσει/περάσει Γεωδαιτικές. Γιατί να μην αντιμετωπιστεί έτσι και κάποιος τελειόφοιτος; Εκτός κι αν το πτυχίο του πρωτοετή έχει "ποινή", οπότε είναι Πολ.Μηχ(-)
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό icepink » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:32 pm

fiddlerontheroof έγραψε:
Nestoras έγραψε:Νομίζω το έχω .... δίνω ένα παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση.
Ας πούμε ότι δεν έχω περάσει Τεχνική Γεωλογία και έχω περάσει Υδροηλεκτρικά (τυχαίο το παράδειγμα ! )
Με το νέο προγραμμα αφού είναι στην ίδια ομάδα το απαλλάσσομαι ?Όχι γιατί σύμφωνα με τις μεταβατικές πρέπει επιλέξω ένα άλλο από αυτήν την ομάδα παρότι έχω περάσει ήδη ένα . Αυτό εννοεί ο ποιητής με το επιπλέον

Ο Nestoras τα ειπε πολυ σωστα (και ειλικρινα ΜΠΡΑΒΟ σου που το καταλαβες) και συμβαδιζουν με αυτα που ειπε ο homo sapiens.
Με εξαιρεση το Μπετο 0 που καταργειται..Αν χρωστας υποχρεωτικα μαθηματα συμφωνα με το παλιο προγραμμα τοτε χρωστας και με το νεο τον ιδιο αριθμο μαθηματων.Δηλαδη χρωστας 3 πρωην υποχρεωτικα?Ανεξαρτητως του αν γινονται επιλογης χρωστας και τωρα αλλα 3 μαθηματα (ειτε επιλογης ειτε υποχρεωτικα).Απαλλαγη μπορεις να παρεις μονο σε περιπτωση που το μαθημα που χρωστας στο παλιο προγραμμα ηταν επιλογης.
Γι'αυτο και ο Astrix χρωσταει Γεωδαιτικες,επειδη οταν περασε ηταν υποχρεωτικο.
Το θεμα ειναι πως αυτο δεν προεκυπτε απο τις προηγουμενες μεταβατικες διαταξεις,γι αυτο και εχουμε ολοι-ες μπλεχτει

αυτο ομως ισχυει μονο για την ομάδα των εαρινων, αν καποιος χρωσταει Γεωμετρία πχ μπορει να τη γλιτωσει περνώντας τα υπόλοιπα
Βασικα το θεωρω μεγαλη [ ] που αυτες οι διαταξεις δεν ανεβηκαν πριν την επαναληπτική να εκανε ενα σωρο κοσμος τα κουμαντα του, γιατι αυτο που ολοι ειχαμε καταλαβει ηταν ότι "οι παλιοι θα εχουν τις υποχρεωσεις του ΝΠΣ" οποτε ενας υδραυλικός πχ μπορει να εριξε πιστολι στα σιδερα 2 ή αρκετοί τεταρτοετεις να μην εδωσαν δικαιο (πραγμα το οποιο και εγινε).
If you can't play the game, play the gamer
Άβαταρ μέλους
icepink

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:38 pm

Παιδια αν ρωτατε εμενα, δεν παιζει να ισχυσουν αυτες οι μεταβατικες, καθως οποιον καθηγητη εχω ρωτησει δεν ειχε αναφερει τιποτα τετοια τρελα. Φημες λενε οτι ειναι αλλαγες τελευταιας στιγμης και ως τετοιες, δεν πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση να ισχυσουν, καθως οντως θα επρεπε να ειχαν αναφερθει πριν την εξεταστικη.

Επισης, νομιζω οτι ειναι φουλ ασαφεις οι μεταβατικες που ανεβηκαν, οπως π.χ. αυτη που λεει οτι απαλλασονται οσοι χρωστανε επιλογης μεχρι 6ου εξαμηνου, οποτε ας περιμενουμε να τελειωσει η εξεταστικη και να εχουμε κατι πιο επισημο στα χερια μας. Μεχρι τοτε, νομιζω οτι η συζητηση ειναι ακυρη, σιγουρα δεν βγαινει καποιο συμπερασμα.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό mike13 » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:48 pm

Μαγκες αυτο με την ομαδα επιλογης των εαρινων ειναι η απολυτη παρανοια.Οι περισσοτεροι πρεπει να περασουν 4/4.Ειναι ξεκαθαρα εκδικητικη διαταξη, δεν εχει καμμια λογικη να σου φορτωσουν επιπλεον υποχρεωσεις του παλιου ενω εισαι με το καινουριο προγραμμα.
Λευτεριά στο Κουρδιστάν.Ζήτω η παγκόσμια ειρήνη.Αλληλεγύη στον σύντροφο Δημήτρη Καιρίδη.
Άβαταρ μέλους
mike13

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό scriptame » Παρ, 22 Σεπ 2017 5:53 pm

GiannisRad έγραψε:
Curakos έγραψε:Οι διατάξεις λένε ότι όσοι χρωστάνε επιλογής 2ου , 3ου και 5ου απαλλάσσονται, όπως επίσης και για το "Εισαγ. στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα" . Δηλάδη αυτοί που τα έχουν περάσει ήταν μ@λ@κες και θα τα έχουν μια απλή αναφορά στην αναλυτική? Υπάρχει περίπτωση να πάρεις απαλλαγή για κάποιο άλλο μάθημα σαν ένα είδος ανταλλαγής, ώστε το σύνολο των μαθημάτων που απαιτούνται να περαστούν να είναι ο ίδιος?

-Ελα φιλε τι λεει καλα?
-Ασε με ρε συ, ειμαι πολυ μαλακας.
-Γιατι ρε τι εγινε?
-Γιατι στην σχολη που πηγα να μαθω 5 πραγματα, εμαθα παραπανω απο τον αλλο ρε συ!
-Κατσε, δεν ειναι καλυτερα να μαθαινεις παραπανω?
-Ουτε καν φιλε, εκτος αν κερδιζεις κατι παραπανω.
-Η παραπανω γνωση δεν πιανεται για κερδος?
-Ναι ρε πιαχαχαΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

To γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έκανε κάποιον προγραμματισμό με βάση τα όσα είχαν ΨΗΦΙΣΤΕΙ για το τι μαθήματα θα δώσει στις εξεταστικές δεν το έχεις σκεφτεί?Άμα εσύ έχεις μάθει να σου κάνουν καψόνια και να λες και ευχαριστώ είσαι άξιος της μοίρας σου.Πάρε και επιπλέον 5 μαθήματα από άλλες κατευθύνεις για να βγεις μηχανηκάρα.(Που δεν γίνεται γιατί ως γνωστόν σε αυτήν την σχολή οι επιλογές που έχεις βασίζονται πάντα στο να μπορείς να μάθεις παραπάνω και όχι στην γραφειοκρατία)
Άβαταρ μέλους
scriptame

Δημοσίευσηαπό clansman » Παρ, 22 Σεπ 2017 6:04 pm

μα το λαθος αυτο ειναι, οτι δεν ανακοινωθηκαν οι μεταβατικες ως οφειλαν πριν την εξετατικη του σεπτεμβρη αλλα εν μεσω αυτης. Αυτο που δεν κατλαβαινω για εμας τους >5ετους. Γιατι να μας επιβαρυνουν και να μη μας δωσουν απαλλακτικα αφου ουτως ή αλλως ενας φοιτητης μικροτερου ετους τα εχει?!? Απο τη στιγμη που η ιδια η σχολη θεωρει καποια μαθηματα μη υποχρεωτικα κορμου πλεον γιατι ντε και καλα εμεις να εχουμε ενα προσθετο?προσεξτε οχι απαραιτητα το πρωην κορμου (που πες παει στο καλο κολλησαν οτι το χαμε υποχρεωτικο οποτε να το χρωσταμε), αλλα και ενα οποιοδηποτε επιπλεον επιλογης! Πραγματικα πρεπει να περιμενουμε τις εγγραφες να δουμε, ειδαλλως αποσυγκεντρωνομαστε εντος εξεταστικης. Θελω να πιστευω οτι θα υπαρξουν διορθωσεις επι των διευκρινησεων των μεταβατικων, τουλαχιστον αν γνωριζουμε σιγουρα πως να κινηθουμε.
:ellinofreneia:
clansman

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 0 επισκέπτες