Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Συντονιστής: University Editors

Re: Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Κυρ, 19 Μαρ 2017 11:57 pm

Για την Παραστατικη με κάλυψε ο xvantsik,oσο για τα αρχιτεκτονικα μαθήματα θα συμφωνησω απόλυτα με τον tony24
Στην οικοδομική να διδάσκεται ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
ενώ στα στοιχεία αρχιτεκτονικής να διδάσκεται αυτή η πανάγνωστη έννοια στη σχολή η ΣΥΝΘΕΣΗ.
Σύνθεση δε ξέρουμε, δε μαθαίνουμε, τη σνομπάρουμε όπως γενικά τη μορφή και τη λειτουργία έναντι της δομής και αντοχής τουλάχιστον σε δομήματα.

Για το τεχνικό σχέδιο,με τα σημερινά δεδομένα (και της σχολής και των πανελληνίων) ουσιαστικά μαθαίνεις να κάνεις αντιγραφή και όχι την ουσία του σχεδίου.Αύτη για εμένα μπορεί να καλυφθεί σε λίγα μαθήματα και περιλαμβάνει την κατανόηση της ορθής προβολής(που διδάσκεται και στην παραστατικη),την γραμμογραφία(έντονη γραμμη=τομή,διακεκομένη γραμμή=υπάρχει αλλά δεν φαίνεται,κτλ) και κατ'επέκταση την γνωση του τι παριστάνει αυτό που σχεδιάζεις.Θα μπορούσε επομένως να διδάσκεται στη συνέχει autocad,αφού γίνουν κατανοητά τα παραπάνω.
Μatlab θα συμφωνήσω πως γίνεται σε καλό επίπεδο και πως με την python ως επιλογης εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα(Για την ιστορία,και με το προηγούμενο σύστημα τα παιδία που ερχόταν απο Θετική κατεύθυνση δεν είχαν διδαχτεί ΑΕΠΠ)
Οπως και να χει,επειδή νομίζω είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε αυτά(εδώ δεν συμφωνούν οι ίδιοι οι διδάσκοντες)αυτό που κραταώ ως κοινό σημείο όλων μας (υποθέτω) είναι αυτό που έγραψε ο scriptame
a)Τα μαθήματα κορμού πρέπει να μείνουν στο ίδιο εξάμηνο ως έχουν(ειδικά σίδερα και μπετά για λόγους διασφάλισης του πτυχίου).

(τα bold τα πρόσθεσα εγώ)
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό muhandes » Τετ, 22 Μαρ 2017 3:15 pm

H πρόταση ομάδας φοιτητών του 4ου έτους
Με βάση τη δήλωση του Κοσμήτορα πως δέχεται να συζητήσει αλλαγές επί του νέου προτεινόμενου προγράμματος αλλά με ανοιχτή σχολή, μαζευτήκαμε κάποια άτομα και κατόπιν συζήτησης προτείναμε αυτά που παρουσιάζονται στο παρακάτω συνημμένο αρχείο. Πρόθεση μας ήταν να έχουμε ενημερώσει έγκαιρα το σύνολο των φοιτητών για τις προτάσεις αυτές αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη μορφή τους νωρίτερα. Οι προτάσεις μας ειπώθηκαν και σήμερα στη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί με τον κοσμήτορα, καθώς θεωρήσαμε ότι μπορούσαμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας εκεί. Για όσους ενδιαφέρονται, αυτά που συζητήσαμε σήμερα φαίνονται στα ακόλουθα αρχεία. Επίσης έχουμε σκοπό να συμπεριλάβουμε κι άλλες προτάσεις προκειμένου να γίνει αυτό που προτείνουμε καλύτερο ώστε να κατέβει ως ψήφισμα και να πάρει και την έγκριση του φοιτητικού συλλόγου.
Συνημμένα
Πρόταση-σχετικά-με-το-ΝΠΣ.zip
(533.95 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 235 φορές
روح و بلط البحر
Άβαταρ μέλους
muhandes

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό muhandes » Τετ, 22 Μαρ 2017 4:16 pm

Ο κυριος Kουτσογιαννης προτιθεται να δημοσιευσει τις προτασεις που του κατεθεσε η ομαδα φοιτητων στη γ.σ. της τριτης το σαββατο για να μπορουν να ενημερωθουν ολοι σχετικα με αυτες. Οποιος επιθυμει να σχολιασει οτιδηποτε ή να προσθεσει κατι σε αυτες εχει περιθωριο μεχρι την Παρασκευη. Αυτες οι προτασεις αποτελουν ενα προσχεδιο και χρειαζεται να παρουν την καθολικη εγκριση του φοιτητικου συλλογου μεσα απο συνελευση ωστε να αποτελεσουν μια ολοκληρωμενη προταση.
روح و بلط البحر
Άβαταρ μέλους
muhandes

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 23 Μαρ 2017 12:02 am

@muhandes
Η αλήθεια είναι ότι άνοιξα το ζιπάκι με ιδιαίτερα μεγάλη περιέργια. Πριν ποστάρω για να σχολιάσω την πρόταση που καταθέτεις, θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις/ερωτήσεις, στις οποίες αναμένω και τις δικές σου διευκρυνίσεις/απαντήσεις.

Στο Spoiler που ακολουθεί είναι το σημείο στο οποίο αιτιολογείτε γιατί δεν είχατε λάβει γνώση για τις αλλαγές στο πρόγραμμα.
Spoiler: show
Όταν στις 2 Μαρτιου ανακοινωθηκε το νεο προγραμμα σπουδων στην ιστοσελιδα της σχολης για πολλους απο τους φοιτητες ηταν η πρωτη φορα που ερχονται σε επαφη με αυτη την αλλαγη. Γνωριζω οτι ειχαν υπαρξει παλαιοτερες ανακονωσεις σχετικα με το προγραμμα σπουδων.. ομως το οτι δεν ενημερωθηκαν επαρκως οι φοιτητες οφειλεται σε μεγαλο βαθμο, στον τροπο ενημερωσης που ηταν ανεπαρκης. Δυστυχως ειναι γνωστο οτι οι φοιτητες δε διαβαζουν το φορουμ της σχολης και δε βλεπουν συχνα τις ανακοιννωσεις που ανεβαινουν στο σαιτ της σχολης. (ισως τους φαινεται δυσκολο να διαβαστει)
Γνωριζουμε οτι το ειπατε σε εκπροσωπους μας σε παλαιοτερες συζητησεις και πως ειχαν προσκληθει φοιτητες σε αυτες, ωστοσο η ενημερωση δεν ειχε φτασει σε ολους και αυτο γιατι οντως τα σαιτ ενημερωσης δεν διαβαζονται μεν απο τους φοιτητες αλλα και επειδη δεν υπαρχει εμπιστοσυνη στις παραταξεις οι οποιες ηταν οι μονες που ειχαν ενημερωθει ουσιαστικα.

Σύμφωνα με αυτά που γράφετε δεν ήσασταν ενημερωμένοι μέχρι τις 2 Μάρτη, για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια (και βάλε) στη Σχολή και ρίχνετε την ευθύνη στην "ανεπαρκή ενημέρωση" και στην "έλλειψη εμπιστοσύνη στις παρατάξεις οι οποίες ήταν οι μόνες που είχαν ενημερωθεί ουσιαστικά".

Για να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Στην Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών, μέλη, ως εκπρόσωποι των φοιτητών, είναι ο κ.Φρούσσος (από τη ΔΑΠ) και ο κ.Πουλιάσης (από τον Εγκέλαδο).
Εγώ, επειδή συμμετέχω στον Εγκέλαδο, θα ήθελα να διερευνήσουμε τις ευθύνες του εκπροσώπου του Εγκέλαδου στην ΕΠΣ, αν έχει και να δούμε σε τι συνίστανται.

Θα κάνω μια ενδεικτική αναφορά των προσπαθειών του κ.Πουλιάση
για ενημέρωση των φοιτητών που έγιναν:
α)Το ίδιο το ποστ που κάνεις γίνεται σε ένα τόπικ 15 σελίδων (!!!!) με τίτλο "Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών", το οποίο ξεκίνησε ο κ.Πουλιάσης (χρήστης xvantsik) στις 18 Νοέμβρη του 2014. Σε αυτό (όπως και σε άλλα τόπικ που με ένα πρόχειρο search παρέθεσα σε προηγούμενο σχόλιό μου εδώ) θα βρεις συνημμένες:
i) ΌΛΕΣ τις επεξεργασίες της επιτροπής από τότε μέχρι σήμερα,
ii)ΌΛΕΣ τις επεξεργασίες του Εγκέλαδου από τότε μέχρι σήμερα,
iii) ΌΛΕΣ τις παρεμβάσεις/προτάσεις/ενστάσεις και τις τοποθετήσεις και την στάση του εκπροσώπου του Εγκέλαδου στην επιτροπή,
iv)πρακτικά από συνεδριάσεις
v)Ερωτηματολόγια προς τους φοιτητές, τα οποία διακινήθηκαν από την ΕΠΣ, στο μεγαλύτερο σκέλος τους συντατεγαμένα από τον ίδιο τον κ.Πουλιάση

β)Καλέστηκαν ούκ ολίγες συνελεύσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, τις περισσότερες φορές με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση πάνω στο Πρόγραμμα Σπουδών, τα τελευταία δύο χρόνια, στις οποίες, δυστυχώς, δεν υπήρχε προσέλευση

γ)Έγιναν ανακοινώσεις στα μαθήματα, ώστε να ενημερωθεί το φοιτητικό σώμα

Συνεπώς, η ενημέρωση δεν έμεινε μόνο σε ιντερνετικό επίπεδο, όπως λανθασμένα αναφέρετε. Και σε αυτά δεν βάζω μέσα τις όποιες (προσχηματικές ή όχι) προσπάθειες της διοίκησης.

Οπότε δεδομένων των παραπάνω, σε/σας ρωτάω ευθέως και καλοπροαίρετα και αναμένω εξίσου ευθείες, καλοπροαίρετες και ειλικρινείς απαντήσεις:

1) Θεωρείς/τε ότι ο κ.Πουλιάσης (και ο Εγκέλαδος κατ΄επέκτασην), ανεξαρτήτως τοποθέτησης/ιδεολογίας/πεποιθήσεων, δεν χρησιμοποίησε όλα τα μέσα και όλους τους δυνατούς τρόπους (όχι μόνο τα ηλεκτρονικά) για να ενημερώσει το Φοιτητικό Σύλλογο;
Αν θεωρείτε ότι ήταν ανεπαρκής, τι παραπάνω θα μπορούσε να έχει κάνει;

2)Αν θεωρείς/τε ότι πράγματι ο κ.Πουλιάσης (και ο Εγκέλαδος κατ΄επέκτασην) χρησιμοποίησε όλα τα μέσα και όλους τους δυνατούς τρόπους, γιατί αφήνεις/τε να εννοηθεί στο κείμενό σου/σας ότι συλλήβδην οι εκπρόσωποι των φοιτητών έχουν ευθύνες και ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη; Δεν νομίζεις ότι πρέπει να διευκρυνιστεί κάτι τέτοιο και ότι τέτοιες υπόννοιες προσβάλλουν τον κ.Πουλιάση προσωπικά και υποβαθμίζουν τις προσπάθειές του συνολικότερα; (όπως και των υπολοίπων που ασχοληθήκαμε και προσπαθήσαμε)

3)Αν θεωρείς/τε ότι πράγματι ο κ.Πουλιάσης χρησιμοποίησε όλα τα μέσα και όλους τους δυνατούς τρόπους και άρα δεν ευθύνεται για την ελλειπή σας ενημέρωση, θεωρείς/τε ότι ο κ.Φρούσσος(εκπρόσωπος της ΔΑΠ), με τη σειρά του έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και χρησιμοποίησε όλους τους δυνατούς τρόπους για να σας ενημερώσει;
Αν όχι, που σημαίνει ότι ο κ.Φρούσσος έχει ευθύνες, γιατί δεν το αναφέρεις/τε συγκεκριμένα; Δεν θεωρείς/τε ότι, εφόσον αφήνετε τέτοιες υπόννοιες, οι ευθύνες πρέπει να καταλογίζονται εκεί που αναλογούν;

4)Θεωρείς ότι εσύ/εσείς έχεις/τε προσωπικά ευθύνες για το ότι δεν είχατε ενημερωθεί για μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια;
Αν, ναι, γιατί δεν ξεκινάτε αναφερόμενοι ρητώς σε αυτό, αλλά επιλέγετε να επιρρίψετε τις ευθύνες αποκλειστικά αλλού;

Θα περίμενα από ανεξάρτητους φοιτητές, δηλαδή, φοιτητές χωρίς εξαρτήσεις και άρα χωρίς φόβο, πάθη και μεροληψία, να γίνεται και ο πιο σκληρός και ακριβοδίκαιος καταμερισμός ευθυνών. Ευθύνες εκεί που πρέπει, σε αυτούς που πρέπει, στο ακριβές μερίδιο που τους αναλογεί. Όχι υπόνοιες, όχι τσουβαλιάσματα, αλλά ξεκάθαρες και ρητές αναφορές στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που πρέπει.

Επίσης, θα περίμενα από ανεξάρτητους φοιτητές, που δεν έχουν κανένα "πολιτικό κόστος" να φοβηθούν, να παραδέχονται, με μια ισχυρή δόση αυτοκριτικής, πρώτοι τα λάθη τους, να αναλαμβάνουν ρητά, ξεκάθαρα και ευθέως τις δικές τους ευθύνες ως σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Όλα αυτά εντελώς καλοπροαίρετα. Δεν θέλω να το πάρετε ως κάποιου είδους επίθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι/ες είστε. Δεν ξέρω καν ποιες είναι οι πεποιθήσεις σας και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας και για να σου πω την αλήθεια, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το ηθελημένο, που εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Και, όπως βλέπεις, διαχωρίζω τις παρατηρήσεις αυτές από την οποιαδήποτε κριτική στην πρότασή σας αυτή καθ΄αυτή, καθώς δεν θέλω να θεωρηθεί ότι η οποιαδήποτε κριτική θα είναι biased λόγω των παραπάνω σχολίων μου.

Δεν διαφωνώ, φυσικά, ως προς το αίτημα, οι επεξεργασίες της ΕΠΣ να κοινοποιούνται σε κάθε φοιτητή. Τουναντίον, αυτό προσπαθούσαμε να κάνουμε από την αρχή. Απλά θεωρώ, ότι αυτά που γράψατε για να αιτιολογήσετε το αίτημά σας ήταν λάθος.

Αναμένω να απαντήσεις/ετε στις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί, νομίζω, ότι άθελά σας, έχετε προσβάλλει και υποβαθμίσει πρόσωπα, προσπάθειες και καταστάσεις και κάτι τέτοιο, υποτίθεται ότι είναι η συνήθης πρακτική των παρατάξεων, όχι των ανεξάρτητων φοιτητών.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό digenis » Πέμ, 23 Μαρ 2017 1:19 am

Φιλε oxydo δε νομιζω οτι ο muxandes προσεβαλε κανεναν αρχικα σε προσωπικο επιπεδο. Δεν ανεφερε κανενα ονομα. Ξερουμε οτι εσεις απ τη μερια σας ενημερωσατε για τις σκεψεις σχετικα με την αλλαγη του προγραμματος σε αντιθεση με τη ΔΑΠ, αλλα και παλι δεν ειχατε τονισει τη σημασια των γεγονοτων. Οπως λες η συζητηση εχει ανοιξει εδω και δυο χρονια αλλα ουσιαστικα οι αντιδρασεις και η ευαισθητοποιηση των φοιτητων αρχισαν τον περασμενο νοεμβρη.
Προφανως ο καθενας ατομικα εχει τις ευθυνες του. Οποιος ξυνοταν και δεν ενδιαφεροταν ολον αυτον τον καιρο ειναι συνυπευθυνος.
Ωστοσο και παλι εγω βλεπω μια προσπαθεια να μεταφερεις αλλου το θεμα αυτου του ποστ και της συζητησης γενικοτερα. Το θεμα δεν ειναι αν φταιει ο φρουσος ή ο πουλιασης που δεν ενημερωθηκαν οι περισσοτεροι φοιτητες. Αυτο παει περασε. Τα χρονικα περιθώρια στενευουν και δεν βλεπω καμια συμμετοχη στην προσπαθεια που εγινε απο αυτους τους φοιτητες. Ουτε θετικη ουτε αρνητικη. Μου φαινεται οτι νοιαζεσαι προσωπικα περισσοτερο να πουμε οτι φταιει η ΔΑΠαρα για το γεγονος οτι φτασαμε εδω, παρα να βρουμε μια λυση στο προβλημα μας.
Αλλωστε απ το κειμενακι του muxandes που παραθετεις φαινεται οτι γινεται αυτοκριτικη, αφου λεει οτι οι φοιτητες δεν διαβαζουν τις ανακοινωσεις στο φορουμ, αρα εχουν κι αυτοι ευθυνες, και λεει απλα μια αληθεια, οτι οι περισσοτεροι φοιτητες εχουν χασει την εμπιστοσυνη τους στις παραταξεις. Θεωρω οτι θα επρεπε να προβληματιστειτε απο αυτο καθως επισης και απο την μικρη συμμετοχη στις συνελευσεις που ανεφερες και να προσπαθησετε να βρειτε τους λογους που οφειλεται αυτο, οπως και πιθανες λυσεις σε αυτα τα προβληματα. Και γενικα κανεις δεν θελει να σας θιξει ή να σας προσβαλει. Ολοι θελουμε απλα να βρουμε μια λυση σχετικα με το προγραμμα σπουδων και νομιζω εκει πρεπει να εστιασουμε προς το παρον. Τα υπολοιπα λυνονται εν καιρώ
Άβαταρ μέλους
digenis

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 23 Μαρ 2017 1:50 am

@digenis
Να υποθέσω ότι εκπροσωπείς την ομάδα του 4ου έτους; (συνεχίζω με αυτή την υπόθεση ως δεδομένη)
digenis έγραψε:Φιλε oxydo δε νομιζω οτι ο muxandes προσεβαλε κανεναν αρχικα σε προσωπικο επιπεδο. Δεν ανεφερε κανενα ονομα.

Αδερφέ, είπαμε θα μιλήσουμε ντόμπρα. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών στην ΕΠΣ είναι δύο. Συγκεκριμένοι και με ονόματα. Είτε δεν αναφέρεις ονόματα, είτε όχι, αυτοί οι δύο είναι οι πιθανοί υπεύθυνοι. Δεν υπάρχει άλλος. Όταν, επομένως τους τσουβαλιάζεις, ακόμα κι αν δεν συγκεκριμενοποιείς, είναι δεδομένο ότι αναφέρεσαι σε αυτούς τους δύο.

digenis έγραψε:Ξερουμε οτι εσεις απ τη μερια σας ενημερωσατε για τις σκεψεις σχετικα με την αλλαγη του προγραμματος σε αντιθεση με τη ΔΑΠ, αλλα και παλι δεν ειχατε τονισει τη σημασια των γεγονοτων.

Θα ήθελα, σε παρακαλώ, να μου καταδείξεις από πού προκύπτει το ότι "δεν είχαμε (ως Εγκέλαδος) τονίσει τη σημασία των γεγονότων". Αν δεν μπορείς να το καταδείξεις αυτό, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις, αλλιώς θα θεωρήσω, δικαίως, ότι έχετε πολιτικές σκοπιμότητες σε αυτό που κάνετε.

λεει απλα μια αληθεια, οτι οι περισσοτεροι φοιτητες εχουν χασει την εμπιστοσυνη τους στις παραταξεις.

Αυτό, παρότι αληθές, πολυσυζητημένο και άλυτο, πώς σχετίζεται με την ελλειπή ενημέρωση; Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Το θεμα δεν ειναι αν φταιει ο φρουσος ή ο πουλιασης που δεν ενημερωθηκαν οι περισσοτεροι φοιτητες.

Δεν είπα ποτέ ότι το ζήτημα είναι αυτό. Μάλιστα το διαχώρισα ο ίδιος από την άποψή μου για την πρόταση αυτή καθ΄αυτή. Είπα απλά ότι ως φοιτητές χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, θα έπρεπε να είστε οι πιο δίκαιοι και αυστηροί κριτές. Πράγμα που σημαίνει να μην τσουβαλιάζετε. Εμένα αυτό με ενοχλεί, με προσβάλει και θεωρώ ότι μικραίνει/κρύβει τις ευθύνες της ΔΑΠ, η οποία, σύμφωνα με την απάντησή σου, δεν έκανε τίποτα για να ενημερώσει 2 χρόνια τώρα τους φοιτητές.

digenis έγραψε:Ωστοσο και παλι εγω βλεπω μια προσπαθεια να μεταφερεις αλλου το θεμα αυτου του ποστ και της συζητησης γενικοτερα.[...] Τα χρονικα περιθώρια στενευουν και δεν βλεπω καμια συμμετοχη στην προσπαθεια που εγινε απο αυτους τους φοιτητες. [...]Μου φαινεται οτι νοιαζεσαι προσωπικα περισσοτερο να πουμε οτι φταιει η ΔΑΠαρα για το γεγονος οτι φτασαμε εδω, παρα να βρουμε μια λυση στο προβλημα μας.

Προφανώς, μιας και σύμφωνα με το κείμενο, συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που, δεν είχαν ιδέα τι συμβαίνει μέχρι τις 2 Μάρτη, δεν έχεις συναίσθηση σε ποιον απευθύνεσαι.
Αδερφέ, θα στο πω χύμα και δεν με απασχολεί πώς θα σου φανεί. Εγώ προσωπικά, ο κ.Πουλιάσης και τα άλλα παιδιά στον Εγκέλαδο, έχουμε αφιερώσει συντριπτικά περισσότερο ελεύθερο χρόνο ο καθένας ξεχωριστά για το πρόγραμμα σπουδών, από ότι εσύ σε 2 μέρες.
Οπότε ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να μου λες εσύ ότι θέλω να μεταφέρω τη συζήτηση αλλού.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να μου λες εσύ ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να μου λες ότι με νοιάζει περισσότερο το να κατηγορήσεις τη ΔΑΠ, από το να λύσουμε το πρόβλημά μας.

Έγραψα και στο προηγούμενο ποστ ότι θα σχολιάσω το πρόγραμμα. Ξέκλεψα χρόνο για να διαβάσω την πρότασή σας εν μέσω διπλωματικής και πίεσης χρόνου. Σόρρυ που δεν είμαι ρομπότ να προλαβαίνω τα πάντα.
Προσωπικά μίλησα με τον muhandes και του έχω πει ήδη τη γνώμη μου, οπότε αν καίγεσαι τόσο πολύ ρώτα αυτόν, μέχρι να βρω το χρόνο να γράψω κάποιο νέο σχόλιο.

Αναμένω, σε κάθε περίπτωση, να μου καταδείξεις πού φαίνεται ότι "δεν τονίσαμε τη σημασία". Μην με ξεχάσεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό digenis » Πέμ, 23 Μαρ 2017 2:28 am

Ενταξει εχεις δικιο και ανακαλω. Δεν εκφραστηκα σωστα. Ο εγκελαδος πραγματι εκανε οτι περνουσε απ το χερι του και απο τους δυο εκπροσωπους προφανως ο Πουλιασης εδρασε απειρως καλυτερα απ τον Φρουσο που δεν ενδιαφερθηκε ιδιαιτερα.
Αυτο που ηθελα να πω, και δεν το εξεφρασα σωστα, ηταν οτι θα επρεπε να ευαισθητοποιησετε περισσοτερο του φοιτητες που μεναν απραγοι. Αν οντως εχετε δουλεψει τοσο πολύ, μπορουσατε να ενεργοποιησετε πολυ νωριτερα φοιτητες σαν εμενα που αρχισα να ασχολουμαι απο το Μαρτιο. Εχουν γινει προτασεις και ψηφισματα σχετικα με ομαδες εργασιας, με αντιπροσωπους που θα ερχοντουσαν σε επαφη με καθηγητες και αλλα, οι οποιες δεν εκπληρωθηκαν ποτε. Εδω και αρκετες συνελευσεις ολοι συμφωνουμε οτι το προτεινομενο νεο προγραμμα σπουδων μπαζει απο παντου και χρειαζονται αλλαγες, αλλα ουσιαστικη προταση δεν εχει γινει. Κι εγω ειμαι υπερ της διατηρησης του τωρινου προγραμματος αλλα απ τη στιγμη που ο Κουτσογιαννης και ο Βαγιας ξεκαθαρισαν οτι θελουν να το αλλαξουν ο κοσμος να χαλασει, θεωρω θα επρεπε να προσαρμοστουμε σε αυτο το δεδομενο και να ψαξουμε για αλλες λυσεις και επιλογες. Αυτο οφειλατε, κατα τη γνωμη μου παντα, να ειχατε κανει. Διοτι μπαινοντας κανεις στις συνελευσεις και ακουγοντας καθε φορα να επαναλαμβανονται οι ιδιες κουβεντες και οι ιδιες καταστασεις, απλα καποια στιγμη θα απογοητευτει και θα φυγει.
Μπορει να ειναι δικο μου το λαθος, μπορει εγω να ημουν στην κοσμαρα μου και να μην νοιαζομουν για το νεο προγραμμα γιατι δεν με επηρεαζει πολυ πχ, αλλα πιστευω αφου ειχατε συνειδητοποιησει πιο νωρις την σπουδαιοτητα της καταστασης, θα μπορουσατε να ειχατε κεντρισει το ενδιαφερον και την προσοχη των αδιαφορων φοιτητων. Και σορρυ για την αναστατωση ;)
Υ.Γ. Δεν εχω καμια πολιτικη σκοπιμοτητα και απεχω εξισου απο ολες τις παραταξιακες δυναμεις της σχολης. Καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτο που οταν καποιος παει κοντρα σε καποιον απευθειας φοραει την ταμπελα του αντιπαλου.
Άβαταρ μέλους
digenis

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Πέμ, 23 Μαρ 2017 2:43 am

Σαν ομάδα του 4ου έτους μετά από 1 εβδομάδα κατάληψης και 3 ΓΣ φέρνετε κείμενο με προτάσεις?
Αν το διαμορφώνετε το κείμενο τόσο καιρό τότε γιατί αργήσατε και δεν το φέρνατε σε νωρίτερη ΓΣ?
Αν το διαμορφώσατε πρόσφατα τότε πως σε τόσο λίγο διάστημα μπορείτε να κάνετε ουσιαστικές προτάσεις οι οποίες να μην έχουν ήδη συζητηθεί ή απαντηθεί απορριφθεί κτλ?
Τέλος καθολική έγκριση του ΦΣ δύσκολο να πάρετε. Πλειοψηφική μπορεί. Θα κατεβάσετε δικό σας πλαίσιο ή με κάποια παράταξη?
Είναι σημαντικό για εσάς να ανοίξει η σχολή και τι προτείνεται σε περίπτωση που δεν ληφθούν οι προτάσεις υπόψιν από τη Κοσμητεία?
sofian6

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 23 Μαρ 2017 3:05 am

digenis έγραψε:Ενταξει εχεις δικιο και ανακαλω. Δεν εκφραστηκα σωστα. Ο εγκελαδος πραγματι εκανε οτι περνουσε απ το χερι του και απο τους δυο εκπροσωπους προφανως ο Πουλιασης εδρασε απειρως καλυτερα απ τον Φρουσο που δεν ενδιαφερθηκε ιδιαιτερα.
Αυτο που ηθελα να πω, και δεν το εξεφρασα σωστα, ηταν οτι θα επρεπε να ευαισθητοποιησετε περισσοτερο του φοιτητες που μεναν απραγοι. Αν οντως εχετε δουλεψει τοσο πολύ, μπορουσατε να ενεργοποιησετε πολυ νωριτερα φοιτητες σαν εμενα που αρχισα να ασχολουμαι απο το Μαρτιο. Εχουν γινει προτασεις και ψηφισματα σχετικα με ομαδες εργασιας, με αντιπροσωπους που θα ερχοντουσαν σε επαφη με καθηγητες και αλλα, οι οποιες δεν εκπληρωθηκαν ποτε. Εδω και αρκετες συνελευσεις ολοι συμφωνουμε οτι το προτεινομενο νεο προγραμμα σπουδων μπαζει απο παντου και χρειαζονται αλλαγες, αλλα ουσιαστικη προταση δεν εχει γινει. Κι εγω ειμαι υπερ της διατηρησης του τωρινου προγραμματος αλλα απ τη στιγμη που ο Κουτσογιαννης και ο Βαγιας ξεκαθαρισαν οτι θελουν να το αλλαξουν ο κοσμος να χαλασει, θεωρω θα επρεπε να προσαρμοστουμε σε αυτο το δεδομενο και να ψαξουμε για αλλες λυσεις και επιλογες. Αυτο οφειλατε, κατα τη γνωμη μου παντα, να ειχατε κανει. Διοτι μπαινοντας κανεις στις συνελευσεις και ακουγοντας καθε φορα να επαναλαμβανονται οι ιδιες κουβεντες και οι ιδιες καταστασεις, απλα καποια στιγμη θα απογοητευτει και θα φυγει.
Μπορει να ειναι δικο μου το λαθος, μπορει εγω να ημουν στην κοσμαρα μου και να μην νοιαζομουν για το νεο προγραμμα γιατι δεν με επηρεαζει πολυ πχ, αλλα πιστευω αφου ειχατε συνειδητοποιησει πιο νωρις την σπουδαιοτητα της καταστασης, θα μπορουσατε να ειχατε κεντρισει το ενδιαφερον και την προσοχη των αδιαφορων φοιτητων. Και σορρυ για την αναστατωση ;)
Υ.Γ. Δεν εχω καμια πολιτικη σκοπιμοτητα και απεχω εξισου απο ολες τις παραταξιακες δυναμεις της σχολης. Καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτο που οταν καποιος παει κοντρα σε καποιον απευθειας φοραει την ταμπελα του αντιπαλου.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Βρίσκω πολύ ώριμη και ντόμπρα την απάντησή σου και σε τιμά αυτό! Είναι νομίζω καλό να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα! :thumbup:

Από εκεί και πέρα, διαφωνώ καθέτως με το ότι δεν έχει γίνει ουσιαστική πρόταση. Τα τρία μίνιμουμ σημεία που έθεσε ο σύλλογος τη Δευτέρα, μια χαρά πρόταση (πάνω στο Νέο ΠΣ) συγκροτούν και πολύ συγκεκριμένη μάλιστα.
Το πρόβλημα ήταν ότι η πρόταση δεν ήταν σε εξέλ; :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό digenis » Πέμ, 23 Μαρ 2017 3:11 am

Μια παρεα εκατσε και εκανε καποιες προτασεις και σχολια σχετικα με το νεο προγραμμα σπουδων που κατατεθηκε. Δεν ηταν συνεργασια ολου του ετους ουτε ολου του φοιτητικου συλλογου, απλα μετα απο προσωπικες συζητησεις και κοινες αποψεις εγινε αυτη η προσπαθεια. Αλλωστε ο Κουτσογιαννης ειχε πει ρητα οτι δεν ακουει γενικοτητες αλλα θελει ολοκληρωμενες προτασεις και δουλεια. Αυτη η δουλεια εγινε την τελευταια στιγμη και δεν κατατεθηκε στην ΓΣ των φοιτητων γιατι δεν ειχε τον σκοπο ενος πλαισιου που θα ''κερδιζε'' τα υπολοιπα αλλα ηταν μια απαντηση στην προσκληση του Κουτσογιαννη. Νομιζω ειχε το δικαιωμα να γινει. Απο κει και περα δεν ειπε κανεις οτι εινα το τελειο προγραμμα και πρεπει να υιοθετηθει απο τον Κουτσογιαννη, αλλα ειναι μια πρωτη προταση για να δουμε αν δεχεται σε πρωτη φαση διαλογο κατω υπο αυτες τις συνθηκες, και σε περιπτωση που δεχτει, σε δευτερη φαση θα τελειοποιηθει η προταση με τη συμμετοχη περισσοτερων ατομων και θα ικανοποιηθουν και οι απαιτησεις του συλλογου για διασφαλιση πτυχειου, για αποσυμπιεση μαθηματων και για διατηρηση κοινων μαθηματων κορμου. Αλλα ειναι σιγουρα μια αρχη για συζητηση επι του προγραμματος.
Τωρα αν και παλι δεν τις λαβει υπ οψιν του δεν ξερω τι παραπανω μπορει να γινει...
Άβαταρ μέλους
digenis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες