Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό gousia » Σάβ, 28 Ιαν 2017 1:19 pm

@Oxydo μη χάνεις το χρόνο σου, δεν πρόκειται να σου πω ποιος είμαι. Διάβασε καλύτερα, τώρα που είναι και εξεταστική.
Και βρες έναν παππού-πρώην πασόκο.

@Leo8
Καταρχάς, επειδή ακριβώς το account είναι ανώνυμο, αποφεύγω τις προσωπικές επιθέσεις. Για παράδειγμα, στην πρηγούμενη ''επίθεση'' στον oxydo, δεν ανέφερα τίποτα για λόγια δικά του ή συντρόφων του, σε συνελεύσεις ή κουβέντες στα όρθια ή οτιδήποτε άλλο. Σχολίασα το ποστ του (το οποίο ήταν φουλ υποκριτικό και δακρύβρεχτο) αναφέροντας θέσεις του κόμματος στο οποίο ανήκε! Πίστεψέ με, επειδή ακριβώς ασχολούμαι και με αυτά, θα μπορούσα να γράψω και σε προσωπικό επίπεδο.
Οσον αφορά τη στάση μου στο φόρουμ, θα προσπαθήσω να είμαι σοβαρός και ουσιαστικός στην απάντησή μου, μπας και βγάλουμε κανένα χρήσιμο συμπέρασμα. Αν ήσουν πιο ψύχραιμος και αντικειμενικός, θα μπορούσες να δεις ότι αν αφαιρέσεις τα δικά μου ποστ (καθώς και αντίστοιχου περιεχομένου ποστ άλλων χρηστών) θα έμεναν στο φόρουμ:
Ερωτήσεις για μαθήματα.
Απαντήσεις για μαθήματα.
Κρυόκωλα αστεία για μαθήματα και καθηγητές.
Μίζερες κόντρες φιλελέδων και αριστερών (με την πλέον προβλεπόμενη εξέλιξη και κατάληξη)
Αγγελίες για πώληση γκαρούτσων.
Τραγούδια από youtube.
Είμαι σίγουρος ότι τα πιο μίζερα και επαναλαμβανόμενα ποστ μου είναι πιο ενδιαφέροντα από την πλειοψηφία των υπολοίπων. Οντως μπορείς να πεις ότι (κατά κάποιον τρόπο) κρίνω τα πάντα, αλλά όχι γιατί νομίζω ότι είμαι τέλειος και γαμάτος, αλλά γιατί έτσι έχει και πλάκα και ενδιαφέρον.
Τέλος, χωρίς ίχνος ειρωνείας και κακών προθέσεων, ποια είναι ακριβώς η δράση σας ως φόρουμ σε κοινωνικό επίπεδο; (μιας και το ανέφερες)
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Σάβ, 28 Ιαν 2017 2:18 pm

Ρε gousia σοβαρά άμα είσαι το ενδιαφέρον τύπος και πατάς όλο το φόρουμ τι μας τα κάνεις τσουρέκια εδώ μέσα? Πήγαινε πουθενά αλλού που έχει ανθρώπους του επιπέδου σου μην μένεις με την πλέμπα. Κρίμα είναι
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό gousia » Σάβ, 28 Ιαν 2017 5:07 pm

xvantsik έγραψε:Ρε gousia σοβαρά άμα είσαι το ενδιαφέρον τύπος και πατάς όλο το φόρουμ τι μας τα κάνεις τσουρέκια εδώ μέσα? Πήγαινε πουθενά αλλού που έχει ανθρώπους του επιπέδου σου μην μένεις με την πλέμπα. Κρίμα είναι

Βρες να γραψεις τιποτα πιο εξυπνο, γιατι στο τελος οντως θα μαι ο πιο γαματος εδω μεσα.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 28 Ιαν 2017 5:27 pm

Τις προηγούμενες μέρες λόγω διαβάσματος εξεταστικής δεν πήρα θέση στις συζητήσεις,πιστεύοντας ότι θα κοπάσει λίγο η όλη φάση και θα ηρεμήσουν τα πνεύματα.Μιας κι αυτό δε συνέβη ας βγάλω κι εγώ το λογύδριον μου,απαντώντας εν μέρει στο gousia,αλλά και γενικά.

Πολύς ντόρος έχει γίνει κατά καιρούς σχετικά με τη δράση του mqn,ποιό μαγαζάκι κρύβεται από πίσω,πού πάνε τα λεφτά του,ποιοί γράφουν,ποιοί δε γράφουν...και τι μπούρδα είναι σε τελική ανάλυση όλο αυτό. Άλλες φορές η κουβέντα αυτή είναι σε έξαρση,όπως τώρα καλή ώρα,ενώ άλλες ατονεί.Άλλες φορές οι κατηγορίες -παλιότερα κυρίως που δεν είχε καμιά ιδιαίτερη δύναμη ως φόρουμ- γίνονταν ευθέως και ευθαρσώς,ενώ άλλες -στις μέρες μας πια,που έχει πια αποκτήσει μια αναγνωρισιμότητα και μια θέση στον κόσμο της σχολής- γίνονται με πιο πλάγιο τρόπο,ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες επιτροπών. Είναι κάτι σύνηθες πια. (που πάντα μας πωρώνει τόσο πολύ!)

Το mqn,όπως έχει χιλιοπειπωθεί, δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής για τους φοιτητές της σχολής και δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο.Υπάρχει χάρη στα μέλη του,διαμορφώνεται από αυτά και θα υπάρχει για όσο ακόμη αυτά το επιθυμούν (και δεν αναφέρομαι στο κομμάτι το οικονομικό,καθώς αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπορεί -υποθέτω- να λυθεί, αλλά κυρίως στο κομμάτι της ενεργού συμμετοχής).Αν είναι βαρετό ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο,τότε σόρρυ, αλλά...that's it! Άσε με όμως να πιστεύω πως αν όντως η πλειοψηφία σου φαινόμασταν ανιαροί,με βλακώδες χιούμορ κι όλα αυτά τα μέτρια κι ανάλατα τότε δε θα συμμετείχες καθόλου. Ούτε καν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που κάνεις μέχρι τώρα..."για πλάκα και ενδιαφέρον". Όπως και να'χει,είναι στο χέρι όλων μας, και ευθύνη όλων μας αν θες, να βελτιώνουμε καθημερινά το φόρουμ. :)

Σε ότι αφορά τη δράση σε κοινωνικό επίπεδο,η αλήθεια είναι πως πέρα από την χρηματική υποστήριξη σε στέγες φιλοξενίας προσφύγων,από μέρος των εσόδων του προηγούμενου πάρτυ, το mqn δεν έχει κάτι άλλο απτό να παρουσιάσει. Έχουν συζητηθεί κατά καιρούς κάποια πράγματα,αλλά δεν κατέληξαν κάπου.Κι όντως μπορώ να αναγνωρίσω κάποια ευθύνη της εκάστοτε συντονιστικής ομάδας σ'αυτό.Προφανώς και όλοι είμαστε ανοικτοί πάντα σε ιδέες και προτάσεις! Από 'κει και πέρα βέβαια,η αλληλεγγύη και μόνο του φόρουμ,οι ιδέες από της οποίες δημιουργήθηκε και τις οποίες προσπαθεί να διαφυλάξει,είναι πιστεύω μια απάντηση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.Σ'αυτόν που σε θέλει να νοιάζεσαι μόνο για την πάρτη σου,να μην έχεις πρόσβαση στην πληροφόρηση και κάνει τη γνώση προνόμιο των λίγων/ικανών/ομοιοφρονούντων. Οπότε αν συμμετέχεις ενεργά σ'αυτό,πιστεύω πως κάτι δείχνει.

υ.γ: Α,τον τίτλο του πιο γαμάτου εδώ μέσα διεκδικεί κατά καιρούς κι ο epicas.Έχε το νου σου! :P
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Σάβ, 28 Ιαν 2017 6:44 pm

Χωρις να μιλάω εκ μερους του λεο η οποιουδηποτε αλλου μέλους της συντονιστικής ομάδας στο φορουμ,αλλα ακριβώς επειδή θεωρώ πως η τελευταία ερώτηση με αφορά,κυριως ως κάποιας που σέβεται το mqn , θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα σχετικά με την τελευταία σου απορια.

Θεωρω ο τρόπος λειτουργίας και υπαρξη του φορουμ αποτελουν από μόνα τους πολιτικη/κοινωνική δράση.Το να προσδοκείς στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη των απόψεων των φοιτητών-τριων και ανεξαρτήτως του πολιτικου χώρου που ανήκουν μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται εδώ καθώς και στην αλληλέγγυα-μη ψηφοθηρικη διακίνηση εκπαιδευτικου υλικου είναι βαθύτατα πολιτικό.τωρα από εκεί και πέρα,το mqn όντας μη πολιτικός φορέας θεωρω πως δεν θα μπορούσε να κάνει τις δράσεις που εσύ μάλλον εννοείς όταν αναφέρεσαι στο κοινωνικό επίπεδο.Και αυτό επειδή πέραν της ανομοιογένειας των απόψεων των συντονιστών-τριων και εκτός του γεγονότος ότι δεν είμαστε κάποιο σχήμα η παράταξη έτσι ώστε να θέλουμε να διαμορφώσουμε κάποια κοινή τοποθέτηση σε άλλα ζητήματα,δεν εχουμε καν την εξουσιοδοτηση του mqn.Το mqn δεν αποτελείται μονο από εμένα και τον οποιονδηποτε συντονιστη,αλλα από κάθε χρηστη του φόρουμ,ενεργό η μη.Επόμένως αν γινει κατι θα πρέπει να απευθύνεται σε όλα τα μελη.Θα μπορουσαμε λογου χαριν να κανουμε μια εκδηλωση για το προγραμμα σπουδων αλλα όχι να κατεβασουμε ένα πλαισιο σε μια συνελευση.Τωρα θα με ρωτήσεις αν εχει γίνει εστω κάτι τέτοιο και σε αυτό νομιζω σου απαντησε η τζιγκλι
Spoiler: show
(Off topic:
η δημοσιευση της οποιας ανεβηκε ενώ εγραφα την δική μου).

Κλεινοντας,και επειδη δεν θελω να σχολιασω την αποψη σου σχετικα με το περιεχομενο των δημοσιευσεων ποσο μαλλον από την στιγμη που βλεπω και την ‘κατηγορια’ που ανηκουν οι δικες μου αλλα και οι δικες σου,συμφωνα παντα με τα δικα σου δεδομενα,θα πω το εξης:
Προφανως και να κανεις κριτικη,ομως όπως ειπε ο λεο να περιμενεις και να κριθεις εσυ από οσο λες και κανεις.Και σε κάθε περιπτωση να αντιμετωπιζεις τον αλλον με στοιχειωδη σεβασμο και όχι ειρωνικα και προσβλητικα.Μπορει εσυ η καποιος αλλος να βρισκει σε αυτο ενδιαφερον αλλα εγω τουλαχιστον όχι.
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 29 Ιαν 2017 4:19 am

Α. jiggly το ξερες πως σ'αγαπω και είσαι η Νο1 κολλητή μου .

Μιας και είναι το 666ο σχόλιο μου , θα πρέπει να είναι ενα κομβικό σχόλιο απο μεριάς μου, το οποίο στοχεύει σε πολύ σημαντικά θέματα που έχουν ανοίξει τις τελευταίες μέρες και με απασχολούν παρα πολυ . Ηταν η ώρα mqn να γίνει και αυτο , συγχώραμε :[τα βάζω offtopic καθώς αυτα που θα δείτε παρακάτω δεν είναι για ολους .]
Off topic:
Spoiler: show
seterpain.png

Β. εντωμεταξυ ρε γκουσια ποσο fail παιζει να είσαι .Οσα ποστ σου εχει τύχει να εχω διαβάσει μεχρι την μέση , το μονο που κάνεις είναι να ειρωνεύεσαι , να κριτικάρεις και να σχολιάζεις ή να ρωτάς με γλοιώδη τρόπο . Ρε φίλε πραγματικά ,κατι παιζει πολυ λαθος και φαουλ στο μυαλό σου , που σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτά που λες είναι ενδιαφέροντα πραγματα , ποσο μαλλον πολυ παραπάνω απο τραγούδια στο γιοτουμπ .

Φιλε είτε κνίτης , είτε δημάρ , είτε επαμ , πρέπει λίγο να αναθεωρήσεις τις αποψεις σου για το τι είναι ενδιαφέρον .

Α . jiggly .. δεν σε ξεχναω με αυτα που λες το βλέπεις .
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό trauma » Δευτ, 30 Ιαν 2017 1:58 am

4 θάνατοι και 4 απόπειρες αυτοκτονίας μόνο την τελευταία εβδομάδα στα ελληνικά κέντρα κράτησης. Ο θάνατος είναι καθημερινός και κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί κατα πόσο είμαστε και εμείς δολοφόνοι.

24/01 : http://www.lesvosnews.gr/23549/symveni- ... -zestathi/

26/01 : http://www.efsyn.gr/arthro/nekros-prosf ... i-sti-samo

28/01 : https://www.youtube.com/watch?v=nmkC5d2BJ5Y

29/01 : https://dromografos.org/2017/01/29/%CE% ... %BC%CE%B5/
Συνημμένα
222.JPG
111.JPG
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό trauma » Δευτ, 30 Ιαν 2017 2:22 pm

Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό Shi » Τετ, 01 Φεβ 2017 11:05 pm

Καμία Δίωξη στους Φοιτητές της Ξάνθης!

Το ΔΣ του ΦΣ Πολ.Μηχ. αποφάσισε ομόφωνα στην ίδια κατεύθυνση με το κείμενο.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Πέμ, 02 Φεβ 2017 4:19 pm

...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες