GiannisRad έγραψε:Ε οχι και για κλαμματα ρε Dottore, απλα το παιδι πιστευει οτι οσοι παραπλανουν τον κοσμο πρεπει μετα να ειναι υπευθυνοι των πραξεων τους!
Συμφωνώ απολύτως. Εν προκειμένω, ο Πρετεντέρης, σε δική του συνέντευξη, στην iefimerida.gr, αποκάλυψε το 2013 ότι από την αρχή των μνημονίων "όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό.Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση."
Όλη η συνέντευξη εδώ
GiannisRad έγραψε:Οπως για παραδειγμα η παραταξη του τοτε που υποστηριζε πρωτη φορα αριστερα, μεχρι να στειλει ο Τσιπρας τα ματ στη νομικη. Αλλα ξεχασα, αυτο κανουμε πως το ξεχασαμε, δεν υποστηριξε ποτε πρωτη φορα αριστερα και οσοι το θυμομαστε μαλλον εχουμε σαλεψει!
Μη βιάζεσαι να την πεις τη μαλακία. Νομίζετε ότι μου τη λέτε ή ότι με κάνετε να νιώθω ντροπή, αλλά πάντα απαντάω και το έχω ξαναγράψει χίλιες φορές και εδώ μέσα. Δεν έχω παραστήσει ποτέ τον ανήξερο, ούτε το κρύβω, ούτε έχω βγάλει ποτέ την ουρίτσα μου απ΄έξω.
Βρίσκομαι σε μία φάση της ζωής μου που οδηγούμαι στη μετανάστευση (όχι για μεταπτυχιακούλι με τα λεφτά του μπαμπάκα) με μαθηματική ακρίβεια - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Όχι γενικά και αόριστα "η νέα γενιά μεταναστεύει", όχι γενικά και αόριστα "τα φτωχά λαϊκά στρώματα" και άλλα τέτοια -υποτίθεται- "ξύλινα" που λέει η αριστερά. Μιλάω για εμένα συγκεκριμένα. Το ότι ήμουν, επομένως, μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας αντίστασης στη διάλυση της ζωής μου και την μετανάστευση, μόνο περηφάνεια με γεμίζει, ασχέτως με το αν αυτή η προσπάθεια απέτυχε. Τουλάχιστον, τα έχω βρει με τον εαυτό μου και δε θα φύγω από την πατρίδα μου με το κεφάλι σκυμμένο. Δε θα φύγω χωρίς μάχη, αλλά ηττημένος και με αξιοπρέπεια.
Οπότε: Ναι ήμουν στο σύριζα. Ναι είμαι περήφανος για τους αγώνες που έδωσα με το σύριζα για τη ζωή μου την ίδια και το μέλλον μου. Ναι και εγώ ως ένα απλό μέλος φέρω και την ευθύνη που μου αναλογεί για την αποτυχία. Όχι δεν θεωρώ ότι παραπλάνησα κανέναν, γιατί ό,τι έλεγα το πίστευα και το πιστεύω ακόμα.
Ορισμένοι τρίβατε τα χέρια στη γωνία, ότι είχαμε μαζευτεί στο σύριζα για να πάρουμε καμια έμμισθη θέση πλάι σε κανα βουλευτάκο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και δεν μπορείτε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γλείφτες και αναξιοπρεπείς. Και ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν τα αρχίδια να πάρουν θέση, να "εκτεθούν" και να γίνουν κομμάτι μιας συλλογικής προσπάθειας, με κίνδυνο την αποτυχία και τη μετέπειτα "γιούχα" αντί να κάθονται στο πισί τους και να το παίζουν επαΐοντες εκ του ασφαλούς. Και εννοείται πως δεν λένε ποτέ τι ψηφίζουν, γιατί έτσι δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ποτέ κανείς και για τίποτα.
Οκ GiannisRad? Στο έβαλα και με μεγάλα γράμματα, μη τυχόν και δεν το δεις. Πες ό,τι μαλακία θέλεις, είμαι ανοιχτόμυαλος και δεν παρεξηγώ εύκολα. Αλλά την αλήθεια δεν θα την παραποιεί κανένας, όσον αφορά την πάρτυ μου. Δεν έχω πρόβλημα με την καζούρα για το Σύριζα. Αλλά όχι να μου λέτε και ότι το αποκρύπτω, λες και είμαι καμια κοτούλα. Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που είμαι και περήφανος για τους αγώνες που έδωσα
Περιμένω ποστ σου, που να αναγνωρίζεις, τουλάχιστον, το λάθος σου. Από κει και πέρα συζητάμε ό,τι θέλεις.