Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 27 Ιαν 2017 2:25 am

GiannisRad έγραψε:Ε οχι και για κλαμματα ρε Dottore, απλα το παιδι πιστευει οτι οσοι παραπλανουν τον κοσμο πρεπει μετα να ειναι υπευθυνοι των πραξεων τους!

Συμφωνώ απολύτως. Εν προκειμένω, ο Πρετεντέρης, σε δική του συνέντευξη, στην iefimerida.gr, αποκάλυψε το 2013 ότι από την αρχή των μνημονίων "όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό.Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση."
Όλη η συνέντευξη εδώ

GiannisRad έγραψε:Οπως για παραδειγμα η παραταξη του τοτε που υποστηριζε πρωτη φορα αριστερα, μεχρι να στειλει ο Τσιπρας τα ματ στη νομικη. Αλλα ξεχασα, αυτο κανουμε πως το ξεχασαμε, δεν υποστηριξε ποτε πρωτη φορα αριστερα και οσοι το θυμομαστε μαλλον εχουμε σαλεψει!

Μη βιάζεσαι να την πεις τη μαλακία. Νομίζετε ότι μου τη λέτε ή ότι με κάνετε να νιώθω ντροπή, αλλά πάντα απαντάω και το έχω ξαναγράψει χίλιες φορές και εδώ μέσα. Δεν έχω παραστήσει ποτέ τον ανήξερο, ούτε το κρύβω, ούτε έχω βγάλει ποτέ την ουρίτσα μου απ΄έξω.
Βρίσκομαι σε μία φάση της ζωής μου που οδηγούμαι στη μετανάστευση (όχι για μεταπτυχιακούλι με τα λεφτά του μπαμπάκα) με μαθηματική ακρίβεια - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Όχι γενικά και αόριστα "η νέα γενιά μεταναστεύει", όχι γενικά και αόριστα "τα φτωχά λαϊκά στρώματα" και άλλα τέτοια -υποτίθεται- "ξύλινα" που λέει η αριστερά. Μιλάω για εμένα συγκεκριμένα. Το ότι ήμουν, επομένως, μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας αντίστασης στη διάλυση της ζωής μου και την μετανάστευση, μόνο περηφάνεια με γεμίζει, ασχέτως με το αν αυτή η προσπάθεια απέτυχε. Τουλάχιστον, τα έχω βρει με τον εαυτό μου και δε θα φύγω από την πατρίδα μου με το κεφάλι σκυμμένο. Δε θα φύγω χωρίς μάχη, αλλά ηττημένος και με αξιοπρέπεια.

Οπότε: Ναι ήμουν στο σύριζα. Ναι είμαι περήφανος για τους αγώνες που έδωσα με το σύριζα για τη ζωή μου την ίδια και το μέλλον μου. Ναι και εγώ ως ένα απλό μέλος φέρω και την ευθύνη που μου αναλογεί για την αποτυχία. Όχι δεν θεωρώ ότι παραπλάνησα κανέναν, γιατί ό,τι έλεγα το πίστευα και το πιστεύω ακόμα.

Ορισμένοι τρίβατε τα χέρια στη γωνία, ότι είχαμε μαζευτεί στο σύριζα για να πάρουμε καμια έμμισθη θέση πλάι σε κανα βουλευτάκο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και δεν μπορείτε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γλείφτες και αναξιοπρεπείς. Και ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν τα αρχίδια να πάρουν θέση, να "εκτεθούν" και να γίνουν κομμάτι μιας συλλογικής προσπάθειας, με κίνδυνο την αποτυχία και τη μετέπειτα "γιούχα" αντί να κάθονται στο πισί τους και να το παίζουν επαΐοντες εκ του ασφαλούς. Και εννοείται πως δεν λένε ποτέ τι ψηφίζουν, γιατί έτσι δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ποτέ κανείς και για τίποτα.

Οκ GiannisRad? Στο έβαλα και με μεγάλα γράμματα, μη τυχόν και δεν το δεις. Πες ό,τι μαλακία θέλεις, είμαι ανοιχτόμυαλος και δεν παρεξηγώ εύκολα. Αλλά την αλήθεια δεν θα την παραποιεί κανένας, όσον αφορά την πάρτυ μου. Δεν έχω πρόβλημα με την καζούρα για το Σύριζα. Αλλά όχι να μου λέτε και ότι το αποκρύπτω, λες και είμαι καμια κοτούλα. Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που είμαι και περήφανος για τους αγώνες που έδωσα

Περιμένω ποστ σου, που να αναγνωρίζεις, τουλάχιστον, το λάθος σου. Από κει και πέρα συζητάμε ό,τι θέλεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό valentina1 » Παρ, 27 Ιαν 2017 11:02 am

@oxydo σε παραδέχτηκα παρόλο που δεν σε ξέρω καλά. Μπόρεσα να διακρίνω συναισθημα στο ποστ σου(και όχι μονο για το πολιτικό κομμάτι)και η ειλικρίνεια πρέπει πάντα να εκτιμάται.
valentina1

Δημοσίευσηαπό gousia » Παρ, 27 Ιαν 2017 11:44 pm

Oxydo ήταν πολύ συγκινητικό το ποστ σου.
Ηταν τόσο συγκινητικό, που για μια στιγμή ξέχασα ότι μιλούσες για το Συριζα...
Το κόμμα που ήσουν είχε πέρασει από όλα τα συνέδρια/εκδηλώσεις βιομηχάνων και εφοπλιστών πριν βγει στην εξουσία, γλύφωντας αυτούς που σε στέλνουν μετανάστη.
Ειχε επίσημες θέσεις για κρατικοποίηση τραπεζών, εξυγιανσή τους και μεταπώληση σε ιδιώτες (με πιο απλά λόγια παίρνεις ένα ερείπιο, βάζεις το λαουτζίκο να πλήρωσει τα σπασμένα και τελικά χαρίζεις το ανακαινισμένο σε ιδιώτες)
Μέχρι και στο Τέξας, σε πολύ ''αριστερά'' και ''προοδευτικά'' ιδρύματα, είχε φτάσει η βρώμα σας.
Μάλιστα (ήταν της μόδας τότε) όταν κάποιος τολμούσε να αμφισβητήσει το οικονομικό σύστημα, έβγαιναν τα συριζόπουλα να πείσουν ότι η λύση στα προβλήματά μας είναι το ''πείραμα της βιομε''.
Και τόσα άλλα εξάλλου...

Και το πιο σημαντικό...Ολα τα παραπάνω έγιναν όταν το μικρό, ρομαντικό, παραπλανημένο και αθώο συριζόπουλο oxydo ήταν ακόμα στο κόμμα και πολύ περήφανος γι αυτό...!
Αυτά περί υπερηφάνειας και λοιπές μπούρδες να τα προσέξεις, γιατί στο τέλος μπορεί να τα πιστέψεις και να γίνεις ακόμα χειρότερος.
Είσαι προφανώς αρκετά κλειστόμυαλος και κομπλεξικός, για να αποδεχτείς και να παραδεχτείς κάποια πράγματα.
Αν θες όντως να ωριμάσεις και να ''επανορθώσεις'', τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, σου προτείνω να βρεις έναν παππού-πρωην πασόκο. Εχουν περάσει και αυτοί το ίδιο λούκι παλιότερα, οπότε κάπως θα μπορέσουν να βοηθήσουν.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 28 Ιαν 2017 12:14 am

Πρώτα οι λάσπες ότι δήθεν κρύβομαι.Από ποιον; Από τον GiannisRad, που είναι ψηφοδέλτιο ΔΑΠ και κάνει εδώ μέσα τον ανήξερο και τον ανεξάρτητο.

Τώρα η δήθεν σκληρή κριτική από τον πουθενά gousia.
Αγαπητέ κριτική "εξ αριστερών" δεν δέχομαι από αριστερούς του πληκτρολογίου. Τόσα χρόνια στη σχολή είσαι ένας πουθενάς. Είσαι απλά ένα ανώνυμο account.
Το ποιος είμαι και τι κάνω και αν είμαι παραπλανημένος, ρομαντικούλης, κομπλεξικός κ.ο.κ. το ξέρουν οι συμφοιτητές μου και ο φοιτητικός σύλλογος, από τον οποίο κρίνομαι κάθε χρόνο και εγώ και ο Εγκέλαδος συνολικά.
Όταν αποκτήσεις όνομα και υπόσταση, για να μπορούμε να σε κρίνουμε όχι μόνο από αυτά που λες, αλλά και από αυτά που έχεις πραγματικά κάνει, τόσο για την κοινωνία γενικότερα, όσο και ειδικότερα για το Φοιτητικό Σύλλογο και τα συμφέροντά του, θα ξαναμιλήσουμε και με σένα.
Αποκάλυψέ μας, αν θες, ποιος είσαι, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκεις, αλλά και σε ποιον κοινωνικό χώρο δραστηριοποιείσαι, για να μπορέσουμε να σε κρίνουμε και εσένα, αλλά και τον χώρο σου.

Μέχρι τότε επίτρεψέ μου να σε γράψω στα αρχίδια μου. Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με πουθενάδες.

Υ.Γ.Είσαι τόσο κομπλεξικός, πουθενάς και σκουπίδι, που τόλμησες να αμφισβητήσεις και τους διαχειριστές του φόρουμ :finger:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό gousia » Σάβ, 28 Ιαν 2017 12:31 am

OxYdO έγραψε:Πρώτα οι λάσπες ότι δήθεν κρύβομαι.Από ποιον; Από τον GiannisRad, που είναι ψηφοδέλτιο ΔΑΠ και κάνει εδώ μέσα τον ανήξερο και τον ανεξάρτητο.

Τώρα η δήθεν σκληρή κριτική από τον πουθενά gousia.
Αγαπητέ κριτική "εξ αριστερών" δεν δέχομαι από αριστερούς του πληκτρολογίου. Τόσα χρόνια στη σχολή είσαι ένας πουθενάς. Είσαι απλά ένα ανώνυμο account.
Το ποιος είμαι και τι κάνω και αν είμαι παραπλανημένος, ρομαντικούλης, κομπλεξικός κ.ο.κ. το ξέρουν οι συμφοιτητές μου και ο φοιτητικός σύλλογος, από τον οποίο κρίνομαι κάθε χρόνο και εγώ και ο Εγκέλαδος συνολικά.
Όταν αποκτήσεις όνομα και υπόσταση, για να μπορούμε να σε κρίνουμε όχι μόνο από αυτά που λες, αλλά και από αυτά που έχεις πραγματικά κάνει, τόσο για την κοινωνία γενικότερα, όσο και ειδικότερα για το Φοιτητικό Σύλλογο και τα συμφέροντά του, θα ξαναμιλήσουμε και με σένα.
Αποκάλυψέ μας, αν θες, ποιος είσαι, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκεις, αλλά και σε ποιον κοινωνικό χώρο δραστηριοποιείσαι, για να μπορέσουμε να σε κρίνουμε και εσένα, αλλά και τον χώρο σου.

Μέχρι τότε επίτρεψέ μου να σε γράψω στα αρχίδια μου. Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με πουθενάδες.

Υ.Γ.Είσαι τόσο κομπλεξικός, πουθενάς και σκουπίδι, που τόλμησες να αμφισβητήσεις και τους διαχειριστές του φόρουμ :finger:

Το ότι είμαι ένα ανώνυμο account, δεν σημαίνει ότι είμαι πουθενάς.
Και στη σχολή είμαι και συμμετέχω και τα πάντα.
Προφανώς και δεν αποκαλύπτω ποιος είμαι. Αν είχα τέτοια πρόθεση, θα το είχα κάνει κάτι χρόνια τώρα...
Οσον αφορά τους διαχειριστές, δεν αμφισβήτησα κανέναν. Ημουν αρκετά προσεκτικός και αναλυτικός για να περιγράψω με ακρίβεια τι εννοούσα όταν μιλούσα για περισσότερη διαφάνεια σε σχέση με τα οικονομικά του φόρουμ( το συνέδεσα άμεσα με τη συμμετοχή στο φόρουμ)
Αλλά επειδή σίγουρα δεν είσαι τόσο χαζός για να παρερμηνεύσεις, αυτά που πολύ ξεκάθαρα έγραψα, βγαίνει αβιάστα το συμπέρασμα ότι όντως έχω δίκιο όταν λέω ότι είσαι αρκετά κομπλεξικός για να παραδεχτείς κάποια πράγματα.
Και επειδή ακριβώς είσαι τόσο κλειστόμυαλος και κομπλεξικός (και ας προσπαθείς να δείξεις το αντίθετο) σκέφτηκες ότι ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθείς ήταν η τυφλή επίθεση. Προφανώς θα ήταν πολύ ευκολότερο για σένα αν σε τρόλαρα. Αλλά επειδή μου φάνηκε πολύ δακρύβρεχτο και υποκριτικό το ποστ σου, προτίμησα να στα γράψω με λίγο πιο σοβαρό ύφος και περιεχόμενο, ώστε να τσούξει κιόλας.
Η απαντησή σου ήταν ''μπάλα στην εξέδρα'' και λίγο βρισίδι.
Οπότε μάντεψε...στα αρχίδια μου και μένα.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Σάβ, 28 Ιαν 2017 1:59 am

Πρώτα οι λάσπες ότι δήθεν κρύβομαι.Από ποιον; Από τον GiannisRad, που είναι ψηφοδέλτιο ΔΑΠ και κάνει εδώ μέσα τον ανήξερο και τον ανεξάρτητο.

Γελαω με αυτα που γραφεις, οταν ξερουν πολυ καλα οσοι με ξερουν οτι πλεον και αν λεω γεια με 2-3 παιδια απο την σειρα μου στη ΔΑΠ ειναι ζητημα. ΑΛλα δεν εχεις και τι αλλο να πεις για να χαρεις, ουτε κομματοσκυλο ειμαι, ουτε ξεφτυλας να βγω στους δρομους να υποστηριζω τον καθε ψευτη και να περιμενω νταουλια και δραχμη.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 28 Ιαν 2017 3:41 am

GiannisRad έγραψε:Γελαω με αυτα που γραφεις, οταν ξερουν πολυ καλα οσοι με ξερουν οτι πλεον και αν λεω γεια με 2-3 παιδια απο την σειρα μου στη ΔΑΠ ειναι ζητημα. ΑΛλα δεν εχεις και τι αλλο να πεις για να χαρεις, ουτε κομματοσκυλο ειμαι, ουτε ξεφτυλας να βγω στους δρομους να υποστηριζω τον καθε ψευτη και να περιμενω νταουλια και δραχμη.

Βγάλε πρώτα εσύ - ο μη ξεφτίλας- το ονοματάκι σου από το ψηφοδέλτιο της ξεφτίλας και μετά τα ξαναλέμε. Γιατί όσο και να το παίζεις κουλ και ανεξάρτητος, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ γράφει Ιωάννης Ραδήμα.

gousia έγραψε:Οσον αφορά τους διαχειριστές, δεν αμφισβήτησα κανέναν. Ημουν αρκετά προσεκτικός και αναλυτικός για να περιγράψω με ακρίβεια τι εννοούσα όταν μιλούσα για περισσότερη διαφάνεια σε σχέση με τα οικονομικά του φόρουμ( το συνέδεσα άμεσα με τη συμμετοχή στο φόρουμ)

Ο λόγος που χρησιμοποιώ τα πρόσφατα ποστ σου για τα λεφτά του φόρουμ, δεν είναι για να σου κάνω "τυφλή επίθεση", ούτε για να πετάξω την μπάλα στην εξέδρα.
Αν ένα πράγμα έχει καταφέρει πολύ καλά το φόρουμ είναι να χτυπήσει τις πελατειακές σχέσεις στη σχολή και να δείξει και ένα άλλο παράδειγμα οργάνωσης και αλληλεγγύης για τους φοιητές. Εξ ου και οι επιθέσεις της ΔΑΠ τόσα χρόνια στο φόρουμ. Οι υπόνοιες που άφηνες, όσο κι αν τις έντυνες με το δήθεν αθώο ύφος του αγνού μέλους που καίγεται να βοηθήσει, είναι ενδεικτικές για το ποιόν σου: Σε ενδιαφέρει μόνο να κάνεις το κομμάτι σου εδώ μέσα. Έτσι, ανώνυμα, από τη σπηλιά σου και στα αρχίδια σου όλα. Το αν με αυτά που γράφεις και τα θέματα που "δημιουργείς" προσφέρεις υπηρεσίες στη Δαπάρα και λοιδορείς το φόρουμ, αντί να το προστατεύεις δεν σε ενδιαφέρει, μπροστά στο να το παίξεις ο έξυπνος αριστεραμύντορας του φόρουμ.

Τείνω στο ότι είσαι απλά ένας κακόμοιρος Κνίτης, που φοβάται να αποκαλύψει στην καθοδήγηση ότι γράφει στο απαγορευμένο από το Κόμμα mqn.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Dottore » Σάβ, 28 Ιαν 2017 3:57 am

Εμένα από την όλη συζήτηση ένα μου έμεινε: Ο Oxydo πάει Κούβα!
Dottore

Δημοσίευσηαπό leo8 » Σάβ, 28 Ιαν 2017 9:28 am

@Gousia

Εγω επειδη ουτε τρολλαρω ουτε τιποτα, θα στα πω τα πραγματα οπως ειναι. Οσο σε θυμαμαι εδω μεσα το μονο που κανεις ειναι να ασκεις κριτικη σε ολους και ολα. Νομιζεις δλδ οτι εισαι τοσο γαματος και τοσο τελειος που μπορεις να κρινεις τα παντα. Τν πατησες ομως gousia γιατι πρεπει να ξερεις οτι αυτος που κρινει πρεπει πρωτα να ειναι ετοιμος να κριθει, και εσυ μιας και αποκρυπτεις συνεχεια τν ταυτοτητα σου δηλωνεις αυτοματως οτι φοβασαι το να κριθεις απο τους αλλους. Οποτε παρατα τς κριτικες και τς λοιπες μαλακιες και μαθε να σεβεσαι τους τριγυρω σου εδω μεσα, οπως ειναι οι χρηστες του φορουμ αλλα και το ιδιο το φορουμ.

Σε οτι αφορα το φορουμ, επειδη μας λες οτι εισαι δραστηριος στν σχολη, θα ηξερες τοτε ποιες ειναι οι δρασεις μας, τοσο σε επιπεδο φορουμ οσο και σε κοινωνικο επιπεδο μιας και οι σκεψεις μας ειναι ευρεως γνωστες στο συνολο των φοιτητων τς σχολης, διοτι στοχος μας ειναι να συζητησουμε επι των σκεψεων μας αυτων και οχι να τις αποκρυψουμε. Οποτε ας μν χαρακτηρισω το ποσο δραστηριος θεωρεις οτι εισαι. Συνεπως οι χαρακτηρισμοι σου για το φορουμ να λειπουν.

Τελος θεωρω ντροπη και αισχος τν επιθεση επι προσωπικου που κανεις στν oxydo. Αν θες να κανεις τν επιθεση αυτη τοτε αν εισαι αληθινος και εχεις κοτσια τραβα να τν κανεις και face to face. Το ιδιο αν εχεις προβλημα με τν οποιοδηποτε εδω μεσα. Και στο φορουμ ασκεις κριτικη αλλα δν ηρθες ποτε να βρεις εναν απο εμας να μας πεις τα θεματα σου. Μονο εκ του ασφαλους κριτικη απο το pc σου.

Οποτε αναθεωρησε τν σταση σου, οχι για εμενα, τν oxydo ή οποιον αλλον. Καντο για το φορουμ γιατι με τν σταση σου αυτη, πιστεψε με, αποθαρυνεις πολυ κοσμο απο το να συμμετεχει σε συζητησεις πανω σε διαφορα θεματα, αρα με λιγα λογια κατακεραυνωνεις τν ολη αυτη προσπαθεια που εχει κανει το φορουμ αυτο, συντονιστικη ομαδα και μελη, ολα αυτα τα χρονια.
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.
Άβαταρ μέλους
leo8

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Σάβ, 28 Ιαν 2017 12:42 pm

Να κάνω μια ερώτηση; Γενικά, κάποιοι τύποι που επικροτήσατε την επίθεση στον Πρετεντέρη, οι ίδοι δέρνετε; Αν ναι, ομαδικά ή 1v1; Επίσης, χαρακώνετε αυτοκίνητα ή κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες