Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2016-17)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2016-17)

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 20 Ιαν 2017 5:16 pm

Δεν έχω σημειώσεις, πάντως γενικά έκανε μια επανάληψη στο υδραυλικό άλμα και στην ταπείνωση πυθμένα επειδή του το ζήτησαν κάποια παιδιά , και έλυσε την πρώτη πρόοδο στους κλειστούς αγωγούς. Δεν είπε τίποτα καινούριο.
Άβαταρ μέλους
trauma

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό useless01100110 » Παρ, 20 Ιαν 2017 8:58 pm

μαγκες για μας που δεν μπορεσαμε να παρακολουθησουμε (λογω δουλειας) μπορει καποιος να μου πει απο που να διαβασουμε και τι ωστε να μπορεσω να κατεβω??
useless01100110

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Παρ, 20 Ιαν 2017 9:26 pm

useless01100110 έγραψε:μαγκες για μας που δεν μπορεσαμε να παρακολουθησουμε (λογω δουλειας) μπορει καποιος να μου πει απο που να διαβασουμε και τι ωστε να μπορεσω να κατεβω??

Αν δεν έχεις σημειώσεις δες βιβλίο στάμου για κλειστούς αγωγούς.Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να λύνεις τα 3 τυπικά προβλήματα.Γενικά ο τρόπος που λύναμε τις ασκήσεις στο μάθημα συμπίπτει με αυτόν που χρησιμοποιεί στο βιβλίο.Τωρα για το κομμάτι των ανοιχτών,εγώ θα διαβάσω σημειώσεις Παπανικολάου γιατι το βιβλίο δεν έχει αρκετά παραδείγματα οσον αφορά στο προφιλ ελεύθερης επιφάνειας και χρησιμοποιεί πιο χρονοβόρο τρόπο εύρεσης των yc,yομοιόμορφο.Οπως και να εχει θα σου πρότεινα σίγουρα να δεις τις σειρες ασκήσεων που ανέβηκαν κατα την διάρκεια του εξαμήνου,πιστεύω αντίστοιχες θα ζητηθούν στην εξέταση.
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό icepink » Σάβ, 21 Ιαν 2017 11:46 am

α) Οι λύσεις της θεωριας των προοδων που εχουν ανέβει ειναι οι σωστες? Επειδη ακουγα πολλα παιδια να εχουν αμφιβολιες και να λενε οτι θα ρωτησουν τους διδάσκοντες αλλα δεν εμαθα κατι παραπανω
β) Στην εξέταση, στο κομματι της θεωρίας θα μπορω να εχω τυπολογιο ή ουτε αυτο?
If you can't play the game, play the gamer
Άβαταρ μέλους
icepink

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Κυρ, 22 Ιαν 2017 6:57 pm

Οι λύσεις τις θεωρίας είναι σωστές γενικά, στο μόνο το οποίο υπάρχουν κάποιες διαφωνίες είναι στο 1ο ερώτημα, της 1ης προόδου σχετικά με τον συντελεστή τριβής...Η απάντηση επαληθεύεται, εάν χρησιμοποιήσεις δοκιμαστικά με το κομπιουτεράκι σου κάποιες τιμές Re μεταβατικής ροής, και τυπικές τιμές σχετικής τραχύτητας, πάνω στην εξίσωση Colebrook-White ή στην Swamee-Jain που είναι και ευκόλοτερο εφόσον προσεγγίζει πολύ καλά την πρώτη και δεν είναι και πεπλεγμένη (άλλωστε θες να δεις απλα την συσχέτιση)..και οι δυο πάντως προσεγγίζουν στην μεταβατική ζώνη το διάγραμμα Moody πολύ καλά. Ακόμη αναφέρεται στο βιβλίο του Στάμου, αλλά όχι ξεκάθαρα στην σελ.:67, στην παράγραφο για την μεταβατική ζώνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι λίγες σελίδες μετά, στον Στάμου (σελ.:72) για το διάγραμμα Moody αναφέρει στo 3, για την μεταβατική περιοχή, αδυναμία υπολογισμού f... :? :wtf: και δεν έχουν πει κάτι γι'αυτό, ή τουλαχιστον εγώ δεν άκουσα κάτι...
Απ'όσο ξέρω η θεωρία θα ναι με ανοιχτά βιβλία-τυπολόγιο..
https://zusiddiqui.files.wordpress.com/ ... /sorry.jpg
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό icepink » Κυρ, 22 Ιαν 2017 8:02 pm

homo sapiens contras έγραψε:Οι λύσεις τις θεωρίας είναι σωστές γενικά, στο μόνο το οποίο υπάρχουν κάποιες διαφωνίες είναι στο 1ο ερώτημα, της 1ης προόδου σχετικά με τον συντελεστή τριβής...Η απάντηση επαληθεύεται, εάν χρησιμοποιήσεις δοκιμαστικά με το κομπιουτεράκι σου κάποιες τιμές Re μεταβατικής ροής, και τυπικές τιμές σχετικής τραχύτητας, πάνω στην εξίσωση Colebrook-White ή στην Swamee-Jain που είναι και ευκόλοτερο εφόσον προσεγγίζει πολύ καλά την πρώτη και δεν είναι και πεπλεγμένη (άλλωστε θες να δεις απλα την συσχέτιση)..και οι δυο πάντως προσεγγίζουν στην μεταβατική ζώνη το διάγραμμα Moody πολύ καλά. Ακόμη αναφέρεται στο βιβλίο του Στάμου, αλλά όχι ξεκάθαρα στην σελ.:67, στην παράγραφο για την μεταβατική ζώνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι λίγες σελίδες μετά, στον Στάμου (σελ.:72) για το διάγραμμα Moody αναφέρει στo 3, για την μεταβατική περιοχή, αδυναμία υπολογισμού f... :? :wtf: και δεν έχουν πει κάτι γι'αυτό, ή τουλαχιστον εγώ δεν άκουσα κάτι...
Απ'όσο ξέρω η θεωρία θα ναι με ανοιχτά βιβλία-τυπολόγιο..
https://zusiddiqui.files.wordpress.com/ ... /sorry.jpg

Thanks!
Spoiler: show
thanks for the potato,too!
If you can't play the game, play the gamer
Άβαταρ μέλους
icepink

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό giorgossss » Τρί, 24 Ιαν 2017 1:53 am

Τα συζηγη βαθη στο υδραυλικο αλμα πως τα βρισκουμε ;; δεν το εξηγει καλα στις σημειωσεις...
Άβαταρ μέλους
giorgossss

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Τρί, 24 Ιαν 2017 2:04 am

giorgossss έγραψε:Τα συζηγη βαθη στο υδραυλικο αλμα πως τα βρισκουμε ;; δεν το εξηγει καλα στις σημειωσεις...

δες σελ. 220 στο βιβλιο Στάμου την σχέση 8.4-3. Έστω ότι έχεις το ύψος πριν το άλμα y1, θα πας και θα βρεις τον Fr1, θα τα βάλεις στην σχέση, θα λύσεις ως προς y2 και έτσι θα βρεις το συζυγές βάθος κατάντη του άλματος..That's all folks
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό nefod » Τρί, 24 Ιαν 2017 5:28 pm

θεματα και λυσεις

Ευχαριστούμε nefod :clap: To αρχείο ανέβηκε εδώ :)

nefod

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 27 Ιαν 2017 6:40 pm

Η πιο αδιάφορη είδηση των τελευταίων ετών

Βαθμολογία 2ου Τέστ (Μ-Ω) στο Mycourses
Άβαταρ μέλους
trauma

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση