Παράσταση Διαμαρτυρίας για την επι πτυχiω εξεταστική 22/12

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Παράσταση Διαμαρτυρίας για την επι πτυχiω εξεταστική 22/12

Δημοσίευσηαπό tony24 » Παρ, 20 Ιαν 2017 5:39 pm

KathimeriniDipliE3etastiki2.pdf
(382.27 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 238 φορές

29e062e3631110ba782eee7023494de2a38b630ae3348d87c8e1a5bfdfe62dbb.jpg
29e062e3631110ba782eee7023494de2a38b630ae3348d87c8e1a5bfdfe62dbb.jpg (32.02 KiB) 3270 προβολές
Όλοι μαζί θα φύγουμε.
ΣΕΒ
Άβαταρ μέλους
tony24

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 20 Ιαν 2017 5:59 pm

Ωραία φάση. Στην αρχή του έτους, έχεις κάποια δεδομένα Χ και λες "οκ, λοιπόν Α". Προκύπτουν νέα δεδομένα Ψ και λες "οκ, λοιπόν Α".

Στην αρχή του έτους "δηλώνεις έως 12". Περνάει τροπολογία -> "Got you now dude. Μέχρι 12. Α τα είχες δηλώσει. IDGAF"
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό clansman » Παρ, 20 Ιαν 2017 6:03 pm

Η τροπολογια δεν λεει για ολους τους φοιτητες εκτος πολ.μηχ.λεει για ολους ολα.αυτο επρεπε να ειναι αρκετο.τελος. τωρα το μεχρι 12 τωρα ειναι ενα αυθαιρετο δικο τους που αντιτιθεται στην τροπολογια ξεκαθαρα.
clansman

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 20 Ιαν 2017 6:08 pm

Ο Κουτσογιαννης μας εχει κανει να αναπολουμε τα χρονια της σχολης επι Γκολια :clap: :clap: :clap:
Οπως λενε και στο χωριο μου, 45 Κουτσογιαννηδες, ενος κοκκορου γνωση :finger: :finger: :finger:
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 20 Ιαν 2017 8:27 pm

Από το σάιτ του υπουργείου:

Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Τις πρώτες φορές, η διατύπωση μιλούσε για τους "επί πτυχίω" φοιτητές. Επειδή το "επί πτυχίω", δεν οριζόταν ρητώς στον κανονισμό λειτουργίας του ΕΜΠ, οι διοικήσεις μπορούσαν να θεωρήσουν ότι ως "επί πτυχίω" ορίζεται ο φοιτητής που μπορεί να πάρει επίσημα διπλωματική. Ήτοι, ο φοιτητής που χρωστάει μέχρι και 10 μαθήματα. Συνεπώς, με μια τέτοια αιτιολόγηση, έμπαινε το όριο στα 10.

Η διατύπωση τώρα ορίζει ρητά τους δικαιούχους της έκτακτης εξέτασης και μάλιστα, χορηγεί το δικαίωμα με αποκλειστικά χρονικά κριτήρια. (έχεις συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων;). Ταυτόχρονα ορίζει ρητά και την ποσότητα. Το "όλα" έχει μία μόνο ερμηνεία..

Προσωπικά δεν είμαι τυπολάτρης και ούτε το έπαιξα ποτέ υπερασπιστής των νόμων. Ξέρω πολύ καλά ότι οι νόμοι που διαίπουν ένα σύνολο αποτυπώνουν απλά τους συσχετισμούς των δυνάμεων εντός του. Ειδικά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι νομοθεσίες με τη γραφειοκρατία που επιβάλλουν, το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν ένα περίτεχνο πέπλο διαπλοκής, κάτω από το οποίο διαφυλάσσονται τα μέλη ΔΕΠ που είναι κράτος εν κράτει.

Παρά ταύτα, έχω την απαίτηση από τους ανθρώπους που πλασάρουν τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες της νομιμότητας και της τάξεως, να είναι σύννομοι καθολικώς και όχι μόνο κατά το δοκούν.

Και επειδή δεν μου αρέσει να χαϊδεύω τα αυτάκια κανενός:
α)Το υπουργείο είναι για τον πούτσο, που θυμήθηκε την τροπολογία 5 μέρες πριν (τα έγραψα και πιο πάνω)
β)Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα τολμούσε, η οποιαδήποτε διοίκηση, να το κάνει αυτό μερικά χρόνια πριν, που υπήρχε ενεργός φοιτητικός σύλλογος; Πάρτε τώρα τη ΔΑΠ, τις ανοιχτές σχολές σας και τα 12 μαθήματα στη μάπα, γιατί πέρσι που κάναμε καταλήψεις για τα όρια δεν γουστάρατε. :finger:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Σάβ, 21 Ιαν 2017 3:38 pm

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η "επίθεση" στη κοσμητεία παρότι εν γένει μου αρέσει ο ηρωικός/καταγγελτικός λόγος ράπερ του Μπρόνξ (τον έχω υιοθετήσει για πλάκα μερικές φορές). Οδεύω προς τα μικιουνικά γερατειά μου και αυτό το ποστ μπορεί να ερμηνευτεί ως το απoστάλαγμα της σοφίας που μοιραία έρχεται με τα χρόνια ή ακόμα και μιας πρώιμης άνοιας. Όπως και να χει κράξτε ελεύθερα.

Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι είχαν απόλυτο δίκιο όσοι μιλούσαν για μπραντεφέρ του συλλόγου με τους καθηγητές παρότι στιγμιαία τσαντίστηκα όπως οι περισσότεροι. Και επειδή μου τα έχει σκάσει φιλοσοφία από τότε που άλλαξα κατεύθυνση και κινδυνεύοντας να αυτοαναιρεθώ θα γράψω για την υποκρισία μας ως φοιτητές όσον αφορά το νέο πρόγραμμα σπουδών και γενικότερα. Ας πάρει λοιπόν ο καθένας έναν νοητό καθρέφτη και ας αρχίσει την αυτοκριτική.

* Μας χαλάει η μείωση των ωρών διδασκαλίας αλλά οι αίθουσες είναι μισοάδειες λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του εξαμήνου.

*Μας χαλάει που κατεβαίνουν τεχνολογικά μαθήματα σε μικρότερα εξάμηνα αλλά βαράγαμε ενέσεις τα πρώτα έτη με τις σεμφίτικες θεωρητικούρες.

*Μας χαλάει το όριο των 12 μαθημάτων (που εξοικονομεί πόρους) αλλά στατιστικά κανένας (ή σχεδόν κανένας) δεν περνάει παραπάνω.

*Μας χαλάει που η ΜΤΡ με την Υδραυλική γίνονται 1 μάθημα αλλά όλοι κράζαμε την ΜΤΡ πόσο δύσκολο και άσχετο με τα υπόλοιπα μαθήματα είναι.

*Μας χαλάει η ανακοίνωση που κριτικάρει την απόφαση του υπουργείου αλλά το επιχείρημα των "μαζί τα φάγαμε" ήταν "Και που ήταν οι ακαδημαϊκοι όλα αυτά τα χρόνια που η χώρα είχε πάρει τη κάτω βόλτα;"

*Μας χαλάει όταν ερμηνεύεται ο νόμος κατά το δοκούν αλλά παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι και εμείς τον επικαλούμαστε όταν μας συμφέρει.

Αντί να αντιδρούμε αυτιστικά σε οποιαδήποτε απόφαση έρχεται "από τα πάνω" μήπως πρέπει πρώτα να είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αυτή έχει θετική ή αρνητική επίδραση στη ζωή μας;

Ας κάνουμε λοιπόν τη Σχολή μεγάλη ξανά.

Υ.Γ. OxYdO δώσε τώρα το χρυσό μετάλλειο αλλιώς θα συνεχίσω με άλλα πύρινα ποστ καφενειακής αυτοκριτικής.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Nestoras » Σάβ, 21 Ιαν 2017 3:43 pm

Zagreus έγραψε:Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η "επίθεση" στη κοσμητεία παρότι εν γένει μου αρέσει ο ηρωικός/καταγγελτικός λόγος ράπερ του Μπρόνξ (τον έχω υιοθετήσει για πλάκα μερικές φορές). Οδεύω προς τα μικιουνικά γερατειά μου και αυτό το ποστ μπορεί να ερμηνευτεί ως το απoστάλαγμα της σοφίας που μοιραία έρχεται με τα χρόνια ή ακόμα και μιας πρώιμης άνοιας. Όπως και να χει κράξτε ελεύθερα.

Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι είχαν απόλυτο δίκιο όσοι μιλούσαν για μπραντεφέρ του συλλόγου με τους καθηγητές παρότι στιγμιαία τσαντίστηκα όπως οι περισσότεροι. Και επειδή μου τα έχει σκάσει φιλοσοφία από τότε που άλλαξα κατεύθυνση και κινδυνεύοντας να αυτοαναιρεθώ θα γράψω για την υποκρισία μας ως φοιτητές όσον αφορά το νέο πρόγραμμα σπουδών και γενικότερα. Ας πάρει λοιπόν ο καθένας έναν νοητό καθρέφτη και ας αρχίσει την αυτοκριτική.

* Μας χαλάει η μείωση των ωρών διδασκαλίας αλλά οι αίθουσες είναι μισοάδειες λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του εξαμήνου.

*Μας χαλάει που κατεβαίνουν τεχνολογικά μαθήματα σε μικρότερα εξάμηνα αλλά βαράγαμε ενέσεις τα πρώτα έτη με τις σεμφίτικες θεωρητικούρες.

*Μας χαλάει το όριο των 12 μαθημάτων (που εξοικονομεί πόρους) αλλά στατιστικά κανένας (ή σχεδόν κανένας) δεν περνάει παραπάνω.

*Μας χαλάει που η ΜΤΡ με την Υδραυλική γίνονται 1 μάθημα αλλά όλοι κράζαμε την ΜΤΡ πόσο δύσκολο και άσχετο με τα υπόλοιπα μαθήματα είναι.

*Μας χαλάει η ανακοίνωση που κριτικάρει την απόφαση του υπουργείου αλλά το επιχείρημα των "μαζί τα φάγαμε" ήταν "Και που ήταν οι ακαδημαϊκοι όλα αυτά τα χρόνια που η χώρα είχε πάρει τη κάτω βόλτα;"

*Μας χαλάει όταν ερμηνεύεται ο νόμος κατά το δοκούν αλλά παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι και εμείς τον επικαλούμαστε όταν μας συμφέρει.

Αντί να αντιδρούμε αυτιστικά σε οποιαδήποτε απόφαση έρχεται "από τα πάνω" μήπως πρέπει πρώτα να είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αυτή έχει θετική ή αρνητική επίδραση στη ζωή μας;

Υ.Γ. OxYdO δώσε τώρα το χρυσό μετάλλειο αλλιώς θα συνεχίσω με άλλα πύρινα ποστ καφενειακής αυτοκριτικής.

+1
Άβαταρ μέλους
Nestoras

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 21 Ιαν 2017 5:38 pm

Βραβεία: " Στέλιος Ράμφος 2017"

Κ. Zagreus, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας έχετε καταλάβει εξαπίνης, δεδομένου ότι δεν είχατε δώσει δείγματα Ραμφισμού εις το παρελθόν. Περιμέναμε, αναμφίβολα τις υποψηφιότητες από τους εξέχοντες καφενοφιλελεύθερους του φόρουμ, όπως π.χ. τον αξιότιμο Giannisrad, αλλά βρίσκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, μετά το σημερινό, έχετε μπει για τα καλά στην κούρσα της διεκδίκησης του τίτλου.

Το συγκεκριμένο ποστ, παίρνει 7/10 (επτά)

Θα μου επιτρέψετε, να σας κάνω μερικές παρατηρήσεις-υποδείξεις πάνω στο τελευταίο σας ποστ, που θα σας βοηθήσουν να εδραιωθείτε στις καρδιές του μέσου καφενειακού φιλελεύθερου.

α)Δεν χρησιμοποιήσατε πουθενά στο ποστ σας τη λέξη "συνδικαλιστής": Η λέξη συνδικαλιστής χρησιμοποιείται πάντα με υποτιμητικό ύφος και πρέπει να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ, ακόμα και όταν μιλάμε για φαινομενικά άσχετα πράγματα,όπως τα γκομενικά της Σούλας από το Λιόπεσι με το τατουάζ μπεταλούδα στον γκώλο (@Maniatis, για τους μύστες του εθνολαϊκισμού). Είναι κόκκινο πανί για τον μέσο ταβερνοφιλελέρα, που κρύβει μια βαθιά ενοχικότητα είτε για το παλιό συνδικαλιστικό του παρελθόν στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ μας, είτε για την περήφανη και τίμια θητεία του στην αριστερά, την οποία όμως απεμπόλησε και έχει βαλθεί να αποδείξει στον εαυτό του ότι έπραξε ανιδιοτελώς και όχι γιατί τον πλάνεψε η Ντόλτσε η Βίτα.

β)Δεν μιλήσατε πουθενά για την κρίση αξιών που είναι υπεύθυνη για την οικονομική κρίση. Ο εκσυχρονιστικός λαϊκισμός, όπως και κάθε οπισθοδρομικό ρεύμα, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απαραίτητη ηθική που να τον περικλύει.

γ)Δε χρησιμοποιήσατε πουθενά στο ποστ σας τις λέξεις/φράσεις: "Νεοέλληνας" "Ελληναράς" "παχιές αγελάδες" "υπέρογκο δημόσιο" "αγορά" "εθνολαϊκισμός" "αριστεροί ταλιμπάν" "ελεύθερος επαγγελματίας"

δ) Δεν κάνατε καμία αναφορά στα παγόσμια παραδείγματα (προς αποφυγήν) της Κούβας ή/και της Βενεζουέλας

ε)Αφήσατε ασχολίαστες τις αναφορές περί των καταλήψεων

στ)Ποτέ δεν πιάνουμε στο στόμα μας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ήτοι τους τεχνοκράταρους καθηγηταράδες μας!

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωσή σας.

Να τονίσουμε ότι πέρα από το Χρυσό Ράμφο, στον νικητή θα αποδοθούν επίσης:
i) Ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου του μεγάλου φιλοσόφου μας "Πολιτική από στόμα σε στόμα", για χρήση τουαλέτας (κωλόχαρτο, σερβιέτα, σφουγγαρόπανο ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε)
ii) Μία δωρεάν μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία με συγχαρητήρια επιστολή-καλωσόρισμα από τον Κυριάκο

Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα με τον επίτιμο πρόεδρο της επιτροπής. Αν μας βλέπει ο neaoktana ας αφήσει την κριτική του

Εκ μέρους της Επιτροπής: Oxydo , Γραμματέας της Κριτικής επιτροπής
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Σάβ, 21 Ιαν 2017 5:41 pm

Spoiler: show
Zagreus έγραψε:Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η "επίθεση" στη κοσμητεία παρότι εν γένει μου αρέσει ο ηρωικός/καταγγελτικός λόγος ράπερ του Μπρόνξ (τον έχω υιοθετήσει για πλάκα μερικές φορές). Οδεύω προς τα μικιουνικά γερατειά μου και αυτό το ποστ μπορεί να ερμηνευτεί ως το απoστάλαγμα της σοφίας που μοιραία έρχεται με τα χρόνια ή ακόμα και μιας πρώιμης άνοιας. Όπως και να χει κράξτε ελεύθερα.

Συμφωνώ επί της αρχής, παραθέτω τα σχόλιά μου σε κάποια επιμέρους.

Το συγκεκριμένο εξαρτάται πάρα πολύ από τη "φουρνιά" σπουδαστών ανά έτος και το μάθημα. Αλλά ακόμα και σε μαθήματα κορμού με πολύ καλές διαλέξεις όπως το Μπετό Ι, στο τέλος του εξαμήνου, φέτος πχ, εμφανίστηκαν λίγοι. Ένας λόγος είναι το ότι ακολουθεί εξεταστική την επόμενη βδομάδα, άρα και λιγότερες ώρες διδασκαλίας να υπήρχαν, πάλι προς το τέλος θα είναι μισοάδεια τα αμφιθέατρα. Τώρα, χρειάζεται όντως κάποιος τόσο πολύ χρόνο να διαβάσει που πρέπει να λείψει από διαλέξεις; Θεωρώ όχι, εάν ο σπουδαστής ήταν έστω μέτρια συνεπής κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Εδώ κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου, έχω λείψει ν φορές από αξιόλογες διαλέξεις.

Άλλος λόγος για να μην παρακολουθούν σπουδαστές τις διαλέξεις είναι το ότι προτιμούν να διαβάσουν μόνοι τους, και σε κάποια μαθήματα είναι πολύ εφικτό να διαβάσεις μόνος σου και να περάσεις. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η τελική εξέταση αποτελείται από κάποια ασκησοειδή που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το περιεχόμενο των διαλέξεων, ή διδάχτηκαν σαν άσκηση στο τελευταίο μάθημα. Νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα που καθιστά τη σχολή εξεταστικό κέντρο, και όχι το παράδειγμα σπουδαστή που δήλωσε 63 μαθήματα.

Τα στατιστικά συμφωνούν. Αλλά, θεωρώ ότι είναι περιοριστικό μέτρο δίχως λόγο, που δεν εξοικονομεί τόσους πόρους ώστε να αξίζει τη γραφειοκρατική δυσχέρεια στην επιλογή 12 μαθημάτων και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σπουδαστών που χρωστούν πολλά μαθήματα και πέφτουν τώρα πάνω σε τέτοιους περιορισμούς.

Δύσκολο, ναι. Οι όποιες εμβαθύνσεις γίνονται προφανώς βοηθούν στην κατεύθυνση, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι σκοπός ενός ΑΕΙ να πηγαίνει και λίγο πιο πέρα από την απλή εφαρμογή; Ίσως όχι, τι να πω.

TRIGGERED
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Σάβ, 21 Ιαν 2017 7:15 pm

Περι των βραβειων, απλα να αναφερω οτι εχω αποσυρθει απο τετοιες κοσμικες απατες και πλεον δεν με ενδιαφερει καθολου ακομα και αυτο το μεγιστο αξιωμα. Πηρα αυτη την αποφαση οταν διαβασα ενα γνωμικο που ελεγε οτι οταν τσακωνονται δυο πλευρες, φταιει παντα ο εξυπνοτερος. Επειδη εμενα δεν μου αρεσει να φταιω, αποσυρομαι απο τις επαλξεις και αφηνω τον "μικρο" (Zagreus) να παταξει τους απανταχου αριστερους κρυφοφασιστες.

Μην το ξεχασω. Μην κλαιτε ρε ξεφτυλες gousia και λοιποι για τα 12 μαθηματα και στοχευει λεει τους αδυναμους και αρχιδια καλαβρεζικα. Ποιος περναει πανω απο 12 μαθηματα ειναι το αρχικο επιχειρημα, γιατι υπαρχει και συνεχεια. Απο οσους περνανε τα 12+, ποσα ειναι με 5 μαυρα μεσανυχτα? Πανω απο τα μισα. Εσεις δηλαδη, το νοημα του "περναω το μαθημα" το βρισκεται στο if grade>=5, outcome=pass, ή στο οτι εμαθες 5-10 πραματα και πλεον εχεις μια καλη αντιληψη επι του αντικειμενου? Πιστευεις οτι με ενα 5 αυτοματα εχεις γνωση επι του αντικειμενου? Χαιδευετε αυτακια κυριοι (αλιμονο εαν ειστε κυριοι).

Αν εσυ και ολοι οι δηθεν βοηθοι και υπερασπιστες των αδυναμων εχετε ως στοχο ο αδυναμος να παρει ενα πτυχιο καλπικο, που αλιμονο και εαν συνεπαγεται γνωσεις ανωτερες του μαστορα που δουλευει στην οικοδομη, τοτε με γεια σας, τα καινουρια σας τα στεκια χαρισμα σας. Εμεις οι υπερασπιστες της λογικης δεν θα παμε απο το ενα ακρο στο αλλο, δεν γινεται να συνενεσουμε σε αυτη τη θηριωδια. Εγω πλεον οχι, αλλα ο Ζαγκ θα ειναι εκει, παγερος εκτελεστης και ιπποτης της νεας ταξης πραγματων.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης